• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SKATEMURAIminimalismus — mám málo věcí a je mi fajn
    LALINA
    LALINA --- ---
    NEVENA: vůbec nevím, o čem to mluvíš....
    ALDEMIK
    ALDEMIK --- ---
    NEVENA: pouzivam online gmail. mam na nej presmerovano nekolik uctu - pracovni, osobni. maji moznost rozsirene dorucene posty na listy typu primarni, fora, aktualizace,... mam to nastavene tak, aby napr. vse pracovni padalo do ,,fora,, a nazvy ignoruju. je to nesmirne prakticke. jinak gmail obsahuje slozky, ktere funguji jako stitky, tedy k jednomu souboru jich muze byt vic. opet mam nastavene filtry tak, aby se to stitkovalo vicemene samo. prectene a vyrizene archivuju. prakticky tam nechodi spam. a predevsim to dava zpravy do vlaken-konverzaci. vyuzivam rozsirene hvezdicky, takze mam odskrtle hotove veci, dva druhy vykricniku a dve barvy hvezdicek, ktere pouzivam, a to hodne. vysledkem jsou tri-ctyri rozpracovane zpravy-ukoly a pak tak pet, obsahujicich aktualne dulezite informace, zbytek cisty.
    DOOMBRINGER
    DOOMBRINGER --- ---
    Hmmm, tak koukam ze jsem to tady asi cele spatne pochopil...
    JANA4U
    JANA4U --- ---
    HELA: To jsem udělala třeba se svými zápisky ze školy - dala jsem do krabic papírky s datem. ;-) Problém je, že já mám ráda ty krabice a za chvíli nebude asi co do nich dávat. :-D
    HELA
    HELA --- ---
    Přítel totiž momentálně jede velké třídění a při pohledu na ty krásně prázdné police vedle jeho stolu a ty přeplněné u mě to od něj trochu chytám:)
    HELA
    HELA --- ---
    NEVENA: Já zas dneska přemýšlela, že bych jako experiment všechny věci, které nepoužívám pravidelně, dala do beden označených datem do sklepa, a co během jednoho roku nepoužiju, to by šlo pryč. Někde jsem četla o člověku, který to udělal nějak tak, že všechno v bytě sbalil a postupně vyndával jen to, co potřeboval použít, a to mi přijde jako zajímavý nápad (i když si podrobnosti už nepamatuju.) Ale uvidím, jestli se odhodlám :D
    EUCHENIE
    EUCHENIE --- ---
    NEVENA: já mám pár, ke kterým bych se mohla vracet. Jednak mejly ke každému číslu časopisu mám zvlášť, postupně je skovávám pod rok, dále ke vzdělávání a takovýty další, který jsou třeba. A tu hlavní část promazávám či přesouvám, abych tam měla jen rozřešený věci.
    MASOO
    MASOO --- ---
    takze predelavam auto----zaclo to sezenim, ale zjistili sme, ze to bude potreba prekopat vic (obytny auto;))
    zacla jsem tim, ze jsem vyndala vsecky veci, ktery pred navracenim opet proberu
    musim/e vymyslet efektivneji ulozne prostory a udelat sezeni min pro dva lidi pohodlne, a aby se u stolu dalo pracovat s compem (delam prepisy rozhovoru obcas, nemyslim valeni se u nyxu)
    JANA4U
    JANA4U --- ---
    NEVENA: Mám kopec složek a něco i přímo automaticky do nich přesouvám, aby mi v inboxu zůstávalo jen to důležité a ne 20 notifikací z facebooku, newslettery a spol.
    NEVENA
    NEVENA --- ---
    Když už jsme u počítačů, záložek atd. Pozoruji, že spousta lidí má všelijaké složité systémy složek v poštovním klientu, používáte to taky? Odjakživa jsem si vystačila s Inboxem, Trashem a Archivem...
    EUCHENIE
    EUCHENIE --- ---
    LALINA: kde?
    NEVENA: já počítám, že můžu věci vyhodit "do fortele".) vyřadím 10, mám na 10 dní vystaráno!
    LALINA
    LALINA --- ---
    EUCHENIE: to je tady na nyxu taky
    NEVENA
    NEVENA --- ---
    EUCHENIE: Jsem zvědavá. Nedovedu si to moc představit. U mně je to spíš nárazové, že třeba někdy o víkendu jdu přerovnat komoru a vyhodím X krámů, anebo kouknu do knihovny a vidím 10 knih, které chci poslat dál..
    EUCHENIE
    EUCHENIE --- ---
    jo na facebooku je skupina, kam můžete dát krámy a napsat, co byste za ně rádi. Ideálním řešením je jídlo.)
    https://www.facebook.com/groups/565344193588700/?fref=ts
    EUCHENIE
    EUCHENIE --- ---
    NEVENA: to zní dobře! zkusím praktikovat a zapisovat do toho blogu. 1den = 1 věc
    NEVENA
    NEVENA --- ---
    Heh, chtěla jsem se tady zeptat na postup "365 věcí za 365 dní" alias "jak se zbavit jedné věci denně, aniž byste toho nevyhodili moc", ale jak vidím, už se to tady prakticky rozebírá. :)
    EUCHENIE
    EUCHENIE --- ---
    jo, to si taky říkám, že nevyházím oblečení i co nosím, jen abych něco vyhodila. Prostě ne násilím a co nepoužívám. A nemuselo by se to hodit.) V tom už se taky lepším.
    Jo doporučuju tuto knihu: https://www.kosmas.cz/knihy/159082/zbavte-se-neporadku-s-feng-suej/
    autorka i píše o energiích, že opravdu není třeba nechávat si ošklivé dárky od někoho jen proto, že jsou to dárky. Rozebírá každý pokoj a dává konkrétní tipy. Četla jsem zatím dvakrát. Je to dobrá motivace.

Občas taky zkouším, že něco někde nabídnu (většinou sestře s tím, že ještě nevím)a když chce, vidím na sobě, esi mě to štve, nebo ne.))

Dnes při stěhování věcí ze skříně do skříně jsem nechala na podlaze asi 10 věcí, který buď pujdou na chalupu nebo prodám nebo dám. A jednu skříň jsem dostala, jednu (pravda, menší) vyhazuju.)
    MIKLO
    MIKLO --- ---
    IRKA: Ok, tohle jde už mimo mě, ale budiž, respekt :)
    IRKA
    IRKA --- ---
    MIKLO: Jasně, že je to extrém. Stejně tak je extrém ten týpek z knížky Muž, který žije bez peněz, jak to sem někdo házel, Daniel Suelo, který se po letech bojů se systémem, akcí za záchranu přírody a přivazování ke stromu rozhodl, že "jedinou cestou, jak změnit monstrum, je přestat ho krmit" a ze systému vystoupil. Živí se tím, co si někde natrhá nebo najde u popelnice. Kdybysme vystoupili všichni, tak za chvilku nebude z čeho brát, žejo. Ale jako s volbou životní cesty u mě má velký respekt:). A možná, že ne všichni, co jsme tady chceme fungovat v moderní společnosti nějak normálně:)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam