• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KLEVKAŠÁTKY, NOSÍTKA(ergonomická)
    TABO
    TABO --- ---
    KLEVKA: chci to od dubna dal.
    (blby je, ze se mi jeste musi aspon trochu libit barevne a ty tencel loktushe jsou desne jemne barvy :( )
    co vatanai s primesi? treba husavik?
    KLEVKA
    KLEVKA --- ---
    TABO: a chces o na leto? merino od loktushe je nepatrne silnejsi satek, nez ten tencel, ten je vylozene tenky, vzdusny... je mozne ze ten elastik ma v sobe nejakou umelinovou primes a tim moc dobre nevetra, ale osobni zkusenost s elastikem mam nulovou....
    TABO
    TABO --- ---
    KLEVKA: diky moc za rady!
    ja se v tom elastiku potila normalne doma v lednu, pretopeno tu nemame. :/
    co merino? to by mohlo byt take OK?
    KLEVKA
    KLEVKA --- ---
    Tencel

    Tencel je v mnoha ohledech báječné vlákno. Má unikátní vlastnosti co se týče managementu vlhkosti: je schopný absorbovat až o 50% více vody než bavlna a vlhkost rovnoměrně rozvádí - ta se tím pádem lépe odpařuje. Má antibakteriální účinky. Je jemný a velmi příjemný na dotek, krásně splývá. K tomu všemu se snadno udržuje, protože je odolnější než většina jiných vláken.

    Surovinou pro výrobu Tencelu je dřevo eukalyptů. Tencel se vyrábí bez použití jakýchkoli toxických látek. Jeho výroba je mnohem méně náročná na spotřebu energie a vody než výroba většiny textilních vláken, ne nadarmo se mu tedy přezdívá “zelené vlákno”.

    Na naše šátky používáme Tencel od rakouské firmy Lenzing, která za jeho výrobu obdržela evropské označení ECO-Label. To znamená, že v procesu výroby nejsou používány žádné toxické látky ani chlór a že dřevo pro výrobu pochází z porostů obhospodařovaných trvale udržitelným způsobem.


    Něco povídání přímo od Loktushe....
    KLEVKA
    KLEVKA --- ---
    TABO:
    KLEVKA:
    jeste teda poznamka k tomu poceni, poceni je fyziologicka reakce organismu na horko a tim se ochlazujes, ve vedrech se proste potit budes , jen ten tencel je vyhodny, je chladivy a absorpcni. Je to celulozove vlakno eukalyptu.
    KLEVKA
    KLEVKA --- ---
    TABO: doporucuju ti vrele tencelovou loktusi, zkousela jsem ji a pokud chces neco na mimi a tenkeho nepoticiho tak zaplesas...ten ayu supr, nekousal ale na mimi bych si ho osobne nekoupila...
    TABO
    TABO --- ---
    KLEVKA: oni maji jen jeden druh si myslim. chci to na novorozence. prvni ditko bylo v elastiku (pak ve 3-4m manduca) a bylo mi v nem silene vedro. tak hledam na druhe neco tenkeho s primesi, po zvazeni optimalne tencel ci vlna. v ayu je 50% recy plastu, ale to asi tencel nebude ze? proste mi jde o to, jestli nekdo vyzkousel, jak je satek prijemny. zda nekouse, clovek se v nem nepoti atd...
    KLEVKA
    KLEVKA --- ---
    TABO: kdyz si zadas do lupy ayu, vypadne ti tam recenze na jejich ring sling... a o jaky satek mas presne zajem? a na jake ditko?
    TABO
    TABO --- ---
    holky mate nekdo zkusenost se satkem Ayu?
    IFKA
    IFKA --- ---
    RYNA: aha, tak bezva, že je k čemu se uchýlit, až začne být batika ze slin příliš výrazná :)
    naše před jídlem upřednostňuje kromě nosítka hlavně celulózu, asi má deficit .P
    MISERY
    MISERY --- ---
    RYNA: Že jsem se na to nezeptala dřív já! Ale teď už mi na to neslintá. Teď mi slintá na bundu... doh...
    RYNA
    RYNA --- ---
    IFKA: náhodou jsem viděla i slintáky pro žravce horizontálních lemů :)
    Zvonkovité chrániče na nosítko - mnoho vzorů / Zboží prodejce Elena Slanska | Fler.cz
    https://www.fler.cz/zbozi/zvonkovite-chranice-na-nositko-mnoho-vzoru-8212725
    ještěže naše dítě se radši krmí jídlem :)
    DALEEN
    DALEEN --- ---
    IFKA: Neupíráš :) Já jsem si je fakt koupila proto, že se mi líbí. A výsledek je, že je tahá dcera. Ožužlala je párkrát, to jo. A je fakt fajn, že se nemusíš bát, když to dítě strčí do pusy. Ale žít se bez nich dá :D
    IFKA
    IFKA --- ---
    DALEEN: no právě, jako šperk si to dokážu představit, teda teoreticky, kdybych nosila tenhle typ korálů, což zrovna nenosím. Ale občas to i někoho vidím, tak jsem do říkala, jestli dítěti neupírám nebo, co je klíčové pro rozvoj a well-being :D
    DALEEN
    DALEEN --- ---
    JAZZ: Podle mě to ale dost záleží na dítěti. Moje děti když se kojily tak je zajímalo jen prso, nic jiného. A při nošení spíš koukají ven nebo spí, takže nemají potřebu si s něčím hrát. Já si je kupovala pro sebe, abych mohla nosit nějaký "šperk" u kterého by mi nevadilo, že za něj dítě tahá nebo si ho chce půjčit a ožužlat.
    JAZZ
    JAZZ --- ---
    DALEEN: mno, na to jsem taky skočila:))zakoupila, a měla je snad jednou..fungovalo to někomu tak, jak má, jakože "kojící" a "nosící" korále?
    DALEEN
    DALEEN --- ---
    IFKA: Mám silikonové korála od http://www.mamachic.cz/ a jsou moc hezké. Synovi byly fuk a dcera si je okamžitě chtěla dát kolem krku už v dost nízkém věku. Nekousal je ani jeden. Nebo ano, ale ne v šátku, spíš je tak tahali oba doma.
    IFKA
    IFKA --- ---
    nám ožírá ten horizontální lem, ne popruhy, takže slintáky jsou na nic, u šátku jakbysmet :)
    máte někdo zkušenost se silikonovými nebo háčkovanýni korály jako kousacím doplňkem? baví to nošence? Nebo od toho má člověk jen louži slin ve výstřihu?
    SIHAJA
    SIHAJA --- ---
    PISISKVOR: To mě tak pobavilo, že jsem se uvnitř smála celou poradu :-)
    P.S.: Naše dítě je taky ožírač :-) Na začátku byl nejoblíbenější zobák plyšové kachny a moje máma z toho chudák dáví, takže je to dvojitě vtipné. Dítě s kachním zobákem v puse o moje máma, která se na to nemůže dívat neb se jí zvedá žaludek :-D
    IKARIE
    IKARIE --- ---
    PISISKVOR: ja jsem v te zime venku furt myslela na obecnou skolu a rikala sem si, ze k latce mu jazyk prece nemuze primrznout :))
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam