• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    COLDHEREINTERNETOVÉ SEZNAMKY – tipy a triky
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    PASTAFARIANKA: Ja nemam rad zbrane
    PASTAFARIANKA
    PASTAFARIANKA --- ---
    KOUDY: co třeba mířit na - - vyrobce-- těch plastů? To tě někdy napadlo?
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    FORTRESS: Ja byl nastesti na ostrovech kde se vsechno sbiralo do kosu a pytlu, ale ty se pak na nakladni lodi vozili na jinej ostrov kde se to palilo. Obecne maj maledivy velkej problem s odpadem a treba na male par let zpatky kose jeste nebyly..Nejhorsi je kdyz se jedes na jetski projet na nejakej neobydlenej ostrov a plaz je plna odpadku..Tim ale trpi cela asie no..Ja pred lety investoval do startupu jednoho evropana kterej vymyslel system sberu bordelu z oceanu, ale to bude samozrejme za prvy plno let trvat a za druhy je strasne moc tun plastu davno rozlozenejch na ty mikroplasty a uz jsou davno v rybach atp..A nigerijci jsou samozrejme pekny kurvy..Ostatne v cely africe kamkoliv jako beloch prijdes tak platis trojnasobek cen..Diskriminace rasy jak cyp.
    PASTAFARIANKA
    PASTAFARIANKA --- ---
    KOUDY: hele, devastaci světa v zásadě mají na svědomí jen Asie a Afrika. Evropan, ten je čistej jak lilie. Přiletí si párkrát ročně zastřelit svoji antilopu a pohoda! :)
    Za všechno může někdo jinej! :)
    FORTRESS
    FORTRESS --- ---
    KOUDY: Tak na Maledivach to taky na svejch hlavních ostrovech házej do moře aby to pak na těch turistickejch ráno vytahovali - žádnej stres. Když se uskromníš tak bude moct bejt Nigerijců třeba půl miliardy a to taky není k zahození.
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    PASTAFARIANKA: Ja ted nevim co se mi tady snazis zbytecne vsugerovavat..ale ja procestoval docela dost zemi..byl jsem v tanzanii/na zanzibaru..v keni..v jar..v asii to samy. Muzem se tu treba bavit o velkejch zvirecich farmach, kam si jako bohatej evropan nebo amik priletis zastrelit svoji antilopu nebo staryho lva, ale tim paradoxne pomahas tem rezervacim prezit, protoze diky tobe muzou financovat boj s pytlakama apod..Dalsi dost slozitej problem, kterej spousta lidi, ktera ho nezazila vubec nechape a ma na nej jen jednostrannej nazor z medii..Stejne jako na trideni a odpadu a dalsich veci. Mluvil jsem treba v tanzanii s par tamnima lidma a vsichni hazej odpadky na zem, protoze jsou tak zvykli. Nemaji tam defakto popelnice ani popelare, nemaji tam kanalizaci..Nic..Zijou tam takhle uz tisice let a nezmenis je..Takze si jako bohata evropanka muzes dal tridit svuj odpad a splachovat zachod pitnou vodou, ale nejakej valnej celosvetovej dopad na nasi planetu to mit nebude :)
    PASTAFARIANKA
    PASTAFARIANKA --- ---
    KOUDY: hele, v podstatě ty chudý lidi v Asii, ty si za to můžou sami. To rozhodně není externalita odevniho a elektronickýho průmyslu, ten shit ve kterým žijou. Navíc, co by dělali, kdyby si tam korporáty neobjednavaly miliardy elasťáků a svetylek na stromečky, že jo. No. Hele, buď v klidu, může za to někdo jinej. A navíc je to neřešitelný. Můžeš dál žít svůj IG život ;) everything fine in your universe ;)
    FATTY
    FATTY --- ---
    a ze se vy vzdycky tak chytnete.. Admin kde ses, chteji tu dohnat Rebornu ..
    PASTAFARIANKA
    PASTAFARIANKA --- ---
    KOUDY: no, tak vidíš, že se v tom docela orientuješ. Jo, jsou lidi, kteří nehodlají zásadně omezit svůj životní styl. Proč by to taky dělali, že jo... Prostě budou lítat a toužit po dětech, i když je nás moc a je to špatně ;) Poslední spravedlivý KOUDY :)
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    PASTAFARIANKA: asie je kvuli levny pracovni sile montovna a svadlena celeho sveta..i kvuli tomu je treba obchodni valka mezi usa a cinou..kvuli tomu nepomeru dovozu a vyvozu vyrobku..Kdyz se beznej clovek podiva na obleceni, boty ci elektroniku doma..tak ma 90% z ciny/asie...Tohle muze vyresit treba robotizace, kdy opravdu tyhle veci budou delat roboti a budou stat mene nez deti..budou makat 24/7 bez naroku na plat, dovolenou, nemocenskou apod..Ale co se pak stane s tema detma?..zavede se celosvetovej minimalni prijem pro kazdeho? Zrusi se penize?
