• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    VIDLICKAO čem se vám naposledy zdálo?
    ELSINOR
    ELSINOR --- ---
    Dnes se mi zdál takovej příjemnej sen, i když to bylo teda v takovým lehce postapokalyptickým světě. Ale potkala jsem Hoziera, zamiloval se do mě a byl na mě děsně milej. Bylo to pěkný, bez pochybností a komplikací, který v reálu většinou jsou.
    UNSEEN
    UNSEEN --- ---
    chtěli jsme jít se ženou na film, ale nakonec z toho byla hudební akce v kině. id errtu (kterého jsem v reálu nikdy neviděl, ale byl to on!) tam se svou kapelou vyšvihl excelentní vzdělávací koncert pro žáky prvního stupně. jednalo se o hodinovou čistě instrumentální ambientně-noisecoreovou skladbu přenášející do hudby pocity lidí transportovaných do vyhlazovacího tábora. polovina dětí vesele hopkala, druhá škrabala nehty omítku ze zdí, žena stála a uznale pokyvovala hlavou do rytmu. já ležel pod sedadly, abych si to vychutnal v klidu...
    DELIRIUM
    DELIRIUM --- ---
    Kupovala sem s Jiřím Schmitzerem byt, ale zjistilo se, že ve sklepě je mrtvola. Říkala sem mu, že tohle teda nechceme, ale on trval na tom, že ho koupíme a budeme dělat, jako že nic.
    Takže máme ve snu byt i s tou mrtvolou.
    JONY
    JONY --- ---
    že jsem potkal po letech moji bývalou vyučující na VŠ, se kterou jsem míval ten nejlepší a nejperveznější sex ever a totálně jsem ji zbožňoval. A ve snu vypadala stejně báječně a došlo na nějaké to perverzní muchlování a zase jsem si zbožňoval a cítil to, co jsem k ní cítil tehdy a... potom jsme se probudil. A po probuzení jsem stále cítil tu bezhlavou zamilovanost (nebo spíš teda totální pobláznění).
    DELIRIUM
    DELIRIUM --- ---
    Že sem se koupala doma ve vaně a najednou ta vana stála uprostřed rušné dálnice (a já v ní). Moc pěkný sen, to nemohu říct.
    RAHUF
    RAHUF --- ---
    Pokoušel se mě zabít Emmanuel Macron. Najal si na ně nějaký gang nájemných zabijáků, kteří mě nejdřív našli, když jsem se schovával na chatě, pak jsem utekl do Ameriky, odtamtud do Francie (pod svícnem je největší tma), pak do Indie a nakonec zpátky do Čech, kde jsem musel mámě vysvětlovat, že když jsem se schovával před nájemnými zabijáky, neměl jsem čas plnit předstátnicové stáže.
    RAHUF
    RAHUF --- ---
    Generál Petr Pavel mě povolal do zbraně a odjeli jsme na Ukrajinu.
    Na Ukrajině jsme vyrazili společně civilním autem na průzkum - Pavel řídil, já byl na spolujezdci. Pan generál směle ignoroval poslední ukrajinskou posádku a razil si to směrem na frontu, i přes moje námitky, že už je slyšet střelba a měli bychom možná vystoupit a pokračovat pěšky. Nakonec zastavil, až když několik střel zasáhlo naše auto, sjel do škarpy, tam jsme oba vylezli a plazili se celou cestu až k poslední kontrolované ukrajinské vesnici. Tam se nám ukrajinská posádka vysmála - co jsme to za blázny, že tam zastavují auta aby omylem nejela až na čáru a na nás taky mávali, ale my jste pokračovali dál.
    ZRUUD
    ZRUUD --- ---
    Malý Kevin není ani sám, ani doma - za volantem širokého kabrioletu řeže zatáčky, dupe na plyn a řve přitom z plných plic. Sedím vedle něj, i když se vidím zvenčí. Město je směsicí Brna a San Francisca, z míhajících se plakátů na zdech poznávám, že jsme v roce 2004. Před vjezdem na Veveří smykem zastavujeme u nábřeží. Malý McCallister vystupuje a spolu koukáme, jak moje tělesné já leze za volant a mizí v dáli. Kevin je z toho trochu v úžasu a nerozhodně přešlapuje na místě - vtom se k němu skloní maminka vedle stojící holčičky, vyjme ze sendviče plátek sýra a podává jej Kevinovi. Ten z něj mikroskopicky uždíbne, zkušeně jej složí prsty jedné ruky do malého čtverečku a ten vetkne zpět do sendviče s lakonickým: "Drobný si nech, kotě."
    HNILOB
    HNILOB --- ---
    Dneska ráno
    Jdu s nějakou holkou večerní ulicí a ona mi ukazuje jeden opuštěný barák a říká: "tohle byl kdysi blázinec"
    Já na to, že by se to dalo obydlet a že na bubu historky mám obranu, mojí čistou karmu. Za pár sekund zjištuju, že holka už se mnou nejde bok po boku a tak se otočím a ona se promněnila v nějakého šíleného blázna s hrozným výrazem ve tváři, který mi v momentu otočení hlavou chtěl skočit do ksichtu. Brrr :)) Zařval jsem tak, že jsem se probudil a psi začali štěkat.
    RAHUF
    RAHUF --- ---
    Na ČR zaútočili nemrtví. Ne zombie, ale klasicky fantasy magií oživení živí mrtví.

