• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KLEVKAŠÁTKY, NOSÍTKA(ergonomická)
    KOTENCE
    KOTENCE --- ---
    JAZZ: rozsirujou tu cast pod nohama, aby to i vetsi batole melo porad od kolene ke koleni.
    JAZZ
    JAZZ --- ---
    na co jsou rozšiřováky?
    DALEEN
    DALEEN --- ---
    KOTENCE: Zato rozšiřováky od Tuly jsou super, měkké, polstrované. Jen by asi nešly na Manducu. Na Beco sedí.
    KOTENCE
    KOTENCE --- ---
    Rozsirovaky na Manducu jsou pekne pitomy. Stojej pres 800 a vubec nefungujou. Teda fungujou, ale da praci si to nandat. Je to takova tenka latka, cely se to hrne diteti pod zadek a naopak vyhrnuje bundu nahoru. Ach jo :-/
    SIG
    SIG --- ---
    Prave jsem pochopila co to je mit ty kratky ruce :D
    JAZZ
    JAZZ --- ---
    nezbavujete se někdo tuly toddlera?
    KOTENCE
    KOTENCE --- ---
    IFKA: Vonzino1 ma videa i s novorozencem, ale ja ho mam az ted od 7. mesice a dite umi sedet.
    IFKA
    IFKA --- ---
    KOTENCE: asi lamí dotaz, ale odkdy se dá dítě dát do RS?
    KOTENCE
    KOTENCE --- ---
    Ja jsem nadsena z toho RS, nechapu, ze jsem to nemela uz ma prvni dite. Nakonec jsem rozpulila Storcha na dva dvoumetrovy a dobre jsem udelala.
    Dite je v tom behem par vterin, skvele se v tom koji a myslim, ze i miminu se to libi vic, kdyz zrovna nechce spat, ale jen se nosit. A navic to v batohu zabere minimum mista. Na poponaseni idealni. Nejradsi bych tak nosila porad, nic me neboli, ale nechci bejt kriva.
    A jeste to dobre vypada a chlapum se libej ty krouzky :-)
    RYNA
    RYNA --- ---
    IFKA: v té Bráně mi to taky tak přišlo, když jsme si tam byli nosítko zkoušet, výklad moc fundovaný nebyl. Nakonec se nám mnohem lépe věnovali v Dítěti v šátku.
    No a jinak - taky vnímám šátek jako pohodlnější, ale to nosítko se prostě nasazuje tak superrychle, že nevím, jestli to nebude se dvěma malými dětmi důležitější vlastnost :) Každopádně, stejně bychom ho asi u minimimina používali jen příležitostně, takže to snad nemusím tak hrotit.
    GILLIATT: ok, děkuju.
    TABBY
    TABBY --- ---
    GILLIATT: Mno, tak smazit rizky nebo krajet klizku mi prijde bezpecnejsi s ditetem na zadech.
    Zada jsou uplne dobra poloha, je tam mozne dat i novorozence, kdyz to teda clovek umi.
    Jinak teda vnimam rozdil mezi tim, kdyz ma nekdo metr osmdesat a vaze pulmetrove mimino, a kdyz ma nekdo s bidou metr sedesat a vaze totez. Na turistiku je to jedno, na domaci prace voser.
    KOTENCE
    KOTENCE --- ---
    KLEVKA: Vareni s dvouletou uz je spis do montessori auditla :-) My varime spolu tak od roka a pul. Vetsinou jsem ji davala misticky s fazolema nebo necim levnym a lehko ukliditelnym a varila taky... Ted uz mi "pomaha".
    GILLIATT
    GILLIATT --- ---
    RYNA: Já myslím, že ergonomicky je to v pořádku.

    Holky, jinak já se jsem teda normálně vařila, luxovala a dělala všechno s miminem na břiše, nemyslím, že je nutné dávat tří/čtyměsíční miminko na záda kvůli domácím pracem, ani mi to pro miminko nepřijde úplně dobrá poloha...
    IFKA
    IFKA --- ---
    RYNA: připadá mi, že záleží, na koho narazíš, mám pocit, že v bráně se míchají informované osoby s méně se zajímajícími :)
    dost mě teď zaujal tenhle blog a článek http://vbavlnce.blogspot.cz/2012/09/vaclav-testuje-ve-dvou-tydnech-do.html?m=1
    vyplývá mi z něj, že když je dítě v ergonomické poloze a nehroutí se nikam, je to úplně ok. v nějakém dalším článku dodává, že šátek si člověk lépe uzpůsobí, ale o poškozování ani slovo.
    KLEVKA
    KLEVKA --- ---
    DALEEN: chápu, každý má své metody (+: nejdůležitější je , že jsou dětičky spokojené....
    DALEEN
    DALEEN --- ---
    KLEVKA: No já s dítětem na zádech spokojeně sekám trávu. Ale u toho vaření a žehlení mi i překáží....
    RYNA
    RYNA --- ---
    GILLIATT: děkuju za odkaz!
    My už nosítko máme (Ergo) a starší dítě v něm stále aktivně nosíme. Jde mi o to, zda je to pro novorozeně fakt ergonomicky špatně - v Bráně k dětem mě od nosítka loni odrazovali, ale mému laickému oku se to zdá na pohled stejné jako vertikální úvaz, v němž jsem dítě nosila od samého začátku.
    GILLIATT
    GILLIATT --- ---
    RYNA: mrkni třeba tady:
    https://www.facebook.com/Alter-Native-217701884985387/photos/?tab=album&album_id=608632515892320 ,
    A pak jsou určitě ženský na fleru, co to šijou..
    A já dávala novorozeně vždycky do šátku - přišel mi hebký, příjemný, netlačící, prostě jsem si to pidi mimino nedokázala v nosítku moc představit (já jedu v manduce). Ale holky tady dávaj odkazy i na krásný měkký nosítka, tak tam si novorozeně představit dokážu.
    RYNA
    RYNA --- ---
    A ještě jedna věc mi vrtá hlavou - opravdu je rozdíl mezi vertikálním nošením novorozence v šátku a v nosítku s novorozeneckou vložkou? U prvního dítěte jsem nosila první cca čtyři měsíce striktně v šátku a až potom jsme přešli na nosítko, u druhého se ale zamýšlím nad tím, zda bychom nevyužili nosítko s vložkou už dřív - k šátku přítel nikdy nepřilnul, zato nosítko je téměř od začátku hlavně jeho doména - určitě by mi tedy pomohlo, kdyby druhé mimino mohl občas poponášet už od začátku i on.
    RYNA
    RYNA --- ---
    Prosím vás, nenechávala jste si některá nechávat šít nosící vsádku do svého obyčejného (nenosícího) kabátu/bundy? Jsem teď docela spokojená s těhotenským kabátem a říkám si, že by možná mohl posloužit i po porodu. Jednak doufám, že by vsádka mohla vyjít trochu levněji než samostatný kabát a taky mě trochu prudí kupovat si na každou příležitost speciální kus oděvu. Představuju si obyčejný pruh látky, který se připne mezi zipy.
    Kdybyste měly nějaké tipy, případně i kontakt na konkrétní osobu v Praze, která takové vsádky šije, budu ráda.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam