SADY:
Tak to já to vidim jinak!! Mám za sebou latinu, kombinatoriku,
V ZSV politologii a vše kolem toho taky - dokonce jsem krom jiných předmětů i z toho MATUROVALA - přímo ze ZSV a dost rozsáhlýho, co se opravdu do detailu roky na VŠ věnovalo politologii, psychologii, no všemu (dokonce i nástavbová výuka před maturou po vyučování z tohoto), i když jsem pak studovala na VŠ něco jinýho, technickou VŠ, ale vim, co to je, to se neboj!!
Technicky!
Jako spojení dvou slov:
xeno
a
fobia
Fobie je neodůvodněnej strach...že se bojí člověk bezdůvodně, co není
No ale mrkej na drát:
My se asi před 25 lety a 20 lety a 10 lety průběžně bavili.
Přímo pozorovali, jak POLICIE FLÁKALA KONTROLY, na úřadech opravdu přistěhovalci podpláceli...
Pak i Ukrajinku nebo Rusku PŘÍMO, OPRAVDU PŘÍMO, jak se schovávala před sčítáním lidu a dělala, že v bytě, kde na zvonku byl Čech, nebydlí, ale pak už tam i po všech barácích přistěhovalci, co to dělali asi podobně...
No a za výrok:
,,NALEZOU SEM A UŽ SE JICH NEZBAVÍME!"
...JSEM PŘÍMO JÁ TU OSOBU KRITIZOVALA, ABY POCHOPILA PRINCIP VYKOŘISŤOVANÝCH ZEMÍ A BLA BLA...
No třeba Ruska námi vykořisťovaný není, ne... zaslat pomoc ani nepotřebují...
Jiným národům bychom měli zaslat finanční pomoc, složitý.
Ale zpět k tomu výroku, ne mýmu:
,,NALEZOU SEM A UŽ SE JICH NEZBAVÍME!"
Ano, po revoluci BYL FOBIÍ, strachem a to možná neodůvodněným.
Ale TEĎ NABRAL NA REÁLNÉ PODOBĚ.
Tak nemůže být výrok: ,,NALEZOU SEM A UŽ SE JICH NEZBAVÍME!" - XENOFOBIÍ, PROTOŽE V PODSTATĚ NENÍ FOBIÍ, STRACHEM...
Oni ti sou a tudíž KDO SE JICH BÁL, ŽE BY OD NICH SEM MOHLI PŘIJÍT, BÁL SE NEBEZPEČÍ, ŽE I KDYŽ BYLI DALEKO, ŽE BY SEM ŠLI A VYSTĚHOVALI ČECHY... A BYLO JICH PAK SKORO JAKO NÁS A JEŠTĚ SE ,,NAMNOŽILI JAKO KRYSY." - ne muj výrok!!
To ,,množit se jako krysy", což není muj výrok, TO JE PRÁVĚ PRÁVNÍ ZPŮSOB, JAK TU ZÍSKAT POBYT - TO JE FAKT, HOLEJ FAKT... je to zákon o získání občanství.
To je výroková algebra.
Tak nemůže být výrok: ,,NALEZOU SEM A UŽ SE JICH NEZBAVÍME!" - XENOFOBIÍ, PROTOŽE V PODSTATĚ NENÍ FOBIÍ, STRACHEM...
Oni tu jsou a tudíž KDO SE JICH BÁL, ŽE BY OD NICH SEM MOHLI PŘIJÍT, BÁL SE NEBEZPEČÍ, ŽE I KDYŽ BYLI DALEKO, ŽE BY SEM ŠLI ... a ono se to zdálo jako XENOFOBNÍ STRACH, že sem někdo poleze a zabere nám to tu a bude vytlačovat ještě z Prahy nás, UŽ JE TOHO PŘÍMÝM SVĚDKEM
Takže už to NENÍ FOBIE, ŽE PŘIJDOU A ZABEROU TU BYTY... oni už TU JSOU!
Snad to nemusím hláskovat.
(mně psal třeba tady, že místo bytu u mě doma v Praze, mám jít do Mostu nebo jinýho státu nebo dokonce na jinou planetu a někdo mi tu cpal v auditku o seznamování svůj politickej názor, i když já se jen tehdy škádlila a fakt muj politickej názor si s dovolením udělám sama, s kym budu souložit nebo mít dítě nebo budu bydlet, se chci rozhodnout sama, i kdyby mi někdo sprostě nadával, že mi nejdřív poslal fotky, ale pak s nim v něčem nesouhlasim :) )