• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    VIDLICKAO čem se vám naposledy zdálo?
    ALEA
    ALEA --- ---
    Zdálo se mi, že jsme u mého drahého hráli RPGčko, kde část skupiny měla draky (byli cca srovnatelně velcí jako člověk, dali se vozit na korbě auta). Byli jsme součástí frakce, co měla podobné tvory jako companiony, šlo vlastně o zvířata s magickým vylepšením, krom draků byli i méně nápadní, třeba menší panter s netopýří echolokací a křídly ( to jsem prostě já, všechno má křídla), všichni companioni měli magickou vazbu na člověka.

Hrála se mise, kdy postava hráče D. měla svatbu a jeli jsme tam autem přes Mladou Boleslav (jakože přes centrum města, všude uzavírky a práce na silnici a občas trolejbus, hrůza).
    A během párty (nevím, jestli to souviselo se svatbou) nás napadli nepřátele, pár nás zranili, tam se dala dohromady skupina, protože jsme byli několik zdrhajících a D. zabili draka (měli to s GM domluvené předem ale pro nás zbytek to byl strašný šok). Cestou pryč jsme řešili, že po nás jde nějaká ekofašos organizace proti tomuhle stylu úpravy zvířat. Noví členové neměli své zvíře, zbývali tři draci (můj, D. nevěsty a jeden kluk, nejsem si jistá kdo...) a já o ně měla za postavu hrozný strach. A řešilo se, že D. už má rozmyšleno, jaké si pořídí a noví členové netuší...
    PULNOC
    PULNOC --- ---
    Ze se sprchuji ve vlaku ve velmi male sprse a bylo to dost nepohodlny ale byla jsem rada za tu moznost.
    ERRTU
    ERRTU --- ---
    technicky zombie apokalypsa ale misto mrtvol moji rodinu nahanela smecka dvoumetrovych klasu uschle kukurice... nejlip na ne fungovala polni lopatka, normalni munice jima prochazela v podstate bez nasledku, jen se trochu zaprasilo.
    ALEA
    ALEA --- ---
    Chodila jsem do nějaké školy, byl tam "motivační program", že třída, která na tom obecně byla dobře, měla své patro vyzdobené obrazy s pozitivnějším příběhem.
    Třída na tom byla dobře, ale z jiných znaků šlo poznat, že já jsem na tom spíš mizerně.
    Nevím, jestli to souviselo, ale všechny umývárny byly plné pavučin a pavouků. Z toho jsem byla velmi velmi nešťastná a zoufalá.

Pak třída měla fakt dobrý nápad. Někdo ze třídy kreslil obrázky spolužáků stylizovaných jako zvířátka a podobně, z toho vymysleli řadu figurek, školních potřeb a podobně. Dělali jsme promo akce v domech pro seniory, obchodech a podobně...
    Část spolužáků měla potomky, tak 2-6 let, myslím, že 3-4 celkově. Ptali se mě, jestli bych je mohla hlídat, aby se rodičové mohli věnovat akci.
    Řekla jsem, že jo, ale přes noc bych je mohla hlídat jen kdyby bylo kde, protože nebydlím v Praze a jet autobusem s bandou cizích dětí takhle daleko není dobrý nápad, nemáme dům připravený na děti a nemám to domluvené s majiteli a tak... "To je jasný, v pohodě, to vymyslíme."
    V den akce byl chaos, ale kromě mě všichni měli aspoň nějaký přehled, co dělat.
    Pak kolem pobíhaly děti, já netušila, které mám mít na starost a manželka jednoho spolužáka mi předávala malého kluka, říkala, jak je vděčná, že jsem souhlasila a že všechny děti převezme další maminka pozítří tam a tam.
    Tak jsem se zarazila a říkám, že pokud je mám hlídat přes noc, potřebuju místo kde. Tak se zarazila ona, že u nich to nejde a o ostatních neví, ale že to určitě vymyslím... A zmizela v davu.
    Já držela toho kluka na zádech, aby se mi neztratil mezi ostatními a povídala si s ním, snažila se zjistit, kolik a který děti teda předpokládají, že budu řešit, co s tím místem...
    A pak jsem došla k tomu, že prostě předpokládají, že blíže neurčenou skupinu dětí mám nějak sama odhadnout, najít, ohlídat a fakt asi vzít na Kladno... Já žádnou skupinu neznámých dětí domů tahat nebudu. Nebudu.
    A pak jsem se vzbudila s lehkým záchvatem paniky.
    EADENN
    EADENN --- ---
    Kdykoliv mám teplotu, ty sny stojí za to. Dneska jsem čekal dítě. Najednou jsem ho prostě nahmatal v břiše, ale bylo takový hranatý, jako by bylo z minecraftu. Nejdřív jsem se nasral, jaktože ho neobjevila doktorka, u které jsem ráno byl pro antibiotika (vytaženo z reality). Pak jsem přemýšlel, že budu muset zase nakoupit všechny ty dětské krámy co už jsem dávno prodal. Pak mi došlo že nevím jak do dostanu ven a čím ho budu kojit. Nakonec se sen slitoval a dostal lehce lucidní povahu, díky které jsem teda odhalil že jde o sen a probudil se. Děkuji nyxu že to mohu tady debriefnout.
    RAHUF
    RAHUF --- ---
    Zdálo se mi o lidech, kteří nechávali otevřené dvířka o lednice a od mrazáku. Asi už mám hodně specifické noční můry.
    ALEA
    ALEA --- ---
    Měla jsem před maturitou, spolužáci a učitelé (snové charaktery, nikdo reálný) se na mě divali nepřátelsky, protože pořád chodím pozdě do hodin, nedávám pozor a vůbec se neučím.

