• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KLEVKAŠÁTKY, NOSÍTKA(ergonomická)
    KLEVKA
    KLEVKA --- ---
    RYNA: jo to je kvalitní šáteček...Jinak já byla s 5ti měsíční v české národní galerii šťastná jako blecha že se život nezastavil...
    RYNA
    RYNA --- ---
    Tak tady jedna ode mě aneb s miminem hurá i na výstavu... šátek tam není moc vidět, ale zrovna jsem zanášela svůj nový Storchenwiege Leo.
    KLEVKA
    KLEVKA --- ---
    MULTICAT: jojo množí se maminky s nosítkama já jela v sobotu na kubáň na trh a v tramce jsem si prisedla k pani s mandukou na zastavce taky stala jedna s nositkem...ja mam z toho dycky nesmirnou vesmirnou radost (+:
    KLEVKA
    KLEVKA --- ---
    PETPET: stastna babicka a tatka s lahvacem to je pecka
    MULTICAT: Prouky jak vykukuje zpoza ramene to je luxus...ps moc ti to sekne na te fotce s manducou...

děkuju holky...uz je mi mnohem lip....
    MULTICAT
    MULTICAT --- ---
    KLEVKA: tak snad mas z teh fotek radost, mne prijdou vtipny... ;) mmch dnes jsem jela metrem a sedla si nahodou na trojku, kde sedela pani s ditetem v manduce a pak za dve zastavky pristoupila pani s miminkem v baby vaku. jedna pani, do ktery Prokop furt kopal to hned komentovala, ze se to hezky seslo ;)
    PETPET
    PETPET --- ---
    Tady par fotek... aneb nosi cela rodina :-) ja, pritel, segra, mamka...

PETPET
    PETPET --- ---
    Dekuju za pomoc s vyberem satku! Vyhral yarous s vlnou a je fakt super! Mazlik mekoucky...

KLEVKA
    KLEVKA --- ---
    chce se mi brečet, smazala jsem všechny mé fotky z diskuze...omylem....potěšte mě lidičky nějakou nosící fotkou, ať to nevidím tak černě... )))+:
    KLEVKA
    KLEVKA --- ---
    Kašmírové Yaro (novinka)

PETPET
    PETPET --- ---
    VVENDY: no jasne. Tak zalezi na kazdem, ale obecne bych to nedoporucovala. Nebo aspon mu ty ruce uvnitr zkusila udrzet co to jde...
    VVENDY
    VVENDY --- ---
    PETPET: z vlastni zkusenosti muzu rict, ze prcek mel ruce venku od cca 8. nebo 9.mesice. Pak uz to opravdu neni pro nej unosne, byt sesnerovany v satku nebo nositku. A sam si sednul nekdy kolem roku a to uz z rukama umel pekne zachazet. Ani by se uz nenechal tak svazat, aby nemohl hybat rukama.
    PETPET
    PETPET --- ---
    VVENDY: ano. Je to kvuli zadum. Text ze stranek nosenideti.cz:
    Miminka by měla mít ručičky schované v šátku i s ramínky až do doby, kdy se samy naučí sedět. Pokud malému miminku necháte ručičky ze šátku venku, můžete sledovat, jak se v zádech prohne do záklonu, lopatky jdou k sobě. V této době ještě dítě není připravené na samostatný sed, nespěchejte na něj.
    PETPET
    PETPET --- ---
    DALEEN: aha. Tak on se nezaklanel tak moc a nevypadalo to tak neprirozene. Spis jako cvik z pilates na posileni zad.
    VVENDY
    VVENDY --- ---
    PETPET: az samo sedi? To se mi nezda. Spousta deti samy umi sedet az po roce. To by s rukama v satku takovou dobu zesilel.
    DALEEN
    DALEEN --- ---
    DALEEN: Přičemž další fáze toho správného pasení je vzpor na natažené ruce http://files.dan321.webnode.cz/...00040-495804a51d/Vyznam_vcasneho_funkcniho_screeningu_Zounkova.jpg
    Kdyžtak hledej první a druhé vzpřímení
    DALEEN
    DALEEN --- ---
    PETPET: Dítě leží na břiše a zaklání se, čímž zvedá hlavu do záklonu ruce do šírky (přetěžuje mezilopatkové svaly) a občas zvedají i nohy. Něco takového http://www.rodina.cz/g/deti/mimina/baby_naked.jpg Prostě ve výsledku je to dítě v nepřirozeném záklonu a ne v tom správném podepření http://t1.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcQxzTZ150c9hBSVC0TI06baQu6Mi4RLIZjrhBTwh9b4mizeVc-1
    PETPET
    PETPET --- ---
    DALEEN: aha...tak asi nevim co je letadlo... Co to teda je?
    PETPET
    PETPET --- ---
    JANISKA: syn delal letadlo (zvedal ruce a nohy zaraz) asi mesic dost intenzivne, kdyz sem to zkousela tak to dost posiluje mezilopatkovy svaly. Ted uz to nedela a v 6 mesicich leze...
    PETPET
    PETPET --- ---
    JANISKA: ruce ven ze satku se doporucuji az kdyz dite samostatne sedi. Zkus kojonahrdelnik, aby si mela s cim hrat s rukama uvnitr...
    DALEEN
    DALEEN --- ---
    JANISKA: No jo, já vím. Jako u všeho jsou vždycky aspoň dva názorové proudy a člověk si musí vybrat :) Pokud se umí zvednout i normálně tak bych v tom problém neviděla.
    Beru to z vlastní situace, kdy půlroční dcera ještě pořádně nepase a když už se zvedá, tak dělá letadlo. Prostě se na tom břiše neudrží. Z boku na bok se přetočí jen pokud je nahatá. Otočit na bříško se ještě nedokáže. Proto si u ní hlídám aby nedělala letadlo, protože dělá jen to. Ale na její obranu musím říct, že první čtyři měsíce života strávila přikurtované do abdukční dečky, takže je trošku zpomalená.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam