• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    THE_MIRACLETunel Blanka a jiné "tunely"
    ADAMFC
    ADAMFC --- ---
    E2E4: taxi by mělo bejt jasně regulovaný a uber to narušuje všude ve světě. Uber rozhodně neni taxi.

    S druhou částí souhlas - ty vyhrazený pruhy by se daly využít pro auta, kde sedí víc jak jeden člověk (nebo dva). Je to elegantnější způsob, jak odstratnit (sice malý) procento aut ze silnice.
    SITH
    SITH --- ---
    THETAN: jo, protože místo toho, aby se lidi jedoucí po strakonické a dále na barandovský most řadili v pravém pruhu, jedou v levém a na poslední chvíli hodí myšku do pravého, kde je ne každý pustí a tak zůstanou stát v levém a blokují auta jedoucí na smíchov.

    každopádně ta modřanská odbočka je hodně napiču a blokuje celý barandovský most.

    E2E4
    E2E4 --- ---
    SALUSA_SECUNDUS: Ok, tak jsem teda asi anti taxi nazi protoze bydlim v dejvicich. :)
    (a to za predpokladu ze taxiky jezdi jen na letiste)

    Tak ci tak za tim vidim spis silu taxi lobby i ve svete - je uber verejna doprava? Viz tez kontroverze v londyne, kde nejaka kvazitaxi/dopravni firma rekla svym ridicum at jezdi bus pruhy (kde muzou snad jen nejaky taxiky), ze za ne bude platit pokuty..

    Kazdopadne ty pruhy pro busy jsou skoro prazdne a sly by - teoreticky - vyuzit pro neco co by je vic zaplnilo - cojavim, plne obsazena auta, auta s detma na palube, nakladaky, lidi co si za to priplati..
    SALUSA_SECUNDUS
    SALUSA_SECUNDUS --- ---
    E2E4: taxi je druh verejne dopravy a moznost vyuzivat bus pruhy je naprosto bezna ve vsech statech EU, neni to jenom vysledek natlaku mafianske lobby v Praze. taktez se priklanim k nazoru, ze tvoje nacisticke anti-taxi nazory jsou zpusobene tim, ze nemusis sluzeb letiste pravidelne vyuzivat.
    THETAN
    THETAN --- ---
    E2E4: s tou strakonickou nevím, ale mohlo to klidně být tak, že auta najíždějící ze strakonické na bar. most (kde to stojí protože nedostatečná kapacita při výjezdu na modřany/braník) částečné zablokovala průjezd na celé strakonické. Ale nevím.
    E2E4
    E2E4 --- ---
    THETAN: + total zacpa na strakonicke (asi nehoda)

    Tak nak mam pocit, ze s blankou je to horsi nez bez ni. :)
    THETAN
    THETAN --- ---
    Dnes ráno typická situace. Interval na světlech při sjezdu z barandovského mostu směr Braník/Modřany nestíhá odbavovat auta od Mrázovky/Centra. Tvoří se kolona od Barandovského mostu až k Mrázovce. Mrázovka se Strahovskym se posléze reguluje. Patočkova stojí až do někam...
    Situace je vešpičce ráno i odpoledne.
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    ADAMFC: presna data nemam, ale subjektivne nijak zvlast... klasicke vykaznictvi stylem "udelali jsme tolik a tolik novych"...
    ADAMFC
    ADAMFC --- ---
    E2E4: Já bydlim za hadovkou a nevim, proč bych měl jezdit na letiště mhd. Musel bych se šmejkat s kufrem na tramvaj, pak trpět v tom autobuse. Díky, nechci
    Vyhrazený pruhy pro taxi a bus je standard.

    DANYSEK: Myslel sem, jestli to pomáhá busu. Že je to ucpaný vim od kolegů kladeňáků
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    E2E4: posunulo to zacpy kousicek vejs (i kdyz proti stavu se semafory to je porad 1000x lepsi) - nejede se na 3 pruhy az k mostu, ale jak pise SITH - nejezdi tam realne nikdo.
    ADAMFC: ucpava se to tam :)
    SITH: tak ono i auta rozpocet plni (DPH z paliv prijde i do obecni kasy)
    E2E4
    E2E4 --- ---
    SITH: No 14 minut z metra nadrazi veleślavin, ale o to nejde - prinos toho ze maji taxi vyhrazeny pruh je pro mesto naprosto zanedbatelny.

    Ale pro taxikare to je vyrazne zvyseni "votoče".. A verim ze to mesto delalo pro rozvoj turistiky a business travelu asi tak stejne, jako trpi ten mafiaskej stafl na staromaku..
    SITH
    SITH --- ---
    E2E4: hotely = turisticky ruch = vice penez do rozpoctu
    Letiste nema bohuzel zadny vlak ani metro, takze nemuzes 100% vsech lidi co tam odbavujou tahat autobusem, ktery jede pul hodiny (??) na dejvice?

    Hele chapu tvoje nazory, mel jsem je podobne do doby, kdy jsem sam zacal pouzivat taxi na letiste. Pak mi to doslo :)
    E2E4
    E2E4 --- ---
    E2E4: Navic to stejne nic nerarantuje, ty pruhy nejsou vsude. Jen to pomaha zvysovat atraktivitu taxi proti ostatnim druhum dopravy n
    E2E4
    E2E4 --- ---
    SITH: No to je moc pekny, ale naprosto marginalni.
    Proc maj zrovna hotely a letiste mit po praze garantovanou dopravu, a to zadarmo?
    SITH
    SITH --- ---
    E2E4: mno, ředitele firmy prostě na letiště s MHD nepošleš. Když jedeš někam uzavírat obchod za miliony, nepojedeš tam mastnou tyčí.

    Možnost pro taxi mít rychlý pruh pomáhá hotelům, taxislužbám a firmám umět odhadout čas cesty na / z letiště. Jsou prostě lidi, co berou letadlo jako dopravní prostředek za zákazníkem / dodavatelem, ne jen jako charter v létě do Egypta.

    Třeba my jsme fakt malá firma, ale na letiště posíláme lidi tak 5x týdně. Když mu letadlo letí v šest, domluvíš si konec meetingu na třetí hodinu s tím, že víš, že to na to letiště stihneš

    atd.
    E2E4
    E2E4 --- ---
    SITH: Na letiste jezdi MHD jako na vsechna ostatni mista v Praze, fakt nechapu lidi co musi jezdit na letiste taxikem.

    Kazdopadne to nijak neospravedlnuje ze vyhrazene pruhy jsou pro taxi - povazuju za spravny ze mesto podporuje hromadnou dopravu, ále za neomluvitélny ze podporuje taxikare na ukor ostatnich ridicu.
    SITH
    SITH --- ---
    E2E4: ale prd :) pospichal jsi nekdy na letiste? nechceš aby ti uletelo letadlo jen proto, ze jsi stal v zacpe :) taxi pruhy chapu, jsou potrebny
    E2E4
    E2E4 --- ---
    SITH: No teoreticky muze objet celou tu zacpu na konci spojky a do leveho pruhu se zaradit az tesne pred bar. mostem..

    Ad plzenska - situaci tam neznam, ale pruh pro taxi - vubec nechapu, proc by taxi melo byt nejak uprednostnovane - resp chapu, mafie a uplatky.. :(
    ADAMFC
    ADAMFC --- ---
    nevim, jak to vypadá ráno na Evropský...
    SITH
    SITH --- ---
    E2E4: na jižní spojce to smysl nemá vůbec, protože tam ten autobus dělá trolling level 9000 neboť vjede do levého pruhu tak, aby se dostal lépe na smíchov. Takže pruh pro MHD prázdný a MHD jede v levém pruhu :D

    má to smysl možná na Plzeňské směrem na Anděl, kde je to spojené s taxi pruhem, protože je to hlavní tah pro taxi do centra a busů tam jezdí dost, nebot ne všechno se zvládá tramvajema.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam