• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KLEVKAŠÁTKY, NOSÍTKA(ergonomická)

    Diskuze se týká kontaktního rodičovství, ovšem šátky a nosítka jsou velké téma hodné svého vlastního klubu. Společně si poradíme jak na to zdravě a hravě a taky se ujistíme že v tom nejsme sami. Budu ráda za nosící fotky, podporující příspěvky, tipy kde sehnat kvalitní šátky a nosítka ale i doplňky k nošení. (bundy, mikiny, příruční tašky, slintáčky na popruhy, návleky na nohy, kukličky no co vás vše kolem a kolem napadne) Další věc, za kterou budu moc ráda, jsou recenze a názory na různé šátky a nosítka aby se mohl zorientovat opravdu každý kdo má chuť nosit.... Ergonomickému nošení zdrar...!
    rozbalit záhlaví
    FRENNET
    FRENNET --- ---
    VERCASKOCKAMA: ha! pravda, pravda! Roloval se. No, to provesovani, mam za to, ze kazdej elastak se pri vaze 6kg zacne provesovat. I to Caboo, se doporucuje pouzivat max. do 6 kg, pritom pisou, ze je ho mozne pouzivat az do 10kg!

    KLEVKA: No, prave! Ja pak budu mit joo argument pro dalsi satek :) Ten Medley mi pak hodi sousedka za litr. To je imho celkem slusna cena.
    VERCASKOCKAMA
    VERCASKOCKAMA --- ---
    FRENNET: Mám od nich doma elastik, viz VERCASKOCKAMA: ty pevné nevím, nemám zkušenost :)
    FRENNET
    FRENNET --- ---
    Jak tady, ci vedle, ted uz si nevzpominam byla hanena ynacka Medley, tak musim nesouhlasit. Mam v rukou uz treti:
    1. elasticky
    2.poloelasticky(?)
    3. pevny.
    Je pravda, ze jsem nezkousela nic nez Caboo, Vatanai a Medley. No ted nosim v tom pevnem a nic krome malo zkosenych koncu mi neva. Vatanai zacal rezat do ramen, tak jsem presla na Medley (pujceny od sousedky) a jako nic mi zatim nevadi. Nereze do ramen, hezky ho umim zatahnout, Vatanai mi furt povoloval. No, furt se lakomim na ten s tema morskyma pannama.¨
    Co vam na nich teda vadilo?
    KOTENCE
    KOTENCE --- ---
    RYNA: Manduca má tlustý popruhy a batoh přes ní moc pohodlnej není, i když se to dá. Ostatní nosítka neznám, ale pro mě to byl často důvod vzít radši ten šátek.
    KLEVKA
    KLEVKA --- ---
    Musím se podělit, narazila jsem na bezkonkurenčně nejlepší nápad pod sluncem, jak skladovat šátky...(+:

