• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KLEVKAŠÁTKY, NOSÍTKA(ergonomická)
    MISERY
    MISERY --- ---
    HOZYM: Hlavně ji tedy máš fakt dost nízko, on to není "bederák", můžeš ji směle vytáhnout až pod prsa, tam ji pořádně utáhnout, s dítětem by ti měla sjet max na ta žebra. Ale mně třeba taky úplně nevyhovovala, teď mám Kokon a ten je mnohem pohodlnější.
    MULTICAT
    MULTICAT --- ---
    HOZYM: mně taky manduca nevyhovovala, vyměnila jsem za tulu a jsem spokojená. Dítě v šátku je dobrá volba, tam dobře poradí...
    HOZYM
    HOZYM --- ---
    Děkuju všem za rady, zaběhnu si tady na Letné do Dítěte v šátku, tam je možnost vyzkoušení různých nosítek. Myslela jsem, že něco dělám blbě já, nějak mě nenapadlo zkusit jiná nosítka :)
    LALUDMI
    LALUDMI --- ---
    HOZYM: Jsem taky prcek a mám Kibi. Jsem s ním naprosto spokojená a na dotažení má ještě kousek rezervu. Pokud jsi z Prahy můžu ti půjčit na vyzkoušení (malá už chodí všude pěšky, tak skoro nenosím).
    ADUSH_
    ADUSH_ --- ---
    HOZYM: Ja mela manducu pujcenou od kamaradky a strasne jsem s ni bojovala. Padaly mi neustale popruhy ikdyz byly dost stazene a porad neco. Poridila jsem si Tulu (teda uz toddler pac mala mela 11,4kg v te dobe) a je to mnohem, ale mnohem lepsi! Ja jsem sice hubena a vysoka, ale doporucuji vyzkouset i jine nositka. Ne kazdemu sedne manduca.
    DALEEN
    DALEEN --- ---
    HOZYM: Ona manduca je dost mohutná. A ty jsi drobná. Nebylo by lepší nějaké jiné nosítko? Tula nebo třebas Beco? Chce to vyzkoušet.
    SISTA
    SISTA --- ---
    prosim, poradte ohledne oblikani. mam 3 mesicniho kluka a nejsem si jista, jak ho v tomhle pocasi navlict do manducy. mam kapsu MAM a jemu bude pod ni stacit mit body, teplaky a teply fusky a presto kombinezu s capackama?
    HOZYM
    HOZYM --- ---
    MISERY: Bez dítěte pro ilustraci - při dotažení všech dotahováků se mi za manducu vejde ještě třeba plyšák :), váhou dítěte mi pak manduca klesne na boky a nazdar. Lepší to je samozřejmě, když mám na sobě svetr, ale nijak výrazně. Nevím, jestli mi popruhy padají z ramen z tohohle důvodu, že ji mám moc nízko, nebo čím to je..
    KLEVKA: díky za tip, zkusím.
    nemáte ještě nějakou radu, aby dítě tak nebrečelo, když ho z manducy vyndám? Při vyndání z kočáru řve chvíli taky, ale ne vždy a rozhodně ne tak silně :(

    LENZIE
    LENZIE --- ---
    KLEVKA: Už vím, co pořídit, abych ulevila zádům i rukám (v šátku sice uspím, ale zatím jsem se nenaučila vymotat ze šátku, aniž by se Tobiáš vzbudil, takže večer uspáváme klasicky v náručí...) :)
    JAZZ
    JAZZ --- ---
    KLEVKA: souhlas:)
    KLEVKA
    KLEVKA --- ---
    HOZYM: porid si gymnasticky mic, a muzes s nim v manduce sedet a houpat na mici, tak se nejlip uspava....
    MISERY
    MISERY --- ---
    HOZYM: Hoď sem fotku s Manducou, je lepší to vidět. Jestli dáváš bederák na pas, tak ho zvedni výš, spíš až tak na žebra nebo kousek pod prsa, mimčo bude lépe podsazené a bude mu tam příjemněji. Jinak já pořád houpu, jen když úplně vytuhne, tak můžu chvíli sedět. Ale to tak po plavání, když je fakt hodně unavená.
    KOTENCE
    KOTENCE --- ---
    HOZYM: V kavarne jsem miminko davala na satek, mimino davam na zem, ale to nejde vsude, takze na klin a v nejhorsim k prsu... Prebalovani na kline nebo na wc s prebalovakem :-) Aby se spici dite nevzbudilo, tak se vlastne porad pohupuju a sikovny je naucit se kojit pri noseni. Nositka to chce nejlip vyzkouset.
    HOZYM
    HOZYM --- ---
    Ahoj, " začínám" nosit už patým měsícem, hned od porodu, nejdřív v Caboo šátku a ted v Manduce, a pořád se potýkám s různými překážkami. Po probuzení začne dítě vždycky řvát a chce ven, a probudí se poměrně brzy potom, co se já přestanu pohybovat, což mi znemožnuje nosit jinak než na krátké pochůzky. Je na to nějaký fígl? Kam to dítě dáváte, když jste třeba někde na jídle nebo na kafi a vzbudí se, nedejbože potřebuje přebalit? Dále, Manduca mi pořád nějak nesedí, mám 47 kilo a mám problém, aby mi nepadaly pásy z ramen, když je dám křížem, zas mě z toho bolí šíje, pás kolem pasu bych potřebovala ještě dotáhnout, ale už není kam. Nemáte tip na nějaké nosítko vhodné pro vyhublé matky? :)
    SIG
    SIG --- ---
    rozhodla jsem se redukovat. chystam se vyslat do sveta mikinu na predni noseni, koupila jsem ji coby vel.44 ale rekla bych spis 46. nebo 44 a vetsi ditko. kdyby nekdo tak pisnete :)
    TRAMIN
    TRAMIN --- ---
    LENZIE: souhlasim,ze spinkaci deti jsou bozi. ja o tenhle kontakt prisla s koncem kojeni vlastne dost brzo. a pak prosel nejaky cas a tedka uz to zase umi. o vikendu vzala na milost manducu a usnula behem hrani bowlingu
    KLEVKA
    KLEVKA --- ---
    LENZIE: sladousek...(+: a satek perfektni, vypada uplne jako storch...
    LENZIE
    LENZIE --- ---
    KLEVKA: Děkuju :) Je to šanami jeans a je naprosto úžasný. A ještě jednou moc děkuju za pomoc, jak vázat, a za tip, který šátek koupit.
    MISERY: Děkuju :) Hlídám. Většinou má T. tepláky a ponožky nebo punčocháče - ty jsou mu větší, takže má na prstíky dost místa.

    Jinak jsem dneská málem uronila slzu, protože mi asi po měsící usnul T. "v náručí". Běžně se nechal chovat, ale usínal samostatně v postýlce nebo ležící vedle mě. Jediný, komu v náručí usínal, byl muž. A dneska v šátku na mě spinkal celou hodinu. :)

    MISERY
    MISERY --- ---
    LENZIE: A pozor na ty nožičky, aby overal netáhnul prstíky. Lepší používat tepláčky a ponožky a nebo o něco větší ten overal, ono to pak není dobrý, když ty malý prstíčky jsou zkroucený, je to pak jak když tlačí bota. Jinak samozřejmě super :-)
    KLEVKA
    KLEVKA --- ---
    LENZIE: super to mas...! co mas nakonec za modraska? jinak to natrenujes to utahovani...chce to cas....
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam