• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KLEVKAŠÁTKY, NOSÍTKA(ergonomická)
    MULTICAT
    MULTICAT --- ---
    SANCHA: boží! :)
    KOTENCE
    KOTENCE --- ---
    PETPET: jo, akorat ja pak uz to spici mimino neutahuju nahoru. Jde mi to nejak hur, nez povolit, a nechci ji budi.
    SIG
    SIG --- ---
    to jsem na to zvedava :D dekuji devcata :)
    PETPET
    PETPET --- ---
    SIG: mne to sice slo, ale nebylo mi to pohodlny. A dokud syn nedrzel poradne hlavu, tak to bylo divny i pro nej. Musela jsem mu hlavu podpirat a prso mu do pusy nacpat a pridrzovat (asi mam divny prsa)... Nikdy jsem nikam nespechala tak, abych si nemohla sednout, rozvazat a v klidu nakojit (kojila jsem a kojim celkem kdekoliv a neresim to).
    Ted, kdyz ma 15 mesicu uz je to jiny a rada ho kojim za chuze, protoze je tak aspon v klidu :-)
    Jinak je to, jak rikala Multicat- povolis uzel a ty pruhy, ktery mas pres ramena, trochu se zavlnis, popustis mimco niz a zase zavazes. Vytahnes prso a po nakojeni zase navazes vys. Chce to vyzkouset, ale neni to tak slozity, jak to zni napsany. Good luck!
    MULTICAT
    MULTICAT --- ---
    SIG: no, tak to je přesně ono ;) a proto mi to nešlo. Prostě povolis uzel, popustis holku níž k prsu a zase zavazes... Teda, pokud nosis v krizi vertikálně...
    Mně to nešlo, neměla jsem to v paži a asi jsem se i bála. V nosítku to šlo lépe a pak i v šátku, a věřím, že s případným druhým už to pujde dobře. Je tady pár holek, co to zmákly, třeba poraděj...
    SIG
    SIG --- ---
    MULTICAT: jako jak na to... zatim jsem nekde videla rady typu povolit/snizit uvaz... ale nevim jak jako povolit jak to dite dostanu dolejc?
    MULTICAT
    MULTICAT --- ---
    SIG: a co tě zajímá? Ja se teda naučila kojit až v nositku, v šátku mi to ze začátku taky nešlo a syn taky spal. Hodilo se to, když už byl zvědavý a hodí se to dodnes, kdy má skoro dva roky ;)
    MULTICAT
    MULTICAT --- ---
    SHIVA42: jo, právě - ta pohodlnost - právě proto jsem odhodila manducu :) vůbec mi neseděla...

    A stejně tak mě nadchl design.

    DUBPRINCESS: jak píše tabby... Ale já nemám zkušenost, jsem pro pevný šátek hned od začátku...
    SHIVA42
    SHIVA42 --- ---
    SAAYURI: Tula je super i co se tyce pohodlnosti a prakticnosti, nemuzu nic vytknout (pouzivala jsem ji i s novorozeneckou vlozkou kdyz male byli 3 mesice i ted bez ni). I kdyz musim priznat ze jsem si ji vybrala kvuli designu.
    SIG
    SIG --- ---
    jak je to s tim kojenim? neni to pro me zatim uplne aktualni protoze Meluzina jakmile uciti satek tak okamzite spi a spi dokud ji neodlozim, ale do budoucna bych tomu rada prosla na kloub :)
    TABBY
    TABBY --- ---
    DUBPRINCESS: Tak prumerne do sesti kilo. Mne se zacal provesovat na cca peti.
    DUBPRINCESS
    DUBPRINCESS --- ---
    MULTICAT: a ten elastický šátek je jen pro menší mimi? do jaké váhy/kolika měsíců cca se v něm dá nosit? jasně, záleží na značce, ale tak v průměru? díky
    MULTICAT
    MULTICAT --- ---
    SAAYURI: s elastickým šátkem nemám zkušenost, vázala jsem rovnou do pevného.. a ano, kojení v šátku je blaho. Jinak trochu OT, ale na bolest v zádech při kojení je bezva změnit na "savčí", vertikální polohu i mimo šátek...
    Tak ať se nošení daří!
    SAAYURI
    SAAYURI --- ---
    MULTICAT: Me to dneska ucila laktacni poradkyne poradne, predtim jsem to uvazáa dvakrat, asi ne uplne ok, tak tam vydrzela jen asi 10 minut... a jeste jsem zjistila, ze na ten elasticky satek je potreba trochu jiny uvaz, nez me ucila kamaradka, co mi ten satek pujcila, ze je lepsi kriz s kapsou venku a ne uvnitr. Mrnous v tom dneska vydrzel asi pul hodiny, nez zase zacala mit hlad, takze super. A hlavne mi to dela taky dobre na zada, oproti tomu ohnuti pri kojeni :)
    MULTICAT
    MULTICAT --- ---
    SAAYURI: ano, Tula je šikézní ;)
    Já jsem už na dalším levelu - mám tulu toddler...
    A dítě v šátku je boží, doporučuji...
    SAAYURI
    SAAYURI --- ---
    MULTICAT: Jee, dekuju! Dite v satku na Letne zni skvele, to je skoro za rohem a muzem to vyzkouset oba :)
    A ano, mrnous je jeste maly - neco pres 5 kg, Tula je od 7 kg, ja mam ted jeste pujceny elasticky satek, do ktereho budu vazat, popr. si koupime a zkusime tu vlozku. Jeste pak je jedna varianta, segra rodi za 2-3 tydny a ma doma Manducu z druhe ruky, tak si ji pripadne muzu pujcit a vyzkouset, ale ta Tula, ta vypada proste i hezky :)))
    SAAYURI
    SAAYURI --- ---
    TRAMIN: Dekuju :)
    MULTICAT
    MULTICAT --- ---
    MULTICAT: jeste doplnim... v bráně jsem slyšela jednou prodavačku zaškolovat do nošení a raději bych doporučila to dítě v šátku...
    MULTICAT
    MULTICAT --- ---
    SAAYURI: já jsem z manducy presedlala právě na tulu, psala jsem už dávno "recenzi". Ale já mám bezmála 180 cm... radim si je vyzkoušet, v Praze jsou min. dvě možnosti, kde vyzkoušet: dítě v šátku na Letné nebo brána k dětem... Tak hurá do toho ;)
    Tula je tedy pro trochu větší dítě, ty máš docela malé, ještě, ne?
    TRAMIN
    TRAMIN --- ---
    SAAYURI: brana k detem?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam