KOUDY: Jen trochu rozsirim obzor.
Pro spoustu lidi je uz to, ze je nekdo uzivatel (at uz registrovany, nebo jenom kouka) IG brano jako minus.. Je to z podstaty picovina a muze to charakter jen kazit. Predpokladam teda, ze je to porad o tom, ze si uzivatel postuje fotky a ostatni mu je komentuji. Prijde mi to jako myspace 3.0 (tusim ze druhy byl FB, pak IG, a pak urcite spousta dalsich), ale z tehle trojky jde i vysledovat, jak se jakakoli komplexnejsi funkcnost postupne orezava a orezava, aby se v tom jednodussi uzivatel lepe orientoval a vlastne to slo na dren toho, na co jej ve finale platforma utahne.
Pro tyhle lidi je reseni, co kdo dava je zbytecny (az usmevne), proste uz to ze to nekoho zajima, ci hur tim zije, o necem svedci. Pro vetsinu lidi co znam osobne bude problem zaradit narazky na Marese, Moniku, Terezu nebo nevim co, protoze to proste neni zajimave nicim a nevime, kdo to vubec je. Nic proti lidem, co ctou Aha nebo IG (jsme ruzni a ten dela to ci ono), ja jim to neberu ani mi nevadi, ale kdyz se budou bavit na zastavce mezi sebou, neporozumim jim; protoze nevim, proc resi Kaju v Berline a co to ma byt. Jestli mi rozumis.
Mozna su stara skola, verim, ze v socialnich sitich jedou spis decka, ale ze to produkuje nesebevedome jedince co potrebuji porad nejakou zpetnou (kladnou) vazbu o tom jsem presvedcen a vidim to okolo. Kdyby si decka cetla v Abicku zajimavosti o kacerim penisu a skladala nadrazi z papiru, bylo by to pro ne (a hlavne pro spolecnost v budoucnu) uzitecnejsi, nez si prohlizet reklamni fotky v osidlech socialnich siti, ktere nechapou a ktere hodne slabsich sezerou a prozvejknou.
IG by (mi) daval smysl u maliru, fotografu, apod.. Klidne bez komentaru spis s informacemi kde se da s umelcem spojit, neco koupit apod. Ale to by bylo mizive procentu uzivatelu, pro ktere je IG delany a dovoluje jim content postovat - cili nebyl by to IG. Verim, ze tam budou nejake kanaly, ktere budou mit vtipny nebo jinak zajimavy content. Ale pro ty jsou zase lepsi platformy (bez sracek okolo s moznosti vytvorit obsah sirsi), u IG je to jenom o socialni siti.
To jen tak v kratkosti (no jo, to jsou ti dedci co vychovavaji kolemjdouci :-), ze to sdeleni od tekkanne neni uplne spatne, jenom mozna nevidis tenhle uhel pohledu casti populace.