TRISSIE:
,,že při stejné výchově jedno dítě je motivovaný se o sebe postarat samo a druhý jen čeká, kde natáhnout ruku..."
To už tu taky bylo: sestra vylezla z VŠ ještě léta před krizí a tak našla práci hned, pak se vdala, odešla do zahraničí, A NA BARÁK PŮLKU MĚLA PŘEDLONI PROTO, ŽE JI ROKY UBYTOVALA FIRMA, PAK TO FINANCOVALA Z HYPOTÉKY NA ČESKÝ BYT, CO MĚLA LEVNĚ A KDE JÍ HYPOTÉKU A NÁJEM PAK PLATIL nájemník a ne ona.
A byla u táty, takže měla veliký stavebko, asi 300 nebo snad 400 tis. ...já u mámy skoro žádný, jen 50 tis., co platil táta jen chvilinku, pak máma a já, pak zas chvíli táta...
A že na barák si dovydělala v době, kdy UŽ DÁVNO MĚLA MÍT DĚTI, KTERÝ NECHCE A TEĎ ANI NEMŮŽE MÍT, VYDĚLALA SI NA PŮLKU BARÁKU A JEN MALOU ČÁST Z TOHO (k tomu co má z nájmu bytu), JEN PROTO, ŽE TO VYDĚLÁVALA VĚ VĚKOVYM RANGEI 35-42 let, kdy ovšem JÁ, KTERÁ JSEM TAKY DĚLALA DO TĚCH 34 LET, PAK ALE CHTĚLA MÍT MÍSTO TOHO POKRAČIVAT V PRÁCI NEBO DOKONCE ZAČÍT HYPOTÍÉKU, SE MĚLA TAKY UŽ VDÁVAT A V TĚCH 34 LETECH JSEM CHTĚLA mimíse.
Do TOHO VĚKU jsem když vezmu jen plat, našetřila do těch 33 let od mých 26 let po VŠ, skoro stejně peněz jako sestra a to i přesto, že jsem nějakou dobu ani neměla práci a byla na pracáku při povolných 4 tis. měsíčně a to o přesto, že jsem pak ve firmě, kde jsem byla 3 roky, kde jsem i po krizi skejsla další 2 roky , měla asi čtvrtinouvej plat než ona v zahraničí...pak v další firmě, kde jsem byla rok, asi třetinovej než ona v zahraničí...
Ale to bylo jedno - protože já měla slíbenej ten byt, no byl muj a její a ona byla v zahraničí. Zatímco já zůstala tady a chtěla dítě.
Že sestra dovolila tátovi byt prodat, našim, tedy POLOVINĚ NAŠICH =MÁMĚ, UDĚLALO TRAUMA A VZTEK, ŽE TÁTA DRZE PRODAL BYT JEJÍCH MRTVÝCH RODIČŮ A ČÁST CHTĚL DÁT JEHO PŘÍTELKYNI A TAKY STRACH, ŽE NIKDY NEBUDOU MÍT VNOUČE. A že je sprostý, že setra se u táty měla léta dobře a že mně nic nedal.
A že když jsem nemohla mít dítě dřív z ekonomických dlvodů, ale pak na doplacení bytu našetřeno měla a dala bych na něj víc než táta nebo nájemník, že MI TO ZNEMOŽNILI, COŽ BYLA V MYM VĚKU 34 LET, KDY BYL NA TO OBSADIT BYT A MÍT DÍTĚ NEJVYŠŠÍ ČAS, PODPÁSOVKA.
Kor když já transparentně do telefonu tátovi řekla, kolik mám našetřeno, tak musel vědět, jaký mám možnosti.
A že pidi-garsnka byla psaná na bývalýho, věděl taky!
A že nájem 2+kk jsme měli 18 tis. věděl taky.
A jaký jsem měla i kvůli něčemu, za co jsem nemohla, i trochu kvůli němu problém, že kvůli nějakýmu nedorozumění nebo byrokracii jsem nemohla kdysi nastoupit po VŠ do jedný práce v oboru a že proto jsem pak byla nezaměstnaná marně hledaje podobnou práci v krizi, a jaký byly důvody, věděl taky.
Ale to je taková věc, co sem nebudu vysvětlovat.