Bylo teplé léto. Tramvají na rozpadlý statek přijel šéf mého muže, a zatímco dalšímu muži něco vyprávěl, já jsem začala vznášet do vzduchu a odlétat. Do toho přicházely na hroby na statku mladé ženy oděné do nádherných pruhovaných šatů a velkými květinovými věnci na hlavách a uléhaly k hrobům. Míjela jsem vzduchem velký starý strom co na statku rostl, asi ořešák, bojovala jsem s tím, ale šéf mého muže mi pokyvoval, že se můžu uvolnit a opravdu můžu létat. Ten pocit létání ve snu je perfektní.
Vzpomněla jsem si na nové díly Červeného Trpaslíka, kde Rimmer mluví o tom, jak létání ve snu je asociováno se sexuálním životem v reálu, jelikož se mi pak zdálo o tom, jak spolu dovádíme s mužem. Místo, které důvěrně znám, asi někde v Berlíně, ale nemůžu si vzpomenout!
A poslední sen, s největším dojmem. Žila jsem v život v nějakém domě, mám pocit, že mě ta rodina přijala za svou, nebyla jsem jejich vlastní. Pohled do domu, možná jiného, a černošskou dvojicí. Jdeme s dětmi v létě po cestě od řeky do kopce do sadu. Nejsou to moje děti, na to jsem ještě moc mladá. Je jich tam tak 8 nebo 10, v různém věku. Máme se tam všichni velmi rádi. Poskakují, radují se ze života. Dorazili jsme do sadu. Něco se stalo. Řekli mi, že mi ukážou něco ve smyslu jiné reality. Začíná mě prolévat smutek. Jdu do nějakého jiného domu, brečím. Děti se jedno po druhém mění na číselné matice složené z dřevěných kostek s čísly podobné těm z Člověče, nezlob se. Musím jít, nechci se obracet zpátky do sadu, ale musím a brečím, je mi smutno, děti se jedno po druhém přeměňují. Dorazím do domu a vidím, jak se jedno, to z těch mladších, přemění před mýma očima. Stálo na pohovce a opíralo se o polici na stěně. Prý na samé jedničky - schválně, ať pochopím. Najednou vidím kolem sebe alternativní realitu. Prostředí je stejné, ale při pohledu do okna domu, podobnému Šumperáku, vidím, že se černošská dvojice vydala v životě trochu jinou cestou. Cítím vděčnost a smutek, že si mě děti nebudou pamatovat, i to, co pro mě udělaly. Nikdo v téhle realitě si to nebude pamatovat, kromě mě.