[OUKE @ PREPPERS]Asi bych dost rozlišoval mezi preppers jako koníček a preppers založený na racionální úvaze pro běžné lidi. Představa pojídání zdechlin může být zajímavé mentální cvičení, ale asi dost mimo realitu. Při představě co vše by se muselo stát a kolik času by uplynulo, než by se člověk do takové situace dostal, mnohem víc se asi hodí nějaké znalosti a obecné zásady přežití v extrémních situacích než si na to chystat vybavení v batohu.
Jsem přesvědčený, že drtivá většina survival hraček jsou jen drahým koníčkem a dají se lehce nahradit běžnou levnou variantou, která udělá za 20% ceny udělá 80% funkce - není asi tak moc důležité, jestli mám v případě potřeby baterku olight za 3000 nebo obyč baterku z domácích potřeb za 150 kč. Hlavní je, že ji mám, když ji potřebuju. Nepotřebuju supersilné parašutistické lano se speciálními vlákny na výrobu rybářského vlasce upleteného do náramku na ruku, které mi přijde škoda použít, když ve většině případů potřebuju hlavně svázat nějaké věci, abych je mohl odnést pohodlněji z obchodu nebo když se mi přetrhne tkanička u boty a opět stačí lanko z domácích potřeb, které pak klidně vyhodím a doplním nové.
Ale tím se samozřejmě nechci nikoho dotknout a sám jsem kdysi za podobné věci vyhazoval peníze, když jsem chodil do skautu. Teď se snažím přemýšlet racionálněji. Ale nerad bych tady svými kacířskými názory nějak pobuřoval.