To se velmi rychle střídalo s realitou, kdy jsem (stejně jako ve skutečnosti) 30+, dávno po škole a nezaměstnaná. Procházeli jsme se na nějakém zámku nebo větším domě s krásným dvorkem/nádvořím, bylo tam vícero známých lidí (opět nikdo, koho bych zpětně poznávala) a pár holek se mi posmívalo, že jsem zmatená a mimo, prostě vadná.

Měnilo se to rychle a vůbec jsem nebyla schopna poznat, kolik mi vlastně je a jestli se začít učit z hromady knih... která ale ve vteřině přestala existovat a viděla jsem jen lidi, jak se mi smějou a šeptají si.

Pak se zjevila moje sestra, která přišla s pár mými spolužáky a starostlivým tónem, jako by mi chtěla pomoct a poradit, mi řekla, že bych se nad sebou měla zamyslet, protože stojím před důležitým mezníkem (tou maturitou) a pořád se jen na něco vymlouvám, místo abych jednoduše zabrala. Všichni přece vědí, že nemám depresi, ani ADHD, ani jiný skutečný problém, všechno jsou to výmluvy. Jsem prostě jen líná zabrat.
    Spolužáci a učitelé pak byli dojati, jakou má sestra o mě starost a fakt je štvalo, že jsem nevděčná a dost si jí nevážim.
    Ale když jsem chtěla něco namítnout, byla jsem zas na nádvoří a lidi si ťukali na čelo, co to melu za kraviny...
    ALEA
    ALEA --- ---
    Byli jsme na rodinném výletu ve Francii a já měla na starost jejich syna 5-8 let (v tom snu se věk měnil).
    Byli jsme ve vodním parku, kde fungovala nebo jako sedačková lanovka nahoru, aby se následně mohlo jet skluzavkami dolů. Pár puberťáků dělalo blbiny a zjistilo, že se dá naskočit i v průběhu cesty dolů, je to nebezpečné, protože tam není takové to jistící hrazení, co se normálně spouští shora, ale člověk může vyskočit kdykoli.
    Jeden malý chlapec to začal napodobovat a pak to naučil i mého svěřence.
    Já ho jednou viděla a došlo mi, že nemám šanci ho chytit a potřebuju pomoc, abych to zastavila a jemu se nic nestalo.
    Šla jsem teda na stanici plavčíků, tam po chvíli našli někoho, kdo uměl anglicky (po chvíli jsem zjistila, že čeština a angličtina byly v tom snu volně zaměnitelné, fungovaly stejně), já jí vysvětlila problém a ona slíbila, že to vyřeší.
    Pak jsem šla ven a chvíli se skrz okno dívala, jestli kluky neuvidím, ale byl špatný úhel...
    Pak jsem tam potkala matku svěřeného kluka a vysvětlila jí, co se děje. Byla v pohodě a šla jinam něco řešit.
    A tak jsem tam čekala...
    A čekala...
    A čekala...
    A strachovala se...

Pak byl večer. Já se náhodně dozvěděla, že to vyřešili za pár minut, předali děti matkám a ty s nimi vyrazily na výlet spolu a pak se zase vrátily a byly celý den v pohodě.
    Moje rodina mezitím vyrazila do Paříže na nákupy. Sice mě chtěli vzít s sebou, ale nevěděli, kde jsem, tak to neřešili.
    Já tam strávila hodiny sebeobviňování a deprese...
    ALEA
    ALEA --- ---
    Byla jsem v oblasti, kde zuřil válečný konflikt, ale docházelo úplně všechno - např. vojáci měli omezené střelivo do ručních zbraní, takže byla dost malá šance, že prostě střelí.
    Já procházela nějakým tréninkem, protože se zjistilo, že jsem reality bender, dokážu s trochou soustředění manipulovat svět okolo.
    Tvořit iluze bylo snadné, třeba "animaci" pirátské lodě mezi mraky. Pevné věci nebo třeba přesný laserový "řezací čtyřstěn" bylo těžší. Ale povedlo se mi třeba vytvořit něco jako hrabáče pro nějakou známou a bylo to normálně hmotné živé zvíře.
    S naší skupinou později zas chodil kamenný lev, co vypadal jak kdyby prostě odešel ze sousoší.

Po krátké době nás v malé skupince poslali na misi. Já začala mít vize, co si může stát a co se děje jinde, které strašně rušily soustředění. Například během diplomatického rozhovoru jsem zjistila, že se naše vedení rozhádalo tak, že se celý "senát", jak si říkali, rozpadl.
    Moje zásahy do reality začaly být nestabilní a nebezpečné. Byla jsem roztěkaná asi tak jako když jsem v reálu unavená. Uvědomila jsem si taky, že z naší skupiny jsou mimo mě naživu vlastně už jen dva lidi, mnou vytvořená "jejich dcera" a místo lva malý pes, kterému jsem měnila srst podle situace nebo dítěti pro radost.
    Všichni tři by už byli prastaří nebo spíš mrtví, kdybych pořád neudržovala jejich vzhled a zdraví. Dcera i tak několikrát odešla moc daleko a stala se jí nehoda (procházeli jsme zničeným rozpadlým městem, lidi byli zoufalí takovým tím primitivním agresivním způsobem a vlastně jsme asi měli jediné dítě, co se kde vyskytovalo).
    Pak nás zas dohnal nějaký voják s rozkazy, ale velení vlastně nebylo a jeho rozkazy dělaly spíš zle. Chtěl velké promítací obrazovky velikosti bilboardů u dálnice, kterými by se civilistům hlásily věci, ale po sděleních jsem je chtěla rozebrat, aby nikomu neublížily a on nás zas táhl dál. A rozebrat je zpět na bezpečné elementy šlo pomalu, zvlášť když mi do toho mluvil. Část jsem nechala na "autopilota", pokračovala za ním... A zjistila, že hroutící že zbytky televizí zabily či zranily spoustu lidí včetně mojich chráněnců. A voják říkal něco o schválených ztrátách... Nějak jsem věděla, že jeho svou mocí měnit nemůžu a stejně tak nemůžu prostě neposlechnout jeho rozkazy (i když nevím proč), tak jsem se natruc probudila.
    HNILOB
    HNILOB --- ---
    Vždycky, když se nám něco zdá tak si o tom ráno povidame. Mi se zdálo, že se jí ptám, jestli mojí by nechtěla zkusit trojku. Ona se na mě podívá a řekne: "Mně se zdálo že jsme byli v posteli a přišel nějaký chlap a ptal se mě jestli se může dívat. Creepy Af!!!
    GRANTORINO
    GRANTORINO --- ---
    O tom, že jsem měla další dítě, ale už rovnou chodilo, bylo bez plen a tak.... Tchyně nebyla překvapená... já vlastně taky ne.
    ALEA
    ALEA --- ---
    Jela jsem na školní výlet do Orlové.
    Po příjezdu jsem si volala s mamkou, že bych možná mohla zajít za tetou, která tam někde bydlí (i když ta konkrétní teta bydlí úplně jinde) a kvůli tomu hovoru mi zbytek výpravy zmizel (šli se projít do města).
    Já a moje sestra jsme zůstali u zpustlé školy, kde jsme měli být pak ubytovaní a sestra vyrazila o pozemek vedle, který působil ještě víc zarostle a opuštěně. Podle písmen H a X na sloupu u okraje jsme nějak věděly, že jde o hasičskou zbrojnici.
    Tam slepý pán, který jinak fungoval i jako správce/hlídač té zpustlé školy, nacvičoval s mažoretkami vystoupení jako generálku na druhý den. Součástí celého vystoupení pak bylo krátké sólo slepého pána na několik hudebních nástrojů.
    Pak vyběhla ředitelka školy a zjevně se naštvala, že jejich mažoretky tam vystupovat nebudou (protože to výročí hasičů nebo co to bylo vůbec neřešili) a svolala nějakou komisi, co vymyslela "vylepšení" programu. V podstatě nahradili živou hudbu slepého pána nahrávkou zpěvu nějaké lokální umělkyně, navíc počítačově upravenou, aby zněla víc roboticky (a jak to bylo na rychlo, bylo to dost hrozný). Slepý pán byl smutný, ale snažil se, aby tím nijak nekazil oslavu.
    Pak přišli zpátky spolužáci, já jim vysvětlila problém a všichni sme se shodli, že to tak nenecháváme.
    Ve stylu hollywoodských filmů jsme zařídili a secvičili, že místo zpěvu ze záznamu byl živý zpěv. Střídalo se několik velmi dobře zpívajících lidí a doprovázel je slepý pán, skladba byla výrazně delší než ta původní a bylo v ní místo i na sólo pro pána. Ten byl dojatý a nadšený.
    Když jsme vše připravili, nastalo vystoupení samotné, hudba začala a na výrazu ředitelky bylo jasné, že pochopila, co se děje... Tak jsem se probudila.

Pořád přemýšlím, jestli slepý hudebník měl být skutečný pán, kterého jsem znala, protože učil v ZUŠce a na některých základkách hru na flétnu, v ZUŠ pak ještě na klávesy a možná víc nástrojů, protože přesto, že byl (nebo spíš ještě je) slepý, zvládal vícero nástrojů a krom hudebního talentu byl i dobrý a oblíbený učitel.
    Jen nevím, proč bych si na něj vzpomněla, už jsem ho pár let neviděla, do školy obecně nechodím už dlouho a k tomuhle učiteli jsem šla naposled... To bude tak 25 let plus mínus... Méně určitě ne.
    ERRTU
    ERRTU --- ---
    vcera jsem cely vecer hral stardew valley (roztomila farmarska hra v pixelove grafice) a na druhem monitoru sledoval vetrelce tri a ctyri.
    vysledek: mel jsem farmu a snazil se naucit alieny sklizet rajcata tak aby z nich nebylo rovnou pyre.
    ALEA
    ALEA --- ---
    Nevím detaily, vzbudila jsem se asi 5x a vzpomínám si jen, že tam byla klíšťata... Strašně strašně moc.
    Vybírala jsem je z kožichu nějakých zvířat, nevím jistě, zda to byla naše zvířata, nebo ne... Ale pořád tam byla další a další pořád dokola... Živá lezoucí, přisátá a mrtvá... Všude v srsti byly další...
    ALEA
    ALEA --- ---
    Scházeli jsme se jako parta lidí s blízkým vztahem k pohanství a kolem kterých se děly divné věci. Místo bylo nějaká nepoužívaná místnost na gymplu, přestože jsme všichni byli už kolem 30 let... Myslím, že moje nebo něčí mamka dělala ředitelku nebo tak něco, tak nám to umožnili.

Vím, že jedno děvče malovalo neuvěřitelně realistické obrazy s hlubším významem a obecně různí lidé měli různé "dary" ve vztahu k dávné minulosti.
    Já a moje sestra (zde to bylo víc moje dvojče, moje jiná varianta než můj reálný sourozenec) jsme měly vize a intuice nám silně naznačovala nějaké skutečnosti.
    Na začátku jsme chtěli spolupracovat a využít všechno pomalu a opatrně, ale mé dvojče mělo sebevědomí (které já postrádala) a začalo dělat výrazná rozhodnutí a rituály, zatímco já se stále pokoušela neztratit v chaosu vizí a barev. Měla jsem pocit, že postupuje podivně, skoro úplně opačně než mi říkal můj instinkt. Já se chtěla nejdřív věnovat ochranným bariérám a kruhům, ona obětovala různá zvířata na malých oltářích a přes naše původní skicy a poznámky házela hromady a hromady textu ve formě knih a volných papírů, které mi ale nedávaly žádný smysl. Jen bylo brzy vše pokryto knihami a papíry a nedalo se dostat k původnímu výzkumu.

Byla jsem zmatená a nedávalo mi to smysl, ale šla jsem za skupinou a snažila se nějak pochopit, co se děje. To skončilo, když dalším krokem dvojčete bylo, že se mě pokusila obětovat, protože malá zvířata už prý nestačila a já byla stejně nejvíc negativní z celé skupiny.
    Nejsem si jistá, co mě zachránilo, ale možná to bylo policejní vyšetřování - zjevně naše experimenty dělaly nějaké negativní efekty, sem tam vypustily nějakou stínovou potvoru a navíc jsme prý trochu skákali v čase, místnost se jevila občas prázdná, občas naopak pár měsíců v kuse zamčená. Pro nás uběhly hodiny až dny...

Když jsem byla volná a dvojče zrovna byla s policií, zkusila jsem věřit víc svému "daru". Řekla jsem ostatním, že místo krvavých rituálů, které podle mě spíš odčerpávají naši energii než že by pomáhaly, zkusíme rozmístit pár ochranných symbolů. Balast random papírů mizel vlastně sám, když jsem zbytek věcí třídila podle smyslu.
    Nějaké předměty, co by dvojče zničila jako nebezpečné, jsem stabilizovala a nechala jsem je majiteli - např. jeden z ostatních měl v ruce zvláštní kámen. Okamžitě jsem poznala, že jde o zkamenělé krokodýlí vejce a pokud nic neudělám, objeví se přízračný krokodýl a odtáhne vejce i majitele někam do pryč. Ale pohlazení a správná uklidňující slova, která mi napověděla intuice, přízrak uklidnily a nebezpečí nehrozilo, pokud bychom ho neurazili jinak.
    Během krátké doby byla místnost čistá, všichni najednou přestali cítit úzkost z blížící se záhuby a já chodila kolem a nacházela dávno ztracené a zapomenuté šperky a střípky pozitivních vzpomínek a nosila jsem je jednotlivým lidem.

Mám pocit, že mé dvojče nechtělo vyloženě zlo, ale hledalo rychlou a snadnou cestu k vyšší moci a všichni se cítili mizerně a oslabeně. Moje cesta byla opatrná a méně zábavná, ale postupně přinášela své ovoce.

Jsem si dost jistá, že celý sen souvisí s mou současnou reálnou krizí, ale nevidím úplně, jestli to má nějak pomoct, nebo jen shrnout situaci...
    RAHUF
    RAHUF --- ---
    Zdálo se mi, že jsem si nechal udělat první tetování. Možná znamení...?
    ERRTU
    ERRTU --- ---
    GRANTORINO: aktualne sedim doma za stolem, oknem bez mrizi koukam na nasi druzstevni zahradu za barakem a kocour se mi snazi vysvetlit ze hladomor muze nastat uz po dvou hodinach od zjisteni ze je miska prazdna. dvere od bytu jdou normalne otevrit a ja muzu svobodne vyjit az na ulici a zase zpatky.
    zda se ze jsem v cajku :)
    GRANTORINO
    GRANTORINO --- ---
    ERRTU: jseš si jistej, že se ti to jenom zdálo, působí to autenticky :)
    ERRTU
    ERRTU --- ---
    sebrali me policajti a odvezli na pankrac do veznice. tam mi sdelili ze se stala nejaka chyba a doslo k zamene, ja samomzrejme sedet nemam, jde o jineho vezne a uz se to resi ale nez se to zprocesuje tak zakon je halt zakon takze tyden dva proste musim v tom vezeni zustat.
    vsichni se mi hrozne omlouvali, pridelili mi luxusni 3+1, privezli mi notas a veci z domova, dovolili mi mobil a zaridili aby se tam mohla za mnou nastehovat rodina, poslali omluvenku do prace a vubec na me vsichni byli hrozne hodni abych to nerozmazaval a netahal do novin :)
    HOWKING
    HOWKING --- ---
    GRID: Měl jsem v popisu, že to nedávalo smysl a to dobře dodržel.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam