• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    COLDHEREINTERNETOVÉ SEZNAMKY – tipy a triky
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    zbytek je dojmologie a tím se nebudu zabývat. sorry
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    TEKKANNE: ty nevíš o co mi jde ? tak si přečti mou první větu v mojí reakci na tebe.
    BOBESH
    BOBESH --- ---
    ZLATEJ KULÍŠEK!!
    TEKKANNE
    TEKKANNE --- ---
    PALEONTOLOG: moc nerozumím, o co Ti jde....

    renata nemá pořádně ani na jídlo, natož na to, aby si platila prémiovku. navíc i když si ji zaplatíš, tak tě to pořád neopravňuje dělat si, co chceš, a musíš dodržovat nějaký všeobecně platný pravidla - pokud půjdeš do divadla, zaplatíš si nejlepší místo v loži, ale při příchodu sundáš gatě a vysereš se na všechny sedadla, tak budeš nejspíš vyveden nejen bez náhrady, ale i s následnou pokutou za znečištění a řešením s policií. i když asi v návštěvním řádu ND není nikde explicitně napsáno, že se nesmí konat velká ani malá potřeba jinde, než na WC, je nad slunce jasný, že - ač je vyprazdňování zcela přirozený biologický proces, děláme to všichni dennodenně a nedá se tomu moc vyhnout - existuje určitý zažitý celospolečenský bonton, že od určitého věku a pohlavní vyspělosti se tato akce se provádí v soukromí a na místech tomu určených.

    Nyx je majitel, hosting provider je zas jiná entita (pokud to taky není Nyx), ale je to úplně bezpředmětný: krom toho, že tu Renča jede už 2 roky totální OT, jsou její projevy vůči 1) konkrétním id i vůči 2) různým obecným skupinám obyvatel útočný a urážlivý (v tomto druhým případě zcela bezdůvodně, jen na základě rasový/etnický odlišnosti). Nyx ji není povinen zde tolerovat jen proto, že jí jednou schválil přístup, pořád to tu jede na schvalování a pozvánky, čímž se nejedná o službu povinně a dle zákona přístupnou všem. navíc tím bodem 2) porušuje i platný obecný zákony ČR, který jsou všem pravidlům, co si tu Nyx mohl vyvěsit, nadřazený.
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    VYHULENY_UFO: právěže podněcování k rasový nenávisti atd admin řešit musí, jinak se sám vystavuje postihu. ale konvenčně má smazat obsah, ne banovat celý ID. to je právě ta haluz, že nikdo rebornu nemoderoval, až došlo na ban na server. mě to nepřipadá ok.
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    PALEONTOLOG: tak hlavne, proc bananovat cely idecko, kdyz nyx zavedl ignory a dablignory, zejo... takze pokud nekoho sere reborna, existuje fakt jednoduchy reseni a nevidim duvod, proc by to mel resit superadmin, zejo.
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    VYHULENY_UFO: nebrec, taky mam fanousky. az nyx zabanuje platiciho, tak se to treba dozvime. ale mam pocit, ze se mu nechce nic nad ramec povinnyho, kdyz vidim auditka o drogach a co ja vim.
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    PALEONTOLOG: me rozhodne ne. ja sem dospelej clovek a nejak si myslim, ze provozovatel internetove sluzby si muze nastavit pravidla jaka chce. to ze je nyx postavenej na tom, ze vysbira z hrnce v podstate ten nejvetsi odpad z ceskyho internetu, je vec druha. a co si budeme povidat, moc normalnich lidi tady fakt neni. napises, ze ses tlustej nymand v tilku, predseda svj a obycejnej typek s matkou ucetni a hned se tu muzou mistni dementi posrat, protoze to neni nic, co by na nyxu chteli... tady jsou preci jen vyjmecne osobnosti a tou reborna a jeji alterega jiste je.
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    VYHULENY_UFO: no právě vznáším otázku, jestli při smazání z podezření a pádné obhajobě (to se reborny netýká) provider tak nějak nepoškodí platícího uživatele, že
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    PALEONTOLOG: ale takovej pitomio okamura nebo vaclav klaus ml by ti vysvetlil, ze tomu tak neni...
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    VYHULENY_UFO: já zareagoval spíš na tekkanne, kolego fízle. jako si provozovatel může smazat co chce a kdy chce. haha.
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    PALEONTOLOG: pane kolego, na fizlovsky porade si musime vyjasnit, jak internetovym zavislakum vysvetlit, ze id rebornu a jeji alterego fakt nebudeme resit, protoze ta neni zrala na policejni diskusi, ale nybrz na diskusi s psychiatrem...

    jako kde jsou mistni psychedelicti verozvestove? tady je ocividne co lecit a mozna by se na reborne mohlo vyzkouset, jestli skutecne psychedelika leci dusevni poruchy, jak nekteri naznacuji ...
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    IANIS: když mu to někdo nahlásí, tak se to dozvěděl. tam není co řešit.
    Pokud hosting provider dojde k názoru, že je obsah protiprávní, musí jej smazat nebo jiným způsobem znepřístupnit. Naopak pokud poskytovatel vyhodnotí oznámení jako neopodstatněné, může ponechat obsah přístupný. V takovém případě však hosting provider riskuje, že pokud se dotčená osoba obrátí na soud, který dospěje k názoru, že je obsah skutečně protiprávní, bude hosting provider za obsah odpovědný.
    Odpovědnost za obsah na internetu | Právo a cloud, e-commerce
    https://pravopropodnikatele.cz/odpovednost-za-cizi-obsah/
    IANIS
    IANIS --- ---
    PALEONTOLOG: tak jak to formuluješ ty bych si asi netroufnul to říct ... ten pes je zakopanej v sousloví "dozvěděl-li se prokazatelně o protiprávní povaze obsahu" - a o tom, co už je trestný čin, může rozhodnout pouze soud na návrh státního zástupce. "protiprávní" bude asi trošku širší pojem než "trestný", a máme zde velice široké pole pro interpretaci ... stejně tak "dozvěděl-li se " - pokud nyxovi napíše soud, že to a to prohlášení je pomluva / vydírání / nebezpečné vyhrožování, je to jasné a nyx to musí sundat. ale pokud se to nyx dozví od nějakého ID páté kategorie, je to prokazatelné zjištění, že obsah má protiprávní povahu ?
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    IANIS: no a co je a není protiprávní závisí v první řadě na providerovi, pokud je konflikt, tak to určí až soud
    IANIS
    IANIS --- ---
    PALEONTOLOG: Jasně, máš pravdu, já na to koukal z jiné strany. Z tohodle úhlu pohledu platí, že "Poskytovatel služeb odpovídá za obsah informací ... dozvěděl-li se prokazatelně o protiprávní povaze obsahu ukládaných informací nebo o protiprávním jednání uživatele a neprodleně neučinil veškeré kroky, které lze po něm požadovat, k odstranění nebo znepřístupnění takovýchto informací."
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    IANIS: ale to je irelevantní, jakmile se to nějak dozví, musí jednat.
    GORDHART
    GORDHART --- ---
    IANIS
    IANIS --- ---
    PALEONTOLOG: § 6 písm b) zákona 480/2004 o některých službách informační společnosti:

    Poskytovatelé služeb ... nejsou povinni ... aktivně vyhledávat skutečnosti a okolnosti poukazující na protiprávní obsah informace.
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    TEKKANNE: jsem přesvědčený, že tato tvoje formulace není pravdivá, že může dát ban, není pravdivá. on pokud provider usoudí, že obsah uživatelů nese znaky protiprávního jednání, musí jednat a obsah smazat. kdyby to neudělal, může mít problém, kdyby se někdo obrátil na soud. problém pro providera nastane i v připadě, že se uživatel žádného protiprávního jednání nedopustil a on ho zablokoval jen z libovůle a řešilo by se to soudně, například kvůli vzniklé škode po zaplacení prémiové verze a banu.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam