• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KLEVKAŠÁTKY, NOSÍTKA(ergonomická)

    Diskuze se týká kontaktního rodičovství, ovšem šátky a nosítka jsou velké téma hodné svého vlastního klubu. Společně si poradíme jak na to zdravě a hravě a taky se ujistíme že v tom nejsme sami. Budu ráda za nosící fotky, podporující příspěvky, tipy kde sehnat kvalitní šátky a nosítka ale i doplňky k nošení. (bundy, mikiny, příruční tašky, slintáčky na popruhy, návleky na nohy, kukličky no co vás vše kolem a kolem napadne) Další věc, za kterou budu moc ráda, jsou recenze a názory na různé šátky a nosítka aby se mohl zorientovat opravdu každý kdo má chuť nosit.... Ergonomickému nošení zdrar...!
    rozbalit záhlaví
    NYA
    NYA --- ---
    IFKA: kdyby mi nosítko nesedlo, mohu ho vrátit jako cokoli koupené v eshopu .. tak mi to přijde snazší než s tou půjčovnou.
    do té brány bych aj zajela, až budu v praze, ale není tam kde parkovat a my jsme na to dost vidláci, jezdit hromadnou dopravou

    ORTWORKA: v osmi týdnech jsem vázala na kolíbku a v ní se mu líbilo leda při chůzi. tak mi navázanej trochu řval a jak se rozhoupala chůze, tak byl spokojenej a brzo usnul. na jaře bylo trochu chladno, omotala jsem si kolem nás obou deku.
    ale na vesnici si člověk může dovolit módní výstřelky celkem neomezeně, protože raritní je už samo nošení :)
    IFKA
    IFKA --- ---
    NYA: možná by se vyplatilo si zajet někam nosítka vyzkoušet. nemám moc zkušeností, ale zatím jsem zjistila, že některá mi sedí líp než jiná a že to je individuální podle stavby těla. připadá mi to stejný jako s batohy - jen některé mají zádový systém, který mi sedne. chápu, že to máš daleko, ale mám dojem že třeba brána k dětem zasílá na půjčení.
    MISERY
    MISERY --- ---
    Tu Isaru řešily nosnice v Berouně, jedna si stěžovala, že se jí dvakrát rozepla ta hlavní přezka na bederáku :(
    Jinak Kokon (Guslenok) super! Hodím pak fotku :)
    VVENDY
    VVENDY --- ---
    NYA: v Plzni obchod Bosorka bere na Kibi rezervace. Termin dodani je pulka zari.
    NYA
    NYA --- ---
    KLEVKA: tyyjo, jsou moc krásný a ten Kokon získal moje srdce :)
    KLEVKA
    KLEVKA --- ---
    NYA: tohle je u kibi problem co znam kibi (+:
    supr nositko je jeste od Lenny lamb, tula, holky tu ted resily kokon, pak je nova znacka co jeste neznam a vypada pekne Isara...
    NYA
    NYA --- ---
    NYA: tak výběr se vyřešil sám, výrobce Kibi nestíhá vyrábět a dodávat prodejcům, tak se holt koupit nedá..
    resp. jedno jsem našla na bazoši, ale má to být dárek od příbuzných, tak raději nové..
    DALEEN
    DALEEN --- ---
    SIHAJA: Tahají za vlasy, minimálně to zkusí. Nosím ve většině případů vysoký drdol....dcera tahá i za cop... ale bohužel se mi válí po krku takové ty krátké vlásky, tak tahá za ně, příšerka :)
    SIHAJA
    SIHAJA --- ---
    Předevčírem jsem chtěla s chobotnicí vařit. Dala jsem jí do šátku dopředu, na záda jsem nějak neměla chuť energii. No a ta si mohla ukroutit hlavu jak chtěla koukat co jí dělám za zády. Bylo to chvilku docela vtipné, ale nějak stále její zájem o dění za zády neutuchal, tak uvidím, jestli to bude ze zad lepší :-) Jen se bojím, že mi bude tahat za vlasy... No, uvidíme.
    KLEVKA
    KLEVKA --- ---
    SIHAJA: V pohode (+:
    SIHAJA
    SIHAJA --- ---
    KLEVKA: Jsem slepá dík. Asi jsem to předtím dala s mezerou
    KLEVKA
    KLEVKA --- ---
    SIHAJA: zadej do lupy didytai je tam nejaka recenze...
    NYA
    NYA --- ---
    SIHAJA: to jsou nějaká spešl nosítka na osm chapadýlek? ,))
    SIHAJA
    SIHAJA --- ---
    Hmmm... přemýšlím taky nad pořízením nosítka na osmiměsíční chobotnici. Docela mě zaujal didy tai, který v pohodě posílají do Belgie. Někdo zkušenosti?
    NYA
    NYA --- ---
    ahoj, máte prosím zkušenost s nosítkem Kibi? jde mi o to, jestli se dá opěrka na hlavu přetahnout i pokud mám děcko na zádech..
    nejdřív jsem myslela, že pořídím Manducu, Kibi má ale o moc hezčí styl :)
    asi by bylo nejlepší to vyzkoušet, ale žiju na venkově a nakupuju přes net
    KLEVKA
    KLEVKA --- ---
    pak me jeste napada, takove neco mezi satkem a nositkem, lehke na zavazovani a od maleho miminka je didytai...hoptai, flytai....
    KLEVKA
    KLEVKA --- ---
    INXS: dále je vhodné od dvou mesicu bondolino,dale pak emeibaby, Je Porte Mon Bebe PhysioCarrier...
    KLEVKA
    KLEVKA --- ---
    INXS: nejvhodnejsi nositko pro tak maleho prcka je nositko od storchenwiege
    Nosítka Storchenwiege - ŠátkoMánie.cz
    http://www.satkomanie.cz/cs/187-nositka-Storchenwiege
    TORUVIEL
    TORUVIEL --- ---
    TORUVIEL: Tady nicméně píší, že toto nosítko (Beco Gemini) se obejde i bez té novorozenecké vložky, právě proto, že má tu úpravu šíře sedáku (pomocí druků). http://www.brouczech.cz/katalog/noseni-deti-4/Beco-Gemini-BLACK-DAREK-709.html
    TORUVIEL
    TORUVIEL --- ---
    INXS: Zrovna jedno ergonomické nosítko nabízím, jestli bys měla zájem. Původní cena byla ke 4tis, je téměř nepoužívané (dcera se ráda nosila spíš až kolem 2-3 let, a to už jsme měli větší nosítko, batolecí). [ OFFERINGNABÍZÍM: Ergonomické nosítko Beco Gemini (do 15kg) / Praha, Kolín / 2500 CZK ]
    Jaké nosítko je nejvhodnější se asi říct nedá, to je individuální. Nejznámější jsou asi Manduca, Kibi, Beco, Tula a další... Pro 2měsíční dítě bude možná třeba ještě novorozenecká vložka, ale nejsem si jista, dokdy je třeba, my takhle malou nenosili v nosítku, ale v šátku.
    INXS
    INXS --- ---
    nejvhodnější ergonomické nosítko pro dvouměsíčnaka pls? nemam energii na šátek spim dvě h denně a dnešní výlet s kočárem na trombocentrum mě dorazil
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam