• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KLEVKAŠÁTKY, NOSÍTKA(ergonomická)
    JANISKA
    JANISKA --- ---
    Tak musím říct, že nošení novorozeněte je fakt tak super, jak jsem si představovala :) A včera jsem dokonce zvládla se šátkem zubařku; dítě celou dobu výměny plomby zůstalo spokojeně u mě na břiše. Jen mám tentokrát po porodu nějak ochablejší svaly než minule a po delším nošení (cca dvě hodinky) mě teda šíleně bolelo břicho. Co s tím? Asi zatím nic a čekat, že? Fyzio v porodnici mě několikrát varovala, ať hlavně nezačínám břicho posilovat dřív než po třech týdnech od porodu (a já jsem teď vlastně tejden po porodu).
    JAZZ
    JAZZ --- ---
    jj.
    TABBY
    TABBY --- ---
    KAREN: Kdyby ses mi tam podívala po 4 nebo 6 s hedvábím, byla bych ti vděčná... Potřebuju tenký nosný šátek na batoh nebo kříž a potom na wiggleproof uvažuje ma záda.
    KAREN
    KAREN --- ---
    btw. koukám v "nový" brněnský Bráně k dětem ke zdraví:



    https://www.facebook.com/pujcovnasatku/posts/1293408460784883:0
    KAREN
    KAREN --- ---
    JAZZ: to mas ale na mysli primo RS satek, nebo ne?
    JAZZ
    JAZZ --- ---
    jinak tula toddler stále frčí..i na dluhé tůry...
    JAZZ
    JAZZ --- ---
    viděla jsem na nějaké paní RS na Gutovce a zalitovala, že jsem tuto možnost nevyužila, když byl syn menší:)
    KAREN
    KAREN --- ---
    budu si kupovat satek a asi bych rovnou s nim koupila RS krouzky - bude to teda klasickej dlouhej satek, 4,7 m, ale predpokladam, ze ty krouzky vyuziju i s nim. akorat mi vrta hlavou, jakou velikost poridit - jak to odhadnu, poradite? satek je bavlna + repreve + hedvabi, 280 g...
    LENZIE
    LENZIE --- ---
    KLEVKA: jojo, taťka se sám přihlásil, že půjde s nosítkem, že kočár nechce :)
    SANCHA: děkujeme. Nosítko je od Storchenwiege. Je super, i když teda není rychlonasazovací, páč se musí vázat, ale už jsme si zvykli :)
    AOTEAROA
    AOTEAROA --- ---
    heheh :))

    ale musim říct že mám pocit, že ten bambus snad fakt funguje chladivým efektem. plus jsem si pořídila od angel wings takové ty ne moc krásné trojuhelníčky na dekolt, aby se dítě nelepilo obličejem. přišla jsem teď zapařená zvenku, je tam teplo a bylo těsně před deštěm, a poté co jsem přišla domů a teče mi pot po zádech, tak dítě neječí vzteky že jej upečený a chce okamžitě vyndat, ale dál spí a možná mě nechá i pár minut něco dělat. a to má dneska jen bavlněné oblečení a ne bambus, a navíc punčocháče.

    jen teda začíná takový to období, kdy se dítě začne občas odstrkovat nebo se drží nakřivo, to bude ještě zábava, jsem ráda že jsem začla týden po porodu a nemusim ho na to teď "učit" :))
    SIG
    SIG --- ---
    tu rozjizdite prehlidku snovych satku?
    AOTEAROA
    AOTEAROA --- ---
    VERONIKAEMA: Horní lem si obvykle vytáhnu trochu víc nahoru a jak to tam zůstane volné, sroluju si tam kapesník. Případně když pak potřebuju, můžu kapesník dát pryč, látku vytáhnout až na hlavu dítěte, a přitáhnout to do podpaží a k uzlu, aby to tam nebylo volné. Nicméně můj 2měsíční už nechce mít hlavu zajištěnou a urputně chce koukat :-)
    KLEVKA
    KLEVKA --- ---
    VERONIKAEMA: v poradku krasa nadhera, ma krasne zakulacena zadicka-ditko, trosinku bych dotahla jeste horni lem kolem hlavy ditka...ale jinak parada, nebo tam muzes hodit srolovanou zinku...
    TABBY
    TABBY --- ---
    VERONIKAEMA: Chce to víc podsadit - kolena mají být vys nez zadeček, což nemáš. Predkloñ se, vem malou pod kolinky a jakoby ji setřes dolů do té kapsy (nebo můžeš zatlačit na paty směrem nahoru).
    PISISKVOR
    PISISKVOR --- ---
    KLEVKA: ten svetr je fakt uzasnej, jestli mas v planu udelat si radost, tak s timto bych fakt nevahala:). ja ho mam ve velikosti XS, cervenej, krasna syta barva. mam 180cm a sem docela stihla, rukavy jsou mi akorat, dole decku malicko couhaj nozicky (10kg v Manduce), ale majitelka eshopu mne dobre poradila, ze vetsi kupovat nemam - nozky krapet trci tak ci tak a je to pak hodne volny pres zada, ze to pada.
    mimochodem je super i na normalni noseni bez ditete.
    PETPET
    PETPET --- ---
    AOTEAROA: ten je teda luxusni! A moc vam to slusi!

    Ja uz se tak tesim na dalsiho nosenecka!!
    KLEVKA
    KLEVKA --- ---
    AOTEAROA: tyjo na slovensku? huste, to jsem nevedela....
    SIG
    SIG --- ---
    SIG: mela k tomu byt fotka ale zase mi to nejde :(
    SIG
    SIG --- ---
    dopo jsme nesly s Mel tatovi do prace svacu. v merinodece. navrat v poledne a musim rict ze super. bala jsem se, neverila, ale fakt to funguje. horko bylo, neasi v tehle teplotach, ale nebyly jsme vylozene spareny :)
    takze hlasim ze i v 365g/m to jde krasne a v ramci moznosti prijemne
    Jen kdyby si prisera furt nesundavala ten klobouk :/
    AOTEAROA
    AOTEAROA --- ---
    KLEVKA: Díky moc :-) já tu značku objevila díky Duhovce, když v jednom videu měla RS Erna in Wonderland, který mě svou kýčovitou barevností s obrázkem nadchnul, ale na šátku v plné délce už mě tak nebral a navíc to byla jen bavlna s já hledala něco aspoň trochu funkčního a lehčího na léto, co bude mít na sobě ideálně tyrkys. Dost se mi líbil Moisha Zephyr v tyrkysu s merinem, ale bála jsem se že to bude deka, funkční spíš na chladnější období. Jinak Moisha obecně se mi dost líbí :-)

    Zajímavost, kokadi je německá značka, ale šátek je tkaný na Slovensku :-)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam