PSYCHO:
K platum v ČR napříč obory a českými versus zahraničními firmami v Praze, by se neměl vůbec vyjadřovat člověk, co dělá v zahraničí.
Já psala a bylo to TUILE "Tak to asi nevíš, jakej je po korona-stop stavu, kdy hodně lidí přišlo o práci, zájem i o blbý doplňování zboží v obchodě...."
P. psal: ,,Moje mama, 57 let, si ted behem tydne nasla praci za 35tis. hrubyho, jen proto, ze se doma nudila. Ty penize nepotrebuje. Skladova logistika, ve ktery nema praxi. Prace v kanclu na kompu. Takze - jak, ze se to hleda ta prace blbe? (shodou okolnosti taky Praha 4)"
Neumím odpovědět, musela bych se zeptat nějakých skladníků, který jsem krom ostatních lidí nebo spíš věcí kolem toho v práci předtím kontrolovala, jak jsou na tom.
A ty pani, co řešili jejich práci, tam zase seděli jinde, pod námi.
Ale co jsem tak slyšela, nesou prej ani tyhle místa pro skoro-důchodkyně bez praxe a nějaký týpky se střední školou, co jsem tak slyšela.
Prej ještě horší nez v tý krizi jedna - tý ekonomický, do který jsem vylezla kdysi z VŠ - byla tu opravdu 2009-2014 trvala ještě. Pak nastal přechodně zvrat a dveře se otevřeli.... no třeba viz přijetí mý služebně starší kolegyně na místo, kvůli konci v němž jsem se nevdala - ona nesplňovala požadavek na vzdělání, ani oborem ani roky, ale byla tam...a pak posuzovala ona mě, někde by to bylo absurdní, protože moje uvažování těžko pochopí - ano, někdy zbytečně složitý, ale zrovna jednu věc, co jsme spolu probírali, jsem měla na první doboru správně a já jen chtěla poradit s mailem kolegyně slovenský, co do toho pak tahala něco, co k řešení věci vůbec nebylo potřeba, části mailu jsem nerozuměla, že nebyl v AJ, jak bylo mezi námi napříč všemi zvykem, ale část slovensky a od její mladší kolegyně si troufám říct částečně chybně, nepřesně....no to už se nevrátí, já vim svý a tu práci a manžela budoucího a bydlení už nemám, svatbu, byt a dítě taky ne, život zničenej a vrátit se to nedá...naopak jsem pak alespoň ještě chvíli práci měla lepší, co by ona nedostala určitě ani náhodou, ani v tom boomu převisu nabídky nasd poptávkou práce, co tu byl chvíli - až 2014-2018.
Celkově jsem neměla ani tehdy vloni o možnostech a práci podřízených přehled, ani o tomhle oboru, ani o práci skladníků, ani o práci těch paní, co dělali z kanclu tuhle část práce, ty jsem nekontrolovala, tak nevím, to leda spíš o těch jiných zaměstnaních, co jsem taky školila a kontrolovala spíš než jejich práci to kolem toho, ale tu práci taky, ale ne že bych je popoháněla a přímo organizovala, to ne...
Ani peníze jsem nestrhávala skladníkům já, ani padáky nedávala, na to bych případně měla tu o něco mladší a služebně starší kolegyni.
Ale já padák nedala žádnej, naopak jsem se snažila jednomu zabránit, nebyl by fér, za mě na školení ok, při kontrolách práce taky, ale srovnal si to s kolegyní pak jednatel, ode mě byla jen jedna věta, že za mě jinak dobrý a že bych s tím počkala ještě a já už víc řikat naštěstí nemusela.
A s těmi podřízenými jsem se nebavila, zajímalo mě jen, pokud by něco potřebovali změnit pro provedení a kvalitu odvedení jejich práce, ale o to jak to měli s hledáním práce tehdy a jak to mají teď nevím nic.
Nebylo to pro mou práci s nimi důležitý, nebyla jsem HR, to už jsem psala... tak proč bych se zajímala o možnosti jejich práce, nebo možnosti práce nějakých paní před důchodem nebo možnosti práce středoškoláků, který jsem navíc kontrolovala jen nepřímo, pokud by mohli mít nějakej nagativná vliv na podřzený moje nebo tu mou hlavní část.
Fakt nevim. Těžko říct, jaký problémy teď ty lidi maj, když někoho začli asi propouštět kvůli koronaviru, jako se to děje teď v dalších podnicích, už jsem tam nebyla.
Ne že bych se nezajímala o problémy našich pracovníků, zaměstnanců a podřízených a byla takovej ten sobeckej nadřízenej nebo bezcitnej kontrolní člověk, to vůbec, naopak, snažila jsem se být naopak i k podřízeným cizlivá, empatická a milá, jako byl kdysi při mojí brigádě na a chvíli po VŠ jeden pán k nám a o to větší si získal autoritu, o jakou jsem se teď chtěla snažit já, ne bejt prostě taková ta ,,uřvaná píča", co jen kritizuje a dává i neoprávněný padáky, byla jsem fakt podle mě dobrá a zároveň s těmi lidmi se snažila vycházet a zajímala se o ně, ne že bych se nezajímala o problémy našich pracovníků, zaměstnanců a podřízených, zajímala, ale jaký maj i oni možnosti na trhu práce, ale prostě to nebylo důležitý pro mou práci.
Ale povědomí mam - třeba jsem se problémovýho člověka o kterým jsme měli ve vedení nejednou řeč, zastala a navíc se ho snažila motivovat, třeba i tím, že jinde by musel dělat třeba ještě dál za Prahou nebo třeba někde noční... pomohlo, protože jsem měla to povědomí, kdysi z tý brigády a osobní zkušenosti a věděla co říct.
No a ty teď naopak hrozí mně, ty noční. Jo, jo, za dobrotu, ale byla to kombinace víc věcí...i toho tady na nyxu.