• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KLEVKAŠÁTKY, NOSÍTKA(ergonomická)

    Diskuze se týká kontaktního rodičovství, ovšem šátky a nosítka jsou velké téma hodné svého vlastního klubu. Společně si poradíme jak na to zdravě a hravě a taky se ujistíme že v tom nejsme sami. Budu ráda za nosící fotky, podporující příspěvky, tipy kde sehnat kvalitní šátky a nosítka ale i doplňky k nošení. (bundy, mikiny, příruční tašky, slintáčky na popruhy, návleky na nohy, kukličky no co vás vše kolem a kolem napadne) Další věc, za kterou budu moc ráda, jsou recenze a názory na různé šátky a nosítka aby se mohl zorientovat opravdu každý kdo má chuť nosit.... Ergonomickému nošení zdrar...!
    rozbalit záhlaví
    PISISKVOR
    PISISKVOR --- ---
    IKARIE: RYNA: Tak to je mazec, doted jsem si myslela, ze to se deje jenom u nas doma. Mlade se chova, jakoby tu manduku chtelo zezrat a ta se pomalu meni na oslintanej smrdutej hadr, kterej by zaslouzil prat obden. Zuby nezuby, dudlik nedudlik, jinej textil nezere, pouze manduku a svymi bezzubymi usty se po tom ohani uz v momente, kdy si to oblikam, takze je cim dal tim tezsi ji v tom pak narovnat, kdyz na tom visi pomalu jeste kdyz to lezi na gauci:)
    LENZIE
    LENZIE --- ---
    IKARIE: Já motám na popruh/kraj šátku plínku a zatím to vždy stačilo.
    RYNA
    RYNA --- ---
    IKARIE: na fleru a podobných stránkách seženeš něco jako toto: https://www.fler.cz/zbozi/chranice-na-nositka-trojuhelniky-8094192
    IKARIE
    IKARIE --- ---
    my dneska vysli v novem ergu poprve k dr. idealni podminky na to se na ulici neprizabit, musim rict ze zkouska ohnem :)
    mam ale dotaz - eda se lehce zahryzl do popruhu a behem 10 min v nositku zeslintal asi 10cm latky (ma pres 5mesicu, tusim zuby). je to normalni? mam mu tam neco podlozit, plinku treba?
    LENZIE
    LENZIE --- ---
    KLEVKA: Dneska je evidentně nosící den :) Muž se ráno přišel rozloučit, vzbudil předčasně dítko a to je tudíž ukňourané a protivné. Pokud si zrovna nehoví v šátku, to si brumlá a tak napůl pospává :) Jen na to jídlo jsem ho musela dát dolů, protože jinak bych měla pastinák až na břiše ;)
    KLEVKA
    KLEVKA --- ---

    Dítě (2,5r) opět kašel a rýma, od rána nálada napruzená, tak jsem zkusila po dlouhé době nosítko na doma....Sranda je, že teď nechce dolů, podávání polévky tedy vypadá tak, že krmím levou rukou (jsem pravák) do zadu dítě sedící si v klidu na zádech (((+: No, kde je vůle, tam jde všechno (+:
    S_V_E_T_Y_L_K_O
    S_V_E_T_Y_L_K_O --- ---
    VŠEM velmi děkuji za odpovědi...už jsem i na fb byla přijata do skupiny o nošení a je tam mnoho informací, které dopomohou. Moc děkuji! :)
    DALEEN
    DALEEN --- ---
    KLEVKA: Nemám nic proti skupině. Jen nemám ráda kategorické výroky, že Beco se nedoporučuje. Právě, že Beco vyrábí nosítek hodně a pokud vím, tak nošení čelem ven inzerují jen u jedné verze.
    KLEVKA
    KLEVKA --- ---
    Tím myslím informace, které se z ní dají čerpat z nástěnek, záložek a podobně.
    KLEVKA
    KLEVKA --- ---
    DALEEN: tech beco je spousta verzi, ano nejake jsou v pohode a jina ne. skupina nosime deti je skvela a ja si za ni stojim.
    YELI
    YELI --- ---
    DALEEN: Jo tak :) Přesne tak, kdyby se tou skupinou mel člověk dogmaticky řídit, tak si mimino naváže hned po porodu do šátku a sundava ho jen na noc :D
    DALEEN
    DALEEN --- ---
    YELI: To byla rýpavá poznámka mým směrem :) Podobné skupiny jsou určitě dobré, ale jako inspirace a zdroj informací. Jen prostě tohle dogmatické tvrzení, že něco není dobré, protože tam to řekli, mi přijde přehnané. Obzvlášť když mám naprosto jinou zkušenost :)
    YELI
    YELI --- ---
    YELI: nositek a chybějící čárku prosím omluvte ;)
    YELI
    YELI --- ---
    TABBY: Chce to brát s rezervou, jako všechno ;) Ale zrovna to třídění nositel a jejich přehled se mi líbilo. To, že něco je už trochu fanatismus je věc druhá :))
    TABBY
    TABBY --- ---
    YELI: Jinymi slovy tu skupinu, kde nemas verit všemu, co tam uzivatele pisou :-P
    YELI
    YELI --- ---
    S_V_E_T_Y_L_K_O: Na novorozence ideálně satkove nosítka, tj. takový hybrid, je měkké jako šátek, ale nemusí se složite vázat. To je např. Caboo nebo Storchenwiege. Já osobně jsem na novorozeně měla toho Storcha a byl super. Bederak se zapne na klipsnu a popruhy se zavazou. Od 5.mesice jsem už pak pořídila Tulu, jak je dítě těžší, tak ten Storch mě už hodně tahnul na ramenou. Jestli jsi na FB, doporučuji skupinu Nosíme děti, tam jsou komplet informace a mně to moc pomohlo. Oblečení bych řešila až s miminem, až budeš vědět jak a co...
    DALEEN
    DALEEN --- ---
    TABBY: Hmm... nosila jsem obě děti od šesti týdnů s novorozeneckou vložkou. S rozšířením na nožičky zvládám nosit i čtyřletého. Možná to nechce věřit všemu, co píšou v Nosící skupině ;)
    HOZYM
    HOZYM --- ---
    S_V_E_T_Y_L_K_O: V Praze je možnost vyzkoušet různá nosítka a šátky v obchodě Dítě v šátku na Letné, půjčují se vždy na týden oproti nějaké záloze myslím.
    TABBY
    TABBY --- ---
    DALEEN: V Nosici skupine se pise nasledujici:

    Beco - od 4 měsícu do cca 10 měsíců - vydrží krátce. Vysoká pořizovací cena vzhledem k době využití. (Výrobce produkuje verze kde lze nosit čelem vpřed.)
    DALEEN
    DALEEN --- ---
    S_V_E_T_Y_L_K_O: Jen dodám.... neexistuje univerzální návod. Protože tobě může sedět něco jiného než co ti kdo doporučí. A pak se ti taky může stát, že dítě prostě nosící nebude.
    Kamarádky holčičku jsem třebas do šátku prostě nenavázala, žádným způsobem tam nešla nacpat. Nosítko vezme na milost jen na chvilku. Prostě se nosit odmítá.
    Nosítko je určtiě dobré vyzkoušet, což ve 32tt už asi nezvládneš, tedy s nosítkem bych počkala až po porodu.
    DALEEN
    DALEEN --- ---
    TABBY: Proč není Beco doporučované? Mám Beco Butterfly II., odnosilo dvě děti a nevidím v něm problém. Je to prostě ergonomické nosítko, dost podobné jako třeba Tula.
    IKARIE
    IKARIE --- ---
    pred nejakou dobou jsem se tu ptala na zkusenosti s lillebaby.
    Líllébaby 4 Seasons ergonomické nosítko - Líllébaby - Ergonomická nosítka - Malvík.cz - pro malé i větší
    https://www.malvik.cz/Nositka/Ergonomicka-nositka/Lillebaby-4-Seasons-ergonomicke-nositko

    tak az dnes jsem se dostala do malvika, nositko jsem zkousela a prislo mi subjektivne dost podobne ergu i tule. nicmene cena vysoka, plus jste mi tu komentovaly nevhodne polstrovani na zadech, takze jsem ho tam s klidem nechala. nejpohodlnejsi mi z tehle trech prisla tula, ale ergobaby bylo tesne v zavesu (ta latka je trosku pevnejsi, tula je mekci) - no a protoze jsem potrebovala v malvikovi uplatnit voucher, nakonec jsem koupila to ergo s velrybama https://store.ergobaby.com/marine

    tak doufam, ze nam dloho vydrzi a bude pekne slouzit :)
    TABBY
    TABBY --- ---
    MISERY: beco neni doporučované.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam