• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GREGILiberland
    JONY
    JONY --- ---
    GILHAD: proboha jaké udrží. On ho má snad aktuálně v držení? Mám pocit, že část diskutujících asi žije v nějaké jiné realitě
    GILHAD
    GILHAD --- ---
    FIONOR: Co neni zakazano je povoleno - muzes ty ukazat paragraf, ktery to zakazuje? Jinak je to totiz povoleno :)
    GILHAD
    GILHAD --- ---
    FIONOR: jaky ma Jedlicka vliv se ukaze az casem, mimo jine take podle toho, zda to uzemi udrzi, ci nikoli. Ostatne jaky vliv a kolik jadernych zbrani melo treba ceskoslovensko pri sametovce? A dosud je zmenene - uz neni nasim oficialnim cilem komunizmus a vlada KSC. Takze uvidime, jestli se najde nekdo, kdo tam Jedlicku podpori a jak ucinne to bude a jestli se najde nekdo, kdo Jedlicku odtamtud budfe vyhanet a jak ucinne to bude a podle vysledku uvidime, zda slo o legitimni zalozeni noveho statu, ci zda nikoli.

    Jedlicka nulovy vliv nema - uz se o nem pise delsi dobu na prvnich strankach, lidi se o nej zajimaji a spousta lidi ho podporuje. Nevylucuju, ze ho casem podpori (z jakychkoli duvodu) i nejake staty - at uz otevrene, ci skryte.

    Nejsem si jist, ZDA VUBEC je to uzemi sporne - sporna jsou uzemi, ktere chteji oba ty okolni staty, na tomhle se naopak celkem shodly, ze ho nechce ani jeden z nich.
    FRONEMA
    FRONEMA --- ---
    Na Liberlandu můžeme všichni jen získat, říká profesor ekonomie Josef Šíma | Reflex.cz
    http://www.reflex.cz/...-liberlandu-muzeme-vsichni-jen-ziskat-rika-profesor-ekonomie-josef-sima.html
    FRONEMA
    FRONEMA --- ---
    FIONOR: myslela jsem to tak, ze by se zaroven vzdaly toho prava zjistovat ci to je, proste jednou provzdy se vzdavame usilovani o to uzemi, nechceme ho, neni nase ani nechceme aby bylo nase.

    bylo by to tak ciste?
    GILHAD
    GILHAD --- ---
    FIONOR: a krom toho i pravo ceske - zkus si napriklad nekde, kde je to zakonem povoleno, vykonat pohlavni styk s nezletilou a pak se pred ceskym soudem hajit, ze tam, kdes to delal, to je prece povolene.

    Jiz stari rekove a rimane meli institut opusteni nemovitosti a institut okupace takto opustene nemovitosti, ackoli si tenkrat na "statni" nehrali zdaleka tolik, co my dnes. A odtamtud to postupne prejimaly (a postupne upravovaly) mnoha dalsi prava - cili nic noveho pod sluncem. Kdyz rimska vojska definitivne opustila nejake uzemi (tedy ne jen nejake cviceni/vypad nekam pobliz) a Rim tam neprovozoval vladu, tak se to uzemi stalo uzemim nikoho a kdo tam prisel a zalozil si tam stat, ten ho tam taky mel. Spousta statu takto vznikla.
    FRONEMA
    FRONEMA --- ---
    FIONOR: a kdyby se v situaci, kdy to neni jasne toho vzdaly oba, bylo by to taky ciste?
    GILHAD
    GILHAD --- ---
    PHAILO: ;-) Presne tak. Cili jsme tu jen u analogii, a u toho, co si kdo dokaze prosadit silou (pricemz ta sila nemusi byt jen pancerove divize, ale treba i diplomacie ci cokoli jineho) a u toho, co kdo povazuje za moralni.

    Ja napriklad povazuju za moralni vzit si vec, kterou nikdo nechce a nemoralni vzit si cizi vec silou proti odporu majitele. Fionor deklaroval moralku opacnou.
    GILHAD
    GILHAD --- ---
    FIONOR: takhle to vidi soucasny zakon ceske republiky, ktery se vztahuje i na tebe.
    (Jinak ja vidim sebevrazdu jako svrchovane pravo svobodneho cloveka, jakkoli si myslim, ze vetsinou neni vhodne toto pravo realizovat. Ale na druhou stranu jsou okolnosti, za kterych to shledavam treba i nejrozumnejsim resenim. Kazdopadne je pravo kazdeho se pro ni rozhodnout, nebo se rozhodnout ji nerealizovat.)
    PHAILO
    PHAILO --- ---
    GILHAD: Cituj jakýkoliv mezinárodní zákon.
    GILHAD
    GILHAD --- ---
    FIONOR: podle psanych zakonu to, co udelal Jedlicka je legitimni (pokud ne, cituj mezinarodni zakon, ktery to zakazuje)

    podle moralnich zakonu beru jako mnohem moralnejsi si vzit neco, co nikdo nechce a vsichni pripadni majitele odmitaji, nez nasilim uloupit neco, co ma jasneho majitele, ktery to brani a ma jen smulu, ze je slabsi nez ty
    GILHAD
    GILHAD --- ---
    FIONOR:

    sebevrazda neni
    - vrazda http://zakony.centrum.cz/trestni-zakonik/cast-2-hlava-1-dil-1-paragraf-140 (priprava je trestna)
    - ani zabiti http://zakony.centrum.cz/trestni-zakonik/cast-2-hlava-1-dil-1-paragraf-141
    - ani usmrceni z nedbalosti http://zakony.centrum.cz/trestni-zakonik/cast-2-hlava-1-dil-1-paragraf-143
    protoze vse to obsahuje podstatnou podminku typu "kdo jineho

    - pomoc pri sebevrazde je trestna pro pomocnika, nikoli vsak pro sebevraha http://zakony.centrum.cz/trestni-zakonik/cast-2-hlava-1-dil-1-paragraf-144

    - sebevrazda trestna neni, ani priprava na ni ne.

    === vracim se k tomu proto, ze jsem se vratil z nakupu, a resilo se to nez jsem odesel - to ze mezitim tu probehlo milion dalsich prispevku je holt smula




    Opusteni veci:
    § 1050 paragraf 1050 - Nový občanský zákoník č. 89/2012 Sb.
    http://zakony.kurzy.cz/89-2012-obcansky-zakonik/paragraf-1050/#paragraf-1050H2
    podle naseho zakona lze opustit i nemovitost, neni mi jasne, proc by analogicky nemohl opustit cast sveho uzemi i stat. Zvlastne pokud durazne dlouhodobe tvrdi, ze dotycne uzemi mu nepatri.
    GILHAD
    GILHAD --- ---
    FIONOR: Cili tvuj postoj je: Ja sice nevim, ci to je, OBA moji kandidati dlouhodobe verejne a urputne tvrdi, ze to jejich neni, ale me je jedno, co tvrdi ktery stat, ja tvrdim, ze to jejich je a basta. A urcite to nemuze byt tak, ze by to nechteli, protoze pak by to, nedejboze, mohl treba chtit nekdo jiny. A to ja proste nedopustim, ty staty jsou pomylene a ja jim to vnutim, i kdyby se na hlavu stavely - ony nemaji pravo o nejakem uzemi prohlasit, ze jim nepatri, kdyz se mi to nehodi do kramu.

    Ok, respetuju, ze mas takovyto nazor a nedas si ho vymluvit, nebudu to tedy s tebou dal rozebirat.

    (Taky to osvetluje, proc jsi toho nazoru, ze svobodnemu cloveku nepatri ani jeho vlastni zivot a nema pravo o nem svobodne rozhodnout. V tom se stebou taky neshodnu).
    GILHAD
    GILHAD --- ---
    FIONOR: Cili pristup - na mezi uz leta rezavi vrak auta, je sice podezreni, ze by mohl patrit jednomu ze dvou sousednich sedlaku, ale oba to vehementne popiraji a na tom vraku uz zadne znacky davno nejsou a ani pametnici ve vesnici nevi, komu by mel patrit, ale kdyz ho prohlasim za "opustenou vec" a odtahnu ho do sberu, tak jsem odsouzeni hodny zlocinec.

