• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KLEVKAŠÁTKY, NOSÍTKA(ergonomická)
    VENIKA
    VENIKA --- ---
    JANISKA: Pokus cislo dve nastal vecer, kdy byl v dobrym rozpolozeni. Asi dve minuty plakal, pak se postupne uklidnoval. Podporila jsem to dudlikem a jemnym pohupovanim a za pet minut usnul :). V euforii jsem v tom zustala asi jenom 15 minut, vyzkousela stabilitu, okoukla se v zrcadle, vyfotila se manzelovi, vyzkousela kabat, kterej nezapnu ;).
    Ja chci moc nosit, vnimam to jako vyhodu pro nas pro oba. Zitra ho nabalim a vyrazim na kratko ven, abych testovala dal. Doufam, ze to dopadne dobre, ted jsem mela jenom tilko, vlastne mel hlavicku primo na moji kuzi, tak snad to pro nej nebude v obleceni moc rozdil. Navic on teda nesnasi, kdyz je nabalenej. Ale ono to postupne pujde, verim! :)
    DALEEN
    DALEEN --- ---
    RYNA: Tak pokud to vezmu podle sebe, tak dítě je oblečené, pak má přes záda nosítko, nebo minimálně jednu vrstvu šátku, ale když je chlado tak kříž s kapsou uvnitř roztahuju přes záda, takže vlastně tři vrstvy šátku. A já mám nosící mikinu a bundu a ta bunda má tu vsatku dvojitou. to mi prostě přijde dostatečné.
    RYNA
    RYNA --- ---
    DALEEN: no ale co záda? já tohle taky pořád řeším, mám trochu strach, že mu fičí na ledviny.
    a na nohy jsem mu koupila termobotky (z háemka teda, takže těžko říct, co to je za kvalitu) a stejně je má pořád studené :/
    JANISKA: souhlasím, taky jsem přesvědčená o tom, že sebejistota dělá hodně. kamarádka má jako matka problémy přesně v těch oblastech, kterých se předem hodně bojí, a šátek je jednou z nich - kvůli tomu nošení vzdala a to mi přijde škoda.
    DALEEN
    DALEEN --- ---
    JAZZ: Podle mě, když je dítě rozumně oblečené, má zateplené nožky a nefouká mu za krk, tak pokud je s matkou pod jednou bundou, tak mu zima být nemůže. Vždyť se hřejem vzájemně :)
    JAZZ
    JAZZ --- ---
    mám radost, jsem si vymyslela zimní zateplení mezi šátek a bundu, koupila jsem tenkou termofolii, tak uvidím:) jinak už jsme nošení testli i v mínus dvou stupních a syn byl i po hodinové procházce pěkně zahřátej..
    JANISKA
    JANISKA --- ---
    VENIKA: Netvrdím, že to u tebe bude probíhat u tebe stejně, ale mně malá první tři pokusy o nošení v šátku ze začátku (bylo jí jen pár týdnů) docela ořvala, vždycky ale po chvilce nošení za rychlý chůze, hopsání a vydávání uklidňujícího ššššš usnula a nošení se stávalo postupně čím dál snazší. Po nějaký době mi usínala v náručí už během dotahování šátku a nějaký hopsání vůbec nebylo potřeba, jednou jako mi maličká usnula ještě na rameni; teď už to uspávání takhle jednoduché zdaleka není, ale v šátku je dcera vždycky klidná, pokud není hladová/ počuraná nebo pokud se už po delší době nošení nepotřebuje protáhnout :) Když u nás byla lektorka šátkování, říkala, že to může být i tím, že se dítěti v náručí najednou uleví a potřebuje si postěžovat kvůli předchozí "separaci". A že po čase se to zklidní a miminko bude fakt spokojený. Neříkám, že to je nutně správná interpretace, ale u nás to tak asi fungovalo. Jinak taky měla malá fázi, kdy nechtěla nosit od muže, a teď ji nosíme já, muž i tchyně a všude je spokojená. U muže podle mě dost zafungovala jeho narůstající sebejistota - v šestinedělí se mě muž ptal pokaždé, jakmile malá zakňučela "pomoc, co mám dělat", teď už je naprosto suverénní pečovatel. Prý miminka tu nejistotu z rodiče vycítí a můžou být taky nejistá (cítí se pak v ohrožení). Tak hlavu vzhůru, věř si, že děláš pro svoje dítě to nejlepší, a určitě to bude dobré a nošení se vám oběma moc zalíbí.
    VENIKA
    VENIKA --- ---
    malymu jsou dva mesice, poridia jsem domu pujcenou manducu. Jako nositko se mi vubec nelibi, ale prisla mi nejjednodussi a nejdostupnejsi na zacatek a chtela jsem uz zacit, aby si trochu zvykl. Ze bych po tom ctvrtym mesici poridila neco lepsiho. Dneska probehl prvni pokus, mladik dostal 15minutovy hystericky zachvat :(. Urcite to budu zkouset dal, ted je cely odpoledne dost nenaladen, tak druhy pokus jeste neprobehl, ale uklidnete me, ze i pres tezsi zacatky se mu to muze zalibit?
    Pristi tyden chci vyzkouset i satek, ale tomu davam malou sanci, na tyhle veci jsem uplne leva.
    NICKIE
    NICKIE --- ---
    KLEVKA: ahoj, diky za nabidku ohledne satkovani. Nekdo uz mi predtim poslal kontakt na pani co si zvali domu tak se s ni domlouvam. Nerada bych neco pokazila..
    PETPET
    PETPET --- ---
    KLEVKA: husty! Nadhera... I ta cena. Nechapu jak to delaji!
    KLEVKA
    KLEVKA --- ---
    60% cotton / 40% repreve, 230 gr/m2, 75€ for size 6.
    Coming soon!

    ooo můj bože...(+: yaro jede, tohle bude specialita a hlavne ta barva a vzor uuu...to je laska....

    KLEVKA
    KLEVKA --- ---
    NICKIE: Proč ne? šátek máš svůj? napiš mi do pošty tvou adresu a nějak se domluvíme...Ukážu ti něco lepšího než kolíbky, pokud máš zájem...Kolíbky jako takové nevážu vůbec.....
    OXIS
    OXIS --- ---
    RYNA: ten je pěknej a hned k mání! ale furt asi budu patriot a počkám, až ty kabáty konečně našije angel wings :)) teda dokud se mi do té doby vejde pupek do mýho běžnýho kabátu. ale jsem ráda, že je už víc variant a možností.
    NICKIE
    NICKIE --- ---
    Nemel byste nekdo tip na nekoho v Praze, kdo je schopny nam dat nejaky domaci minikurz? Vazu ruzne kolibky a furt se mi tam staci do boku..asi budem potrebovat asistenci..
    JANISKA
    JANISKA --- ---
    MORPED: Na fotce to vypadalo jako klasický ergonomický nosítko: dítě čelem k matce, kyčle v abdukční poloze. Tchyně si moc nepamatuje na materiál, ale záda v tom prý zakulatit šla. Žili tehdy v Srbsku a fostali to nosítko darem od známejch, který občas jezdili do západního Německa.
    MORPED
    MORPED --- ---
    JANISKA: krasa a v cem ho nosila?Moje babicka nosila taky moji mamku,mela neco jako popelka na seno!:-)
    MULTICAT
    MULTICAT --- ---
    JANISKA: to je bozi!
    JANISKA
    JANISKA --- ---
    Ještě jedna rodinná fotka: nošení v každém věku (tchyně teda nosila i manžela před 32 lety :))

    RYNA
    RYNA --- ---
    KOTENCE: No to je mi jasný :) Ale teď už startovací čára pro všechny stejná není, takže pak pomalejší dítě v látkové plence vypadá ještě pomalejší, než je.
    FRENNET: To vypadá dobře, já bych to asi akorát neměla kam dát, ale stejně děkuju za nabídku. Já si to každý měsíc hledám na netu, ať vím, kam bychom se měli posunout.
    PETPET: Tak to je definitivní důkaz, že na látku to svést nemůžu a že to je jenom lenoch.
    JAZZ: No jo, já bych ráda, ale my máme doma docela zimu, v tomhle ročním období to s tou nahotou není jen tak... Krátkodobě přitopit můžu, ale není to na nějaké náhodné svlečení několikrát denně podle nálady.
    DALEEN
    DALEEN --- ---
    FRENNET: Jo to určitě. Moje pediatra má tuhle tabulku na nástěnce v čekárně. Tak si jí tam pokaždé prohlížím. Ona je fakt hezky udělaná. Se synem jsem si říkala "tohle už hezky umí, tohle taky". A teď s dcerou říkám "vidíš, tohle bys měla děta a ty ležíš jak pecka" :D
    GLOBALISTA
    GLOBALISTA --- ---
    RYNA: Tenhle týden jsem zase začala nosit víc, včera jsme byli venku (ale i v MHD) dvě hodiny. Dcera měla bodyčko s dlouhým, na to ještě jedno triko, punčocháče, ponožky, tenký flísový overal a merino kuklu. Bundu jsem měla rozepnutou. Ale byla poměrně mírná pražská zima, ani vítr nefoukal. Holka měla po rozbalení trochu studené nohy, ale nic hrozného.

    FRENNET: Tak tuhle knížku jsem měla půjčenou, prohlédla jsem si jí a vrátila, protože ukazovala, jak je syn pozadu a přitom dle dr to nebylo nijak tragické (cvičili jsme Vojtovku od 5. do 9. měsíce). Látkovky jsem mu začala pravidelněji dávat právě až v tom devátém měsíci.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam