• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KLEVKAŠÁTKY, NOSÍTKA(ergonomická)
    MULTICAT
    MULTICAT --- ---
    SANCHA: jo, na to jsem taky slysela vic nazoru, ze teplota nohou nerozhoduje. zimu prezil bez nemoci, takze je to asi fakt...

    ja mam taky mala prsa. kojim v nositku, v satku jsem se to nenaucila, ale syna mam docela nizko, no a on si to prso uz taky umi trochu pridrzet, prizpusobit. hlavne se toho neboj, zkus popustit dolu a pak treba zase utahnout uvaz, az bude nakojeno. ale kdyz ma hlavicku prizpusobenou prsu, tak by to melo byt ok... jak je dcera stara? hlavu udrzi?

    no, na kojeni nosim prave ty halenky, kosile, co se rozepinaj' na knofliky (nejak mu knofliky nevadej) nebo trika s velkym vystrihem. stahuju to proste dolu. sice mam ted vymakany bricho ;), ale vyhrnovat si triko a ukazovat tu nadheru se mi moc nechce. proste mam odhalenej hrudnik. prijde mi to praktictejsi. ale je fakt, ze se zimou to bude asi neprijemny. radeji nemyslim dopredu a budu resit za pochodu. zkus treba ta trika s vystrihem a stahovat...
    DALEEN
    DALEEN --- ---
    MULTICAT: Fakt? Mám jí už skoro tři roky a nikdy jsem se zipem neměla problém. Tak to máš zrovna smůlu.
    MULTICAT
    MULTICAT --- ---
    DALEEN: já mám také angel wings soft shell bundu. ale jednou jsem jí musela reklamovat, zadrhnul se mi zip, nešlo s ním hnout. bez problémů jsem dostala novou, prý měli nějakou vadnou dávku zipů. předevčírem, jak bylo frišno, jsem ji vytáhla a znova ten zip blbne. nezaseknul se, ale trochu se bojím, že půjde do háje. co tvoje? zipy jsou ok?

    PETPET: já mám vždy problém, aby syn neměl studený nohy. asi se nedá docílit úplného tepla. (?) např. dnes jsem mu dala tepláky a přes ně návleky (obojí bavlna). měl ponožky a kožený capáčky. no a přišli jsme domů (večer) a nohy měl studený... kdybych přes nás měla bundu, tak je to možná v pořádku. budu to muset na zimu ještě nějak vymyslet, když byl malinkej (teď mu je skoro rok), tak se dobře schoval jak pod mikinu tak teplou bundu, že jsem ho moc oblékat nemusela (na zimu vřele doporučuji merino oblečení), teď to bude jinak...
    DALEEN
    DALEEN --- ---
    Když se tu probírá to nosící oblečení.
    Já jsem strašně spokojená s Angel Wings. Už na syna jsem si kupovala fleece mikinu a softshelovou bundu. Obojí jde použít při nošení na břiše i na zádech a samozřejmě bez dítěte. Teď jsem si pořídla jejich zavinovací svetr a vypadá to, že bude taky bezva.
    Pro mě velké plus, že jak mikča tak bunda jsou vypasované a člověk nevypadá jak v obřím pytli.
    PETPET
    PETPET --- ---
    Diky! Ja prave nemam zadnou mikinu pro oba a ta zima me trochu prekvapila... Uz mam objednanou nosici od Adelay.
    ADD
    ADD --- ---
    PETPET: Vzhledem k tomu, že se dítě hřeje o mě a ještě ho chrání látka nosítka / šátku, tak dávám jednu vrstvu a teplé ponožky. V případě potřeby zapnu svoji mikinu přes dítě. Včera jsem dítěti dala body a přes to overal, sama jsem měla tričko, a bylo nám docela vedro. :-) (Dítěti jsou taky 4 m.)
    KOTENCE
    KOTENCE --- ---
    PETPET: Máš ho pod svojí mikinou? Já dávala stejně jako sobě pod tu naší společnou mikinu a na nohy návleky nebo podkolenky, když už jí čouhaly ven. Celym tělem se hřeje o tebe, tak moc nepotřebuje.
    JANISKA: Tak to uvidíš, třeba to půjde snáz, než hlídání. Když tě to bude znervózňovat, tak to nepůjde, to je jasný.
    PETPET
    PETPET --- ---
    Co oblikate detem do satku v pocasi jako je dnes? Tedy 15° a sychravo? Mam mimco 4 mesice.... Ted odpol jsem dala body s dlouhym a mikinu, podkolenky, teplaky a cepici.
    MULTICAT
    MULTICAT --- ---
    vysledky satkovaciho pruzkumu:
    Nošenec: Velký šátkový průzkum
    http://nosenec.blogspot.cz/2015/09/velky-satkovy-pruzkum.html
    JANISKA
    JANISKA --- ---
    KOTENCE: Vlastně možná můžu, jen mám trochu ostych, abych tím ostatní nerozptylovala. Kdysi se mnou na jeden magisterskej seminář slečna s dítětem v šátku chodila. Pamatuju si, že bylo trochu nepříjemný, když jsem se snažila soustředit na referát/ diskuzi a do toho si dítko začalo broukat, později žvatlat. Slečna myslím na seminář dorazila asi třikrát (pak to asi vzdala), z toho část hodiny vždycky strávila za dveřma, protože jí samotný bylo trapně, že nás dítko ruší. Moje malá zatím většinu času v šátku spí, ale už se taky prodlužujou její bdělý stavy, kdy si chce "povídat".
    KOTENCE
    KOTENCE --- ---
    JANISKA: Do skoly s miminem v satku nemuzes? Nekdo to tak dela, segra obcas chodi i s manducou a (mym) batoletem :-)
    KLEVKA
    KLEVKA --- ---
    ...

    KLEVKA
    KLEVKA --- ---
    ...

    KLEVKA
    KLEVKA --- ---
    Byl tu dotaz na tmavsi satek na cele nosici obdobi, prave jsem jeste narazila na tento...

    NoseniDeti.cz - Neobulle Antracit
    http://www.nosenideti.cz/karta_zbozi/228/NAntracit/Neobulle-Antracit/

    DALEEN
    DALEEN --- ---
    JANISKA: Ne, obě moje děti fungujou plnohodnotně jak v kočárku tak v nosítku/šátku. Takže používám podle svého uvážení a podle toho co potřebuju já a co je pro mě pohodlnější.
    JANISKA
    JANISKA --- ---
    KOTENCE:
    VERCASKOCKAMA: Aha, dík. Mě to taky trochu mrzí kvůli babičkám, které dceru strašně rády vozily. Tchyně k nám jezdí každej druhej den a vždycky je vidět, jak se těší, až zase s malou někam vyrazí - no a ono to poslední dobou vždycky končí řevem a návratem domů do deseti minut. Tak asi je načase, abych babičky naučila kříž s kapsou uvnitř. Ale je otázka, jak to malá akceptuje, třeba u mýho muže v šátku nevydrží. A aby toho nebylo málo, v říjnu mi začíná doktorský studium a budu potřebovat několikrát do týdne malou pohlídat. Achjé.
    VERCASKOCKAMA
    VERCASKOCKAMA --- ---
    JANISKA: Synovi se tato období střídala, kolikrát měsíc nebo dva v kočáře ječel, jen jsem ho tam dala, pak ho vzal na milost, po čase opět jekot, jen ho viděl. Ve sporťáku jsme myslela, že se to definitivně zlomí, jak bude mít výhled, ale bylo to stejné jako s hlubokou korbou... Docela nevypočitatelné s ohledem na cestování, kdy jsme táhli obojí. Teď (14m) se do toho přidalo i "chci chodit/nebudu chodit" :)
    KOTENCE
    KOTENCE --- ---
    JANISKA: u nas se to zlomilo az ve sportaku, to ji bavi koukat. Ale ja to nijak nelamala, korbu jsme pouzili tak petkrat a to jsem ji stejne vetsinou cestou domu tlacila prazdnou a dite nesla. Na druhy hlubokej kocar pouziju mozna na spani na zahrade, ale do mesta se s tim tahat nebudu.
    JANISKA
    JANISKA --- ---
    Díky moc za rady k předchozímu dotazu a hned přihazuju další na ty, kteří dítě jednak nosí, jednak vozí v kočárku: mělo vaše dítě výhradně "kočárkové", nebo výhradně "šátkové" období? Naše mimino první měsíc života kočárek milovalo a jezdilo v něm na vycházky aspoň dvakrát denně; do šátku jsem malou dávala příležitostně spíš kvůli svýmu pohodlí, když se mi někam nechtělo kočárek tahat, nebo když jsem ji chtěla rychleji uspat. Teď celej druhej měsíc malá kočárek sabotuje - vydrží v něm jen tehdy, když ji do něj dám už spící. Já se ale ráda hodně pohybuju venku a mám pocit, že by malá měla mít šanci se čas od času protáhnout, což v šátku nemůže a jakmile ji dám venku do kočáru, ořve to. Myslíte, že se to třeba zlomí, až bude větší?
    KLEVKA
    KLEVKA --- ---
    na koruny poradna palba hehe (+:
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam