Dneska: Byl jsem dvanáctiletý, takový ten předčasně vyspělý hoch. Fungoval jsem v takové dost fašistické organizaci v jiném světě, jako mladý nadějný kadet. Ale já byl za "dobro" a později ve snu jsem "zjistil" že jsem vlastně asi nějaký agent. Můj mentor, hodně schopný voják, původně taky dobrý začal vykazovat zvláštní změny v chování i maskovanou odtažitost. Řešil jsem zrovna přípravu na nějakou akci, ve které se měli jít střílet spojenci. Věděl jsem, že tu akci budu muset nějak zhatit a tušil jsem, že můj mentor už mě nepodrží, že už ho zmanipulovali a moji 12 letí kamarádi - díval jsem se při přípravách na akci taky a říkal jsem si, že teď už nemůžu nikomu věřit. Ani mojemu nejlepšímu kamarádovi, možná už ho taky dostali. Šel jsem hledat svojí zvláštní flétnu, dárek od mentora, která se nechala složit do střelné zbraně. Zvláštní, protože žila svým vlastním životam, občas se prostě zničehonic nacházela nebo nechala nacházet jinde, než původně byla ponechaná. A byla kolem ní zvláštní atmosféra, jakoby byla klíčovým prvkem událostí, které mají nadcházet. A nejenom těhle událostí, byl to prostě Artefakt s A.
Flétnu-zbraň jsem našel po verandou polorozpadlé chatrčky, která neměla vlastní vstup. Vplížil jsem se pod ní a pak i do chatrčky - a našel tam maličkaté opuštěné, ošklivě zmutované koťátko, které ta jeho dvakrát delší zadní končetina musela bolet a přitom sedělo a koukalo na mě světle oranžovýma očkama bez duhovek, sedělo a vypadalo mile a snažilo se vypadat hezky, jakoby chtělo dávat najevo, že i přes tu mutaci je to pořád hodné koťátko... Říkal jsem si, že mu po akci musím jít pomoct a odnést ho k doktorovi, ale že teď už to nepůjde... a probudil jsem se.