    RYNA
    RYNA --- ---
    GLOBALISTA: jéj, děkuju moc za tak obsáhlou odpověď!
    Já si to takhle přesně představuju, takže jsi mě pro Beco znovu nadchla :)! Už nějakou dobu spamuju tenhle klub začátečnickými dotazy, protože se prostě nemůžu rozhodnout mezi šátkem a nosítkem (a na obojí bohužel nejsou finance). Moc ráda bych to zkusila i se šátkem, ale cítím, že z dlouhodobého hlediska stejně budu lenoch vděčný za praktičnost a rychlé nasazení, takže nosítko je pro mě asi výhodnější investice. Já asi prtě nebudu smět nosit dřív než tak za dvě měsíce, takže do té doby je ještě dost času všechno promyslet a případně vyzkoušet, jak tu ostatní radí. Děkuju za nabídku Caboo, moc ráda bych využila, ale já teď ještě opravdu nosit nesmím, takže si musím nechat zajít chuť.
    Jo a ještě bych měla jeden dotaz: Je reálné používat spolu s nosítkem i batůžek nebo by se ty popruhy už nějak přebíjely a dohromady to nejde? Zatím totiž na prcka vozím docela dost věcí a asi to časem optimalizuju, až si zvykneme, co je skutečně potřeba, ale zatím si moc neumím představit nacpat všechno jenom do látkové tašky.
    GLOBALISTA
    GLOBALISTA --- ---
    RYNA: Když už jsem tě do toho uvrtala, pokusím se o stručnou odpověď. To moje Beco (Soleil) by mělo být snad až do dvaceti kilo, tahat mého patnáctikilového dvouleťáka je pro mě příjemná záležitost, váha se perfektně rozloží. Je fakt, že by to asi chtělo rozšířit, ale teď už to nosítko používáme dost svátečně (turistika, příp. já sama někam pryč na celý den) a ani kluk se netváří, že by mu to vadilo.
    Nemůžu srovnat, jestli je to prtěti pohodlnější v nosítku s vložkou nebo v šátku, ale obě mé děti poprvé v nosítku hned usnuly, takže jim je asi pohodlné dost.
    Nevzpomínám, že bych Matouše musela vyloženě utěšovat, Martě jsem teď v úterý narvala prso a kojila za chůze.
    Věci nosím v obyčejné plátěné tašce, která má delší ucho, takže jde nést v ruce i přes rameno. K nosítku jsem si za další nemalý peníz objednala i taštičku, která k němu jde připnout. Ale je to jen obyčejná kapsička se zipem, asi by šla ušít, připevňuje se na takové umělohmotné patentky. Já ji nakonec dost užila, nosila jsem ji i bez nosítka, ale za tu cenu rozhodně nestojí.
    Jsem lenoch, takže ač chápu výhody šátku, nechci se ani pokoušet. Já byla nadšená, když mi došel balíček a za pár minut byl syn (tehdy dvouměsíční) usazen. Je to prostě jednoduché. Jediná nevýhoda pro mě je, že není moc pohodlné na sezení, dá se to, ale pohodlnější je zůstat stát. Ze začátku mi kvůli bederáku vadily i schody nahorů, ale to už nějak nepozoruju.
    Teď na mrňku jsem si pořídila Caboo, protože jsem potřebovala nosit hned od začátku a rodím malé děti (2,5 kg po propuštěn z porodnice), to je takový předvázaný šátek. Nechci se ho ještě určitě zbavovat, ale klidně můžu půjčit.
    KLEVKA
    KLEVKA --- ---
    SANCHA: http://www.adelay.cz/bundy-pro-noseni-deti-a-obleceni-pro-tehotne.html

    tuhletu zelenou...bez vsadek to neni zadny pytel, ale vypasovany kabatek...na me teda (+:
    RYNA
    RYNA --- ---
    MULTICAT: neznám, kouknu! děkuju!
    KLEVKA
    KLEVKA --- ---
    Yaro La Vita Light-Green Black

    KLEVKA
    KLEVKA --- ---
    ...mo dream- růžový útek....

    MULTICAT
    MULTICAT --- ---
    RYNA: znas obchod dite v satku na letne? tam je take moznost vyzkouset nositka, i bundu a vubec. je to tam prijemne a v mnohem maji lepsi ceny. doporucuju!!
    MULTICAT
    MULTICAT --- ---
    SANCHA: dle mych zkusenosti s nocnikovanim od temer narozeni deti ve spanku ani necuraj, ani nekadej. az kdyz se vzbudi, jsou vzhuru. ze zacatku jsem vychazky planovala po vycurani a vetsinou dorazila domu a pak nechala syna zase vycurat.
    ted uz to nijak nehrotim, ani nemuzu, syn se vzpouzi :( proste kdyz je vyzprazdnenej, prebalim hned, jak to jde. taky se mi uz 2 x (uaaa) stalo, ze mu to vyteklo nohavicema a ja i nositko jsme byli zamazany. ale nebudila bych, nedopada to dobre...
    no, a holt, kdyz vim, ze dlouho nebude moznost prebalit, tak dam papirovou...
    a zkousela jsem kojit i v satku, slo to, ale musela jsem kluka posunout niz a zase utahnout, coz pri vychazkach nebylo ono (pro me). takze ted mam povetsinou nositko, kde to mame vychytany, nebot kojeni je nutnost. obe prsa jsou v neustale pohotovosti, takze nosim trika halenky s vystrihem nebo knoflikama. nikod me zatim neserval, kdyz se nekomu zminim, ze kojim tak prej o tom ani nevedi.
    MULTICAT
    MULTICAT --- ---
    RYNA: ja jako klevka, kdyz se vzteka, umlcim prsem. velka vyhoda naucit se kojit (v satku jsem to ale nikdy nevychytala). proto prevazne stale nosim temer desetikiloveho prcka na brise.
    nejdele jsem vydrzela nosit cca 5 hodin, s malou prestavkou na prebaleni a asi pulhodinou sezeni. to mel syn asi 8 kilo. ted dam tak 2 hodiny, asi bych dala i vic, kdybych musela, ale musim teda rict, ze to cejtim v nohach. zada jsou cajk, ale nohy me kazdy rano bolej. :( jo, synovi bude za mesic rok. jeste sam nechodi, ale predpokladam, ze az zacne, bude to chtit taky trenovat.
    tim, ze ho nosim na brise, tak mam veci v lehkem batohu, nevim, jak to vyresim, az pujde (jestli pujde) na zada. radeji zatim neresim.
    jo, a ja mam nositko tula. i sem se da dokoupit novorezenecka vlozka nebo vsadky pro batole. myslim, ze to uz dela i manduca. nicmene male deti se doporucuje nosit v satku, ja to tak delala. ale od cca 2, 3 mesicu stridala i s nositkem. jak se to hodilo...
    RYNA
    RYNA --- ---
    KLEVKA: já jsem právě pochopila, že beco je stejně jako kibi nositelné až do vyššího věku dítěte, nebo se pletu? Aha, už jsem dočetla až sem DALEEN: :)
    Po Kibi se evidentně slehla zem, tak nevím, co se s nimi děje.
    Každopádně mě se břišní jizva nějak blbě hojí, tak já si stejně zatím musím nechat zajít chuť a budu aspoň nakupovat očima na internetu :)
    KLEVKA
    KLEVKA --- ---
    DALEEN: hmm to vypada dobre...tak to potom jo ((+:
    DALEEN
    DALEEN --- ---
    KLEVKA: K tomu toddler nosítku. Já jsem si k becu pořídila rozšiřující popruhy a nosit můžu i větší dítko http://www.babynositka.cz/cs/doplnky/free-to-grow-rozsireni-sedaku-nositka
    KLEVKA
    KLEVKA --- ---
    mo dream , černý útek...



    KLEVKA
    KLEVKA --- ---
    DALEEN: Za zkoušku to stojí dycky...Myslím že z těch vícevrstvých na záda je tenhle asi nejrychlejší a nejjednodušší..Jen to potřebuje trénink...já se u nej umim vzteknout jeste i ted (+: ale snazim se ho vazat protoze je moc pohodlnny...
    KLEVKA
    KLEVKA --- ---
    SANCHA: ja kojim a Anýz nosím vepředu už jen v kříži s kapsou...DK už mi s ní není moc pohodlnny...takže to jde videjko zkusím nekde mrknout...
    jinak jak říka Daleen miminko taky nebudím...Zas tak to nehoří a pokud mu to vadí tak se vzbudí samo (+:
    Tady odkaz k tomu kojení co tu už jednou prolétl od Multicat...

    http://www.nosime-deti.cz/news/kojeni-v-satku/
    KLEVKA
    KLEVKA --- ---
    RYNA: beco s novo vlozkou muzes pouzivat driv, ale myslim že šatek je pro mimco pohodlnejsi, ostatne i pro tebe...jedina vyhoda je rychla manipulace...ovsem pocitej s tim, ze beco pozdeji vymenis jeste jednou, za toddler nositko...pokud si nekde vyckas na kibi, ktere doporucuju nejdriv v 4 mesicich, tak to už ti potom vydrží na poponášky s tříleťákem.....
    jinak noseni neni omezeno casem...muzes nosit jak dlouho ti to bude pohodlne..(+:
    Kdyz se na verejnosti vzteka, tak ji dam prso (+:
    veci do batohu...
    jinak jeste k tomu obleceni k noseni..ja teda nic extra nekupovala...jen tu bundu na noseni vepredu a vzadu...to byla jedina investice...(2 000) vzhledem k tomu, ze mi pak bunda vydrzi, bud na dalsi tehu ,nebo bez vsadek(je hezky vypasovana), tak si myslim ze to byla dobra investice...jinak existuji i vsite vsadky do tve bundy za 500....mikinu jsem si bravala minuly podzim od muze...tento uz asi bude mala capkat takze ji oblecu, sebe taky a budu si ji davat na mikinu...co se tyce obleceni, na leto jsem vyresila v lidlu, 2 body za stovku a ja normalne v bavlne, takze taky zadna velka investice...ono je to spis o tvych osobnich preferencich, co potrebujes...da se nosit i bez nejakych zvlastnich investic (+:
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam