• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KLEVKAŠÁTKY, NOSÍTKA(ergonomická)
    KLEVKA
    KLEVKA --- ---
    AOTEAROA: tyjo, to vubec neznam, prvni si rikam to je moisha? a on kokadi. Je naprosto krasny...fakt vau a ten svetrik taky...moc se mi ty zavinovaci svetry libi....snad si jednou taky udelam radost...
    LENZIE
    LENZIE --- ---
    Bylo mi teď pár dní ouvej, tak kluci chodili na nákup spolu.

    AOTEAROA
    AOTEAROA --- ---
    tak ještě detail ;)
    SIG
    SIG --- ---
    AOTEAROA: aaaaaach
    AOTEAROA
    AOTEAROA --- ---
    a kdopak tady má novej šátek.... :)
    pořídila jsem nakonec Kokadi Arielle Saphir, je to bavlna a 40 % bambus. od začátku měkký a příjemný, hladký a lehce lesklý. je to rozdíl oproti mému bavlňáku Yaro Basket, který je taková docela drsná deka (i když teda už taky měkne). je pružnější, a přitom ani po celkem 5 hodinách v úvazu kangaroo a pak ksk) jsem necítila, že by mě to někde táhlo, což se mi s Yaroušem po delší době stává, ale zas uvidíme "v zátěži" - tohle bylo spíš sezení a popocházení, takže po náročnější procházce v lese se třeba projeví jinak, ale věřím že ne.
    pořídila jsem bambus kvůlu vedru, do toho měl syn bambusové body a kraťásky + namazané nohy. byli jsme o dost méně zpocení než jiné horké dny, i když opět, bylo to bez tělesné námahy - byla jsem na svatbě :)
    krásně se dotahuje a je hrozně příjemný do ruky, ještě víc jsem měla potřebu si bobek na prsou hladit :D



    a letní bambusový malinový svetřík od Angel Wings byl taky super, jen je teda fakt obří. padá mi docela z ramenou, protože je nemám tak široká, je to velikost XL a já normálně nosím aspoŇ vel. 44. takže doporučuju kdyžtak kupovat spíš menší velikost.

    PISISKVOR
    PISISKVOR --- ---
    SKLIBA: kdyby se ti nahodou do vybirani pripletla tula nebo manduka, pridam srovnani manduky a tuly toddler. nositka jsou to obe pohodlny, tula ma o neco napucanejsi ramenni popruhy (takze je to o neco mekci a pohodlnejsi), ale neni to az tak extremni rozdil. tula ma trosku jinak resenej bederni pas nez manduka, napohled vypadaj stejne, ale manduka ho ma vzadu trosicku vykrojenej, jako by tula mela +- rovnej, a manduka do oblouku (smerem nahoru, ale neni to nic extremniho). jo a tula ma vepredu na bederaku kapsicku na mobil (coz se muze hodit).
    mela jsem ted 2 tydny doma tulu z pujcovny, a jak mi driv pri kratkym vyzkouseni u pribuzne prisla mnohem lepsi nez manduka, tak po tom dvoutydennim zkouseni mi prijdou dost srovnatelny.
    skladny jsou obe uplne stejne, mozna tula se rychleji sundava, protoze prezka na bederaku nema bezpecnosti pojistku (ktera je podle me stejne zbytecna).
    kdyz to srovnam celkove, zustanu zrejme u manduky (nosim v ni od zacatku), ale kdybych ted nemela zadny nositko a kupovala bych pro vetsi dite, tak koupim tulu toddler.
    KLEVKA
    KLEVKA --- ---
    JANISKA: jééé, všichni se tulí (+:
    JANISKA
    JANISKA --- ---
    První úvaz naší Julie. Včera odpoledne nás pustili z porodnice a od té doby je starší dcera dost divoká. Šátek dnes ráno výrazně pomohl obě děti zpacifikovat :)

    SKLIBA
    SKLIBA --- ---
    FRENNET
    FRENNET --- ---
    SKLIBA: zkus vygooglit znacku "Skaldino". Je urcena pro noseni vetsich deti a je to cesky vyrobce. Tady v Brne si ji holky dost chvali, jedna v nem nosi i 4 letou holku.
    KLEVKA
    KLEVKA --- ---
    AJIMIRA: ten zvedavy kukuc...(+: krasne..
    TABBY
    TABBY --- ---
    AJIMIRA: Na hlavu urcite lehky kloboucek a na nohy lehke kalhoty. Uz jenom kvuli otlakum od nositka / satku. Navic UV faktor bavlna je pro minina vic nez vhodny. Tenhle jsem davala diteti ja (mam ho v nabidce na MMB za 40 Kc):

    AJIMIRA
    AJIMIRA --- ---
    A ještě tedy dotaz k nožičkám.. Mám je v těch vedrech nechat volné? Myslím tím bez punčoch.. Jde mi o to, abych ho na slunci nespálila.. snažím se chodit stínem, ale přece jen těch pár míst na slunci projdu.. Hlavičku jsem mu chránila čepičkou, ale neuchránila obličej (není spálenej, ale věřím, že za chvilku by byl..), tak přes něj vzdušně pokládám plínku... Co s nožičkama to nevím... Díky za rady.
    AJIMIRA
    AJIMIRA --- ---
    A tady ještě pyšně přidávám fotku z naší první jízdy metrem :-)

    AJIMIRA
    AJIMIRA --- ---
    MULTICAT: byli jsme opocení, ale dalo se to zvládnout :-) Ve větších vedrech nevím... na nožičkách měl punčošky, bála jsem se, aby se nespálil.. uvidím jak to budu řešit dál :-) Konečně nejsem omezená kočárkem! :-)
    KLEVKA
    KLEVKA --- ---
    Posdílím článek o tom, co tu nedávno proběhlo. Proč se nemusí miminku v šátku líbit...?
    Když již zvládáte techniku úvazu, čáru přes rozpočet šátkování vám může udělat miminko, které v šátku pláče. Vzpíná se, prohýbá se do luku, pláče a ne a ne ho utišit. Znejistíte… Co se děje? Nelíbí se mu u mě? Neubližuji mu? Jestli ho něco nebolí.

    Miminko v šátku pláče
    http://pruvodcerodicovstvim.cz/miminko-v-satku-place-co-delat/
    KLEVKA
    KLEVKA --- ---
    AJIMIRA: skvělé, mám moc radost (+:
    MISERY
    MISERY --- ---
    SKLIBA: Onbu mi brzy přijde od Eli Handmade, vzhledem k tomu, že je to vhodné právě pro už chodící děti, tak by to mělo mít cenu :-)
    SKLIBA
    SKLIBA --- ---
    SKLIBA: ještě doplním - nosit můžu jen vepředu, dozadu mi nedovolí poničené ramenní klouby a také na zádech obvykle přítomný batoh s potřebnostmi
    SKLIBA
    SKLIBA --- ---
    Ahoj, mám dotaz - kdo tu příležitostně nosíte větší děti (12+ kilo), jaké nosítko se vám osvědčilo? Nejde mi o delší nošení, potřebuju vymyslet něco pohotového, co bude skladné a zvládnu to instalovat i v mhdbuse, když už mi mladej vytuhne cestou domů, odnést v ruce ho sice zvládám, ale stejně ho musím vzbudit, abych mohla otevřít dveře do bytu... Uvažovala jsem o RS případně onbu - je to pro tuhle váhovou ještě dobrý nápad? Osobní zkušenosti?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam