CAROLIAN: No, jasně, označení za hatery a transfoby je v takovýchto případech úplně mimo mísu - jak pak chceme označovat ty, co jsou na translidi promyšleně hnusný?
Jiank přirovnání s vozíkem IMHO poněkud pokulhává. Ten člověk prostě jen vypadá jinak a jinak se jmenuje, a to je všechno. Hm. Vlastně mám pocit, že to je hrozně málo důležitý a není potřeba to řešit. Je to jeho věc... Nemusím na něj brát žádný ohledy, jenom si zapamatuju jiný jméno (což za rok za dva možná i zvládnu :D)... Přijde mi, že právě nejlepší je neřešit to, nerýpat se v tom, nebát se, že něco uděláš špatně... Prostě ten člověk není nějakej divnomutant, je to furt úplně vobyčejnej člověk, tak změníš oslovení a jedeš dál...
Ten člověk to asi nějak prožívá, ale co mi je po tom... Jako pokud jsme si blízcí, tak se asi nějak optám, ale pokud si nejsem jistý, tak se mu v tom nebudu rejpat... Je to jeho věc, co mi je po tom... Přijde mi, že to nemusím vůbec pobírat a rozumět tomu, co se děje, prostě jen reflektuju ten výsledný stav...