    PSYCHO
    PSYCHO --- ---
    ZUULUU: Jestli jsou to Seiko z cca 1980 tak jo :)
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    KOUDY: ona už asie ani naše plasty nechce. stále se dají spálit vytěžit z toho nějaký watty. já jsem rád, že prispíváš kam se dá, nedělám si legraci.
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    PALEONTOLOG: To byly..Ostatne i z evropy a usa se vozi tuny odpadu do asie aby se tam zpracovaval a spaloval..protoze je to levnejsi.

    PASTAFARIANKA: To nepredpokladam a je mi to uprimne uplne jedno..Jen rikam ze nas je moc a plno lidi nehodla nejak zasadne omezit svuj zivotni styl. Proc by to delali zejo. Ja treba tridim uz dlouhy leta odpad, omezuju plasty apod..ale maso mam rad a vegan ze me asi nebude..Litat letadlem taky budu dal, prestoze radsi jezdim autem..coz je ale taky v konecnem dusledku spatne..
    PASTAFARIANKA
    PASTAFARIANKA --- ---
    KOUDY: a předpokládám, že předpokládáš, že ty to přežiješ. Spotřeba vyspělýho světa je samozřejmě mnohem větší než v Asii. Druhá otázka je, kdo do Asie ten bordel dodává a prodává ho tam a vydělává na tom. Ty děcka z těch slumů co v tom žijou to asi nebudou. Těžkej offtopic. Ale těší mě, ze nad tím přemýšlíš. I když se teda zase obhajuješ :D poslední spravedlivý KOUDY :))
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    KOUDY: problm je, že tyhle chudý čáasti světa, aby mohli žít náš styl, by byly skutečně extrémní zátěží. on i ta čína, špinavá, průmyslová, má per capita minimální emise CO2, vede evropa a sev amerika ne celkově, ale hlavně per capita, protože životní úroveň každýho jednoho.
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    PASTAFARIANKA: Jenze ty muzes zacit u sebe..tridis odpad..Omezujes plasty..jis min masa apod..a pak si zaletis do afriky nebo do asie, kde opadky splachujou do rek..serou v ulicich, protoze nemaj kanalizaci apod..A bude jeste jednu-dve generace trvat, nez se tyhle skupiny chudych obyvatel dotanou na takovou ekonomickou uroven aby mohli delat to co americani nebo evropani..Zkus v indii rict at nesplachujou odpad do rek..ze kvuli tomu trpi rybicky..Vysmejou se ti..ve vetsine asie to same..Takze je pak uplne u prdele ze ty tady u sebe doma tridis odpad. To delas samozrejme pro svuj dobrej pocit, ale to ze to dela 100 milionu evropanu nevyvazi to, ze na to sere miliarda indu a dve miliardy asiatu s africanama...Podle me fakt musi prijet nejaka pandemie horsi nez kovid, nebo nejakej vnejsi zasah, kterej lidstvo vyrazne zredukuje a lidi si pak na celem svete zacnou vazit toho co maj. Zadnou zit zase vic na vesnicich, pestovat si vlastni zeleninu..Chovat zvirata apod.
    PASTAFARIANKA
    PASTAFARIANKA --- ---
    NAVARA: odstranit nepohodlnou část společnosti, to už tady někdy bylo.... Hmm... Druhá světová válka?
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    PASTAFARIANKA: zatopíme socanama a bude místa i zdrojů dost ;)
    PASTAFARIANKA
    PASTAFARIANKA --- ---
    KOUDY: tato strategie končí ve chvíli, kdy máš omezený počet zdrojů a zároveň dýcháš jeden vzduch, piješ jednu vodu a sdílíš jedno klima. Pak tě spotřeba či znečištění ostatních zajímá, jako by to bylo to tvoje ;) smutnej příběh. Ano, i podnikatelům se otepluje, akorát ti si pořídí klimatizace, problem solved ;)
    RIMSAK
    RIMSAK --- ---
    ZUULUU: Ne, musíš si na ně vydělat, nafotit se s nimi, dát je alespoň na deset stran internetu, zmínit se, že jsi neobyčejně krásná a inteligentní a máš co nabídnout :)) Ale tebe odhaduji na týpek, který by byl schopen vyhrát golfový turnaj v teplákách a bavlněném tričku. :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam