Zdálo se mi, že jsem byl na nějakém výletě, hodně jsem zápasil s tím, že mi mobil sám instaloval obrovské množství aplikací a her, které jsem nechtěl, protože mu to umožňovaly licenční podmínky (vzrůstající moc korporací na úkor zákazníka byla v tomhle snu docela časté téma). Pozorovali jsme tam delfíny, velryby a racky lovící mušle. Rozešel jsem se tam ale s přítelkyní, ale abych se mohl vrátit domů vlakem, potřeboval jsem k sobě spolucestujícího. Přišla ke mně nějaká náhodná žena a objala mě, abychom mohli předstírat že jsme pár a mohli jsme odjet, ale když jsem s ní o tom chtěl mluvit, telefonovala a z hovoru vyšlo najevo, že má přítele.
Vrátil jsem se domů, kde jsem měl postel na zahradě pod párty stanem. Protože ale v poslední době hodně pršelo, začala se jedna noha postele i stanu bořit do bahna. Přišel synovec, kterého jsem měl hlídat - hrozně chtěl vyrazit na zahradu, ale protože mi bylo jasný, že se omatlá blátem, donutil jsem ho zůstat uvnitř s tím, že se budeme dívat na televizi. Jenže skoro na každém kanálu běžel nějaký erotický pořad (bylo asi jedenáct dopoledne), tak jsem rezignoval a vyrazili jsme ven. O chvíli později přišla máma a brácha se švagrovou s tím, že budeme slavit Vánoce. Horečnatě jsem se snažil si vzpomenout, jestli jsem jim koupit nějaké dárky a nebudu to musel improvizovat, a nenápadně se snažil zjistit, co by se komu líbilo.
Potom jsem vyrazil na fakultu, kde jsem měl schůzku s nějakými lidmi ze studentské rady. Věci týkající se výuky jsme řešili pár minut, zbytek schůzky mi horečnatě vysvětlovali, že jsou silně proti povinným odvodům a vojně a že nechtějí válku s Ruskem. Co nejdřív to šlo jsem se s nimi rozloučil a šel za lidmi z našeho ústavu. Shodli jsme se na tom, že mezi studentskou radou přibývá lidí podporujících Putina, ale vyhazovat je za jejich politické názory je nemůžeme, bohužel. Taky jsme řešili, že fakulta má nový bezpečnostní systém, ale je v zásadě celý ovládaný bezpečností agenturou, která ho nainstalovala - včetně automatických pepřáků, které ovládá na dálku přímo nějaký člověk z agentury. Zároveň podmínky užívání různých předmětů denní potřeby vedly k tomu, že lidé pomalu ztráceli vlastní tělesnou autonomii, protože museli souhlasit s hrozně nevýhodnou smlouvou.
Šel jsem do kantýny, kde jsem měl něco jako opačný slevový kupon - kvůli podmínkám ve smlouvě jsem si od nich musel koupit pizzu, ale o tom, kolik a jak velkou a s čím rozhodovala obsluha. Za pultem tam bych chlapík, který, jak se ukázalo, byl přítel té dívky, se kterou jsem jel vlakem, a vůbec se mu to nelíbilo - takže mě donutil koupit velkou pizzu se vším pro každého návštěvníka bistra.