Byla jsem v nějakém studentském městě, pracovala v mekáči a bydlela jsem v nějakém komunitním centru, které mělo šílený pravidla. Pak jsem potkala nějaké známé, šla s nimi na párty a jeden z nich nám sockám nabídl část svého obřího bytu na neomezenou dobu, jen prostě pro známé a nedělat moc binec.
Přenesla jsem si tam své věci a šla zachránit kamarádku, co byla ve stejné situaci.
V komunitním centru zrovna probíhala čistka, všechny "krámy" vynesli ven a vyvolávali se jednotlivci, co si mohli jít pro svoje věci.
Kamarádka byla nadšená, chtěly jsme rovnou jít, ale když jsem se otočila, zjistila jsem, že zmizela moje taška, kterou jsem si odložila jen na pár vteřin uvnitř. Ven ji nikdo nenesl a zjistila jsem, že obsah někdo naházel do obřího krbu uvnitř místnosti. Zjistila jsem, která holka to byla, zkusila to s ní řešit a nakonec jsme s kamarádkou vyrazily na policii... Ale cestou kamarádka začala panikařit, že se nemůže napít, prostě pití nedá až k puse a to znamená jediné - vzteklinu.
Vyrazily jsme do zoo a tam už se shromažďovali lidé, u kterých bylo podezření na to samé.
Začlo to někde mezi zvířaty a přes bono bono se to nějak dostalo ke skupině holek z komunitního centra. Ty začaly nějaké šílené změny pravidel v centru, jedna z nich byla ta, co mi spálila věci... A pak ony a jejich kámoši napadali ty, co nesouhlasili.
Tady se shromažďovali lidi, co už měli příznaky, aby se vyzkoušela experimentální léčba. Já příznaky neměla, i když jsem si uvědomila, že mě ta holka taky pokousala, ale zůstala jsem se skupinou kvůli kamarádce, protože naprostá většina ostatních tady byly ty útočné holky a jejich kámoši. Snažila jsem se někoho ze sester co přímo doktora odchytit a potichu jim navrhnout, že by nás/je měli nějak oddělit a mně možná stačí dát vakcínu, ale kdykoli jsem přišla blíž, tak mi jen pomalu a nahlas zopakovali poslední instrukci (třeba "Vezmi si podložku a deku a lehni si na zem mezi ostatní!), jako bych jen nepochopila, co se říká. Chovali se k nám dost jako ve školce...
Agresivní holky a jejich banda mě a kamarádku dost pozorovaly, věděly, že jsme odmítly jejich pravidla. Čekaly jen na příležitost.
Já si vzala kamarádku, která najednou působila strašně malá, hubená, křehká a zranitelná, do náruče a když mě nenapadlo už jiné řešení, tak jsem zkusila být aspoň okolo ní jako nárazník či štít, zatímco se kolem začali ostatní zvedat. Připravila jsem se, zavřela oči... A vzbudila se.