• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KLEVKAŠÁTKY, NOSÍTKA(ergonomická)

    Diskuze se týká kontaktního rodičovství, ovšem šátky a nosítka jsou velké téma hodné svého vlastního klubu. Společně si poradíme jak na to zdravě a hravě a taky se ujistíme že v tom nejsme sami. Budu ráda za nosící fotky, podporující příspěvky, tipy kde sehnat kvalitní šátky a nosítka ale i doplňky k nošení. (bundy, mikiny, příruční tašky, slintáčky na popruhy, návleky na nohy, kukličky no co vás vše kolem a kolem napadne) Další věc, za kterou budu moc ráda, jsou recenze a názory na různé šátky a nosítka aby se mohl zorientovat opravdu každý kdo má chuť nosit.... Ergonomickému nošení zdrar...!
    rozbalit záhlaví
    KOTENCE
    KOTENCE --- ---
    MISERY: Opravdu? Ja ji teda taky asi nosim proklate nizko... Myslela jsem, ze ten pas ma byt takhle dole. Ani si nedovedu predstavit, ze mam dite vejs a ten pas pres zebra.
    SISTA: Vejde se ti pod mikinu? Mimino beru do satku v domacim a pridam jen ponozky. Jestli se ti nevejde pod mikinu a ma jen tu kapsu, tak bych mu dala stejne, jako mas ty bez bundy. Hrejes mu celou predni cast, tak imho nepotrebuje moc oblikat.
    SISTA
    SISTA --- ---
    prosim, poradte ohledne oblikani. mam 3 mesicniho kluka a nejsem si jista, jak ho v tomhle pocasi navlict do manducy. mam kapsu MAM a jemu bude pod ni stacit mit body, teplaky a teply fusky a presto kombinezu s capackama?
    HOZYM
    HOZYM --- ---
    MISERY: Bez dítěte pro ilustraci - při dotažení všech dotahováků se mi za manducu vejde ještě třeba plyšák :), váhou dítěte mi pak manduca klesne na boky a nazdar. Lepší to je samozřejmě, když mám na sobě svetr, ale nijak výrazně. Nevím, jestli mi popruhy padají z ramen z tohohle důvodu, že ji mám moc nízko, nebo čím to je..
    KLEVKA: díky za tip, zkusím.
    nemáte ještě nějakou radu, aby dítě tak nebrečelo, když ho z manducy vyndám? Při vyndání z kočáru řve chvíli taky, ale ne vždy a rozhodně ne tak silně :(

    LENZIE
    LENZIE --- ---
    KLEVKA: Už vím, co pořídit, abych ulevila zádům i rukám (v šátku sice uspím, ale zatím jsem se nenaučila vymotat ze šátku, aniž by se Tobiáš vzbudil, takže večer uspáváme klasicky v náručí...) :)
    JAZZ
    JAZZ --- ---
    KLEVKA: souhlas:)
    KLEVKA
    KLEVKA --- ---
    HOZYM: porid si gymnasticky mic, a muzes s nim v manduce sedet a houpat na mici, tak se nejlip uspava....
    MISERY
    MISERY --- ---
    HOZYM: Hoď sem fotku s Manducou, je lepší to vidět. Jestli dáváš bederák na pas, tak ho zvedni výš, spíš až tak na žebra nebo kousek pod prsa, mimčo bude lépe podsazené a bude mu tam příjemněji. Jinak já pořád houpu, jen když úplně vytuhne, tak můžu chvíli sedět. Ale to tak po plavání, když je fakt hodně unavená.
    KOTENCE
    KOTENCE --- ---
    HOZYM: V kavarne jsem miminko davala na satek, mimino davam na zem, ale to nejde vsude, takze na klin a v nejhorsim k prsu... Prebalovani na kline nebo na wc s prebalovakem :-) Aby se spici dite nevzbudilo, tak se vlastne porad pohupuju a sikovny je naucit se kojit pri noseni. Nositka to chce nejlip vyzkouset.
    HOZYM
    HOZYM --- ---
    Ahoj, " začínám" nosit už patým měsícem, hned od porodu, nejdřív v Caboo šátku a ted v Manduce, a pořád se potýkám s různými překážkami. Po probuzení začne dítě vždycky řvát a chce ven, a probudí se poměrně brzy potom, co se já přestanu pohybovat, což mi znemožnuje nosit jinak než na krátké pochůzky. Je na to nějaký fígl? Kam to dítě dáváte, když jste třeba někde na jídle nebo na kafi a vzbudí se, nedejbože potřebuje přebalit? Dále, Manduca mi pořád nějak nesedí, mám 47 kilo a mám problém, aby mi nepadaly pásy z ramen, když je dám křížem, zas mě z toho bolí šíje, pás kolem pasu bych potřebovala ještě dotáhnout, ale už není kam. Nemáte tip na nějaké nosítko vhodné pro vyhublé matky? :)
    SIG
    SIG --- ---
    rozhodla jsem se redukovat. chystam se vyslat do sveta mikinu na predni noseni, koupila jsem ji coby vel.44 ale rekla bych spis 46. nebo 44 a vetsi ditko. kdyby nekdo tak pisnete :)
    TRAMIN
    TRAMIN --- ---
    LENZIE: souhlasim,ze spinkaci deti jsou bozi. ja o tenhle kontakt prisla s koncem kojeni vlastne dost brzo. a pak prosel nejaky cas a tedka uz to zase umi. o vikendu vzala na milost manducu a usnula behem hrani bowlingu
    KLEVKA
    KLEVKA --- ---
    LENZIE: sladousek...(+: a satek perfektni, vypada uplne jako storch...
    LENZIE
    LENZIE --- ---
    KLEVKA: Děkuju :) Je to šanami jeans a je naprosto úžasný. A ještě jednou moc děkuju za pomoc, jak vázat, a za tip, který šátek koupit.
    MISERY: Děkuju :) Hlídám. Většinou má T. tepláky a ponožky nebo punčocháče - ty jsou mu větší, takže má na prstíky dost místa.

    Jinak jsem dneská málem uronila slzu, protože mi asi po měsící usnul T. "v náručí". Běžně se nechal chovat, ale usínal samostatně v postýlce nebo ležící vedle mě. Jediný, komu v náručí usínal, byl muž. A dneska v šátku na mě spinkal celou hodinu. :)

    MISERY
    MISERY --- ---
    LENZIE: A pozor na ty nožičky, aby overal netáhnul prstíky. Lepší používat tepláčky a ponožky a nebo o něco větší ten overal, ono to pak není dobrý, když ty malý prstíčky jsou zkroucený, je to pak jak když tlačí bota. Jinak samozřejmě super :-)
    KLEVKA
    KLEVKA --- ---
    LENZIE: super to mas...! co mas nakonec za modraska? jinak to natrenujes to utahovani...chce to cas....
    LENZIE
    LENZIE --- ---
    Tak T. už se nosí... Ještě to musím pořádně vychytat, pořád mám pocit, že to není úplně ono, resp. že je potřeba ten šátek přeci jen ještě o kousek víc utáhnout.

    PISISKVOR
    PISISKVOR --- ---
    DALEEN: MISERY:
    dekuji, to mne dost usnadnilo vyber:)
    DALEEN
    DALEEN --- ---
    MISERY: Jo souhlasím, kabát musí sedět na matku, prostor na dítě vytvoří vsadka.
    DALEEN
    DALEEN --- ---
    PISISKVOR: Přiznávám, že syna už nenosím. To už fakt musí být abych ho vzala a když už tak na zádech (tam by se v bundě vešl taky), ale strašně se mu to líbí.
    A jediný problém, že mu dole koukají nohy :)
    MISERY
    MISERY --- ---
    PISISKVOR: Já myslím, že záleží, jakou budeš mít vůli v tom kabátu ty. Takže možná, že S bude lepší volba, pokud je to na knap.
    PISISKVOR
    PISISKVOR --- ---
    DALEEN: to je bozi, diky za info!
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam