Zdalo se mi, ze jsme na exkurzi plovouci odpalovaci plosiny pro starship z dilny elona muska. Jedne ze sta, nebo snad dokonce stovek..
Ne pristavaci, ale odpalovaci. Byla to vskutlu obrovska struktura s vysokou konstrukci, nebot i starship na boosteru je (bude) obrovsky.
V jedne z prvnich mistnosti kterou jsme prochazeli bylo plno agregatu. Byly to velikanske motory na naftu nebo spis surovou ropu, natrene tmave hnedou az skoro cernou bsrvou. Ty mensi z nich byly velke jako dodavkovy automobil a mely 14valcu do v. To vim protoze jsem se na to ptal. Ostatni byly jsete o dost vetsi, nektere pistove, jine snad turbinove. Celkem jich tam bylo do triceti, v uzavrenem kovovem prostoru. To mi vnuklo otazku jake tam asi panuji podminky kdyz je to nastartovane. Pry nelidske, kdyz je plosina v provozu, tak je tam emormni hluk, vysoka teplota, a nedostatek kysliku. Ale nicemu to nevadi, cela ta vec je vysoce automatizovana, autonomni, a prakticky nevyzaduje zadnou lidskou posadku.
V dalsi mistnostni bylo xy blize nespecifikovanych stroju stejne barevnosti, a mnoho potrubi. Taky tam byly palety s kartonovejma krabicema ve kterych bylo cosi, z ceho se dela palivo. Nevedel jsem jestli primo pro star ship. Byla to radioaktivni smes fazoli a blize nespecifikovaneho mleteho masa. Vypadalo to jako lunchmeat smichanej s fazolema, a bylo to v konzervach jako lunchmeat, jen to na sobe melo vyrazne zlute znacky radioaktivity. Jedna z konzerv byla otevrena, a jednoho clena exkurze nenapadlo nic lepsiho nez ze to ochutna. Chutna to pry jako syrove maso. Reagoval jsem na to: “ty jsi se zblaznil, to cejtis akorat svoje vnitrosti ze ted chutnaj jako syrove maso, okamzite to bez nekomu rict!”. On: “ne, to by byl prusvih” Ja: “prusvih bude akorat to az te to zabije, vzdyt je to radioaktivni palivo! Okamzite to bez nekomu rict!” Pak ho nekam odvezli a uz jsem ho nevidel.
Exurze byla prerusena a my jsme postavali na venkovnim ochozu, okolo bylo more.
Dal jsem se do reci s nejakou slecnou, ktera byla ohrome nadsena z toho jak je pro lidstvo dulezite ze poleti lide na mars. Pry “aspon tady po nas neco zbude, lidstvo bude zachovano” chvili jsem s ni polemizoval, ze mi prijde dulezitejsi zachovat lidstvo tady na zemi, a ne si jen tak odletet nekam na mars a zbytek nechat napospas osudu.
V hlave se mi pritom vynorila konspiracni teorie, ze ty stovky starshipu jsou tu od toho, aby vyvolena elita odletela ze zeme na chvili nekam prezivat, zatimco zemi pohlti a vetsinu lidi vyhladi umele vyvolane prirodni katastrofy. Aby se potom mohli vratit a znovu zacit s “cistym” stitem a efektivni nadvladou nad zbytkem lidstva za pomoci technologie a dronu.
To jsem te slecne ale nerikal.
Ani nevim jak to cely dopadlo protoze to byl moment kdy jsem se vzbudil.
- - -
Nutno dodat ze to jinak neodrazi moje nazory nebo domenky, mozek si proste ve spanku obcas tvori zvlastni pribehy. :D