Měla jsem se prokázat v nové práci, byly jsme čtyři nová děvčata a bylo to něco jako knihovnice? údržba? v magické knihovně nebo kouzelné univerzitě.
Všechno bylo barevně označeno podle patra.
V prvním patře byly knihy, procházelo se do "jiných" míst.
Měly jsme zvláštní propustku na souostroví, kde bylo všechno administrativně náročné jak na čínských nebesích. Snažily jsme se tam sehnat kousky oblečení, aby naše šéfová měla dokonalé oblečení na nadcházející slavnost.
Já měla nějaké problémy, když jsem používala schopnosti, co to místo umožňovalo, tak všechno zlobilo a přerušovalo se. Ale našla c jsem jednu místní dívku, co měla stejný problém a vzájemně jsme si pomohly a úkol splnily.
Pak jsem ale začala mít větší výpadky paměti. Přestala jsem na chvíli vnímat a když jsem se probrala, byla jsem jinde, část věcí byla hotová... Z nějakého důvodu to bylo kvůli mému ADHD, můj mozek divně reagoval s magií okolo.
Pak mi tělo zkolabovalo a já prošla duševní zkouškou samotného místa. Vím, že jsem musela prokázat například, zda mi na ochraně návštěvníků, kolegů a místa, záleží víc než na sobě... To se prokázalo tak, že jsem musela velké ochranné okenice zavřít zvenku, balancovala jsem u toho na maličké římse, aby se dovnitř nedostala obrovská kočkovitá monstra, co přecházela na dvoře jako tygři v pevnosti Boyard.
Když jsem se probrala, měla jsem najednou schopnosti, jaké mělo jen minimum dlouhodobých zaměstnanců.
Dokázala jsem procházet nekonečné zásoby vědomostí o různých tématech, viděla jsem schémata, jak zapojit součástky, aby fungovaly různé stroje a konstrukty, trocha telekineze a moje nejoblíbenější - jakýkoli magický či technický výrobek jsem dokázala opravit (spustilo mi to něco jako logickou minihru, vizuálně jsem se se zavřenýma očima zastavila kousek od věci, chvíli se nehýbala a věc - auto, artefakt nebo cokoli pak najednou fungovalo nejlépe jak mohlo).
Ta dáma, co nás testovala, si moje napojení na knihovnu uvědomila a okamžitě mě přesunula do nejspodnějších pater, kde pracovala "údržba". Poslední s tímto talentem zemřeli nebo je vyhodilo špatné vedení, takže tam byla tma a jen pár zoufalých introvertů (trochu styl IT crowd), ale když jsem opravila již postavená vylepšení a pomohla jim rozchodit jejich díla (stavěli tam složité pohyblivé konstrukce z Merkuru nebo podobně stavebnice), tak to najednou dole vypadalo jako v magické dílně.
Pak byl najednou časový skok. Zjevně bylo všechno v pořádku, tak můj mozek zvládl poměrně dlouho všechno na automat.
Jenže najednou jsem při zcela běžné opravě měla divné záseky a pocit chyb a asi bolesti (ve snu bolest necítím, ale moje snové tělo ano a jeho fyzické projevy vnímám). Jeden kolega zmínil, že moje schopnosti potřebují jednou za čas "update" s něčím v knihovně. Kvůli jinak fungujícímu mozku jsem sice měla nějaké výhody, ale to, že jsem zvládla fungovat mnohem delší dobu bez updatu, bylo takové dvousečné.
Než jsem se nad tím stihla zamyslet a vyřešit to, tak mého oslabení využila banda zloduchů. Postavili mi do cesty svůj náklaďák na "jednoduchou kontrolu a opravu" a během toho mě nějak zvládli paralyzovat a ukradnout. Dokonce měli s sebou doktora, který kontroloval, abych byla stále funkční, ale ne dost na to, abych se z toho sama dostala. Odváželi mě pryč, ale já se nějak zvládla "přesunout" do poškozeného a oslabeného těla nějaké malé holky s panenkou. Nevim, jestli byla původně mrtvá nebo zraněná, ale buď holka nebo panenka měla vlastní vědomí a nějak jsme se zvládly střídat a přehazovat mezi těmi dvěma těly.
Holka byla ve stavu jak "děvčátko se sirkami od Andersona" a panenka byla potrhaná hadrová, obě dost špinavé.
Procházely jsme nějaké podzemní chodby, zjevně se tam něco kopalo, ale nikde nebyl východ a věděly jsme, že po nás pořád jdou a nemůžeme se zastavit. Potkaly jsme tam turistu s dcerou, co se tvářili přátelsky, ale když jsme spadly do nějaké špatně zabezpečené jámy, tak jen komentovali naše otrhané a špinavé šaty a o panence mluvili jako o "té nechutné věci" a nechali nás tam. Prý jsme byly moc divný... Možná nepomohlo, že jsme o nás mluvily v množném čísle...
Pak jsme cítily, že nás dohání a nejsem si úplně jistá, ale mám silný pocit, že mi ta druhá umožnila uniknout, protože jsem se probudila, když byli nepřátelé fakt blízko, my se krčily v nějaké škvíře a doufaly (ale moc tomu samy nevěřily), že si nás nevšimnou, protože nebylo kam dál uniknout...