• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SKATEMURAIminimalismus — mám málo věcí a je mi fajn
    MASOO
    MASOO --- ---
    GUDRUN: jo, to je taky fakt. Nejvetsi bonus je, ze clovek nemusi s nikym nic resit, domlouvat se, neco posilat.
    GUDRUN
    GUDRUN --- ---
    MASOO: věci z freeshopu nebo bazaru se buď chytí, nebo poleží doma do příštího bazaru / návštěvy charityshopu. to me baví :-)
    EUCHENIE
    EUCHENIE --- ---
    MASOO: to je fakt :)
    MASOO
    MASOO --- ---
    EUCHENIE: pro lidi tady asi nic novyho pod sluncem, ale celkem jednoduse shrnuto pro zacatecniky;)
    Ale pravda toto: Tak držím palce, ať se všeho zbavíte co nejrychleji….a ať si zároveň nepřinesete domů věcí ještě víc!
    proto uz se bojim chodit do freeshopu a na bazary
    MASOO
    MASOO --- ---
    GUDRUN: s hadrama taky furt bojuju... uz jich mam fakt docela malo.... ALE porad je to vlastne dost.
    Bydlime v obytnym aute - dodavce /zimni veci tedy aktualne ve dvou ikea taskach u mamy v byte/, stavime nakladak, stehovat se budeme v zari.
    Hodlam to probrat, vlastne se o to snazim prubezne, ale zamrzla sem v bode "tyhle vsechny veci mam rada"....
    Jediny, co obcas zabere, je kdyz se v necem necejtim, tak to dokazu poslat. Ale abych se dostala k vytouzenemu praktickemu, kombinovatelnemu a ne prilis velkemu satniku, to jeste potrva:/
    FLAIRE
    FLAIRE --- ---
    LADY_MYSKA: no prave ,)
    LADY_MYSKA
    LADY_MYSKA --- ---
    FLAIRE: jo kdyby ... :-)))))
    FLAIRE
    FLAIRE --- ---
    SATOO: ne, no.. a kdybych nedelala tolik ruznejch sportu a nemela obri zasobu vlny na pleteni, tak mi z ty oktavky staci jen kufr ;)
    GUDRUN
    GUDRUN --- ---
    už jsem to psala jinde na nyxu, ale tady si držím svoje poznámky k tématu, takže se lehce zopáknu. Project 333 / capsule wardrobe mi funguje a baví mě. Musela jsem se k minimalizaci hadrů donutit, ale teď jsem spokojená s tím, co mám. A pořád mám pocit, že toho oblečení mám moc :-) ale v dalších měsících, kdy nebudou stačit jedny šaty na celej den, to už moc určitě nebude. A když si dokážu, že se příjemně a ke svý spokojenosti oblíkám z těch x dedikovanejch kusů, zbytku hadrů se mi zbavuje mnohem líp. Dtto doplňky a boty. Mnohem líp se mi balí na cesty.

    Máme teď náročnější režim, takže není tolik času na domácnost, takže mi trochu bují kuchyně a komora (nepořádek v koření, duplikáty, věci, které jsem koupila před rokem a nešáhla na ně), ale s podzimem se to zklidní a půjde pokrotit i tohle.
    S0DA
    S0DA --- ---
    v dnesnim podcastu od The Minimalists dobra otazka:
    :: As minimalists, what are you saving your money for now?
    FLAIRE
    FLAIRE --- ---
    me ted donutilo fakt hodne probrat veci stehovani do zahranici - stehuju se svym autem a ted se mi cela domacnost vesla do 8 krabic, kdyz bych zahrnula letni veci, veci na kolo a na lyze, ktery si privezu v prubehu, tak pocitam ze 11 - 12 krabic (i s jednou krabici zasob jidla) je docela realnej odhad.. takze se komplet cela sbalim do oktavky .. s rakvi na lyze teda :)
    EUCHENIE
    EUCHENIE --- ---
    ja probiram prubezne, cetla jsem marii kondo, ale ja to mam ve vlnach. co nejsem ochotna dat pri jednom probirani, pri dalsim uz dam, uvolnuju stavidla. a hadrama - cekala jsem, esi zas pro kojeni vychrtnu jak po prvnim mladeti, ale nee, takze konecne tuny veci putuji neteri a kamaradcinej dceri. a ceka me stehovani, nejspis podzim, na to se tesim. nekolik vkych tasek nejen obleceni jsem zavezla kamaradce, ma stranky budupomahat.cz, rozdeli potrebnym. a psala jsem clanek kam s tim na blog, najdu. minimalista rozhodne nejsem, ale mam tak polovinu veci, co pred par lety. a to se pocita :-)!
    S0DA
    S0DA --- ---
    Maybe the life you've always wanted to live is just buried underneath everything you own. - Joshua Becker
    MASOO
    MASOO --- ---
    dalsi stehovani......... dalsi veci pryc... ale mam pocit, ze spis zbavuju nanosu za obdobi tohoto bydleni:/
    GUDRUN
    GUDRUN --- ---
    ALONSY: jsem zvědavá, kolik se dopočítáš :-) já i teď mám oblečení, co moc nenosím, ale nechat si ho chci. Kalhoty mám dvoje pracovní a dvoje volnočasové, sukně po třech, šatů 10. Do těch 100ks počítám i vodácko-vandráckou a sportovní výbavu, ale prádlo ne.
    ALONSY
    ALONSY --- ---
    V dohledný době to hodlám pořádně pročistit i přepočítat, jsem zvědavá, kolik toho ve skutečnosti je, možná si to idealizuju. :D
    ALONSY
    ALONSY --- ---
    Hustý.
    Já ještě neminimalizovala, ale co vím z hlavy, tak dvoje kalhoty, jeden svetr a možná tak deset triček, dvě sukně, asi troje šaty.
    A z toho hodlám většinu vyházet a celej ten šatník udělat víc k obrazu svému, protože teď mám to, co mi tak nějak zůstalo historicky, nebo co bylo levný, když jsem nějakej kus oblečení zrovna nutně potřebovala. :-)
    GUDRUN
    GUDRUN --- ---
    NAVITAS: 66 je rozumně málo :-) mám tak asi 100ks a tím pádem tipuju, že dřív to muselo být přes 500? včetně bot, kabelek a všeho, bez spodního prádla. Teď chci od června zkusit Courtny Carver Project 333 - vybiram si tři nejteplejší a nejstabilnější měsíce a pak uvidím, co dál. Udělám to jen na oblečení do města a mezi lidi, svoji vodácko-vandráckou výbavu mám bokem. Jsem zvědavá, na mě různý čísla a limity fungujou, a za zkoušku nic nedám.
    MASOO
    MASOO --- ---
    hadry nepocitam, vejdou se do skrine, ok, nevejdou, probirka, freeshop, vyreseno;)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam