• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    COLDHEREINTERNETOVÉ SEZNAMKY – tipy a triky
    DUHAR
    DUHAR --- ---
    SNOWWHITE: tak hlavne ze si o tom slecna inzenyrka neco precetla:))
    SNOWWHITE
    SNOWWHITE --- ---
    Tvle, vážně tady padla teorie, že nástřih a gynekologický zákrok jsou větší trauma než ztráta dítěte?
    OTZ
    OTZ --- ---
    skupinova terapie lvl 50:1
    OTZ
    OTZ --- ---
    MOODYCAT: mas vstavat v 9, jako normalni lidi :))
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    tohle je luxusni:

    Jen v JEDNOM PROSTĚ JSEM NEMĚLA ZMÁKLOU TU METODU, JAK DÁT KLUKOVI NAJEVO, CO PO NĚM CHCI A NECHCI, CO MÁ A NEMÁ DĚLAT A CO MI VADÍ A NEVADÍ, PROSTĚ HO NĚJAK KORIGOVAT A ZAŘÍDIT TEN VYROVNANEJ HARMONICKEJ VZTAH A ZAŘÍDIT, ABY NEDĚLAL, CO MI VADÍ NEBO VZTAH NARUŠUJE, ZAŘÍDIT TO V KLIDU, BEZ KŘIKU.

    Ono to nebylo lehký, s mladším klukem...to by každá ženská potvrdila, ŽE VYCHOVÁVAT KLUKA/CHLAPA je někdy těžký a ne každá žena umí řídit nebo korigovat nebo usměrňovat muže, aby dělal nebo nedělal, co se po něm chce a co má a nemá, v klidu, bez zvýšení hlasu. Někdy je to těžký prostě, hlavně jsem si možná tehdy blbě vybrala, že byl mladší a prostě 23-26 letej a prostě ,,blbej", a já to s nim neuměla, víš jak.


    Reborna tesne pred 40tkou zjistuje, ze se dospeli chlapi prevychovavaji docela blbe, a ze manipulovat jima neni jednoduche, a obcas se to nepovede a chlap utece. opet pure gold.
    REBORNA
    REBORNA --- ---
    _BENNY:
    REBORNA:
    REBORNA:
    REBORNA:

    + tedy JE TO HROZNÝ, K ČEMU TO TU VÝVOJEM DISKUSE VEDLO.

    Protože já nechci bejt za klepnu, co taky o lidech, co ani neznám, jako ty lidi neznaj mě, že jsem si nikoho nepustila pak k tělu a už vůbec je nezvala aby se mi montovali do vztahu nebo mě snad na základě toho, že mě někde zahlídli jednou jedinkrát opilou a jen naštvanou z práce a scény a hádky s bývalým a jen na párty a ne v běžnym životě, drbali nebo snad dokonce hodnotili, nebo mi radili (viz SUB.) nebo si ze mě ještě dělali legraci , ale nechci být taky za klepnu, nechci být za drbnu šířící klepy, dezinformace a zkreslený pomluvy a polopravdy. Navíc o RIP slečně.

    Protože já jen viděla slovo ,,labilka" a hned si vybavila tu slečnu, koho taky jinýho, prostě proto, že i když jsem ji vídala zcela psychicky v pořádku, i když jsem o ní pak slyšela drby, že snad měla sklony k psychický nemoci v rodině, ale já bych vše přikládala rozpadu vztahu nebo nějaký droze, co asi měla nebo pak nějakým lékům, co jí třeba pomohli, ale jiný jí zase mohli způsobit poruchu anebo právě naopak jen a pouze jejich vysazení, fakt nevím, nemůžu se vyjádřit, vim jen všeobecný informace, pak za léta jsem ji zahlídla jen asi 4x, někde v davu, tak jsem prostě ji pak s někým řešila, dozvěděla jsem se k tomu ještě nějaký informace.

    MĚ JEN VELMI NAŠTVALO, ŽE NĚKDO PSAL, ŽE NĚKDO ,,NEMÁ DÁVAT PSYCHICKY LABILNÍ HOLCE DROGY."

    To, že ji musel jmenovat a nemohl jen napsat třeba: ,,Víte tu, co myslim, co zkazila tam a tam, to a to vystoupení...." - no dobře, tak ji jmenoval konkrétně.

    ALE SPRÁVNĚ MĚL PODLE MĚ NAPSAT: že ,,NEMÁ DÁVAT MLADÝ SLEČNĚ DROGY, ŽE TŘEBA ONA PROCHÁZÍ PO ROZCHODU NEBO NĚČEM KOMPLIKOVANÝM OBDOBÍM, ŽE JE TO MLADÁ HOLKA A ŽE NIKDO NEVÍ, CO TO UDĚLÁ, TAK AŤ JÍ TO NEDÁVÁ TEN, NEVÍM KOHO MYSLEL, ŽE EVIDENTNĚ MOMENTÁLNĚ TOHO ČASU NENÍ PSYCHICKY JAK VIDNO ÚPLNĚ FIT A ŽE BY DROGY MOHLY BÝT PRO NI O TO NEBEZPEČNĚJŠÍ NEŽ PRO OSTATNÍ..."

    Tak nějak by mi to přišlo víc fér.

    Tak jsem k tomu jen něco poznamenala, že jako jiný lidi na akcích dřív dělali daleko horší věci, než že by zkazili vystoupení, jen abych se jí zastala, protože vím, že kdysi, když jsem se ještě před víc jak 12 lety potkávaly, byla zcela psychicky v pořádku, no a i to z toho, že jsem jen něco napsala k tomu, co psal o ní ten člověk někomu, kdo jí údajně dal drogy, i když já za nic nemohla, cítím střípek pocitu, že byla chyba , že jsem se k tomu před lety vůbec vyjádřila...i když to nemělo na nic vliv.

    To je jen nějaká moje skládanka, střípky...a já chtěla být pak po letech nezávislá a nechtěla jí ani radit, ani pomáhat, protože jsme se už prostě nepotkávali, že já byla v Praze úplně jinde, u bývalýho snoubence!! Ona mi jen roky před tím něco říkala kdysi, že jí nějakej kluk nepůjčil na postinor, A TO JE JEJÍ SOUKROMÁ VĚC A NEBYLA VHODNÁ DOBA NA ROZHOVOR, ANI JSEM JI NEMOHLA UŽ S TÍMTO KONKRÉTNĚ POMOCT, TAK NEVÍM, PROČ MI TO ŘÍKALA, ASI ŽE VĚDĚLA, ŽE JI NĚKDO DRBE, JÁ O TOM NIC NEVÍM ANI JSEM PROTO NECHTĚLA VĚDĚT, ŽE JE TO JEJÍ SOUKROMÁ VĚC, asi se chtěla svěřit s nějakým problémem a chtěla oporu nebo spíš jen ho drbat, že jí nepůjčil peníze a třeba o nic nešlo, třeba ani pak na žádný interrupci nebyla, nevim, říkala to v metru a nevhod, když jsme spěchala do práce a já vůbec nepochopila, jestli někde na akci měla něco přímo s ním, nebo jestli tam měla sex s tím jejím před-předchozím dlouholetým přítelem a on ji pak ten náš společnej známej tam nepůjčil peníze na prášek, ALE NA TEN JSOU TŘI DNY PŘECI!! a pokud by neměla neplodný dny a nic takovýho u mladých slečen nefunguje a nelze na neplodný dny při nehodě spoléhat, a to už vim, pak si ten prášek pak měla po příjezdu domu vzít, požádat o těch 600 kč rodiče, ale po bitvě je každej generál, že, tak nemůže radit a soudit nikdo, to jen ta holka, nebo pak mě i napadlo, ale to až po letech , když jsem zaslechla, že ji snad někdo znásilnil, jestli jako to nebylo před tím, a nemyslela snad, že by jí nějakej náš společnej známej nepůjčil peníze na prášek po znásilnění někým - já nic nevím. A nechci tu šířit informace, který jsou jen z davu lidí, o nichž vím, že řada z lidí tam drbe, holky obzvlášť.


    A jak jsem psala, měla jsem podezření, že si mě s ní kdysi někdo spletl, protože mě urazil ten člověk přesně tak, jak někdo přede mnou tehdy urazil jí, tak mě napadlo, že když já zmizela ze scény na pár let, objevila se tam ona, taky pohledná bruneta a že si nás prostě ten člověk, co mě jen kdysi zahlídl s jedním mým bývalým přítelem, kterýmu jsem byla hned od prvního roku věrná a začla ten vztah brát vážně, ale který se ale se mnou už asi potřetí za poslední rok po 3 letech rozešel a pak to mezi námi skončilo...pak jsem z nějakých důvodů nechodila nějakou dobu nikam, měla pak ne úplně ideální vztah, co skončil po 2,5 letech a s dalším mě ani nikdo neměl možnost z těch lidí nikde vidět, že jsme chodili a jezdili jinam, jen pak za pár let se objevila s dalším přítelem, se kterým jsem byla 3 roky a pak už jen s bývalý snoubencem jsem přišla, takže za celých 16 let mě ten člověk mohl vidět jen se 3 dlouholetými partnery, ale sprostě mě urazil, což jsem nepochopila a měla podezření, že si mě asi spletl s tou slečnou, kterou dost kluci uráželi, že když se ona ostříhala a měla vlasy po ramena a ztloustla na 65 kg a začla se líčit, že byla docela podobná mně, která jsem po třicítce už měla taky nebarvený hnědý vlasy pod ramena a taky měla v tý době, kdy jsem se s bývalým snoubencem seznámila, 65 kg.

    Tak jsem si myslela podle všeho, že si mě asi s ní chvíli pletli.

    Pak mě napadlo, že jako mezi těmi třemi prvními dvou a tříletými vztahy mými nějakej drb o jednom klukovi na nyxu?? Nebo další pokus o vztah, ale se dvěma, se kterými jsem ani s jedním nespala, tak to právě naopak byl důkaz, že já chtěla vztah a nechtěla sex jen tak! Právě proto, že jsem byla zvyklá tehdy souložit jen ve vážných vztazích několikaletých, tedy až na dvě výjimky kdysi během studií, ale to se stalo skoro každý ženě....

    Ale pak mi došlo, že prostě pro toho člověka i žena, co od 18 do 35 má 5 vztahů s muži, co se s ní každej po třech letech rozešli, tedy jen s jedním já, je prostě podle něj promiskuitní, TEDY JAKO NEMOHU NESOUHLASIT, JÁ NAOPAK SOUHLASÍM, ŽE DVA TI MÍ PARTNEŘI JSOU PODLE MĚ OPRAVDU PROMISKUITNÍ, ŽE TOMU NEDALI PO TĚCH 3 LETECH DELŠÍ ŠANCI A ROZEŠLI SE SE MNOU, I KDYŽ K TOMU NEBYL OPRAVU VÁŽNEJ DŮVOD, JEN PÁR BĚŽNÝCH HÁDEK, CO ZASE ZA ČAS BY TŘEBA ZASE PŮL ROKU SE NEOPAKOVALY, A DOST TO BYLA JEJICH CHYBA, ŽE MĚ PROSTĚ NAŠTVALI A NĚCO BLBĚ DĚLALI ONI, NE JÁ, TAKŽE STAČILA MALÁ ZMĚNA NA JEJICH STRANĚ A MOHLA Z TOHO BÝT ODYLA TAKŽE OPRAVDU JE POVAŽUJU ZA PROMISKUITNÍ, ŽE SE SE MNOU ROZEŠLI, I KDYŽ TO MĚLO ŠANCI NA UROVNÁNÍ. Ale u těch kluků 23-26 to bylo složitý prostě, ti uvažujou některý zvláštně a klidně se vrhaj jinam a dál, i když není jistý, zda si v dalším vztahu vůbec polepšej a zda ne naopak, PROSTĚ NEROZVÁŽNÝ JSOU....

    A s bývalým snoubencem, který byl starší a obvykle to doma klapalo, to on ví, podle mě po skoro 4 letech a společným bydlení byly podle mě dost velký šance na tu všemi vysněnou ETERNAL LOVE. L´amour éternel.

    Já tehdy v vloni odpověděla ještě stručně! O labilitě z PMS jsem napsala, že jsem labilní v PMS jen asi 2x do roka a v extrémní situaci ztráty práce!, že tam lze těžko soudit, co je a neni běžný, protože já byla OK UŽ BĚHEM NĚKOLIKA MINUT NADÁVÁNÍ, DOST PROFESIONÁLNĚ PRÁVĚ K TOMU PŘISTOUPILA PAK, DĚLALA UŽ JAKOBY NIC A ŘEKLA ŽE TO BALÍME A JEDEM PRYČ DO VLN A ROZESLALA ŽIVOTOPISY, PROTOŽE JSEM SI PRÁVĚ KVŮLI TÁ PRÁCI A PMS A BYTĚ TU SVATBU NECHTĚLA POLEPIT, ALE STEJNĚ SE STALO :(

    Já z toho vytěžila jedinou informaci: ŽE ABYCH JAKO NEBYLA ZA hádavou a byla 90 % času tak hodná, jako s bývalým snoubencem, nesmím mít partnera, u kterýho jsou nějaký ,,ALE" nebo něco, co by mi vadilo.

    Ale to se těžko hledá.

    Prostě věrnej hodnej nekuřák, co občas ustojí moje PMS hysteráky, VE VŠEM BY MĚ PODPOŘIL A NEBUDE TAK PROMISKUITNÍ, ŽE BY SE HNED KVŮLI TOMU PAKOVAL A ROZCHÁZEL.

    A zdá se, že vztahy mi zkrachovaly z různých důvodů, jo fajn, někde jsem byla já ta špatná, ta hysterka co dělala bugr ne jen kvůli závažným problémům a chybám partnera, ale prostě někdy i sama od sebe, ale jsem prostě jen teď stará na to hledat a navazovat vztah další.

    To já věděla hned, jak bývalý snoubenec zmizel.


    KULA
    KULA --- ---
    Já jenom jestli se stále nemotáme kolem toho, že jsi magor a naprosto nepoužitelný člověk.
    REBORNA
    REBORNA --- ---
    _BENNY: **
    REBORNA:
    REBORNA:

    Ano, ano, slušný MIMIBAZAR tady z toho. Já se jen chtěla seznámit na seznamce a tak si konečně udělat miminko. Opět tedy s bytnatým pracujícím zdravým opět pohledným hubeným tmavovlasým ideálně opět nekuřákem taky sportovní typem jako já a podobných zájmů jako já 30+ z Prahy, 30-37 let svobodným a bezdětným Čechem (bez jakýchkoli ,,ale" nebo nějakých vad nebo hendikepů nebo kurevnictví, což je tak trochu sci-fi tuhle kombinaci na seznamce hledat), co mi ale už nezdrhne po letech soužití a před svatbou do jeho rodiště kvůli mýmu PMS hysteráku po ztrátě práce kvůli kolegyni po měsíční dovolený, co se mi nechtěla věnovat, kdy on byl ten, kdo chtěl ještě někam jet hrát a chtěl předtím, abychom jeli na pár dní pryč, i když už jsme byli po dovolený a on byl ten, co do mě po tom, co mě kolegyně pomluvila a dala vyhodit v práci v nevhodnou dobu ryl, místo aby mě nechal v klidu !

    ....a místo aby mě jen utěšoval a povzbuzoval a komplikaci s otcem a SMS o bytě a mym nadávání o tom ve stejným týdnu, když na schůzce o bytě byl s ním předtím bývalý snoubenec a proto jsem o byt přišla a nezdrhne kvůli jeho stárnoucímu tatínkovi, co chce pomoct na nějaký ZA..ANÝ BARABIZNĚ a ZA..BANÝ VINICI, co jsem snad měla preventivně podpálit a jeho macechu, co má tam taky barák, preventivně zabít, dědeček umřel pak sám a jeho tatínka a babičku dát preventivně pod nějakou záminkou do Prahy nebo alespoň do Brna, kde nechcíp pes a jsou tam alspoň porodnice a školky a proto bývalý snoubenec šel tam, ale z Prahy šel taky kvůli tomu, že má na Moravě tatínka, tak je jasný, že za to, že nemám kde bydlet a mimino a milovanýho muže, bych měla nenávidět i jeho tatínka!!

    Ale bylo tu něco o labilkách, já si to vzala osobně, protože jsem slyšela někde nějakej blábol, tak jsem si to tady špatně vyložila, já jen kontrovala s mym PMS, že je už od mých 25 let jen velmi zřídka, tak max jednou dvakrát za rok depka nebo hysterák a kontrovala jsem rozchody a na labilky s mrtvou slečnou, kterou jsem ani nejmenovala, co si předtím sama a chvíli po rozchodu ublížila a je složitý určit proč, a jakou roli v tom hrálo, co se jí předtím myslim, co jsem tak zaslechla, stalo, že ji myslim znásilnili, něco jsem zaslechla, nebo jakou v tom hrálo roli, že snad brala drogy nebo léky, co pak brala, a jakou roli v tom hrála nešťasná láska a rozchod, když předtím byla zcela normální, což jsem roky viděla, když jsem ji pár let předtím, než to začlo, ještě občas někde vídala a to zcela normální.

    ALE PTAL SES, TAK TO MÁTE:

    A bohužel to asi ani nebude pro holky přínosný - závěr z toho totiž žádnej, zda těhotnět nebo si nechat miminko v prvních vztazích od 20 do 30 let nebo ne.

    Ještě jsem zapomněla na nejpodstatnější věc - nemohu se těch cca 5 slečen, co se mihly v mym životě, už zeptat nebo se poradit nebo někomu poradit.

    Ale z toho, co vim a co jsem četla v nějakých článcích nebo časákách a taky co je mezi články o miminech v pozdějším věku, snažilkách, samovolných potratech nebo interrupcích na netu:

    Podle mě je jasná jedna věc.

    Kterou holku netraumatizuje ani tak pocit viny, co spíš ženám sugerují pánbíčkáři, kterou netraumatizuje ani ten hormonální výkyv, že jí to hormonální štěstí z hlavy a břicha tedy těla odstraněj, TU BEZESPORU MUSÍ TRAUMATIZOVAT TO, CO JE NA TOM A PODLE MĚ I MUSÍ BÝT TO SKORO NEJVÍC TRAUMATIZUJÍCÍ a taky navíc jsem na to téma ještě něco četla - být v nemocnici mezi těhotnejma, ale muset jít ÚPLNĚ NAHÁ NA SÁL PLNEJ DOKTORŮ A MEDIKŮ A MEDIČEK A ANESTEZIOLOGA NECHAT TÝM LIDÍ, ABY SE MLADÝ HOLCE NEBO ŽENSKÝ, KTERÁ DO TÝ DOBY JI UKÁZALA JEN SVÝMU DLOUHOLETÝMU PRVNÍMU NEBO DRUHÝMU PŘÍTELI A GYNEKOLOGOVI, TÝM LIDÍ, CO SE JÍ TAM BUDE KOUKAT A ODSÁVAT NEBO DOKONCE STŘÍHAT JÍ, úplně nahý, NĚCO V JEJÍCH NEJINTIMNĚJŠÍCH MÍSTECH.

    (dále opět + viz mimibazar a pod.)

    To je podle mě totiž to, co všechny ty slečny a ženy tak traumatizuje! Primárně.

    Přitom v jednom seriálu jsem viděla, že v USA to dělaj nějak diskrétněji a dívky a ženy po interrupcích nebo samovolných potratech tak tolik netraumatizují.

    A je podle mě blbost. co jsem četla, že hůře ty potraty snáší ženy, co už dítě maj, že si jako víc vyčítaj, že to miminko si nenechali nebo že jim umřelo.

    Podle mě blbost, protože ŽENA, CO UŽ JEDNOU RODILA, UŽ JEDNOU ZAŽILA, ŽE BYLA NAHÁ A TÝM LIDÍ SE JÍ TAM HRABAL.

    Tady bylo doporučení, že jsem měla na dítě myslet před 10 lety nebo třeba ve 23 letech, ale my maturovaly v 19/20 a studovala jsem od 20 do 25 let!

    Já třeba měla v těch 23 letech, když jsem studovala za sebou už tři vztahy, 16-18 (s prvním, se kterým jsem už v mých 17/18 začla spát, pak byla s druhým 2 roky, ale okolnosti a jeho předchozí vztah nám vztah zkomplikovaly a pak se rozpadl, no a pak během VŠ měla 3 roky dalšího přítele, ale pak se se mnou rozešel...

    Takže ty mladý slečny, 23-25 letý třeba, co měly v tý době zatím jen jednoho nebo dva dlouhodobý partnery a jen gynekologa a jinak ji nikomu neukázaly, MAJ PODLE MĚ, KDYŽ SE JIM ROZPADNE VZTAH NEBO NA DÍTĚ PROSTĚ NEMAJ ZATÍM BYDLENÍ A PENÍZE NEBO JE K MINI-INTERRUPCI NĚKDO DONUTÍ, TRAUMA NEBO PAK PSYCHICKÝ POTÍŽE, NEBO PORUCHY NEBO DOKONCE PSYCHÓZY, NADUŽÍVÁNÍ ALKOHOLU A ZNEUŽITÍ DROG A Z TOHO ještě pak DALŠÍ SEKUNDÁRNÍ POTÍŽE NEBO SNAD DOKONCE SEBEVRAŽEDNÝ MYŠLENKY NEBO CO SE TO JEŠTĚ KDE ČLOVĚK DOČTE, HLAVNĚ A PŘEDEVŠÍM PAK NE JEN Z POCITU VINY, A ANI NE TOLIK Z TOHO HORMONÁLNÍHO VÝKYVU,

    ....ALE PŘEDEVŠÍM MAJ TRAUMA UŽ JEN Z TOHO JEDNODUCHÝHO A PROSTÝHO ZÁKROKU - plnou čekárnu těhotných veselých maminek, ale přítel nebo bývalý přítel doma, pomoc žádná, ani opora a TÝM LIDÍ, CO SE JÍ TAM BUDE KOUKAT A ODSÁVAT NEBO DOKONCE STŘÍHAT JÍ, úplně nahý, NĚCO V JEJÍCH NEJINTIMNĚJŠÍCH MÍSTECH. A pak jde sama domu druhý den s pocitem, že zabila dítě, i kdyby to byl zatím jen shluk buněk. Ale je v tom sama a ubrečená a smutná musí být každá podle mě.

    Už jen z toho musí mít trauma podle mě úplně každá ta mladá slečna nebo paní.

    A jsem přesvědčena o tom, že pak vývoj událostí, přístup okolí, posměch nebo odsouzení, výčitky, nebo problémy v práci, nebo meškání během studií, problémy navázat další vztah, což pak prostě po těch potratech vede k prekérním situacím ať už jakýhokoli typu že to je kombinace, co dříve nebo později mohou ženu dostat do závažných psychických problémů.

    A to jsem prosím ateistka, která JE JEDNOZNAČNĚ PRO MOŽNOST VOLBY A MINI-INTERRUPCE A POTRATY.

    TAKŽE JÁ SI Z TOHO VŠEHO ODNESLA JEN, ŽE JSEM SE NAOPAK AŽ DO 30 LET BÁLA TĚHOTENSTVÍ JAKO ČERT KŘÍŽE!

    V každym z těch tří tříletých vztahů jsem se bála těhotenství jako čert kříže. A v jednom tom tříletym vztahu jsem měla i potíže ze začátku při sexu, že jsem měla nepříjemný pocity, protože jsem se prostě první měsíce bála těhotenství a potratu.

    Ale mrzí mě teď, že se to přehouplo i do vztahu S BÝVALÝM SNOUBENCEM, SE KTERÝM JSEM PODLE MĚ OTĚHOTNĚT MĚLA, už po třech letech, v mých 33 ideál, ale to jsme měli zrovna pauzu a pak se to zase urovnalo a měla jsem asi do toho jít, ale já zase zaváhala a čekala na řešení s prací v oboru a až bude ten muj byt volnej a pořešíme ho a pak svatbu nejdřív, ale měla jsem do toho ten půl rok ten čtvrtej rok možná jít, protože my se milovali a doma měli zase idylu A PODLE MĚ BY PAK SE MNOU ZŮSTAL A TŘEBA BYCHOM MĚLI HEZKEJ ŽIVOT. A mrzí mě to.


    Já se měla vdávat a dítě jsme chtěli. Každopádně když bych měla říct, zda bych si s bývalým snoubencem DÍTĚ NECHALA, pokud už bych byla těhotná, když ode mě zmizel, tak bych řekla že možná i ano.


    Psala jsem totiž, že když bych byla už těhotná, že by mě neopustil. Jela bych říct jeho tatínkovi na Moravu nejen to, že jsme se měli brát a že navíc táta prodal muj byt, plačící a nešťastná, jak to opravdu bylo, ALE NAVÍC JEŠTĚ TĚHOTNÁ, COŽ BY MOHLO SNAD ZABRAT - jeho otec by to vzdal, nepodporoval by ho v návratu na Moravu po 15 letech, když už měl v Praze skoro doplacenej byt a všechny známý a mě a třeba by to zabralo.

    Protože on byl podle mě ten pravej a měli bychom hezkej život, byl myslim ten pravej, se kterým jsem opravdu měla mít dítě, to ženská prostě pozná, když si vybírá a pak cítí, že je to ono...fungovalo to, milovali jsme se a on to moc dobře ví...

    A nějake hysterák v PMS po ztrátě práce nebo nadávání o tátově SMS o hlídání morčete a o bytě?

    To bylo něco, na co bychom zapomněli a po půl roce nebo už po měsíci si na to ani nevzpomněli, tedy já jo, ale byt 2+kk na mimino bychom sehnali výměnou garsonky a doplacením pak přeci i jinak a že si nějakou práci na pár měsíců, aby mi zase před tou svatbou vznikl nárok na mateřskou najdu, to bylo přeci taky jasný, jen nebylo jistý, zda bude zase v oboru, ale to bych si vynahradila po dítěti třeba...vše šlo společně zvládnout. Neměl odcházet v tak extrémní specifický situaci prostě od ženský, se kterou roky bydlel a co ho věrně milovala.

    A je i možný, že kdyby mi to pak nabídl, souhlasila bych s odchodem blíž jeho rodišti, protože po miminu už bych měla třeba o mý potřebě pracovat jinou představu a vidělo by se teprve, jak by se změnily moje vztahy a zda bych po tom miminu třeba nezvládla bydlet mezi Moravačkama, i když je to tedy děsivá představa, ha ha.


    KASTA
    KASTA --- ---
    REBORNA: osobne mam Reborno z tvych prispevku stejny pocit jako z knih Vaclava Klause: prestoze uz je nikdo necte, autor chrli stale dalsi a stale vic se nori do sveta svych demonu a ztraci i posledni kontakt s realitou. smutny.
    REBORNA
    REBORNA --- ---
    REBORNA:
    _BENNY:

    + k dalšímu, krom jiného, já měla totiž právě už kdysi pocit, že si mě, dle toho, co jsem zaslechla, když jsem někam přicházela s bývalým snoubencem, asi někdo prostě plete s mladší podobnou slečnou, že mě nějak někdo urazil, jak kdybych byla já promiskuitní, když jsem naopak byla velmi věrná a v samých vztazích dlouhodobých 3 nebo 4 letých a jen kdysi mezi dvěma takovými vztahy měla dva nebo tři kluky a nevyšlo to nebo jedno byl jen flirt, jako mladá, ale to snad zažila v mládí každá slečna a hned mě to trklo, že si mě asi jen kvůli jedný věci, co jsme měly společnou, někdo možná plete s ní!! S tou, o terý říkali, že je promiskuitní a dost nevybíravým výrazem, tak jsem se jí zastávala, protože asi prožívala po rozchodu po letech právě blbý období, kdy měla těžký si najít přítele zase stálýho, jako kdysi jeden rok já...a třeba to taky nebyla její chyba, nevím:

    Zaznamenala jsem tu vloni právě mimo jiného taky nějaký kraviny o tom, že někdo tvrdí, že jsem snad kdysi před těmi 12 lety někdy užívala pravidelně nějaký drogy!

    Je to blbost...právě naopak, já jen něco jednorázově vyzkoušela a to ve velmi malym množství a to, co lidi uživali, naopak neměla vůbec, že jsem se bála, já sice předtím v opilosti byla přemluvena na nějaký potáhnutí z marihuany, ale to jsem pak nemohla pravidelně dlouhodobě praktikovat, že jsem se musela učit a ten tehdejší přítel, se kterým jsem byla 3 roky, by jen potvrdil, že po našem rozchodu, kdy jsem na tom byla nejhůř, že jsem naopak žádný drogy neužívala, že jsem byla úplně sama a pak dokonce v neštěstí velkým v opilosti mi někdo něco dal, hodinu mě přemlouvali, já nevěděla, co to přesně bylo, zda něco, co jsem měla předtím ve velmi malym množství jen jedenkrát prostě na vyzkoušení, že mě někdo opiloupřemluvil, jeden kluk, a nijak mi to neublížilo právě, a tohle bylo po letech když jsem byla nešťasná po rozchodu a z dalších věci nepříjemný a byla opilá a prostě mě přemluvili a asi mi lhali o tom, co to přesně bylo a a bylo to asi něco nebezpečnýho, každopádně já pak nic rozhodně nebrala!! Naopka jsem se potom izolovala naštvaně od takových lidí!
    A pak se musela učit a byla měsíce sama doma a ve škole a jen se učila a pak moc tedy nespala a přetížila se, to sice jo!

    Ale právě když jsem z toho všeho pak měla psychický potíže, tak jsem byla na testu na DROGY NE PROTO, ŽE BYCH NĚJAKÝ UŽÍVALA, ALE PROTOŽE JSME MĚLI PODEZŘENÍ, když jsem začínala být nějaká divná, ZDA MI NĚKDO NĚJAKÝ NENASYPAL DO ČAJE, CO JSEM NĚKDE plačící, že se nestíhám učit, den před tím od jednoho člověka VYPILA!! A já jen měla podezření, zda mi tam schválně ten blbec, jen proto, že jsem řekla že nestíhá se učit a spát, nenasypal.

    Ale ty testy vyšly negativní -COŽ ALE MNĚ BYLO NAOPAK DIVNÝ, PROTOŽE KDYBY UDĚLALI JINÝ testy, TAK BY PŘECI MUSELI TU TROCHU TÝ LÁTKY, CO JSEM PÁR MĚSÍCŮ PŘED TÍM PRÁVĚ V OPILOSTI A V NEJVĚTŠÍM SMUTKU PO ROZCHODU A TRAUMATU POTOM, MĚLA, ŽE MĚ NĚKDO OPILOU PŘEMLUVIL, MUSELY BY TY TESTY I PO MĚSÍCI ODHALIT, I TO MALÝ MNOŽSTVÍ, co jsem, tehdy měla, ALE NEODHALILY.... A TO, ŽE JSEM ZA TOHO VZTAHU KDYSI PÁR MĚSÍCŮ PŘEDTÍM SI POTÁHLA V OPILOSTI Z MARIHUANY, (A TO PŘIZNÁVÁM, JSEM UDĚLALA I ROKY PŘED TÍM VE 20 LETECH JEDNOU, ŽE MĚ HODINY A HODINY V OPILOSTI KLUCI PŘEMLOUVALI), ALE PAK V TOM VTAHU TŘÍLETÝM PAK TEN ROK VŮBEC PRÁVĚ, ŽE SE SE MNOU PO 3 LETECH ROZEŠEL, NEŽ JSEM SE ZASE MUSELA 3 MĚSÍCE UČIT a rozhodně jsem pravidelně nehulila ani před tím ani potom, že jsem prostě studovala a pak toho bylo ve škole víc a já ani pa neměla přeci s kým hulit, když už jsem byla po rozchodu a jednoho známýho už ani nevídala, že jsem nikam s přítelem nechodila, že jsme už byli měsíce rozešlý, STEJNĚ BY TO TY TESTY MĚLY ODHALIT I PO TOM PŮL ROCE TEHDY PŘED TĚMI VÍC JAK 10 LETY, ALE NEODHALILY. Takže toje problém těch testů, ale jevilo se to, že mi do toho čaje tamten skutečně nic nehodil, že jen to bylo přetížení ze školy a těch všech věcí před tím - rozchod, smutek velkej, nepříjemnej zážitek, co mě psychicky nalomil, pak stresy a dohánění ve škole, nedostatek spánku a tak dále a tak podobně - pro psychiku mladý slečny vražedná kombinace.

    Ale právě stejně jen nějaký fámy tady... protože já každýmu tehdy řekla něco jinýho, jinou verzi a jen někde někoho varovala s drogama a to kvůli nějakýmu uživateli, NE SOBĚ, ALE LIDI Z TOHO HNED VYTVOŘILI FÁMU, ŽE JSEM SNAD BYLA NĚJAKÁ FEŤAČKA... tak přesně fungují fámy a drby, zkreslování informací, ALE TO NEMŮŽU MÍT ZA ZLÝ, PROTOŽE TĚM LIDEM PROSTĚ CHYBĚLA JEDNA INFORMACE, dost zásadní, co nevěděl nikdo, ani ta moje osoba blízká ani ten přítel, co se se mnou tehdy rozešel nevěděl nic přesně, jen co jsem mu řekla já a to i osobě mně blízký, A TAK SI DODALI TY LIDI do tý pomluvy nebo příběhu informaci VLASTNÍ, ovšem nepravdivou....


    A taky si mě asi někdo speltl s jednou slečnou, co se pohybovala na scéně taky a ta prej byla nějak promiskuitní a byla pakmyslim na interrupci, co jsem tak pochopila, co se mi jednou snažila si postěživat, ale těžko hodnotit. Taky se jí rozpadl po letech vztah a asi měla blbý období prostě, hledala jinýho nebo možná ji někdo znásilnil, já měla jen indicie, co mi naznačila jednou v metru, když jsme se potkaly a asi si chtěla postěžovat, jen v nevhodnou chvíli v ranním metru, kde jsem to nechtěla s ní řešit a jen indicie, že jsem něco o nějakym znásilnění zaslechla a dost možná to bylo o ní, co jsem tak zaslechla, já předtím myslela, že pokud by ma interrupci byla, že to jako že s tím jejím klukem předchozím a že jí jen někdo někde, kde s ním spala, nepůjčil peníze na postinor, to je jediný, co říkala a ani nevím, zda otěhotněla, třeba ne, třeba na interrupci nebyla, to jsou jen střípky, indicie z těch let, než byla v psychických potížích pak velkých a třeba fakt k nim měla nějaký sklony nebo šlo o drogy nějaký, co jí někdo dal, jak se psalo, třeba fámy, nevím.

    Tak jsem si myslela, ŽE SI MĚ S NÍ NĚKDO PLETE, PROTOŽE JÁ BYLA PRÁVĚ VĚRNÁ PRVNÍMU DVA ROKY, I DALŠÍMU TY DVA ROKY VĚRNÁ A CHTĚLA S NÍM BÝT, ale jeho předchozí vztah nám udělal chaos, PAK TOMU DALŠÍMU JSEM taky byla VĚRNÁ, A ANI PO TOM, CO SE SE MNOU TEN PARTNER ROZEŠEL V TO POSLEDNÍM ROCE ASI PO ČTVRTÝ, JSEM HO NEZAČLA PODVÁDĚT! To asž potom měla jinýho. Takže já neopak nebyla promiskuitní vůbec, naopak velmi věrná a hodná!! Velmi věrná a velmi těžce nesoucí rozchod a události po něm.

    Jednomu jsem ale po dvou letech musela dát kopačky.

    No a pak mi jen po dvou letech nevyšel vztah na dálku a pak po třech letech vztah s mladším, prostě se se mnou rozešel, tak to už bylo na pováženou, že jsem to zase střídala jak za mlada v 18 LETECH = každý dva roky jinej chlap...

    Ale pak to mohl ,,zachránit" bývalý snoubenec, měli jsme se brát, ale takhle hrozně to pro mě dopadlo, ŽE JSEM JEŠTĚ PŘIŠLA O BYT!!

    Ale já se rozešla jen s jedním a to jsem musela, všichni mý tehdejší známí i rodiče by potvrdili, že já v tom rozchodu byla nevinně.

    Jinak jsem právě já byla vždy zosobnění počestnosti a věrnosti, opravdu jsem to nebyla já, kdo by ty vztahy ukončil a opravdu jsem k tomu nezavdala vážný důvod, aby musely být ukončeny.

    Jen v JEDNOM PROSTĚ JSEM NEMĚLA ZMÁKLOU TU METODU, JAK DÁT KLUKOVI NAJEVO, CO PO NĚM CHCI A NECHCI, CO MÁ A NEMÁ DĚLAT A CO MI VADÍ A NEVADÍ, PROSTĚ HO NĚJAK KORIGOVAT A ZAŘÍDIT TEN VYROVNANEJ HARMONICKEJ VZTAH A ZAŘÍDIT, ABY NEDĚLAL, CO MI VADÍ NEBO VZTAH NARUŠUJE, ZAŘÍDIT TO V KLIDU, BEZ KŘIKU.

    Ono to nebylo lehký, s mladším klukem...to by každá ženská potvrdila, ŽE VYCHOVÁVAT KLUKA/CHLAPA je někdy těžký a ne každá žena umí řídit nebo korigovat nebo usměrňovat muže, aby dělal nebo nedělal, co se po něm chce a co má a nemá, v klidu, bez zvýšení hlasu. Někdy je to těžký prostě, hlavně jsem si možná tehdy blbě vybrala, že byl mladší a prostě 23-26 letej a prostě ,,blbej", a já to s nim neuměla, víš jak.

    Tak s bývalým snoubencem to bylo lepší, že jsem nemusela někomu dělat matku a poučovat ho a sekýrovat, bývalý snoubenec byl normální sám od sebe...

    Fakt dělal blbě jen drobnosti, nic zásadního a rozešli jsme se opravdu proto, že mi ruply nervy v PMS po ztrátě práce a že do mě nevhod dloubnul a pak ryl o paní z metra a pak den po mym nadávání o bytě...jinak v tom týdnu, než zmizel, na mně nic divnýho nebylo.


    REBORNA
    REBORNA --- ---
    _BENNY:

    Ne. A dokonce ani rady.
    A JE TO SPÍŠ naše ŽENSKÁ OTÁZKA, ALE KDYŽ SE PTÁŠ: Protože kdybych měla já poradit těhotným studentkám nebo těhotným mladým holkám ca 23 - 25 letým, co jsou v tom věku ve vztahu teprve 2 nebo 3 letym nebo po rozchodu, jak se rozhodnout, zda si dítě nechat a být pak samoživitelka ve finančních problémech nebo zda jít na mini-interrupci, neuměla bych to asi o nic líp, než ten studentský gynekolog.

    Tady je zajímavej článek třeba - to mě jen kdysi něco praštilo do očí v metru, tak jsem si početla i teď, když chci toho mimíse... prostě skoro každá žena, co je plodná se někdy v životě musela/bude muset rozhodnout, až otěhotní, zda si dítě nechat:

    Když se zbavíte shluku buněk a máte trauma – A2larm
    https://a2larm.cz/2019/03/kdyz-se-zbavite-shluku-bunek-a-mate-trauma/

    Pohled doktora je jedna věc, pohled psychologa by byla asi věc druhá. Ten post-interrupční syndrom a jeho existence je sporná věc, ženy se neshodují, odborníci taky ne.

    Dokonce i ten pojem ,,nechtěně těhotná" je relativní. Třeba ta žena to dítě chce, ale nechce ho její partner nebo bývalý partner, nebo prostě ona dítě chce, ale jen nemá na to zajištěný bydlení a peníze, takže i ten základní předpoklad pro takzvaně ,,dobrovolné" interrupce je relativní.

    Třeba já měla v těch předchozích 16 letech každýho z těch 6 partnerů, se kterým jsem byla s každým ty 2,5 roku/ 3 roky (, než se se mnou rozešli, tedy s jedním z nich po 3 letech jsem se rozešla já), ((ty asi dva kluky, co jsem měla v mezičase po velmi komplikovanym opakovanym rozchodu po 3 letym vztahu pominu)), každýho tak ráda, že bych si asi dítě ca po 22. roku , pokud bych ho čekala ještě za toho vztahu, nechala, nevím...

    S bývalým snoubencem jsem ho po 4 letech dítě předloni chtěla a lituju, že ho nemám. Opravdu myslím, že těhotnou nebo s miminem by mě neopustil, kor jen kvůli hysteráku v PMS o ztrátě práce nebo nadávání o bytě nebo neopustil těhotnou nebo už s miminem ani kvůli jeho tatínkovi, co chtěl s něčím pomoct na baráku nebo na pozemku v bývalýho snoubence rodišti.

    (Když jsem začla sexuálně žít v mých 17 tedy skoro 18 letech, tak jsem raději s tím mým prvním partnerem, se kterým jsem byla 2 roky, spoléhala na kondom, při nehodě tágo do Motola a postinor, s tím dalším, jedním nejmenovaným DJem, 2 roky taky, protože my se znali sice dýl, ale on se pak řekněme rozcházel, děti neměli, ale pak když jsme spolu začli vážněji, tak rozhodně jsme dítě nechtěli, protože já byla na to ještě mladá a ten jeho předchozí vztah ovlivnil negativně i náš vztah, co vlastně zatím ani nebyl tak vážný a neměl pak, když už se vážným stával, kvůli tomu všemu s tím jeho předchozím vztahem, pak šanci na úspěch, i když já ho milovala, ale stejně, dítě by nebylo tehdy v mých 19 nebo 20 vůbec dobrej nápad: takže kondom, což bych doporučila.)

    Jediný, co k tomu můžu doporučit, že já neměla pak s dalším s partnerem 3 roky potíže při přerušovaný metodě. Tak se ani k ní nemůžu negativně vyjádřit.

    Jen dále: bych rozhodně mladým holkám nedoporučovala spoléhat se neplodný dny, protože takovej pojem u mladých holek a studentek kolem 23 let neexistuje. Doporučila bych kondomy, nedoporučila bych antikoncepci.

    Ale zase u mě třeba by řešila ANTIKONCEPCE to PMS - stabilizuje ty PMS výkyvy nálady, PTALA SE MĚ NA TO OPRAVDU JEN PO JEDINYM MYM PŘÍSPĚVKU JEDNA SLEČNA DO POŠTY, ALE JÁ NEJSEM ODBORNÍK, , ALE TY VÝKYVY NÁLAD V PMS, co tak 4x za rok ty asi tři dny před menses mám a zkrachoval mi kvůli tomu i vztah, pokud by ovšem zase nebyla antikoncepce nebezpečná na žilní systém (viz trombus, embolie, třeba my máme sklony ke křečovým žilám v rodině, kuřačky by ji taky neměly užívat..to je složitý...)

    Každopádně: Pohled doktora je jedna věc, pohled psychologa by byla asi věc druhá.

    Já jsem ATEISTKA a neuměla bych těm všem TĚHOTNÝM HOLKÁM teď poradit z důvodu, protože sice jsem zastánkyní práva ženy se svobodně rozhodnout o tom, zda si dítě nechat nebo nenechat, kór z důvodu že vím, že je to opravdu shluk buněk a v druhym měsíci, kdy je ještě čas na mini-interrupci to sice už má rozeznatelný ručičky atd., ale jsem přesvědčena o tom, že to nic nevnímá, ale zase vim, že o čem se píše, NENÍ jen výplod fantazie chorých náboženských mozků, ale realita, ten post-interrupční syndrom.

    Takže chránit shluk buněk nebo prostě to, co žena nosí do druhýho měsíce na úkor finančně nezaopatřených studentek je podle mě blbost.

    Ale je třeba zvážit JEN A POUZE BLAHO ŽENY A TUDÍŽ ZVÁŽIT MOŽNOST DOPADU interrupce na její PSYCHIKU.

    Tak tam bych holkám doporučila jediný: ROZHODNOUT SE SAMA.... no a pak se ale honem svěřit někomu, kdo pomůže.

    Jenže klevetivý závistivý kámošky asi nebude to pravý ořechový, bývalý přítel taky ne, tak asi jednomu z rodičů, co by měl tu slečny pak kontrolovat, jak se po tý interrupci psychicky vyvíjí. To samý po potratu samovolnym....znám ale slečnu, co tím prošla a zvládla to dobře, kupodivu žádný psychický problémy, což je spíš výjimka.

    jE VŠEOBECNĚ ZNÁMO, ŽE : Těhotná žena je rozzářená už od prvních měsíců těhotenství, že cítí štěstí, to jsou HORMONY, ale když to pak z těla vyndaj, tak vlivem poklesu hormonů nastane zase smutek, už jen fyziologicky a ne každá holka tu interrupci ustojí.

    Odborníci se přímo shodují v tom, že nějaký psychický potíže jsou pak častým jevem, ale zavisí případ od případu jak se s tím holka nebo žena vyrovná.

    Dle poznatků zahrnuje např.: smutek, výčitky, zneužívání alkoholu/drog, dokonce v některých případech i rozvoj psychóz tedy nějakých dočasných poruch, který se v některých případech musí léčit...
    ...a jak jsem psala, je věc všeobecně známá, že psychiatrický léky zase mohou sekundárně způsobovat nějaký krátkodobý poruchy po dobu tý léčby nebo naopak vysazení léku... takže já nejsem odborník a nevím.
    Není na to jednoznačná odpověď a láme si s tím hlavu mnoho vědců a doktorů.

    Pokud mám já srovnávat po letech, z toho mála těch asi 20 slečen, co jsem znala nebo se mihly kolem, životy těch asi 7, co byly v mládí nebo během studií na interrupci a těch, co si dítě nechaly, není to jednoznačný.

    JEDNA SI DÍTĚ NECHALA, MÁ POŘÁD STEJNÝHO PARTNERA, celých 15 let a JSOU ŠŤASTNÍ.


    JEDNA ŠLA NA INTERRUPCI, PAK ZAČLA BRÁT KVŮLI TOMU DROGY, nevim zda v rámci toho post-interrupčního syndromu, PAK NEVIM JAK TO ZVLÁDALA, ALE UŽ MÁ LÉTA JINÝHO A DĚTÍ MAJÍ VÍC A JE ŠŤASTNÁ.

    Tam to nahrává pánbíčkářům, že ženy maj pak po tom potratu problémy, ale zase zneužití drogy na ten smutek a splín z rozchodů a hladně těch potratů, TAM ZASE TO TI PRO-POTRATOVÍ MŮŽOU PŘIKLÁDAT TÝ DROZE TY PSYCHICKÝ PROBLÉMY...otázkou je, co je příčina a co následek...

    ..když ta interrupce dostane ženu do takovýho psychickýho stavu, ať už tím výkyvem hormonů nebo pocitem viny, že pak sáhne po droze, tak to právě podle mě zase svědčí proti tomu rozhodnutí, aby ty holky na ty potraty chodily. Nevim.

    Ale je jasný, ŽE TEN, KDO JÍ TEN POCIT VINY NUTÍ, JSOU PRÁVĚ TI PÁNBÍČKÁŘI, TAKŽE ZASE VYČÍTAT BY SE PSYCHICKÝ PROBLÉMY ŽEN PO INTERRUPCI, TEDY NE TY Z VÝKYVU HORMONŮ, ALE TY, CO JSOU I Z POCOTU VINY, TO PRÁVĚ JIM, PÁNBÍČKÁŘŮM BY SE TO MĚLO VYČÍTAT, ŽE TO ONI PODVĚDOMĚ ŽENU OČKUJÍ TÍM POCITEM VINY A TO TRAUMA JÍ NEPŘÍMO ZPŮSOBUJÍ - VELMI SLOŽITÁ OTÁZKA.

    Na druhou stranu jedna si dítě nechala a je teď po létech matka samoživitelka a nedopadla nejlíp.

    Jedna byla samoživitelka, ale už má jinýho partnera, tu jsem moc neznala a viděla jí jen asi před 5 lety naposled.

    Pak co se týče story od kluka z jedný scény, že s ním nějaká čekala dítě a nechala si ho, tam znám jen jeho pohled, jak je na tom ona, ta jeho bývalka teď nevím, ale na mě on působil nezodpovědně...to já bych si s ním dítě asi nenechala, ale nechci soudit.




    NAVARA
    NAVARA --- ---
    Perfektní kozy by byli asi to jediné, co by ti dalo aspoň nějakou šanci, ale takhle… :(
    REBORNA
    REBORNA --- ---
    STICKYGREEN:

    Za taneční performance na didžinách a na těch předtančeních s tou hip hop skupinou na diskoškách jsem měla 1000 kč, na tu dobu dobrý, za tamty lepší akce, veletrh, nebo s těmi umělci, 3000,- nebo asi 5000,-, rok před tím za klip místo 24 tis. jen 12 tis., že jsem odmítla ,,ukázat kozy"...stejně jsem neměla perfektní na ukazování, jen na ukazování z lásky zadarmo byly dobrý, tak akorát.
    To, těch 1000 kč, co já měla za večer, tehdy na brigádě dali člověku při hodinovce v letech 2004-2006, co byla asi 50 kč/h, tak za celý měsíc od-brigádničených víkendů!!
    A prostě jsem studovala... což je relativní pojem. Jak časově, tak vynaloženým úsilím, relativní pojem školu od školy.

    STICKYGREEN
    STICKYGREEN --- ---
    Stručněji by to nešlo? Nejvíc mě zaujalo to hiphop předtančení na diskotékách s Maxim Turbulenc Darinkou Yemim a Zounarem ale to asi není ta pointa.
    REBORNA
    REBORNA --- ---
    STICKYGREEN:

    (sorry, i přes použití náhledu 4 x upraveno kvůli překlepům)

    Já bych to sem nepsala, ale byla to reakce na osobu, co asi nechápe, že málokdo při technický VŠ stíhal pracovat na HPP nebo pracovat vůbec.

    Polovinu studentů vyrazili hned v prvních dvou letech ze školy a já jen nechtěla být mezi nimi. Měla jsem brigádu jako tanečnice v hip hop skupině na předtančení na diskotékách po ČR a srazech umělců (někde byla i Darinka, Maxim Tubulence, Yemi, pak něco si vybavuju se Zounarem, další akce) a jako hosteska a taková amatérská modelka ve videoklipu a na nějakých reklamních akcích a veletrzích, byla jsem ráda, že mám při vysedávání ve škole a učení po večerech a nocích tak nějakej pohyb, pokud by mi ten 2 dny v týdnu na praktikách 8-18 h nestačil. Předtím jsem byla chvíli na brigádě v jednom klenotnictví, ale to ne při VŠ, to jen předtím při gymplu, ale to fakt málo...

    Pak jsem měla zase nějaký problémy po rozchodu po třech letech a pak při stáži a práci na diplomce už jsem zase nevydělala skoro nic.

    To totiž lidi z ekonomky, kterým k úspěchu stačilo stavit se ve škole 2x týdně, nepochopí.

    Tak jsem to směřovala alespoň trochu zase k tématu vztahů.

    Chtěla jsem tím vyjádřit, že kdyby mi třeba kdysi nezkrachoval vztah po 3 letech a ten muj tehdejší kluk by nebydlel v 23-26 letech u rodičů, ale bydleli bychom spolu, že by se mi asi líp šetřilo, kdybych bydlela u něj a něco by mi třeba kupoval nebo se o mě navíc nějak staral, jako to zažilY v tom věku jiný moje známý.

    Já neušetřila tolik, protože jsem prostě po VŠ v krizi přišla o první práci a pak byla opět jen na brigádě a a hledala marně další v oboru a pak jsem měla nízkej plat.

    Ale v tý době už jsem dávno mohla být ubytovaná nebo spíše živená mužem, nebo spíš už v tý době mi mohl partner třeba občas něco koupit.

    Protože moje vrstevnice už bydlely v tý době s mužem, co je živil. A to nejen ty např. 4, co se nechaly zbouchnout aniž by měly úspory jakýkoli nebo vystudováno nebo práci vůbec.

    Takže já jen měla zpoždění, že jsem si partnera, se kterým jsem bydlela, našla až ve 30 letech, protože předtím jsem studovala a že jeden kluk, co jsem s ním během VŠ 3 roky chodila, co mě sbalil, neměl pár let ani práci a ani bydlení , už nestudoval, ani nepracoval, jen byl taky DJ (jako ten před ním, co jsem s ním randila dva roky záhy po mém prvním příteli, kterýho jsem měla od 16 do 18 let a už v 18 s ním začla spát), ovšem ten, se kterým jsem byla právě pak ty 3 roky na VŠ, byl DJ narozdíl od toho předtím ne DJ slavný, ale příležitostný, na alternativní scéně a to DJ málo placený nebo skoro vůbec, bydlel s rodiči, tak já prostě nic neušetřila a dost toho utratila, že jsem se o sebe starala sama a nikdo mi nic od 18 let, resp. od 20 do 25 let nedal, když jsem studovala.

    Pak jsem dodělala VŠ a přítel, se kterým jsem chodila 3 roky v tý době, práci i bydlení měl, ale dojíždění daleko, v něčem byl taky problémovej a prostě to nevyšlo. No a ten se kterým jsem chodila po něm taky 3 roky, byl prostě mladší 23-26 letej, když mě už táhlo pomalu na 30, práci měl, ale bydlel s rodiči a taky mi nic nekupoval, nebydleli jsme spolu, tak jak jsem mohla ušetřit, když jsem měla tehdy po krizi na koordinátorský pozici plat stále stejnej už třetí rok, jakej mi dali ještě 2013/2014 na konci eknomický krize a to 22 tis. hrubýho, asi 16 tis. čistýho, když jsem si z toho musela vše platit sama a i když jsem se snažila šetřit, prostě jsem ušetřila jen asi 150 tis. za dva roky.

    A u bývalýho snoubence, který byl DJ, ale hlavně programátor a měl svůj byteček, to bylo pak 4 roky vztahu a 3 roky společný bydlení a já pak měnila za rok práci a měla pak o 8 tis. vyšší plat, ale smlouvu jen na rok prostě.

    Ušetřila jsem víc peněz, ale skončilo to na těch 350 tis. - víc jsem na ten byt neměla, ale se stavebkem 100 tis. od rodičů a kdybych si půjčila ke knížce na 80 tis. od máminých rodičů, co jsou už po smrti, kdyby táta jeho vklad 350 tis. v bytě nechal a peníze, co mu tam našetřil za dva roky nájemník co tam byl místo mě, a byt byl díky mámě jen za milion, jsem si mohla s malou pomocí bývalýho snoubence ten byt doplatit a dítě v klidu mít!! Ve 34 letech, což je akorát!


    Pak jsem se vyšvihla blíž oboru, ale ON MĚ TAHAL NĚKAM A O PRÁCI JSEM NEJEN KVŮLI POMLUVĚ KOLEGYNĚ, ALE SOUHROU OKOLNOSTÍ I KVŮLI TOMU PŘIŠLA A ON MĚ KVŮLI MÝMU PLÁČI A VZTEKU V pms, prostě normální reakci na ztrátu práce, co jako se nehladá snadno, když do mě navíc nějak blbě dloubnul v nevhodnou dobu, A NADÁVÁNÍ O TÁTOVI A BYTĚ, TĚSNĚ PŘED SVATBOU OPUSTIL A ZMIZEL BLÍŽ RODIŠTI...

    Sice jsem našetřila dost, ale stejně chvíli předtím, když byl ještě bývalý snoubenec u mě a já bydlela s ním, táta byt prodal.

    Tak jsem se sesypala, že byt byl prodanej čerstvě a já přišla o snoubence a pak neměla kam jít a úspory dala za nájem, kterej je v Praze prostě drahej.

    Ale nebýt mýho bydlení s bývalým snoubencem, TAK BY HO TÁTA NEPRODAL - vše by bylo jinak.

    Jen jsem vyjádřila, že zatímco jiný snoubenky nebo manželky opuštěný se ze vztahu často něco odnesou, nebo prostě rozvodem získaj, že já ještě SOUHROU OKOLNOSTÍ PŘIŠLA O BYT NA ZALOŽENÍ RODINY ZROVNA V DOBĚ, KDY BYCH MĚLA MÍT DÍTĚ A NE PRACOVAT DÁL DO 40 MÍSTO MATEŘSTVÍ A UVÁZAT SE NA NĚJAKOU HYPOTÉKU NA 4 MILIONY!

    Že to bych pak zřejmě vážně zůstala kvůli bývalýmu snoubenci a tátovi a tomu, co s tím bytem domluvili, že mě NEnechali si ho doplatit, bych pak zůstala OPRAVDU BEZDĚTNÁ, nebo mohla mít leda dítě až v těch 42 = leda postižený, co by mi asi stejně doktor nedovolil... Jen tady celej ten algoritmus muži nepochopili, ženy jo, ALE ZAS PŘITROUBLÝMA RADAMA, že jsem měla mít dítě už před 10 lety = na VŠ nebo pak po VŠ a bez práce a úspor, což ale je jasný, že nikdo nechtěl, abych tehdy měla dítě a každej by mi ho mít nebo si ho nechat by v tý době zakázal přeci - školní studentský gynekolog, přítel, co se se mnou po 3 letech rozešel, asi i rodina, studentce bez peněz !!,

    Takže před 13 nebo pak ani před 10 lety dítě ne, to leda až v těch 26-30, ale to jsem měla mladšího, co to nebral tak vážně a pak se se mnou po 3 letech rozešel...dítě se mnou chtěl až bývalý snoubenec, se kterým jsem 4 roky bydlela po mý třicítce!! A měli jsme ho spolu mít v mých 34 letech, vše by se s tou prací a tím bytem pak uklidnilo a bylo zase fajn! Třeba hned další týden, jen kdyby nezmizel chvíli před svatbou blíž rodišti a to i kvůli jeho tátovi tam!)






    _BENNY
    _BENNY --- ---
    REBORNA: Jen tady celej ten algoritmus muži nepochopili, ženy jo, ALE ZAS PŘITROUBLÝMA RADAMA, že jsem měla mít dítě už před 10 lety = na VŠ nebo pak po VŠ a bez práce a úspor, což ale je jasný, že nikdo nechtěl, abych tehdy měla dítě a každej by mi ho mít nebo si ho nechat v tý době zakázal přeci - školní gynekolog, rodina, přítel, studentce bez peněz !!)

    nejake podrobnosti?
    PSYCHO
    PSYCHO --- ---
    REBORNA: Ja si zas jednou zareaguju:
    Ten znicenej ventilek by se vyresil tak, ze by se sundalo kolo a vymenila duse za novou (nebo guma, pokud mas bez duse), on je ten ventilek totiz na ni.
    STICKYGREEN
    STICKYGREEN --- ---
    REBORNA: tohle se vážně nedá číst : [ Samomluva ... vylití duše a mozku ]
    REBORNA
    REBORNA --- ---
    Ano ano, produktivní léta.

    Já bych začla tim, proč muj předchozí přítel před bývalým snoubencem, který byl produktivní už od 19 let do těch jeho 24, TŘEBA MNĚ, KTERÁ JSEM BYLA, KDYŽ JSME SE SEZNÁMILI ZE ŠKOLY TEPRVE DVA ROKY A V DRUHYM ZAMĚSTNÁNÍ NA PLNEJ ÚVAZEK PO OBDOBÍ HLEDÁNÍ DRUHÝ PRÁCE A V MEZIČASE BRIGÁD ZA POVOLENÝCH 4 TIS. MĚS., PROČ JAKO KDYŽ JEŠTĚ KONČILA KRIZE, ALE ON MĚL DOCELA NORMOŠ PLAT...

    Když jsme spolu byli už druhej rok ze tří a spali spolu pravidelně a už se měli dost rádi, a JÁ CHTĚLA NĚKDE ZMRZLINU, PROČ JAKO ŘÍKAL:

    ,,A proč bych ti měl něco kupovat??"

    Protože jsem si ty peníze za tu zmrzlinu, co jsem si pak naštvaně musela koupit sama, mohla dát třeba na účet, ne??

    A hned by bylo víc peněz na byt.

    To jako uznávám, že bydlet pak od 30 let s mým prvním partnerem, se kterým jsem bydlela a kterej mi už občas třebas dokonce i koupil někde druhej drink nebo mi i koupil SÁM TU ZMRZLINU, ŽE TO BYL JINEJ LEVEL...

    Byl programátor a tak i měl na to, aby dámě koupil zmrzlinu, paráda! A ještě jsem bydlela u něj a platila si jen jídlo, všechny věci, oblečení, kosmetiku, prádlo, pití na akcích a svoje dovolený, ale bydlela s ním v jeho bytě a stála ho za rok NA VODĚ JEN 3 TIS. NEDOPLATEK..

    No to se mi to pak šetřilo - to vyletělo za dva roky O 200 TIS., PROTOŽE JSEM MĚLA OD 30 LET KONEČNĚ CHLAPA, CO MI SICE TAKY NIC NEKOUPIL JAKO NIKDO PŘED NÍM, ALE BYDLELI JSME SPOLU...tak to bylo jiný kafčo, že...to se mi to pak šetřilo, TO BY CHTĚLA KAŽDÁ ŽENSKÁ MÍT CHLAPA, CO MÁ BYDLENÍ, ŽE.

    A jsou i takový fajnšmekerky, co nejen že chtěj chlapa, co má bydlení, ale aby jim třeba i ZAPLATIL VEČEŘI, MÍSTO ABY NA NI DALI STRAVENKU...

    NO ALE TO UŽ JSOU TY HNUSNÝ ZLATOKOPKY, ŽE PÁNOVÉ! Tfuj!

    Nechat ženskou u sebe bydlet a ještě jí platit večeři, tý LOOSE ZLATOKOPCE ZIŠTNÝ, aby si mohla našetřit, aby kdyby pak sešlo ze svatby, neskončila na ulici, ale alespoň na nájem na rok, ZLATOKOPKA HNUSNÁ ZIŠTNÁ A TAK JÍ KOUPIT OBČAS VEČEŘI NEBO JÍ ZAPLATITI LÍSTEK NA FESTIVAL, KAM S NÍ CHLAP JEDE A KDE JÍ SOULOŽÍ, KOUPIT JÍ TAM TŘEBA DRINK, CO SI ONA NEZAPLATÍ??!! NECHUTNÝ, TY ZLATOKOPKY JAK UVAŽUJOU, TO JE HNUS, CO??!!

    Tak maturita v 19, do tý doby jen rok kapesný z brigády.

    Pak na VŠ od 20 do 25 to byly první tři roky ty klipy, hosteskování, sem tam hip hop předtancování na diskoškách a veletrzích a reklamních akcích.

    Asi budme MUSET ZAŽALOVAT PRODIGY, ŽE NETOČILI VÍC KLIPŮ A PAK ZAŽALUJEME MAJITELE DISKOTÉK, ŽE DISKRIMINOVALI HIP HOP A TECHNO PERFORMANCE SKUPINY...

    A že jsem si v produktivních VŠ tří letech tak málo vydělala a obratem to za jídlo a skripta utratila a nezbylo nic.

    Pa bych zažalovala VŠ, že m,i nezaplatí za 4 roky ty dva dny v týdnu strávený od 8 do 18 h paktikama.

    Pak zažalujeme ten podnik, že mi ZA STÁŽ ZA DVA MĚSÍCE DALI JEN ASI 3000 KČ. Ale mě to bylo volný, bylo to tam MÓÓC KRÁSNÝ, já zatím vydržela pak trpět řev u mámy, místo tý koleje, co mi nedali, že jsem z Prahy, teprve pak jsem po VŠ začla jezdil na tři dny v týdnu za přítelem, se kterým jsem byla skoro 3 roky a u mámy jen přespávala čtyři dny v týdnu, tak se to už dalo vydržet.

    Pak zažalujeme jeden retail a taky jednu výrobu, že jsem si tam v posledním roce na VŠ při tom fofru s diplomkou a všema těma praktikama, tak málo za těch pár dní vydělala...

    No a zase to hned utratila za tašky jídla, když jsem sobě a mýmu tehdejšímu příteli nakupovala, jídlo i pro něj a část peněz mi nevrátil.

    No a pak zažalujeme ekonomickou krizi, co to jako bylo za nemožnost najít v roce 2011-2012 práci a co to jako mělo pak ty třři roky znamenat mít plat jen 21 tis. hrubýho a 16 tis. čistýho.

    Ale BYLO FAJN, ŽE PAK UŽ JSEM ZA TO KUPOVALA JÍDLO A VĚCI JEN SOBĚ A ZAČLA ŠETŘIT PENÍZE!!

    Dokonce si založila účet a to nejen na vrácení daní za to, co jsem platila za obědy při vejšce menze.

    NO A APK DALŠÍ PRÁCE JEN NA PŮL ROKU NA DOBU URČITOU A PAK DALŠÍ PŮL ROK PRODLOUŽENO, ALE PAK UŽ NE...

    A pak na podpoře prvně v životě NĚKOLIK MĚSÍCŮ, ALE PODPOŘE NIŽŠÍ O NĚKOLIK TISÍC, PROTOŽE MI SICE ZA 16 DNÍ MĚLA KONČIT SMLOUVA, ALE ONI MI NABÍDLI PRODLOUŽENÍ NA JINÝ POZICI, ALE PAK JI DALI NĚKOMU NOVÝMU A DALI MI PODEPSAT DOHODU..

    A tak ta podpora byla o 4 tis, nižší, ale vyžila jsem...

    No a pak jsem si našla další práci a měla se vdávat, VYDĚLALA ZA TĚCH PRODUKTIVNÍCH 6 LET v plném úvazku ASI MILION, COŽ JSEM SAMOZŘEJMĚ ZA 10 LET MÝHO ŽITÍ UTRATILA ZA JÍDLO, OBLEČENÍ A VŠECHNY SVOJE NEJNUTNĚJŠÍ VÝDAJE, A TAK měla našetřeno jen těch 350 tis. na ten svůj byt, tu třetinu, ale o tu práci 2018 přišla...

    A tak jsem se nevdala a ty úsopry padly z poloviny za rok za nájem, ze kterýho jsem odpracovala jen půl roku....


    Protože předtím jsem přišla o asi největší lásku svýho života a možnost se vdát a mít dítě...pak mě zase otravovali nějaký lidi do práce kvůli znásilnění, tak jsem se pak zhroutila a chcíplo mi morče atp.
    REBORNA
    REBORNA --- ---
    Dnes je krásně a pátek, tak to bude stručný.

    Co se týče požadavků na muže:

    Nějaký ID tu psalo, ŽE Rusky a Ukrainky nebo nevim jaký prej chtěj od chlapa jediný - aby je nebil.

    Tak TIP jak tento drobný požadavek vyřešit:

    Za mého novorozeného dětství to byla myslim VEŘEJNÁ BEZPEČNOST.

    Teď se to myslim jmenuje PČR, zavolá se linka 158, přijedou myslim dva mešťáci a vyvedou muže z bytu do cely, asi tak na 24 h minimálně.

    SUB. nám tu může dát číslo pro RUSKO. Její kámošky nebo úhlavní podřadný nepřítelkyně, nevim, jak to zrovna ona má, svou xenofobii nebo tak, NÁM TU MOHOU NAPSAT ČÍSLO PRO Ukrajinu, jak pořešit UK áčka.

    Jinak tedy pro tento TIP je dost zásadní MÍT TEN SVŮJ NEBO ALESPOŇ Z POLOVINY SVŮJ BYT.

    Jinak až se ten muž, co se ženy dotkl, zpacifikovanej vrátí z lapáku, tak by se mohli ještě dohadovat, že byt je jeho atd.

    Takže TEN BYT, TO JE TIP ČÍSLO JEDNA.

    Já měla milého submisivního hodného bezproblémového muže, pak snoubence tedy, ale STEJNĚ ČLOVĚK NIKDY NEVÍ.

    Jednou bylo takový vedro a já zase celej tejden v PMS naštvaná z práce, že když hrozilo, že mi novou pumpičkou zničí vetil od kola skoro novýho (, co jsem si tehdy koupilá JÁ, ZA DOCELA DOST SVÝCH PENĚZ, JEŠTĚ TEDY S MALOU POMOCÍ ASI 2000 kč od mýho ještě tehdy tatínka, se kterým jsme se ještě tehdy měli rádi, to jest před prodejem bytu, )..

    TAK TIM, ŽE BÝVALÝ SNOUBENEC MI OPRAVDU NEKUPOVAL VŮBEC ALE VŮBEC NIC A VŠE JSEM SI PLATILA SAMA ZE SVÝHO POLOVIČNÍHO PLATU, NEŽ MĚL ON, ráda jen za to, že můžu v klidu a pořádku, tedy bez matky, s ním bydlet, TAK MYŠLENKA MU ŘÍCT, KDYŽ TO ZNIČÍŠ, TAK TO KOLO NOVÝ ZAPLATÍŠ, TEDY TO BY ŠLO JEN U PŘEDNÍHO, U ZADNÍHO KOLA, U KTERÝHO BY ZNIČIL VENTIL, SE BUDU MUSET ZEPTAT NĚJAKÝHO BIKE SPECIALISTY JAK BY SE TO POŘEŠILO A KOLIK BY TO STÁLO...

    ...no tak místo toho to v tom vedru a PMS skončilo mou úvahou, kolik bude stál kolo celý nový, když to ten leptosomní lepmplouš zničí nebo přehustí, protože mě nenechal nejdřív pochopit a převést si ciferník s bary atp.

    TAK TO SKONČILO PŘETAHOVÁNÍM A HYSTERÁKEM A ŽE MĚ PRAŠTIL PAK TŘIKRÁT PĚSTÍ VŠÍ SILOU DO SPÁNKOVÝ KOSTI PŘESNĚ TAM, KDE SE SRŮSTAJ TY TŘI KŮSTKY...

    Pak mi tam něco cvakalo a bolelo mě ucho, spadla jsem na zem a brečela a on mě vyděšeně objímal a taky plakal....

    Pak jsme jeli na to kolo a koupat se a já celou cestu zpět žbrblala, že mi mohl prorazit lebku, tak mě pusinkoval.

    To bylo za 4 roky poprvé a naposled co mě praštil...

    Jedna z nejromantičtějších scén, co se nezapomíná... jAK JSEM TAM LEŽELA V ŠATECH V KOUTKU A PLAKALA A ON MĚ OBJÍMAL A PLAKAL A PUSINKOVAL A UTĚŠOVAL...

    A musim uznat, že tehdy, jak bylo to vedro a já už chtěla ven a chtěla si to nahustit sama v klidu, že jsem ho asi fakt vyprovokovala.

    Lebka je v pořádku, už spánek necvaká, nějak to srostlo.

    Ale prostě ZÁSADA ČÍSLO JEDNA, NIKDY NA SEBE NESAHAT.

    Protože já si začala a jednou, když já s nim jela všude kam chtěl on a on se mnou nechtěl jít pak na DIY karneval after zapařit, politiku vynechme, ale byl línej, tak jsem HO ŠVÍKLA PŘES ZÁDA RAMÍNKEM NA ROXY OVERAL, CO JSEM SI BRALA NA SEBE... tak PAK ŠEL...TAKŽE JÁ SI VLASTNĚ DVA ROKY PŘEDTÍM ZAČALA...

    ...a on mi to jen po dvou letech vrátil...

    A pak taky dělovku mezi oči, když jsem stávkovala a pak už při nepochopení hysterčila, že nebudu nafukovat nějakou plesnivou matračku, že je to nehygienický a ať to udělá, že už mam namazaný ruce Eucerinem vrstvu ochrannou, aby se mi z toho prachu a plísních zárodků v kufru mý dodávky, kde jsem spali neudělal exém a že chci jít spát, ať si to nafoukne sám, že brzo ráno v 5 vstávam na full ony, že mě ty darky nebavili a ať neotravuje...

    Tam bych zase řekla, že praštit mě bylo zcela neadekvátní a plakala jsem a rozmazala se mi řasenka, co mi měla vydržet do druhýho dne, abych se tam nemusela pak matlat znovu...

    Pak se někdo diví, že jsem se tam pak jindy chovala divně... vztahy jsou na prd, ale to je jedno, důležitý je srát na lidi a hledět si partnera a nic si nevyčítat...

    Tak jsme pak koupil auto matračku pro dva - teď tu na ní rozchodem těsně před svatbou a prodejem mýho bytu úplně zruinovaná ležim a na ní mám normální matraci a je to fajn, jak u beduínů, zvykla jsem si už, že snad ani nechci postel...

    O tu jeho z Ikei jsem se vždy při úklidu nebo při sunutí s čajíkem k televizi praštila do nohy, jsnou jsem si tu nohu i roztrhla...

    Přitom v tom mym bytě, kde jsem chtěla bydlet, byl mámy nábytek, ale ta tátova postel manželská a on už bydlel jinde a bylo to jediný, co v tom bytě měl a taky pračku, ale tu bych mu dala a dala si tam tu z garsonky bývalýho snoubence , ta postel měla rohy kulatý...

    Ale pračka bývalýho snoubence měla záhyb u vchodu tak, že žrala TANGA A FUSEKLE, TAK TO BYCH SI ASI KOUPILA NOVOU.

    Když sečtu, co jsem dala tady za rok a půl za nájem - to by bylo praček, a myček a dupaček..ani nechci pomyslet :/





    Nedávno jsem slyšela story, jak se opilý málem pozabíjely dva opilý páry na jednom bytě na párty...

    Takže: nedotýkat se!





    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam