HELA: Tohle je přesně hlavní věc, kterou jsem si zatím z minimalismu odnesl já.
HELA: Jo, u mě byla taky zpětně klíčová kolej :)). Stěhoval jsem se bez auta, jen vlakem s batohem, takže mi dělalo radost vozit si postupně z domova další věci, či je na místě pořizovat, a zabydlovat se. Za rok mě při stěhování na byt překvapilo, jaké množství věcí mám. A když jsem se pak po dalších pár letech stěhoval jinam, bylo to ještě s mezizastávkou u rodičů, tak jsem se prostě rozhodl, že u nich většinu drobnějších věcí nechám (zatím mi to prochází:)) a v novém bydlení se reorganizuju - to bylo super, protože jsem nemusel nic vyhazovat hned a trochu jsem to odložil. Jenže moje hlavní koníčky jsou počítače, hudba a šití, takže mám s generováním věcí také celkem problém :).
RADYN: Tu honbu za kvalitou taky trochu pociťuju, ale rozhodl jsem se ji trochu korigovat. Koukal jsem se třeba po lahvích na pití a uvědomil jsem si že žádnou superfunkční outdoorovou nádobu která vydrží naprosto všechno a udrží nápoj teplý i studený do vychladnutí vesmíru nepotřebuju, a místo toho jsem si jako správnej design whore koupil
tohle protože na nošení po městě to stačí, není to drahé a skvěle to vypadá.
Podobně jsem se paralelně s tím začal víc zajímat o oblečení a sice jsem spoustu věcí vyházel, ale uvědomil jsem si že mi nevadí nakupovat levnější věci - musí mi padnout, musí fungovat s ostatními věcmi v šatníku, ale když se za pár let rozpadnout, tak to je bonus protože budu moct prozkoumávat styl dalším směrem.
Ta honba za dokonalostí je i jeden z důvodů proč jsem se naučil šít - mám postavu jako reklama na koncentrák, takže jsem na sebe dost blbě sháněl třeba košile, tak jsem se je nejdřív naučil do jisté míry přešívat, a teď si je šiju sám. Problém ultimátního zavazadla řeším taky, a plánuju to taky zkusit vyřešit DIY metodou, protože jednak jako student s drahými koníčky nemám moc peněz a jednak je velká radost vytvořit si takhle funkční věc na míru sobě sám.