    Na druhou stranu, kdybych prisel k libovolnemu z tech sedlaku na dvur, dal mu prez hubu a sebral mu tam stojici nove BMW, tak tomuto pristupu ty fandis.

    Moc hezke.
    GILHAD
    GILHAD --- ---
    FIONOR: Sebevrazda NENI zlocin (zlocin je to, co je jako zlocin oznaceno v zakone, sebevrazda tam tak oznacena neni)

    Sebevrazda, ani pokus o ni, se u nas de iure NETRESTA.

    (A zalozit definici zlocinu na tom, ze de fakto je kvuli tomu nekomu neco udelano znamena, ze analogicky tvrdis, ze narodit se cikanem je zlocin, neb je to defakto trestano snizenou moznosti uplatneni - zamestnavatel se na tebe bude vetsinou koukat prez prsty, kdyz nastoupis do tramvaje, tak si vsichni zacnou hlidat penezenky ... jojo, byt cikanem je dle tveho vykladu take zlocin, nebo ackoli v zakone neni uveden, tak defakto trestan je)
    KEIKIN
    KEIKIN --- ---
    GILHAD: Tady přece vůbec nejde o to, jestli to území někomu patří nebo ne. Jde o to, že to území není vůbec vhodné pro vznik státu (rozuměj pro stavební činnost). Já tady vidím nebezpečí precedentu. Nějaký ropný magnát si pak sám pro sebe zabere území na Antarktidě, vyhlásí tam Svobodný ropný stát a bude tam těžit a těžit....
    GILHAD
    GILHAD --- ---
    FIONOR: Jestlize nekomu patri, tak rekni komu. A jestli se dotycny o nej hlasi, nebo verejne tvrdi, ze mu to uzemi nepatri. Jestlize neni nikdo, kdo by se o nej hlasil, proc ti vadi, ze se o nej hlasi Jedlicka?
    Pokud vim, tak obe zeme prohlasily, ze lezi MIMO jejich hranice a ze jejich teda jako rozhodne neni.

    (Ale ty mozna vis lip nez srbska vlada, co je srbske uzemi a lip nez chorvatska vlada co je uzemi chorvatske, tak se nezdrahej a vnes do toho jasno - a kdyz v tom budes a vis to vsechno lip, tak jim taky vysvetli, komu teda patri ta ktera uzemi, o nichz obe vlady shodne tvrdi, ze je jejich.)
    MAWERICK
    MAWERICK --- ---
    FIONOR: ale ja nikde nerekl ze to tak neni... proto rikam ze je potreba oddelit to co je FAKTICKY mozne od toho co je PRAVNE nebo teoreticky mozne... Prakticky je samozrejme skoro 100% ze jedlicka skonci v nejake base a bude...

    "A tvoje úvaha Amerika + Židé = NWO (konspirace za účelem vzniku Izraele?)" Ja jsem nic takoveho nikdy nerekl... ja jen rikam ze to ze izrael vznikl je velkou zasluhou prave podpory USA a tu si ziskal diky financnimu zapojeni zidu do valky... Nikde jsem nikdy nerekl ze to byla konspirace ani ze by mi na nich neco vadilo... Tak mi prosim nevkladej slova do ust...
    PISKVOR
    PISKVOR --- ---
    FIONOR: ...vyfutrovanou klackem, totiž zbrojní podporou (zdravíme Sbroyovku Brno, Czechoslovakia); kdežto Liberland "bude cizí armádu ignorovat."
    MAWERICK
    MAWERICK --- ---
    FIONOR: co to ma spolecnyho s konspiraci a paranoiou? To ze vznik izraele nejvyznameji podporovala amerika je fakt. To ze velkou zatez financovani americke valecne kampane nesli zide je taky fakt. 1+1=2. quit pro quo...

    FIONOR: Tak se rozhodni jak budes argumentovat... Bud fakticky nebo jinak... Ale nemichej to dohromady...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam