• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KLEVKAŠÁTKY, NOSÍTKA(ergonomická)
    KOTENCE
    KOTENCE --- ---
    MULTICAT: byla :-) Byla tam majitelka a hned běžela domů, aby mi ukázala ten Didymos. Jako Rubin/mandarin mi schvalovala, ale on ve skutečnosti neni tak hezkej jako na obrázku. Ten náš první šátek jsem taky vybírala podle očí :-) Už se na něj těšim jak malá, teprv dva dny, co jsem ho objednala!
    Včera jsem zase vytáhla manducu a ještě to s ní jde, když jí mám proklatě nízko. Díky za ten odkaz KLEVKA: , pořád jsem měla trochu pochybnosti, jestli jsem přeci jen neměla vzít tu čtyřku...

    A dotaz: máte u větších dětí na zádech pořád šátek od kolínka ke kolínku? Mně to nejde moc dobře uvázat, a když se mi to povede, tak si malá při nejbližší příležitosti někde "stoupne" a zase si to celý vyhrne.
    VERCASKOCKAMA
    VERCASKOCKAMA --- ---
    KLEVKA: Já vím a jsem ráda aspoň za batoh, i když naučit se ho mi dalo taky práci (a stejně mi někdy ještě vyjíždí kapsa, hlavně teda u Bedouina, jelikož je užší... a zvlášť, když se prtě hodně mele). Jinak my do Mirákula plánovali jet, teda já hlavně... ale to ráno jsme si to rozmysleli, muž vyslovil přání jet konečně do toho Dvora Králové (měli jsme to v plánu asi dva měsíce a vždycky na to nakonec kvůli něčemu nedošlo a odsunulo na další víkend). Nakonec jsem byla ráda, prcek si zoo užil - akorát bylo docela neprozřetelné zapomenout vzít i kočárek, protože jsem brala jen krátký šátek a muž tak nosil na rukou (a to ještě chtěl brát i Manducu pro sebe, že kočár to přeci uveze a co když se bude hodit :D ), uvědomila jsem si to v půlce cesty tam... Co není v hlavě, je v nohou, no :D
    DALEEN
    DALEEN --- ---
    KLEVKA: No, nebyla cela, ale byli jsme tam tak pet hodin a usel toho vazne dost. A je fakt, ze v aute usnul driv nez jsme se rozjeli :) Ale ujde toho vazne dost.
    GLOBALISTA
    GLOBALISTA --- ---
    DALEEN: Reagovala ksem dřív, než jsem si přečetla celou diskuzi. Tak to je fakt dobrej, že takhle vydrží. Já kluka začala znovu nosí, když jsem malou chtěla dát prvně do Beca místo Caboo a on si rozpomněl a rozbrečel se. Šli jsme k doktorce, kterou mám kousek, tak jsem nandala obojí a odnesla je oba :)

    A bederák mi nevadil ani v pokročilém těhotenství, moje nošení ztroskotalo, když jsem s břichem a spoustou vrstev oblečení nebyla schopná přetočit nosítko s klukem na záda. Jinak jsme to tehdy ještě neuměli.

    Jinak šátky se mi líbí mi, ale jsem moc líná na vázání a údržbu. A ani nejsem vyloženě nosicí typ, můj ideál je dítě spící v kočárku a já sedící na lavičce, případně na zahrádce :)
    KLEVKA
    KLEVKA --- ---
    MULTICAT: rozhled byl paradni (+: hlavne jsme ve vesnicce dole nasli zapadly, maly pivovarek takze zpestreni vyletu jak ma byt (+:
    jako propagace to byla urcite dobra...psalo se o tom i v novinach...

    KLEVKA
    KLEVKA --- ---
    DALEEN: tyjo, to je dobry chodec...celou zoo po svych...
    to jo v tehotenstvi je ten bederak naprd..sije se i nositko bez nej jmenuje se to onbuhimo...
    Babycarriers Fidella Onbuhimo - ŠátkoMánie.cz
    http://www.satkomanie.cz/en/188-Fidella-Onbuhimo-babycarriers
    jinak nositko mam taky rada diky te rycholsti ale na pohodli mam radeji satek no...ono vsechno ma vzdycky sve pro a proti....
    GLOBALISTA
    GLOBALISTA --- ---
    DALEEN: Já u dvouletého oprášila nosítko na delší výlety (poprvé jsem měla tandem kočárek - nosítko, když jsem byla sama s dětmi v zoo). Matouš ještě nevydrží bez spaní a takhle má šanci si aspoň chvilku zdřímnout.
    Jinak včera jsem na tenhle klub myslela. Byla jsem s mladou (3,5 m.) ve městě a začala řvát, do tramvaje bych se styděla, lavičky daleko... Tak jsem jí vrátila prso a kojila v chůzi cestou na další zastávku. Fotila jsem, ale výsledek není dobrý. A máme Beco Soleil, jedna z nejlepších investic. Akorát je to jedna z mála věcí, kterou starší nechce půjčovat :)
    MULTICAT
    MULTICAT --- ---
    KOTENCE: ja mam didymos indio, konce mi prijdou docela zkoseny. je mozny, ze to treba zmenili? predtim jsem mela storchenwiege albert, je fakt, ze ten je mel mozna delsi (si uz moc nepamatuju). ale prisel mi dost nepoddajnej.
    leo je ale jina kava, to bude asi mekci.
    nebylas v diteti v satku na vzorniku? pani me prave o indiu presvedcila a furt mi basnila o rubin/mandarince... ja mam nakonec smaragd, jde mi k ocim, hehe.
    DALEEN
    DALEEN --- ---
    KLEVKA: Zjišťuju, že je vlastně tak samostatný, že ho fakt nemám kam nosit.
    Kočárek nepotřebuje od roku a půl (jezdil v něm pak už jen na plavání, protože potom usínal), ale všechno zvládá po svých. Dokonce i výlet do ZOO odchodil. Usíná sám ve své posteli. Tak zbývá jen to tulení.
    Nosila jsem ho v Becu ještě ve čtvrtém měsíci, na zádech, pak už mi byl nepříjemný popruh přes břicho.

    Zkusím ještě další úvazy. Ale je fakt, že ve výsledku je mi to nosítko pohodlnější na větší dítě. Už jen díky tomu, že se s ním rychleji manipuluje.
    KLEVKA
    KLEVKA --- ---
    DALEEN: myslim prijemne na ramenou....citim ze uz se ty kila zacinaji pronaset....
    KLEVKA
    KLEVKA --- ---
    DALEEN: ono batoh je jednovrstvy uvaz...mozna by ti na ramenou byl pohodlnny Double Hammock, nebo christinas ruckeless...nebo nejaky jiny vicevrstvy uvaz..jinak kam nosit dvouletaka to ti presne popisu za rok (+: ale co mam v planu tak urcite na vylety do lesa a na hory...na uspani, tuleni...vsude tam kam se urcite nebudem tahat s golfkama, nebo kocikem...pokud budem pouzivat uz v te dobe...
    je super ze se mu to libi...dooufam, ze male se to taky bude dlouho libit...jen je potreba poridit poradny satek, at je mi to taky prijemne....
    KLEVKA
    KLEVKA --- ---
    VERCASKOCKAMA: to je naprd no...jedina rada jeste dat mu do ruky neco na jidlo, treba krupku...nebo se jinak na to na chvilku vyprdnout a dat si na zada manducu (+: jinak, ja kdyz koukam na ty videa od wrap you in love, tak zacinam duhovku podezdrivat, ze ma proste delsi ruce nez ja.. to jak zakapsovava ty svoje holcicky na zadech, to mi proste nejde...me zas nejde batoh...jako udelam ho, ale proste Anýz se trosku pohne a hned je vykapsovana a to ji ten lem strkam za gate...takze musim delat aspon DH aby mi z toho nevyjela...to je vsude neco hehe
    DALEEN
    DALEEN --- ---
    Tak jsem si zkusila nahodit syna (2r 10m a 14kg) na záda do batohu. Mělo to své mouchy a rozhodně bych ho tak nedonesla daleko. Jednak tedy už se fakt pronese a pak prostě nejsem zvyklá až tak moc nosit. Ale byl děsně spokojený, moc se mu to líbilo.
    Kam se ale tak dá nosit takhle velké dítě, když už všechno ujde sám?
    VERCASKOCKAMA
    VERCASKOCKAMA --- ---
    Povzdech: Je možné, že se jiný úvaz na záda, než je batoh, nenaučím? Resp. vím, jak se dělají další, ale dítě prostě nespolupracuje a já mám asi nedostatek rukou... Ze zad odchází, i když si šátek držím v zubech, jak mi poradila lektorka na kurzu, a asi nevím, co ještě udělat... A vše je pak doprovázeno hlučnými hlasovými projevy, včetně vázání batohu, i když se mu poté na zádech líbí, jen nemá rád navazování. Jsem sice ráda aspoň za ten batoh, protože to je šoupnutí na záda a frk frk zavázat, ale DH či jakýkoli jiný úvaz je asi v našem případě neproveditelný :-/
    KLEVKA
    KLEVKA --- ---
    ...mo dream....

    KLEVKA
    KLEVKA --- ---
    MULTICAT: nebyla sem tam...podle fotek je to dost masova akce, na to ja nejsem...my se zdejchli na vyslap na říp...
    KLEVKA
    KLEVKA --- ---
    SANCHA: jo to je super...pekne se na nem i uspava (+:
    KLEVKA
    KLEVKA --- ---
    KOTENCE: jo leoš by mel byt kvalitni...pry byva ze zacatku tuhoň...tak pak napiš postřehy jaký je...sem zvědavá...mě se líbí violet..
    jinak našla jsem to video , je s kraťasem a není zakončené přes bříško...

    RRRR - reinforced rear rebozo rucksack
    https://www.youtube.com/watch?v=OngQa8p3BRM


    jinak didy rubin mandarin je krasny satek ale myslim ze lepsi na miminka nez na batolaka...
    KOTENCE
    KOTENCE --- ---
    Tak jsem si objednala cerveny Storchenwiege Leo velikost 3. Myslela jsem, ze jdu pro didymos rubin-mandarin, ale kdyz na me pani vytahla vzornik, byla jsem v haji :-) Uz se na nej moc tesim, je krasne tenouckej a hebouckej a urcite nezabere moc mista.
    Co jsem koukala na ty didymos, tak me prekvapilo, jak maj malo zkoseny konce, jsou skoro rovny.
    DALEEN
    DALEEN --- ---
    KLEVKA: Nenosim porad, takze to jde pomaleji, ale povoluje.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam