• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SKATEMURAIminimalismus — mám málo věcí a je mi fajn
    GUDRUN
    GUDRUN --- ---
    BLACKTHUNDER: to je hodně dobrá pasáž :-)

    GUDRUN: muhehe, fakt to jsou další tři měsíce?
    Koření jsem poklidila, na komoru se chystám. Jedu druhý kolečko "konmari", po kategoriích, ale proti loňskému, které trvalo od června do prosince, to je "piece of cake", věcí je málo, je v nich pořádek. Jen projít každou kategorii a kouknout se, jestli opravdu všechno potřebuju, dát pryč, co nepotřebuju, případně rozumně začlenit, co přibylo.

    Podzimní capsule wardrobe fakt není tak snadná, jako jarní, ale pořád velmi rozumná. Jen část věcí, co mám na zimu, jsem schovala do jiné police ve skříni, protože jsem se bála, že to, co mám na věšáku, mi nebude stačit a bude mi v tom zima. Zatím jsem nic nepotřebovala. Příště asi nebudu ani tu rezervu potřebovat dělat.

    Teď sleduju Break the twitch - Digital detox - Anthony denně posílá maily a k tomu má i videa:
    5 Reasons Why We Need A Digital Detox
    https://www.youtube.com/watch?v=Ml-IiKawB0k&list=PLBl6QwIGNLS4UkIbRGqd2mZsMJLidIer3


    Jo, a tím, že jsem se zbavila spousty zbytečných věcí, mám čas se starat o peníze (účty, smlouvy, investice) a popravdě čumím, jak moc jsem to za ten rok pročistila a kolik moc peněz se mi podařilo ušetřit.

    Jo, a taky nebejt minimalismu a z toho vyplývající uspořádaný domácnosti, tak nezvládneme při oba práci na full-time provozovat v přebytečném pokoji air bnb s pětihvězdičkovým hodnocením :-)
    BLACKTHUNDER
    BLACKTHUNDER --- ---
    Ahoj. Navážu trošku na příspěvek: [ BIONAUTES @ minimalismus — mám málo věcí a je mi fajn ] Dokoukala jsem ten dokument a jako dlouhodobé minimalistce mi to sice nedalo až tolik, ale stejně se mi tam pár částí moc líbilo. 27 minuta je útržkem z knihy Everything That Remains: A Memoir by The Minimalists. Překládala jsem to pro bráchu, tak se podělím i tady. :)

    "Smrt mé matky pořád visí ve vzduchu kolem mě. A teď, během toho samého měsíce, moje šestileté manželství končí. Ale zatímco Řím hoří – vždycky je tam nějaký čas na to – nakupovat v Ikea.
    Vidíte? Když jsem se odstěhoval z domu začátkem tohoto týdne, nakládal jsem svůj osobní majetek do velkých košů, krabic, 190 litrových pytlů do koše, můj první směr byl, samozřejmě, koupit si věci, které jsem pořád „potřeboval“ pro můj nový domov. To víte. Jen to základní…

    Závěs do sprchy, ručníky, postel, jo, a taky potřebuju gauč, a k tomu ladící kožené křeslo, pohovku, lampu, stůl, židli a další lampu k tomu místu. Jo, a nezapomeňme na kredenc, který se bude hodit k tomu stolu. A skříň do ložnice, Jo, a potřebuju konferenční stolek, a pár nočních stolků, a stolek pod televizi, kterou si pořád potřebuju koupit…

    A teď, když o tom přemýšlím, budu chtít svůj byt udělat „ve svém stylu.“ To víte, můj vlastní motiv. Takže potřebuju určité dekorativní prvky, které by to vyparádili. Ale počkat! Co přesně je „můj styl?“ Budou tyhle nerezové rámečky na fotky vystihovat ten určitý styl? Vystihla tahle replika Matissovo skeče dostatečně vystihovat mou kousavou, ale profesionální vibraci? A jak „kousavý“ přesně jsem? Který espressovač mě definuje jako muže? A vůbec ten fakt, že se na tyhle otázky ptám – dělá mě to pořád „chlapským“ chlapem? Kolik talířů, hrnků, misek by měl člověk vlastnit? A tipuju, že potřebuju i kuchyňský stůl, že jo? A rohožku na chodbu, předložku před vanu a tu věc, tu věc, která je jako koberec, ale delší? Jo, běhoun. Potřebuju jeden z těch. A taky budu potřebovat… Co sakra ještě potřebuju?" :)
    Vyhledávání | ČSFD.cz
    https://www.csfd.cz/hledat/?q=minimalism
    MASOO
    MASOO --- ---
    Knihovna nabízí věci od pily po fén. Nová půjčovna je proti plýtvání - iDNES.cz
    https://praha.idnes.cz/...kampus-hybernska-d30-/praha-zpravy.aspx?c=A170731_2342196_praha-zpravy_rsr
    MASOO
    MASOO --- ---
    PHRASE: jo to si rikam taky, co kdyz nebudu mit kde prat a tak... ale uz dva roky nejsem na cestach:D
    PHRASE
    PHRASE --- ---
    MASOO: to říká i Marie Kondo, že si máš nechat jen ty hadry, co ti přináší radost, takže seš na tom dobře :)

    já za poslední rok dělala čistky mnohokrát, ale pořád mi ve skříni ležej věci, který zas tak ráda je nemam, ale ještě sem se nedopracovala k tomu je poslat dál...protože co když třeba ty, co ráda mám, budou zrovna špinavý a podobně :))
    MASOO
    MASOO --- ---
    GUDRUN: jo, to je taky fakt. Nejvetsi bonus je, ze clovek nemusi s nikym nic resit, domlouvat se, neco posilat.
    GUDRUN
    GUDRUN --- ---
    MASOO: věci z freeshopu nebo bazaru se buď chytí, nebo poleží doma do příštího bazaru / návštěvy charityshopu. to me baví :-)
    EUCHENIE
    EUCHENIE --- ---
    MASOO: to je fakt :)
    MASOO
    MASOO --- ---
    EUCHENIE: pro lidi tady asi nic novyho pod sluncem, ale celkem jednoduse shrnuto pro zacatecniky;)
    Ale pravda toto: Tak držím palce, ať se všeho zbavíte co nejrychleji….a ať si zároveň nepřinesete domů věcí ještě víc!
    proto uz se bojim chodit do freeshopu a na bazary
    MASOO
    MASOO --- ---
    GUDRUN: s hadrama taky furt bojuju... uz jich mam fakt docela malo.... ALE porad je to vlastne dost.
    Bydlime v obytnym aute - dodavce /zimni veci tedy aktualne ve dvou ikea taskach u mamy v byte/, stavime nakladak, stehovat se budeme v zari.
    Hodlam to probrat, vlastne se o to snazim prubezne, ale zamrzla sem v bode "tyhle vsechny veci mam rada"....
    Jediny, co obcas zabere, je kdyz se v necem necejtim, tak to dokazu poslat. Ale abych se dostala k vytouzenemu praktickemu, kombinovatelnemu a ne prilis velkemu satniku, to jeste potrva:/
    FLAIRE
    FLAIRE --- ---
    LADY_MYSKA: no prave ,)
    LADY_MYSKA
    LADY_MYSKA --- ---
    FLAIRE: jo kdyby ... :-)))))
    FLAIRE
    FLAIRE --- ---
    SATOO: ne, no.. a kdybych nedelala tolik ruznejch sportu a nemela obri zasobu vlny na pleteni, tak mi z ty oktavky staci jen kufr ;)
    GUDRUN
    GUDRUN --- ---
    už jsem to psala jinde na nyxu, ale tady si držím svoje poznámky k tématu, takže se lehce zopáknu. Project 333 / capsule wardrobe mi funguje a baví mě. Musela jsem se k minimalizaci hadrů donutit, ale teď jsem spokojená s tím, co mám. A pořád mám pocit, že toho oblečení mám moc :-) ale v dalších měsících, kdy nebudou stačit jedny šaty na celej den, to už moc určitě nebude. A když si dokážu, že se příjemně a ke svý spokojenosti oblíkám z těch x dedikovanejch kusů, zbytku hadrů se mi zbavuje mnohem líp. Dtto doplňky a boty. Mnohem líp se mi balí na cesty.

    Máme teď náročnější režim, takže není tolik času na domácnost, takže mi trochu bují kuchyně a komora (nepořádek v koření, duplikáty, věci, které jsem koupila před rokem a nešáhla na ně), ale s podzimem se to zklidní a půjde pokrotit i tohle.
    S0DA
    S0DA --- ---
    v dnesnim podcastu od The Minimalists dobra otazka:
    :: As minimalists, what are you saving your money for now?
    FLAIRE
    FLAIRE --- ---
    me ted donutilo fakt hodne probrat veci stehovani do zahranici - stehuju se svym autem a ted se mi cela domacnost vesla do 8 krabic, kdyz bych zahrnula letni veci, veci na kolo a na lyze, ktery si privezu v prubehu, tak pocitam ze 11 - 12 krabic (i s jednou krabici zasob jidla) je docela realnej odhad.. takze se komplet cela sbalim do oktavky .. s rakvi na lyze teda :)
    EUCHENIE
    EUCHENIE --- ---
    ja probiram prubezne, cetla jsem marii kondo, ale ja to mam ve vlnach. co nejsem ochotna dat pri jednom probirani, pri dalsim uz dam, uvolnuju stavidla. a hadrama - cekala jsem, esi zas pro kojeni vychrtnu jak po prvnim mladeti, ale nee, takze konecne tuny veci putuji neteri a kamaradcinej dceri. a ceka me stehovani, nejspis podzim, na to se tesim. nekolik vkych tasek nejen obleceni jsem zavezla kamaradce, ma stranky budupomahat.cz, rozdeli potrebnym. a psala jsem clanek kam s tim na blog, najdu. minimalista rozhodne nejsem, ale mam tak polovinu veci, co pred par lety. a to se pocita :-)!
    S0DA
    S0DA --- ---
    Maybe the life you've always wanted to live is just buried underneath everything you own. - Joshua Becker
    MASOO
    MASOO --- ---
    dalsi stehovani......... dalsi veci pryc... ale mam pocit, ze spis zbavuju nanosu za obdobi tohoto bydleni:/
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam