• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    COLDHEREINTERNETOVÉ SEZNAMKY – tipy a triky
    RENA_SULIROVA
    RENA_SULIROVA --- ---
    NICOLLETTE: Myslela jsem si, že mám pro výchovu dítěte všechny předpoklady.

1. ráda a dobře vařím

2. ráda dělám určitý domácí práce, když si k tomu pustím muziku, mám to jako zábavu.
    Některý mokrý práce nedělám ráda, protože z nich můžu mít exém, ale s těmi bývalý snoubenec bez problému pomohl. Hold to chce myčku, robotickej vysavač, dobrej vytírací systém a chlapa, co je tim občas ochotnej pomoct vytírat, protože teď VYTÍRÁM jednou týdně. S dítětem by to bylo každej den - chápu.

Ale jsem pinktlich pořádkumilovná.

3. jsem mentálně pořád trochu dítě, bavilo by mě možná víc debilní žvatlání a primitivní hry, než řešení závažnejch problémů v práci, kterým jsme museli v práci čelit

Nevidím vlastně jedinej důvod, proč bych já jako pečlivá snaživá a pořádkumilovná, která ráda levně nakupuje potraviny a vaří, neměla mít dítě, když to zvládly i některý líný a neschopný ženský.

ALE JDE O TO, ŽE JESTLI JE TO TAKOVEJ MASAKR VYCHOVÁVAT DÍTĚ, PROČ TEDY U TOHO NĚKTERÝ MUŽI, MÍSTO ABY ŽENĚ POMOHLI, JI JEŠTĚ OTRAVUJOU A ZATĚŽUJOU TŘEBA S TÍM, ABY JIM PRALA NEBO PO NICH UKLÍZELA, NEBO JIM VAŘILA?!!
    Vždyť dítě do 4 let často to, co vyžaduje k večeři muž, ani nejí.

Já bych se podle mě bez problému postarala o to dítě, ale s tím že se nebudu starat přeci logicky u toho ještě navíc o toho chlapa, když sama nezvládám, ne?

Tak ať se to pokud možno naučí postarat se o sebe sám, naučit se naházet košile do pračky, pověsit je, poskládat si fusekle, nakoupit si a hodit si na pánev roštěnku, snad dokáže každej mentálně vyspělej jedinec.
    GRANTORINO
    GRANTORINO --- ---
    NEI: souhlasím, nedospělé to teda rozhodně je, že si myslí, že když tady bude o mně psát nějaký cancy, takže se to jako nedozvím... zřejmě sám sebe považuje za strejdu. Taky mně ty jeho cancy nechybí. Nechť si poslouží, ale mohl by teda o mně držet hubu, když už. to se nedělá, dát někoho do ignoru, abych jako mohl pomlouvat. Chování jak z páté třídy základní školy...
    VICTO_REA
    VICTO_REA --- ---
    LAUNCHER: neurózy máme všichni, jen někdo víc a někdo míň. Ale v pohodě, působil si trochu beznadějně, nechám toho...
    KULA
    KULA --- ---
    Nechte mě nahlédnout do roku 2029. ID NeuBorn prošlo dalším psychickým znovuzrozením a přichází nám všem vynadat, že je v přechodu a kvůli NÁM už nemůže mít děti. Dále jsme konfrontováni se zjištěním, že žádný mladý kluci s bůhvíjakým nosem už nejsou, zmizeli, vypařili se. Potom se dozvíme, co mohla 20 let dělat a jak báječný by to bylo.
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    VICTO_REA: Dát dětem víc CJ/MA protože prijimacky, nebo EN/DE protože další dospělý život? Jak jim to předat zábavnou formou? Bude mu tu CJ umět lépe vysvětlit ta formálnější ale mila dáma, nebo ta mladá učitelka s vlastním dítětem v jeho věku?

V té EN vzít spíš slovíčka každodenního světa kolem nás, nebo základní fráze?

Vzít ho za někým, když si rád staví v Minecraft, aby to ten někdo třeba dál posunul?

Kde mají pohodlné nepromokavé boty pro druháka a tretaka?

Kam je vzít na dovolenou?

Někdo v tom vidí použitelného rodiče a prostě normální volby co všichni při výchově méně či více potkáváme. Někdo v tom bude spíš hledat ty neurózy. No a protože sám neurózu nemám, je mi to dost jedno co v tom kdo vidí, mám dost práce ✌️
    NICOLLETTE
    NICOLLETTE --- ---
    RENA_SULIROVA: chtěla bych jen dodat, že "jedno dítě - žádné dítě" říká právě ten, kdo má 2 a více dětí, nikdy ten, kdo má jen jedno dítě

Protože i jedno dítě - i kdyby mělo zůstat jen jedno - je prostě totální zahul pro někoho nezkušeného, s přesně jak psala GT, pokud navíc to dítě je řvoun, špatně spí, protože to se prostě děje, nedej bože má nějakou DG, tak to jedno dítě prostě bude totální masakr

Ale já tebou ve skutečnosti nyní pohrdám, a to kvůli tomu, jak "mít dite" pro tebe není vůbec o dítěti ale jenom a plně o tobě, jako ostatně všechno na tomhle světě.
    VICTO_REA
    VICTO_REA --- ---
    LAUNCHER: Co když nejde o to, jaký rodič jsi ale za a) je to potřeba být perfekcionalistou (a za tím se někdy skrývá pocit "já si to přeci ničím nezasloužil (být rodič, mít dobrou práci) a nebo za b) je to jaká si forma neurózy která dnes se týká toho jaký jsem rodič, zítra třeba jestli mě má žena dost ráda. A obecně neuróza je jen potřeba mít nad něčím potřebu kontroly, takže otázka asi zní: co v tobě tě nutí (je to nějaký konkrétní zážitek z tvé místo minulosti) mít pod kontrolou věci, na který jako člověk nemůžeš mít 100% vliv ? (to že dítě vyrůstá v dokonalé rodině, neznamená že z něj jednou nebude feťák)
    IRINASH
    IRINASH --- ---
    RENA_SULIROVA: Tenkrát jsi zde psala, že ti došlo až po týdnu, že vlastně máš nějaký morče. Tak nevim, možná ten týden žilo z prány a potom odvibrovalo do jiný dimenze...
    MEANKITTY11
    MEANKITTY11 --- ---
    práce na miminku je eufemismus pro sex, o kterej manželé nemusí žebrat, přece.
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    RENA_SULIROVA: "je pro chlapa právě zábavná činnost" - ne, partnerka co na to tlačí tak jako ty naopak může být zdrojem stresu, který tomu zcela zabrání
    GRANTORINO
    GRANTORINO --- ---
    RENA_SULIROVA: no já jsem překvapivě taky začínala s jedním mužem a jedním dítětem. A pro druhé dítě jsme se rozhodli až po čtyřech letech. Tak nevím, proč bych to neměla chápat.
    A jedno dítě fakt není tolik starostí, ale na druhou stranu, jak je to nové a musí se si zvyknout, tak to vyčerpá většinou každou matku. A pak nejdůležitější je, jaké to dítě je.
    Protože některé děti jsou vysoce náročné a jiné jsou zase úplně v pohodě. Což z vlastní zkušenosti můžu říct, že každý je úplně jiný (ano, samozřejmě v tom hraju roli i ti otcové), ale výchova je jaksi stejná, tak třeba moment, kdy dítěti rostou zuby, snáší každé dítě jinak. Některý prořve celou noc. Některý spí po obědě, jiný ne. Některý spí celou noc, jiné se budí.
    Některé děti potřebují třeba dočasně korekční pomůcky ze zdravotních důvodů. S prvním dítětem jsem cvičila Vojtovku.

Pokud by se ti narodilo hodně náročně dítě, ještě s nějakou diagnózou, tak se asi s prominutím pose***.
    RENA_SULIROVA
    RENA_SULIROVA --- ---
    NEI: Jenže my bychom do toho bušili třeba každej druhej den rok v kuse.

Jaká je pravděpodobnost pak, nevím. Ale dá se bušit i ten další rok.

Ostatně jeden nápadník z lide.cz, než to zrušili, kdysi psal: ,,Hmm. ,,Pracovat na miminku." - to zní dobře. To může být zábava."

Takže to chce najít chlapa, co to dítě vážně chce a je ochoten na tom ,,pracovat". Což asi chápeš, že je pro chlapa právě zábavná činnost.
    RENA_SULIROVA
    RENA_SULIROVA --- ---
    GRANTORINO:

Jenže asi z toho důvodu, že máš tři nebo čtyři děti a měla jsi to komplikovaný, asi nepochopíš, že kdybych pak měla jen jedno dítě a s jedním chlapem, že péče o to jedno dítě v kombinaci s nulovou péčí o toho chlapa, může být brnkačka.

Vždyť se přeci říká: ,,Jedno dítě - žádné dítě."
    RENA_SULIROVA
    RENA_SULIROVA --- ---
    IRINASH:
    HEJSEK23:

Morče nezemřelo po rozchodu.

Ale po tom zdrogování a znásilnění na tý akci domluvenym přes nyx, když na to všechno tady přišla.

A nebylo to hlady.

Omluvou snad budiž, že tehdy málem umřela i REBORNA.
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    NEI: Stejně jako se IRL nezapovidas s každým, je spousta accounts, jako třeba můj, kteří výrazně opačné názory bez přidané hodnoty hází a vždycky budou házet do blocku. Pokud se mnou nutně potřebuje komunikovat, což pochybuji, může si mě objednat na mém LI za moji standardní hodinovou sazbu. Ostatní to mají zdarma, buď mi to něco dává, nebo se mnou alespoň jsou schopni nějak normálně komunikovat. Což ona fakt neumí.

To samé bych ostatně doporučil mnohým dalším, lepší řešení než se tu jedovatě hádat, viz některé další /jinak kulturně vystupující/ dvojce níže.

Našli se mmch i tací, což cením, kteří asi s přibývajícím věkem jejich i mým obrousili hrany, kontaktovali mě po letech ať je vyndám z DI, že už dobrý - a dobrý.
    NEI
    NEI --- ---
    LAUNCHER: Právě jsem si uvědomila zajímavou věc zatímco jsem si přehrávala události dnešního dne. Pevně věřím tomu, že ti to mohu napsat klidně otevřeně, protože nemáš problémy se sebereflexí.

Zaměř se sám sebe na chybovou situaci s GRANTORINO.
    Dals ji do double ignoru a pak o ni psal nějaké věci.
    To je takové nedospělé, protože jednak jsi tím způsobil komunikační chybu i mezi mnou a druhak jsi zamezil možnosti se bránit.
    Možná šlo jen o jednorázový error, ale je to dobrá modelová situace na ukázání toho, v čem v životě chybuješ.
    A to je otevřenost komunikace v komplikovaných situacích. I ošklivé věci se dají říkat konkrétním lidem napřímo, asertivně a ohleduplně.
    Domníváš se že si tím ušetříš nervy, ale ve skutečnosti strkáš hlavu do písku.
    LAUNCHER: to je otazka, na kterou ti odpovi az zivot tvych deti.

Ja mam evanactilety dvojcata - kluka introverta, holku extrovertku. Pres stejnou vychovu je kazdej jinej a maj jine vrtochy. Ale ve skole prospivaj, poznamky nenosi, povetsinou jsou stastne a vesele, mame hezky vztah a tesime se na sebe. Tak snad z nich vyrostou slusni lidi :)
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    NEI: Prvního? To je docela dost procent i na ten stý. To už bude na Babišovu množírnu, a tu si nemá jak zaplatit.
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    NEI: Dekuji za nabídku. Ale když už, tak by to dávalo smysl jen od lidí, co už mají děcka za sebou a ta děcka jsou měřitelně úspěšná a zároveň šťastná jak právě teď, tak zpetne za své dětství.

Občas mám příležitost s podobnými lidmi trošku konzultovat, ale je to složité z důvodu níže.

Co jsem si z toho odnesl, že jestli po tomhle toužit (?), tak těch cest k tomu je několik různých a fakt těžko radit, když je každý jiný a už jen pod "štěstí" a "úspěch" si přece každý představí něco jiného. Což je jedině dobře.
    GRANTORINO
    GRANTORINO --- ---
    Tak děkuji za přeposlání do pošty.
    Mozek roku mi pošle výzvu a pak mne dá do ignoru, takže si to nemůžu přečíst.

Já nemůžu nikomu radit ve výběru partnera, protože první bylo klasické studentské naivní manželství, což už všichni ví, že má svoje výhody, ale hlavně nevýhody a končí to obvykle po určité dobré, protože ve chvíli kdy ti dva vyzrajou, tak se může ukázat, že prostě má každý jinou cestu. Nic překvapivého ani neobvyklého.
    Druhý pokus bylo šlápnutí vedle.
    Poslední pokus považuju za finální a ideální. Oba jsme věděli, co chceme a máme dostatečně jasnou představu o vztahu.

Rady, porady, Hybernská 10 tu dávám pravidelně, takže si myslím, že tento potenciál je vyčerpaný.
    Knihu fakt psát nebudu, protože jich je na světě miliony a škoda tím ničit papír. Nic převratného v tom není.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam