DOKKTOR: Mlhovače mám objednaný tyhle
[1],
[2],
[3], ty na hladině neplavou, ale i kdyby se použil plovací, tak mi to jako úskalí nepřijde, na celém systému se tím nic nezmění, ne? Na schémátku jsem, to je pravda, mohla nakreslit mlhovač do menší hloubky pod hladinu, ne úplně na dno. Jinak všechno se časem bude trochu zanášet kamenem a náhradní membrány do mlhovače nejsou vůbec drahý (všechno beru z ebay.com).
Ventilátory na vlhkej vzduch nejsou problém - cokoliv s motorem mimo proud vzduchu (používají se ve vzduchotechnice, plynových kotlích, webastu a podobně). Jen bych AC motor nahradila mnohem slabším BLDC motorem, protože tam bude potřeba o řády menší průtok :) Ale máš pravdu, že je to technicky komplikovanější, asi navrhnu variantu se suchým ventilátorem.
BURAN: Do zavlažovací komory to nechci dávat proto, že musí být lehká (litry vody by to zbytečně zatížily) a v dalších iteracích projektu bude i velmi tenká - nevešlo by se to tam.
Varianta B vychází z varianty A, má pořád nízkotlaký trysky. V těch systémech bude vždycky něco dělat hluk, víc či míň. Hluk od kapek se dá z velký části izolovat obalením tubusu třeba minerální vatou. To, co popisuješ jako "nejakou variantou A s jedním zásobníkem" atd., to je přesně varianta B a takovým uvažováním vznikla.