    Byli jsme na jakémsi hradě v Praze a někdo mě zavolal ven, že se tam něco děje. Okolo hradu létal kostěný drak, a mně došlo, že je to Sindragosa, mrazivý wyrm Krále Lichů. Později se objevil i on samotný, porazil jediného rytíře smrti, které jsme měli na naší straně, a poslal na nás svoje armády.

    Rychle jsem běžel k autu, vzal jsem lidi, co byli zrovna poblíž a vyrazil jsem pryč - byli tam moji rodiče, nějaká slečna a nějaký obéznější týpek. Jeli jsme okreskami a menšími silnicemi a vyhýbali se velkým městům. Po nějakém čase, kdy jsme urazili dostatečně dlouhou vzdálenost, jsme zastavili v nějakém lesíku, kde jsme vylezli a přemýšleli jsme, kde to jsme a kam dál. Podle nedalekého letiště jsme usoudili, že budeme asi ve Kbelích, a domluvili jsme se, že vyrazíme do Krkonoš, protože je to dost v horách a daleko od velkých obydlených míst. Táta prohlásil, že už mě má dost, protože prý špatně řídím a on si chce slepovat kousky šrapnelů, které našel a posbíral po cestě. Tak jsme vzali ještě nějakou dodávku, co stála poblíž, a vyrazili pryč ve dvou autech.

    Dorazili jsme k domu v Krkonoších, který jsme měli vyhlídnutý. Ostatní se v něm začali zabydlovat a vyklízet ho, já jsem si všimnul, že na zahradě stojí několik sanitek, ale po záchranářích a dalším personálu ani stopy. Říkal jsem si, že když najdu alespoň jejich těla, budu moct sebrat klíče od sanitek a dostat z nich důležité zásoby. Při pátrání jsem se dostal do nedalekých mokřadů. Tam se ale ukrývala nějaká skupina násilníků, kteří nastalé anarchie a pádu civilizace využívala k tomu, aby sadisticky zabíjela ostatní lidi. Nebyli tam ale jediní s podobným cílem, a tak se to nakonec zvrhlo ve velkou bitku všech proti všem, kdy se různé podobné bandy řezali mezi sebou a těch pár náhodných lidí, co měli smůlu a zabloudili moc blízko.

    Našel jsem velkou sekeru - pantok - a s ní jsem ubil několik útočících nájezdníků. Po chvíli zmateného pobíhání po lese se mi povedlo dostat se do karavanu na okraji zahrady domu, kde byli ostatní - jen abych zjistil, že tam má ten gang předsunuté stanoviště, odkud pozorovali náš dům. Naštěstí byla na zahradě na hlídce ta slečna, kterou jsme vzali s sebou, a tak se blíž neodvážili. Nakonec se mi povedlo nějak se proplazit ven a vrátit se zpátky na zahradu - chvíli mě pronásledovali, ale k domu se přiblížit neodvážili.
    RAHUF
    RAHUF --- ---
    Fronta s Ruskem se posunula a začalo se bojovat v českém pohraničí. S jedním známým jsme se rozhodli vyrazit tam, abychom viděli, jak to vypadá na vlastní oči.
    Dorazili jsme autobusem tak daleko, jak to šlo, a pokračovali dál pěšky. Po chvíli jsem dorazili na českou vojenskou základnu na okraji bojové zóny, nechali si tam batohy a převlékli se do maskáčů. Pokračovali jsme dál a potkali jsme se s naším kontaktem, který nás měl provést po okolí. Jenže Rusové postoupil dál, než jsme čekali, a brzy jsme se dostali doprostřed přestřelky. V jednu chvíli v díře, kde jsem se schovával přistál ruční granát, a tak jsem na nic nečekal a vyrazil pryč. Po chvíli běhů jsem zjistil, že můj kamarád není se mnou, chvíli jsem zjišťoval, zda se nepůjde vrátit do lesa, kde po nás stříleli, ale protože se odtamtud pořád ozývaly výstřely, zamířil jsem zpátky na základnu a celou dobu jsem myslel na to, že se hlavně musím převléct zpátky do civilu, protože v maskáčích bych ruským vojákům špatně vysvětloval, že jsem civilista.
    Prodral jsme se několika lesíky, křovisky a jednou křovím zarostlou solární elektrárnou, abych neběžel po otevřeném prostranství, chvíli jsem se schovával před ruským bojovým vrtulníkem, než se do něj pustil český, a nakonec se mi povedlo dostat se zpátky na základnu.
    Rychle jsem se převlékl zpátky do svého oblečení, vytáhl telefon a zkoušel zavolat ztraceného kamaráda, který ale byl nedostupný. Říkal jsem si, že zbytek odpoledne počkám tady na základně, jestli se tu objeví, a pak ho půjdu hledat. Vojáci byli překvapivě v pohodě s tím, že tam jsem, ale pak mi začali dávat najevo, že když už tam jsem, taky bych jim měl s něčím pomoct. Jeden z nich mi poradil, že dobrá zašívárna je služba při provádění lidí od autobusu na základnu, protože tam skoro někdo nechodí a tak se může člověk flákat, ale pak se ukázalo, že se na to už zapsal sám a zapomněl na to. Nakonec se u večeře dívali na Doktora House, a mně dali za úkol, abych jejich dětem, které na základně měli, vysvětlil, o čem to vlastně bylo.
    Sen skončil někdy v momentu, kdy se blížila večerka a já přemýšlel, že bych si měl najít ubytování někde ve vesnici, abych vojáky nerušil svým chrápáním. Jestli jsem pak svého kamaráda našel, nebo jestli ležel mrtvý někde ve křoví se už nedozvím.
    HEDERAHELIX
    HEDERAHELIX --- ---
    DELIRIUM: Jestli ti to pomůže, taky se mi to dost často děje... Jen ti moji obvykle ví, že jsou mrtví, a nijak se tím nenechají rozhodit.
    ALEA
    ALEA --- ---
    Část 2

    Hlavní úsporák unesl strýce (měl zařízení, kterými mohl krátkodobě lidi zhypnotizovat a donutit ho poslouchat), naložil ho do auta a vezl pryč.
    Hrdinka se získala pár kamarádů, každý byl z hlediska většiny zvláštní. Vždycky měli nějakou reálnou superschopnost ale současně vždycky to bylo nějak vadné.


    Detaily už mizí ale bylo to akční a cool. Aspoň ten dojem z toho zůstal :-)
    ALEA
    ALEA --- ---
    Zdál se mi regulérní film, který jsem chvílemi prožívala. Jmenoval se Westworld a Robin Williams tak hrál dvojroli hlavního záporáka a hodného ale exentrického a velmi naivního strýčka hlavní postavy.

    Začalo to jako jako reklama na dokonalý virtuální svět, který měl úplně všechno, vše bylo barevné jako lego a plné interaktivních věcí, závodů a podobně. Cílené to bylo na puberťáky, procházelo se reálně světem a díky malým zařízením, co měli všichni, bylo všechno barevné a zářící. Dali se hledat přátele, při přiblížení to pak vyvolalo animaci nafukovacího balónku místo hlav a podle množství lidí to udělalo na chvíli celé skupince hlavy stejného zvířete.
    Hlavní hrdinka, holka asi 16 let, zrovna těsně prohrála závod, protože soupeři byli tým a oba sama. Její strýc se objevil vedle a zkusil ji dostat ven (a říct jí, že je s tou hrou něco špatně), což nevyšlo ale pak se hra porouchala a všechny to na jednu noc vyhodilo.
    A v tu chvíli zjistila, že hrají úplně všichni pod 50 let. A ostatní populace na tom není úplně dobře.
    Pak to začalo být chaotické.
    DELIRIUM
    DELIRIUM --- ---
    Hodně často, jako třeba tuhle noc, se mi zdá o mrtvých lidech, u kterých se na návštěvě (většinou příbuzných). Ve snu jsou normálně naživu, třeba dnes babča vařila oběd, a já jim vysvětluju, že už jsou dost let po smrti. No a oni to nechtěj pochopit a většinou se se mnou o tom hadaj. A ptaj se, kde je například jejich manžel (taky mrtvej, sorry).
    Nemůže se mi zdat třeba o duze a jednorožcích?
    ZRUUD
    ZRUUD --- ---
    Podvečerní sídliště, vcházím do napohled malého vetešnictví na rohu asi osmipatrového činžáku, vedoucí tichý pán s 80s brýlemi a knírkem, vše ochotně předvede a vysvětlí, za rohem špeluňky se odhaluje obrovský koridor, při ukázce palných zbraní vchází vyžilý Modrý Ústřičák, vyhrocená, ale nečekaně slušná diskuse s panem V. o nějakě osudové ženě, pan V. jej s přehledem usazuje, jdeme dál a je to naprosté nebe/peklo krámů, barů a harampádí, spousta zakrytých výklenků, za kterými je málokdy prázdno a mrtvo, je tu všechno a nic, v další zatáčce se paní v kapuci s mléčným okem usmívá, kouřící Mongolové v beranicích za vitrínou taky, všichni jsou tu divní a dobře se baví, připadám si jako v blešáckém paláci, který se táhne okolo celého věžáku a hrozně chci vědět, CO JE V SAMOTNÉM DOMĚ? Zjevivší se brácha prohodí cosi moudrého a trefného k Věrce, která probíhá kolem, elektrická kytara dunivě cyklí dva akordy. Cobain a Cave by tu byli jako doma.
    ZRUUD
    ZRUUD --- ---
    "Evelýne, pusť nám něco!" žebroní děti ve foyeru suterénního kina, dáma však nedbá, neboť je plně zaměstnána milostným štkaním po svém rytíři, jenž není sto pochopit, že její všeobjímající přívětivost a laskavost neznačí automaticky nevěru a sžírán žárlivostí vůči bledolícímu plebánovi maluje na svůj černý pancíř turistickou značku pro pěší (žlutou), zatímco jeho panošové se mohou umlátit smíchy...
    RAHUF
    RAHUF --- ---
    V blízké budoucnosti vyrostla cena bydlení natolik, že lidé začal žít i v domech, kde straší nebo které jsou jinak nebezpečné, a ve sklepě si dělají bezpečné bunkry, kam se v případě útoku dá schovat. Člověk ale musel všechno pustit a běžet, což se stalo osudným jendnomu mému spolubydlícímu, který se snažil do bunkru odstěhovat postel a zdržel se natolik, že ho dostihl poltergeist strašící v tom domě a zabil ho.

    Jednou obyvatelé našeho města, nebo snad přímo moji spolubydlící něčím naštvali draka (resp. dračí matku), která přiletěla a přímo vychrlila oheň do našeho sklepa, což nevydržel ani bunkr. Já byl tou dobou mimo dům, takže jsem se mohl jen dívat, jak ho drak vypaluje do základů.

    Odešel jsem na úřad nahlásit se, že jsem bez domova. Tam mi řekli, že vzhledem k přelidnění jsou v zásadě tři možnosti, co se mnou udělají: pošlou mě, abych se vyučil jako specialista na nějaký obor, pošlou mě upracovat se k smrti do pracovních kolonií nebo mě pošlou dělat gladiátora do arény na souboje na smrt. Vypadalo to na toho gladiátora, ale už měli skoro konec pracovní doby, tak se mi nemohli úplně věnovat. Nebavilo mě čekat, a tak jsem šel pryč.

    Rozhodl jsem se, že se místo toho raději půjdu pomstít tomu drakovi. Sebral jsem partu náhodných lidí i několika mutantů, kteří se ke mně z různých pohnutek připojili, a podnikli jsme dlouhou a strastiplnou cestu do dračí sluje. Tam jsme našli mládě té dračice, které jsme chtěli jako odvetu otrávit - ale zjistili jsme, že nemáme čím. Tak jsme tam seděli, pili pivo, koukali na dračí mládě, které na nás cvakalo zuby a přemýšleli, jak to zabít.
    DELIRIUM
    DELIRIUM --- ---
    Že včera na dnešek se mi zdálo, že Jarek Nohavica byl nikoli zpěvák, ale sadistickej uchylnej vrah a dobýval se na mě, když sem spala na půdě. A ten hajzl mi ještě nějak preprogramoval tlačítka u mobilu, takže sem místo 158 vytacela pokazdy jinou změť čísel.
    FIONOR
    FIONOR --- ---
    že mi našli rakovinu... a já odmítal léčbu, protože jsem to prostě chtěl uspíšit a stihnout umřít dřív, než budu muset zaplatit daně.
    i po probuzení se to zdálo jako docela dobrý nápad
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam