• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    COLDHEREINTERNETOVÉ SEZNAMKY – tipy a triky
    Hledání způsobů jak uspět na netové seznamce, pozitivní i negativní příklady, jak velké jsou šance, kolik dostáváte/odesíláte zpráv, co vás v inzerátu odradí, podle jakých kritérií hledáte, co o sobě zveřejnit, jaké seznamky jsou dobré/špatné. Seriózní diskuze.
    rozbalit záhlaví
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    PASTAFARIANKA: Ja ted nevim co se mi tady snazis zbytecne vsugerovavat..ale ja procestoval docela dost zemi..byl jsem v tanzanii/na zanzibaru..v keni..v jar..v asii to samy. Muzem se tu treba bavit o velkejch zvirecich farmach, kam si jako bohatej evropan nebo amik priletis zastrelit svoji antilopu nebo staryho lva, ale tim paradoxne pomahas tem rezervacim prezit, protoze diky tobe muzou financovat boj s pytlakama apod..Dalsi dost slozitej problem, kterej spousta lidi, ktera ho nezazila vubec nechape a ma na nej jen jednostrannej nazor z medii..Stejne jako na trideni a odpadu a dalsich veci. Mluvil jsem treba v tanzanii s par tamnima lidma a vsichni hazej odpadky na zem, protoze jsou tak zvykli. Nemaji tam defakto popelnice ani popelare, nemaji tam kanalizaci..Nic..Zijou tam takhle uz tisice let a nezmenis je..Takze si jako bohata evropanka muzes dal tridit svuj odpad a splachovat zachod pitnou vodou, ale nejakej valnej celosvetovej dopad na nasi planetu to mit nebude :)
    PASTAFARIANKA
    PASTAFARIANKA --- ---
    KOUDY: hele, v podstatě ty chudý lidi v Asii, ty si za to můžou sami. To rozhodně není externalita odevniho a elektronickýho průmyslu, ten shit ve kterým žijou. Navíc, co by dělali, kdyby si tam korporáty neobjednavaly miliardy elasťáků a svetylek na stromečky, že jo. No. Hele, buď v klidu, může za to někdo jinej. A navíc je to neřešitelný. Můžeš dál žít svůj IG život ;) everything fine in your universe ;)
    FATTY
    FATTY --- ---
    a ze se vy vzdycky tak chytnete.. Admin kde ses, chteji tu dohnat Rebornu ..
    PASTAFARIANKA
    PASTAFARIANKA --- ---
    KOUDY: no, tak vidíš, že se v tom docela orientuješ. Jo, jsou lidi, kteří nehodlají zásadně omezit svůj životní styl. Proč by to taky dělali, že jo... Prostě budou lítat a toužit po dětech, i když je nás moc a je to špatně ;) Poslední spravedlivý KOUDY :)
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    PASTAFARIANKA: asie je kvuli levny pracovni sile montovna a svadlena celeho sveta..i kvuli tomu je treba obchodni valka mezi usa a cinou..kvuli tomu nepomeru dovozu a vyvozu vyrobku..Kdyz se beznej clovek podiva na obleceni, boty ci elektroniku doma..tak ma 90% z ciny/asie...Tohle muze vyresit treba robotizace, kdy opravdu tyhle veci budou delat roboti a budou stat mene nez deti..budou makat 24/7 bez naroku na plat, dovolenou, nemocenskou apod..Ale co se pak stane s tema detma?..zavede se celosvetovej minimalni prijem pro kazdeho? Zrusi se penize?
    PSYCHO
    PSYCHO --- ---
    ZUULUU: Jestli jsou to Seiko z cca 1980 tak jo :)
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    KOUDY: ona už asie ani naše plasty nechce. stále se dají spálit vytěžit z toho nějaký watty. já jsem rád, že prispíváš kam se dá, nedělám si legraci.
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    PALEONTOLOG: To byly..Ostatne i z evropy a usa se vozi tuny odpadu do asie aby se tam zpracovaval a spaloval..protoze je to levnejsi.

    PASTAFARIANKA: To nepredpokladam a je mi to uprimne uplne jedno..Jen rikam ze nas je moc a plno lidi nehodla nejak zasadne omezit svuj zivotni styl. Proc by to delali zejo. Ja treba tridim uz dlouhy leta odpad, omezuju plasty apod..ale maso mam rad a vegan ze me asi nebude..Litat letadlem taky budu dal, prestoze radsi jezdim autem..coz je ale taky v konecnem dusledku spatne..
    PASTAFARIANKA
    PASTAFARIANKA --- ---
    KOUDY: a předpokládám, že předpokládáš, že ty to přežiješ. Spotřeba vyspělýho světa je samozřejmě mnohem větší než v Asii. Druhá otázka je, kdo do Asie ten bordel dodává a prodává ho tam a vydělává na tom. Ty děcka z těch slumů co v tom žijou to asi nebudou. Těžkej offtopic. Ale těší mě, ze nad tím přemýšlíš. I když se teda zase obhajuješ :D poslední spravedlivý KOUDY :))
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    KOUDY: problm je, že tyhle chudý čáasti světa, aby mohli žít náš styl, by byly skutečně extrémní zátěží. on i ta čína, špinavá, průmyslová, má per capita minimální emise CO2, vede evropa a sev amerika ne celkově, ale hlavně per capita, protože životní úroveň každýho jednoho.
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    PASTAFARIANKA: Jenze ty muzes zacit u sebe..tridis odpad..Omezujes plasty..jis min masa apod..a pak si zaletis do afriky nebo do asie, kde opadky splachujou do rek..serou v ulicich, protoze nemaj kanalizaci apod..A bude jeste jednu-dve generace trvat, nez se tyhle skupiny chudych obyvatel dotanou na takovou ekonomickou uroven aby mohli delat to co americani nebo evropani..Zkus v indii rict at nesplachujou odpad do rek..ze kvuli tomu trpi rybicky..Vysmejou se ti..ve vetsine asie to same..Takze je pak uplne u prdele ze ty tady u sebe doma tridis odpad. To delas samozrejme pro svuj dobrej pocit, ale to ze to dela 100 milionu evropanu nevyvazi to, ze na to sere miliarda indu a dve miliardy asiatu s africanama...Podle me fakt musi prijet nejaka pandemie horsi nez kovid, nebo nejakej vnejsi zasah, kterej lidstvo vyrazne zredukuje a lidi si pak na celem svete zacnou vazit toho co maj. Zadnou zit zase vic na vesnicich, pestovat si vlastni zeleninu..Chovat zvirata apod.
    PASTAFARIANKA
    PASTAFARIANKA --- ---
    NAVARA: odstranit nepohodlnou část společnosti, to už tady někdy bylo.... Hmm... Druhá světová válka?
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    PASTAFARIANKA: zatopíme socanama a bude místa i zdrojů dost ;)
    PASTAFARIANKA
    PASTAFARIANKA --- ---
    KOUDY: tato strategie končí ve chvíli, kdy máš omezený počet zdrojů a zároveň dýcháš jeden vzduch, piješ jednu vodu a sdílíš jedno klima. Pak tě spotřeba či znečištění ostatních zajímá, jako by to bylo to tvoje ;) smutnej příběh. Ano, i podnikatelům se otepluje, akorát ti si pořídí klimatizace, problem solved ;)
    RIMSAK
    RIMSAK --- ---
    ZUULUU: Ne, musíš si na ně vydělat, nafotit se s nimi, dát je alespoň na deset stran internetu, zmínit se, že jsi neobyčejně krásná a inteligentní a máš co nabídnout :)) Ale tebe odhaduji na týpek, který by byl schopen vyhrát golfový turnaj v teplákách a bavlněném tričku. :)
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    PASTAFARIANKA: No to je otazka jak to beres..Ja v tomhle volim strategii zij a nech zit..At si kazdy utraci svy vydelany penize za co chce..Me treba prijde jako blbost dat 100 litru za novy prsa, ale zenska ktera ma komplex ze svejch malejch prsou ty penize bez vahani vysoli, protoze ji to zvedne sebevedomi,..apod.
    NAVARA: Jasne..ale je rozdil mezi zamestnancem a osvc..at uz v dovoleny..nebo v platu mesicnim atp :)
    RIMSAK
    RIMSAK --- ---
    ZUULUU: na ty hodinky jsi si nevydělala, tak to se asi nepočítá :)))))))
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    FORTRESS: tak vzhledem k rozložení bohatství v populaci, všichni být bohatí nemůžou. naopak vždycky někdo někomu šplhá po zádech a snaží se ho předběhnout, říkáme tomu konkurence :)
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    KOUDY: Odměňovat se musí i zaměstnanci, prachy jsou jen prostředek :)
    FORTRESS
    FORTRESS --- ---
    Vydělej si taky a přestaň tu kňučet už je to otravné.

    NAVARA: Kasumi je ale žena - bohyně.
    PASTAFARIANKA
    PASTAFARIANKA --- ---
    KOUDY: peníze se dají využít při něco užitečného. Jenže většina lidí, co peníze mají, je prostě sází d ok kokotin. Čim to je...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam