• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KLEVKAŠÁTKY, NOSÍTKA(ergonomická)
    FRENNET
    FRENNET --- ---
    FRENNET: a ted! To nositko jsem nasla na aliexpresu za nejakych 80euro, ale co se divam tak original stoji 139 a ten model tam ani neni. Co to je? Jak tomu mam rozumet? Na tom nostiku na osahavarne byla znacka jinde nez na tech z jejich homepages. Jsem zmatena......
    Pritel peni, ze zase dalsi blbost do bytu a ze mi staci satek.....
    FRENNET
    FRENNET --- ---
    Na posledni osahavarne v brne jsem se zamilovala do nostika ergobaby. No vyrobce je cina....hmmm co si o tom myslet?
    JANISKA
    JANISKA --- ---
    JAZZ: Já jsem na nějaký fotce viděla Petera Dinklage s nosítkem, takže očividně i lidé pidivzrůstu mohou nosítko zvládnout, ale věřím, že je to asi s výběrem náročnější :) (Chudák ten Dinklage byl za tím dítětem úplně ztracenej, koukal mu jen kus nohou, co si pamatuju)
    KOTENCE
    KOTENCE --- ---
    JAZZ: Já manducu neprodám jen kvůli manželovi a ségře, sama radši beru šátek. Ale je pravda, že s rádochodícím dítětem je to rychlý sundavání a nandavání docela praktický. Teď s břichem jsem si zvykla poponášet "na koni" a do šátku dávám jen ubulený dítě, který zrovna nemám čas chovat.
    DALEEN
    DALEEN --- ---
    JAZZ: Mě se právě při vymotávání ze šátku obě děti spolehlivě probudily. Syna jsem s nosítkem mohla spícího odložit i ze zad :)
    Jinak, výška v tom určitě hraje velkou roli. Já mám 174, což je oproti tobě hodně velký rozdíl. Šátek je prostě přizpůsobivější, nosítku musí stoprocentně sednout, jinak je nepohodlné.
    JAZZ
    JAZZ --- ---
    RYNA: mně paradoxně déle trvala ta manduka a syn se v ní prohýbal ještě víc než v šátku-ale zkoušela jsem to jen jednou, nějak mi to nesedlo..každopádně i po jednom vyzkoušení si myslím, že větší nápor na záda budou nosítka, popruhy jsou narozdíl od šátku užší a šátek lépe rozprostře váhu přes záda právě třeba křížem, je to ale jen můj osobní názor. Sama uvidím, co se bude dít, až syna začnu vázat na záda, jestli se k nosítku nevrátim, prvního syna jsem nosila na zádech docela dlouho v krosně..
    DALEEN: spí i když ho vymotám z toho šátku:)

    já si mysllim, že je to daný i tou mojí výškou, šátek si prostě líp přizpůsobim než nosítky, které má jaksi pevně dané parametry
    RYNA
    RYNA --- ---
    JAZZ: asi si to maluju trochu naivně, ale myslela jsem, že různé ty popruhy a pásy u nosítek mým zádům trochu ulehčí. Rozhodně si plánuju pořídit nějaké, co se dá vzadu překřížit, takových je ale dost. Navíc se těším na rychlost a praktičnost uvazování, já šátek docela nerada vážu za den víc jak dvakrát, navíc jsem se to stále nenaučila bez zrcadla.
    Ale šátek je rozhodně krásnější, o tom žádná, a příležitostně ho asi budu vázat dál hlavně pro radost :)
    SANCHA: jo rozumím, mně nejvíc vyčerpává houpání na rukách po večerech, zvládnu to většinou jenom chvilku. A jestli mi přibyly svaly, to teda nevím, mám pocit, že zatím jsem teda těhotenstvím, porodem a mateřstvím svoje tělo jenom totálně oddělala :)
    DALEEN
    DALEEN --- ---
    JAZZ: Tak zrovna manduca se dá vzadu překřížit :)
    Já mám nosítko radši. Dítě je v tom rchleji usazané, rychleji vymotané. A s Beco Butterfly není probém i spící dítě předat druhé osobě (vyzkoušeno). Pokud dítě usne a já ho potřebuju sundat, tak ho jen odeplnu a položím do postýky a ono spí dál.
    JAZZ
    JAZZ --- ---
    v čem vám nosítka přijdou lepší? já teď vyzkoušela manduku a je mi oproti šátku hrozně nepohodlná, syn je v ní moc vysoko-možná je to tím, že mám 157 cm, a přijde mi v tom takový neutěsněný, navíc mi chybí i ten kříž, který dělá šátek přes záda..co se týče rychlosti úvazu, je to u mne tak nastejno..
    RYNA
    RYNA --- ---
    SANCHA: a jak snášej tuhle váhovou nálož tvoje záda? moje dítě má o dost míň a stejně solidně bolej, já jsem ale přestala se zimou nosit pravidelně a šátek vytahuju jen nárazově. Vidím to taky na brzký přechod na nosítko.
    KLEVKA
    KLEVKA --- ---
    KOTENCE: přesně, souhlasím. Proto je třeba si to nošení a hlavně šátky náležitě užííít (+:
    JAZZ
    JAZZ --- ---
    Česká spořitelna, a.s.
    V desátém ročníku soutěže Česká spořitelna Živnostník roku zvítězila Rehana Ježková, majitelka krejčovské dílny, která šije oblečení pro rodiče, kteří nosí své děti v šátcích. Podnikat začala na mateřské v roce 2010 a dnes? Vyváží 80 % zboží a má obrat 10 milionů korun.

    Rehana Ježková (@angelwingscz) • Instagram photos and videos
    https://www.instagram.com/angelwingscz/

    KOTENCE
    KOTENCE --- ---
    Když to vídím, tak se těším na miminko :-) Ty děti tak strašně rychle rostou, že to snad ani neni možný. Na tom nošení je to strašně znát, je to prostě jenom na chviličku...
    KLEVKA
    KLEVKA --- ---
    hlásím ze komu utekli yarousi, jako me na satkomanii, at ciha na isatcich, budou pry naskladnovat v pondeli...
    JAZZ
    JAZZ --- ---
    díky moc
    KLEVKA
    KLEVKA --- ---
    KLEVKA: nebo pevnější verze...
    17/30 Robin´s hip carry - Smyčka na bok (zpevněná)
    https://www.youtube.com/watch?v=6n-0yIX72HY
    KLEVKA
    KLEVKA --- ---
    JAZZ: pak úvaz na bok, pokud se necítíš na záda je taky hodně jednoduchý....
    Poppin´s hip carry
    https://www.youtube.com/watch?v=aovcmgXdk0k
    KLEVKA
    KLEVKA --- ---
    JAZZ: batoh je nejjednodušší úvaz na záda, který je dobré se naučit. Já se naučila dle tohoto videa...
    Batoh
    https://www.youtube.com/watch?v=Vf5NC-wcg7A
    JAZZ
    JAZZ --- ---
    tybrďo, to tak na jaře..tak já to zkusim "mechanicky"..podržim hlavu rukou
    KLEVKA
    KLEVKA --- ---
    JAZZ: zkus úvaz na bok, či na záda...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam