• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    VIDLICKAO čem se vám naposledy zdálo?
    JONY
    JONY --- ---
    ...že jsem byl pozvaný na rande. A po probuzení prisla úleva, že to byl jen sen a nemusím...


    ...
    ERRTU
    ERRTU --- ---
    zacala se rozpadat zeme jako by byla z malych kosticek a protoze nikdo moc nevedel co s tim, tak se s tim nic nedelalo. normalne se chodilo do prace apod, a ja se nekde zasek a cely sen jsem se snazil dostat domu nez k nam dorazi ta vlna minecraftizace protoze baraky to nechavalo cele.
    mel jsem hruzu z toho ze budu po zbytek svych dni poletovat nekde prostorem a rodina na me bude marne cekat.
    stihl jsem to.
    DELIRIUM
    DELIRIUM --- ---
    Zdálo se mi, že se na protějším balkoně produciruje nahý soused. Takový ten typ, co fakt nechcete vidět bez oblečení. No a já sem na to v tom snu nedokázala nekoukat.
    KALIPH
    KALIPH --- ---
    Strávil jsem krásných pár dní s mou (neexistující) transgender přítelkyní, začínám být jasnej...
    FIONOR
    FIONOR --- ---
    Někde jsem získal bowlingovou kouli, kterou chtěla hromada dalších lidí, ale já ji nikomu nesměl dát. Nakonec se ukázalo, že je uvnitř vyplněná hromadou prťavých šestistěnných kostek (bílých s černými tečkami) ukradených z nějakého kasína (to, že takové se v kasínech nepoužívají je snové logice jedno, stejně jako to, jak uvnitř vypadá bowlingová koule), které byly podobné kostkám, které mám tak jako tak doma, takže jsem je zaměnil...

    Bohužel jsem už nezjistil, proč na těch kostkách v kouli tolika lidem záleželo a co bylo dál, protože mě probudil budík, ale zdá se, že můj mozek má potřebu mi servírovat heist scenáře.
    ERRTU
    ERRTU --- ---
    uz od detstvi mam ve snech jednu opakujici se zvlastni schopnost, je na to spoleh, kdykoliv v jakemkoliv snu se da pouzit: umim dychat pod vodu.
    je to jednoduche (v ramci snove logiky...), vsichni vime ze voda obsahuje vzduchove bublinky zejo, no a staci se jen nadechovat hodne pomalu a opatrne abyste nevdechli zaroven i tu vodu ale jen ten vzduch v ni :) s trochou praxe se tak da pod hladinou i v pohode spat. hlavni je se nezadychat, nekychnout a neskytnout.
    RAHUF
    RAHUF --- ---
    Byl jsem součástí nějaké vojenské výpravy, která našla mimozemský artefakt - krabičku zhruba velikosti Rubikovy kostky.

    V táboře jsme ho bezpečné uložili, ale brzy se začaly dít zvláštní věci - nejprve se zbláznily zvířata, po táboře běhala splašená kráva a jeden los, který jednoho z vojáků nabral na paroží a hodil si ho na záda.

    Když jsem šel jeden večer spát, najednou přestaly fungovat fyzikální zákony a panelák, ve kterém jsme bydleli, se zhorutil. Přežil jsem to já a ještě jeden archeolog, našli jsme nějaké ještě funkční auto a vyrazili pryč. Narazili jsme ale na kordón vojáků, kteří okolo celé oblasti udělali barikády a nikdo nechtěli pustit pryč kvůli kontaminaci. Poslední co si pamatuju bylo, že na nás vystřelili protitankovým dělem, kterým ničili auta opouštějící oblast karantény, rychle jsme hodili zpátečku, ale jestli se nám podařilo uhnout už nevím.
    DELIRIUM
    DELIRIUM --- ---
    Zdálo se mi, že sem v nějaké školní jídelně a máme k obědu vdolky. Byly fakt moc dobrý. Škoda, že to byl jen sen :")
    RAHUF
    RAHUF --- ---
    Byl jsem zase malý kluk, okolo 12 - 13 let, v alternativní realitě, ke existovali humanoidní androidi s velmi omezenou inteligencí, kteří pomáhali s domácími pracemi a dalšími nudnými, rutinními činnostmi.

    Jednou jsem přišel k sobě do pokoje a našel tam androida, který vypadal jako stejně starý kluk jako já. Poměrně záhy jsem zjistil, že vlivem nějaké chyby se u něj rozvinula vyšší inteligence než bylo u androidů běžné, a s ní i uvědomění si sebe sama. Projevovalo se to mimo jiné tím, že dokázal improvizovaně skládat hudbu na základě svých vnitřních pocitů.

    Měl jsem z toho hrozné dilema, protože jsem věděl, že ho musím zničit, protože kdyby androidi dosáhli lidské inteligence, znamenalo by to pro lidstvo katastrofu. Zároveň jsem z toho měl výčitky, protože by to znamenalo ukončit život sentitnení bytosti.
    Nakonec mi android v mém pokoji moje dilema usnadnil, protože se porouchal a nenávratně rozbil, a mně se dost ulevilo.
    FIFI
    FIFI --- ---
    Zdalo se mi, ze jsem prisla se spoluzakou L. do nejakeho podniku, kde L. vsechny znala z prace apod.
    Se vsemi mne seznamila a hojne jsme si pripijely (vetsinou to byly zeny).


    L fakt nebyla na zakladce moji nejlepsi kamoskou, vubec nevim, proc mi vlezla po tech letech do snu a tak skvele jsme se bavily😀

    Pro ilustraci, Liba je tedy na fotce nas prvni skolni den prvni tridy, je to ta useknuta, nema na fotce celou hlavu, je to ta uplne vpravo:)

    RAHUF
    RAHUF --- ---
    Zdálo se mi, že jsem patřil k národu inteligentních mořských vyder. Po tom, co nás lidé dlouhá léta drželi v otroctví se nám povedlo získat samostatnost a lidé uznali náš samostatný a suverénní národ, sestávající se ze dvou výletních lodí, pár malých ostrovů a přilehlého moře.

    Byli jsme malý národ, který ale zbytek světa inspiroval svými pevnými principy demokracie a rovných práv. Po čase se ale projevil docela zásadní problém: jako preindustriální národ bez jakýchkoliv nerostných zdrojů byla naše životní úroveň v 30. letech pod bodem mrazu.

    Část politických vůdců proto začala argumentovat za vojenské obsazení Mančurie (severovýchodní oblasti Číny) a využití jejích zdrojů a průmyslu k urychlení vydří industrializace - pod argumentem, že lidé nás vykořisťovali celá staletí, a když nám dali svobodu, nedali nám nic z plodů naší práce a my teď musíme začínat úplně odznovu. Já jsem argumentoval tím, že zotročit si jiné lidi je špatné, neměli bychom začínat naši historii jako národa tím, že vstoupíme do války - a taky tím, že Mančurie je loutkový stát Japonska, a i když se nám povede přemoct pár banditů co se drží u moci, válku s imperiálním Japonskem na vrcholu období Šówa si budme moct dovolit jen stěží.

    Jestli se mi je nakonec povedlo přesvědčit nebo jestli naše imperialistické ambice ukončila jediná salva z bitevní lodi Jamato už nevím.
    KALIPH
    KALIPH --- ---
    Hele, klidně mě mínusujte, já nemůžu za to, že se mi to zdálo;)
    KALIPH
    KALIPH --- ---
    Krátký sen o id Delirium. Zdálo se mi, že jsem na vejšce a mám pokoj pro sebe (thanx to Young Sheldon), když tu tam najednou vtrhne D., celá rozklepaná, že se potřebuje schovat. Místo toho se mi ale schoulí do náruče a třese se.. Jelikož jí ani ve snu vůbec neznám, tak nechám křehkou dívku klepat, chvíli hladím a nic neříkám. Načež se zvedne, jakoby se nic nestalo a trochu dotčeně, jakobych jí nachytal ve slabou chvíli, se v tichosti otočí a odchází. "Kdykoli." řeknu do prázdna a jdu za ní zavřít dveře.
    ALEA
    ALEA --- ---
    Velmi komplikovaný a dlouhý sen, který zahrnoval kousky fantasy, seriálu Star Gate a mého běžného života.

    V základu jsme já a pár dalších lidí byli součástí vojenského týmu, který byl zajat nepřítelem a nějak přeprogramován abychom žili běžný život, trochu jako Matrix. Naše těla byla v zařízení, co vypadalo jako spací kapsle v Alienovi.
    Naše mysl měla uzamčené vzpomínky a každý jsme byli jinde, žili běžný život a nevěděli o sobě. V průběhu snu jsem si na některé věci rozpomínala, hlavně visual těch kapslí a že se potřebujeme dostat ven.

    Ve svém běžném životě jsem byla na školním výletě a viděla psa, kterého se jiný týpek pokoušel zastřelit. Netrefil, pes byl jen v šoku.
    Ale tím, že jsem nechala všeho a začala aktivně řešit, jak na tom pes je, jsem nějak zpřístupnila část informací. Ale byly zmatené.
    (Spací kapsle, v jedné byl Daniel ze Star Gate. Snažil se je přesvědčit, ať ho pustí a baví se s ním normálně, ale oni - posádka nepřátelské ?lodi? Zařízení? - nechali palubní počítač aby z něj sál data. Věděla jsem, že není z naší zajaté skupiny, a taky mi přišlo, že on i my jsme dost úspěšně blokovali všechny užitečné informace. Špatný bylo, že tím pádem celý proces způsoboval jen nervové šoky a bolest a vlastně ho nepříjemně zabíjel. Tahle vize působila jako varování, co se stane, když budeme dál odporovat. Já ve snu sice většinou necítím bolest, ale že bych si užívala, když umírá tělo, co zrovna okupuju... Navíc jsem měla tým, na kterém mi záleželo...)

    Pak jsem se kvůli tomu pohádala doma s rodinou. Ne kvůli vzpomínkám, ale že jsem na tom výletě způsobila chaos kvůli psovi. Chtěla jsem jít ven a uklidnit se, ale to mi zabránili. Tak jsem šla ven bez těla, jako duch.
    A to bylo nejvíc zvláštní, protože i když bylo normální, že jsem prolétala věcmi a nikdo mě nevnímal, tak jsem potkala starší paní, která mě viděla a slíbila mi informace, které konečně všemu dají smysl. Problém byl, že jako duch jsem nemohla nic nést a data byla fyzická věc pro celou skupinu... Paní data uložila na tajné místo vedle paneláku, kde jsem ji potkala - byl tam domek/sklepy. Já tedy letěla zpět a zvládla jsem se vymluvit, abych mohla na procházku i s tělem...
    Abych zjistila, že seniorka je prý mrtvá, zavražděná a nikdo nesmí do oblasti kvůli vyšetřování.
    Časově to bylo jak ve videohře, nesedělo to do "reality" - takové to, že se vrátíš do lokace a všechno je jinak i když by to trvalo hodiny až dny předělat - a když jsem to chtěla probrat s týmem, co dál, tak jsem se probudila.
    DELIRIUM
    DELIRIUM --- ---
    Že v Radotíně měla koncert skupina Boney M. (wtf), ale byl to strasnej průser a všichni (včetně mě) chtěli vrátit lístky a taky se dostat domů. Ale z Radotína už vůbec nich nejelo, jen autobusy do Chuchle. Takže sem jsem já a další mrda lidí, šla pěšky až na Smichac, okruhem přes Barrandov (nechápu proč).
    ZRUUD
    ZRUUD --- ---
    + NIC HEZKÉHO +

    Vybrakovaná dílna, na zemi bordel, vchází chlap s půlmetrovým srpem v ruce. I já mám takový srp, ale neumím to s ním. Ten druhý to ví a podcení situaci, po krátké výměně jeho zbraň končí na zemi za mými zády. Teď by si chtěl promluvit a probrat to, ale já nechci. Máchnu po něm, chytí ostří do holé dlaně a drží, opravdový tvrďák. Tak s tím srpem dvakrát trhnu nahoru a dolů.Ten druhý začne řvát, tohle je i na něj moc a špice srpu mu rozřízne celou pravou tvář. Nejvyšší čas se vzbudit.
    BEEBLEBROX
    BEEBLEBROX --- ---
    O jenom místním ID, který na netu lákalo na vysvětlování matematiky.

    Z s někým taky odsud (někdo cynický a správně zlý, byť nikdo konkrétní to nebyl), jsme se tam vydali.

    Bylo to v přízemí nějakýho rodinnýho domku, omlácenýho na cihlu, neudržovaná zahrada, uvnitř zima, vlhko, byť tam měl plastový okna. Ano, byť to místní ID byla ona, ten barák patřil nějakýmu vyschlýmu zenovýmu šedesátníkovi, co nechodí pro dezinfo daleko. Celý to bylo čím dál bizarnější, když se ID objevilo s tím, že tam bydlí v jedný místnosti, takovej budhistickej pelech a začala společně se senilou vysvětlovat, jak funguje numerologie a a jak je to všechno vlastně hrozná pravda, což prohlédla díky své praxi v psychoterapii.

    Nejvíc komický na tom byl ale dav prváků že střední, kteří tam přišli v dobrý víře, že jim někdo vysvětlí matiku, a pak už jen schovávali svoje face palmy za otevřenýma učebnicema Bělouna.
    ALEA
    ALEA --- ---
    Můj dnešní sen byl brutální kolotoč emocí a varuju, že to může být silné kafe.

    Dnes se mi zdálo, že jsem doma s mamkou a sestrou a snažím se chodit do práce (nějaká random práce v kanceláři, kde jsem v reálu nikdy nebyla), poslouchat a plnit všechny požadavky, co po mě chtějí a ještě jsem měla dítě... (Vypadalo spíš jako malá panenka, menší než 20cm dlouhé. Připomínalo mi takové ty panenky, co měly hlavu a končetiny plastové a tělíčko ze světlé látky.)
    Zvládat se to nedalo a pokaždé, když jsem něco rozdělala, tak mě někdo přerušil a donutil dělat něco jiného.

    Nejhorší bylo, když jsem zapomněla dítě ve vaně - nebyl tam špunt, voda odtékala okolo, ale leželo tam a nedýchalo.
    Cítila jsem totální zoufalství, když jsem ho sebrala.
    Ale v náručí mi ožilo, pohyby jako takové ty robohračky.
    To jsem zas cítila úlevu, že mi poklesla kolena.

    Obecně v tom snu se podobné situace opakovaly aniž by mi docházelo, že se vlastně nemůže nic stát, že to vždy oživím. To, protože mám silný pocit, že to byl symbol něčeho jiného, jen si nejsem jistá čeho.
    Vana byla nejsilnější ale střídání emocí bylo vyčerpávající a nepříjemné a hlavně ať jsem dělala cokoli, nešlo tomu zabránit.
    Zbytek snu mám dost v mlze ale ty emoce cítím pořád.
    ELSINOR
    ELSINOR --- ---
    Teď jsem si vzpomněla, že se mi dnes zdálo o bytě, kde jsme bydleli hodně dávno. Sdílela jsem dětskej pokoj s Erikem Taberym. Přišla jsem domů docela pozdě a on už spal, tak jsem se snažila nedělat rámus.
    ERRTU
    ERRTU --- ---
    jel jsem nejakym taxikem. v pulce jizdy na me taxikar vytahl neco jako smerovy mikrofon, proste nejaky scanner a oznamil mi ze v me krvy detekuje zakazane latky a zejmena zvysenou hladinu cpavku (ano, cpavku) a tudiz mi podle svych prepravnich podminek uctuje pokutu 3000, nazdar. a hned mi pingla v appce. zbytek snu sem debatoval s pravnikem jestli na to mel ridic pravo. to ze mam v sobe cpavek, me vubec netrapilo.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam