• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KLEVKAŠÁTKY, NOSÍTKA(ergonomická)
    MISERY
    MISERY --- ---
    AOTEAROA: Sedmička :) (kupovala jsem ho primárně pro muže)
    AOTEAROA
    AOTEAROA --- ---
    MISERY: když už teď znám miliardu designů šátků, tak pokud se dobře pamatuju, ten tvůj by mě až tak nenadchl barevně. jestli je to šestka, tak mi ale prosím tedy ještě jednou pošli fotku do pošty a já se na něj ještě jednou mrknu ;)
    MISERY
    MISERY --- ---
    AOTEAROA: A nechceš přeci jen zkusit ten můj eleville? :) Je to bavlna/bambus.
    AOTEAROA
    AOTEAROA --- ---
    náš měsíční nošenec :)

    vím že ten úvaz nicmoc, ale byl to první pokus se "záclonkou", měla jsem to moc u krku a samozřejmě mě z toho bolela hlava :)) ale nějak jsem to udělat musela, abych se mohla ohýbat do stěhovacích krabic a nemuset mu pořád držet hlavu. byl spokojen, než mu bylo vedro.



    můj druhý šátek, 100% bavlna, i přes trochu nezanošenou hrubost perfektně drží. na léto budu ale vybírat něco chladivějšího, až se budu potit na sluníčku. uvažuju o bambusu s bavlnou, na nějaké superšpica materiály asi nebudu mít finance, ale ráda si poslechnu případné tipy.

    PETPET
    PETPET --- ---
    SIG: posli fotku a cenu :-) muzeme klidne i vymenit a pak zase zpet...
    SIG
    SIG --- ---
    VERONIKAEMA: uvidis sama.. treba budete dekomilky. a jak jsi uz psala, kdyz ti nebude vyhovovat proste ho strelis a poridis jinej - zalezitost maximalne tydne :)
    SIG
    SIG --- ---
    Kdyz uz leto/miniditko... nikdo nechce toho naseho konopnyho didyho :(
    nejde mi ani tak o prachy jako o to aby nezahalel nez u nas bude dalsi potomek, nevite o nekom kdo by se o nej za zlomek ceny dobre staral a pak mi ho prodal zpet?
    SIG
    SIG --- ---
    VERONIKAEMA: aspon tak. ale i tak je to teda odvaha :)
    jako na leto a na minidite bych do toho osobne nesla... snad vam to bude vyhovovat
    SIG
    SIG --- ---
    VERONIKAEMA: tjo 320 je na miminko docela dost, to kupujes novej nebo uz od nekoho?
    SIG
    SIG --- ---
    koukam na ten trojhranek a doslo mi, ze vlastne nenosim podprdu. potrebovala bych to upnout na az na satek... takze bambusova plina, nuzky, dva cvocky a kladivko? by asi slo :D jako napad se mi to moc libi
    AOTEAROA
    AOTEAROA --- ---
    MISERY: Mám bambusové pleny :-) používám je totiž jen různě kolem mimina, na utírání, blinkání a tak. Jsou nádherně měkké a savé. Ale nedržela by tam, ten cíp by byl fajn a sama si to vyrábět jsem líná :-D
    MISERY
    MISERY --- ---
    SIG: Já myslela, že plína bude stačit, ale hrozně jsem se pod ní potila, ten trojhránek je z bambusu a kam se hrabe Bittner, to se nedá srovnat ;)
    SIG
    SIG --- ---
    teda ziram jaky jsou vychytavky :D ja mezi nas v lete davala na polovinu prelozenou plinu :D takze trojhranek jdu hned okouknout zrovna jako bambusovou kuklicku. mame od Angel neco z Outlastu je taky tenoucka a zmakly jsme s ni i zimu. ale ma uplne votresnou barvu tak rada zkusim neco jineho :)
    MISERY
    MISERY --- ---
    Jo, trojhránek od AW je super, používala jsem hodně. A jinak do šátku byla super (a i mimo šátek používáme furt) ta Bamboolik kukla z bambusu. Mají letní jednovrstvou a zimní 2 vrstvy.
    PISISKVOR
    PISISKVOR --- ---
    AOTEAROA: podle te gramaze to vypada, ze to fakt odpovida letnimu obleceni (viz treba tady http://aidina.cz/?product=merino-vlna-100-cerna), i kdyz ta fotka na me pusobi uplne jinak teda:) ale asi bych tomu verila. spis by mne asi vadilo to, ze sice kukla super, ale pokud ditku bude couhat oblicej ven, tak ho nema chranenej, a to je problem.
    dnes venku jsem vyzkousela toto https://www.babycar.cz/...ble-bucket-hat-girls-white-0-6m-doprodej-?gclid=CNPWnaW52dMCFQbjGwodSJsIAA, ve vetsi velikosti mam i toto https://www.babycar.cz/...caron-iltem-flap-hat-white-0-6m-doprodej-?gclid=CN22raa52dMCFe4W0wodKaoNqA, oboji super, chrani oblicej i krk (nosim teda v manduce) a kdyz Zorka usnula, tak jak sklopila hlavicku, mela ten klobouk kolem hlavy jak slunecnik - uplne parada (a libi se mi hodne to SPF k tomu).
    spis si asi sama zkus predstavit jak to dite nosis, a jak mu lze zajistit ochranu obliceje, prijde mne, ze ta kukla asi neni uplne to pravy orechovy (na leto).
    cekuj ten 3uhelnik http://www.vnaruci.cz/doplnky/trojhranek-biobavlna-2-ks-v-baleni-angel-wings-372.html. to mne prijde fajn napad.

    jinak jeste k tem kloboukum s SPF, mela jsem i Baby banz (taky SPF50, nekde ho hrozne doporucovali) a vratila jsem ho, to upinani pasku kolem obvodu hlavy bylo uplne nefunkcni, vsude z toho lezly nite...nevim no.
    AOTEAROA
    AOTEAROA --- ---
    PISISKVOR: hele třeba konkrétně tady: https://www.fler.cz/zbozi/kukla-letni-merino-vlna-smetana-tyrkys-lem-7463984
    píše tam: "Gramáž: 145g/m2 hladké, 150g/m2 rib (vroubkované)
    Tato gramáž se ideálně hodí pro nošení mimča v šátku i na teplé jaro, parné léto a teploučké podzimní dny. Na zimní období již doporučíme merino s gamáží 250g/m2."
    a taky: "Savost potu - povrch vlákna (šupinky) je hydrofobní a odvádí pot, ten se buď odpaří nebo se jeho páry, jsou-li zadržovány (například dalším vnějším oděvem), natáhnou dovnitř vlákna, které je naopak hydrofilní. Přitom má vlákno vlny schopnost absorbovat vlhkost až do objemu 1/3 své váhy . Klíčové přitom je, že díky svému hydrofobnímu povrchu i plně "nasáté" vlákno zůstává na omak suché a zároveň neztrácí nic ze své termoregulační schopnosti."

    jo a k dotazu, mám na sobě podprdu a tílko, takže teoreticky něco montovacího na podprdu by šlo - bez té chodit nikdy nebudu :))
    PISISKVOR
    PISISKVOR --- ---
    dekuji za rady, nakonec z satkomanie bude k dispozici na pujceni behem tydne, tak dam pak vedet, treba by se to nekomu mohlo hodit.
    brana k detem je v Brne bohuzel docasne zavrena (vyzkouset v Praze nemuzu, ale diky za nabidku!)

    AOTEAROA: tos ji mela na holym tele nebo na tricku s vystrihem? da se sehnat (a urcite i jednodusse usit) takovej latkovej 3uhelnicek, co se pomoci nejspis patentku pripne na raminka od podprsenky (od angel wings, maj to treba vnaruci.cz).
    nemyslela pani spis moiru nez merino? nejsem odbornik, ale co mam tenkou merinokuklu od manymonths, tak na tu uz ted zacina byt teplo, ale v chladnejsich dnech to jeste jde.
    mam i tohle https://www.mamaja.cz/funkcni-obleceni/kojenecka-cepicka-moira-supermicro, a to je fakt ultra tenky a lehky, urcite vhodny i na leto, ale zas v lete potrebujes spis ksilt, rekla bych (klobouk nebo cepicku s ksiltem a ochranou na krk). nedavno jsem koupila od zn. Lassig, ma to UV50 a je to dost fajn
    AOTEAROA
    AOTEAROA --- ---
    podělte se, jak to máte s pokrývkou hlavy pro miminko v šátku, zajímá mě to hlavně teď na jaře a v létě, kdy mému malému bude 2-6 měsíců. koukala jsem po nějakých kukličkách, páč do kočárku mi to přišlo lepší než čepička, když je teď ještě chladněji, a tam u tenké merino kukly paní píše, že je dobrá do šátku i na parné léto. tak mě zajímá, jestli někdo fakt miminku do šátku dává kuklu. nejspíš jo, jako ochranu před sluncem? a stejně je asi potřeba mezi nošence a nosiče dát nějakou vrstvu, já teď doma mám na sobě dítě v šátku, máme tu chladno a stejně jsem tam musela dát složený kapesník, abychom se nelepili. díky.
    SAAYURI
    SAAYURI --- ---
    PISISKVOR: Ja brala Baby, protoze mam ditko drobenejsi. 8,2 kg, 12 mesicu.
    KLEVKA
    KLEVKA --- ---
    MULTICAT: už se těším, až se potkáme (+: p.s. už si chystáš šátko výbavu na novoška?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam