• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KLEVKAŠÁTKY, NOSÍTKA(ergonomická)

    Diskuze se týká kontaktního rodičovství, ovšem šátky a nosítka jsou velké téma hodné svého vlastního klubu. Společně si poradíme jak na to zdravě a hravě a taky se ujistíme že v tom nejsme sami. Budu ráda za nosící fotky, podporující příspěvky, tipy kde sehnat kvalitní šátky a nosítka ale i doplňky k nošení. (bundy, mikiny, příruční tašky, slintáčky na popruhy, návleky na nohy, kukličky no co vás vše kolem a kolem napadne) Další věc, za kterou budu moc ráda, jsou recenze a názory na různé šátky a nosítka aby se mohl zorientovat opravdu každý kdo má chuť nosit.... Ergonomickému nošení zdrar...!
    rozbalit záhlaví
    FRENNET
    FRENNET --- ---
    VERONIKAEMA: no hele, na rehabkach jste urcite nebyly naposled. Nachystej si dopredu otazky a pak ji bombarduj. Ja to takhle delala a pak si fotila cviky co jsem mela s malou cvicit.
    Jinak jak pise KLEVKA:, dr a rehabci vidi bud visitko, nebo spatne navazane dite. Proto jsou vice mene proti tomu. Zenska co jsem k ni chodila na rehabky neni moc nadsenec barefoot. V zime mala nechtela chodit v nicem jinem, nez v barefoot botech od LL. Ty, kdyz videla a osahala si, tak se ji libili. Tak opravdu diskutuj a ukazuj.
    Dalsi vec je, ze pokud by mala mela opravdu problem, tak to poznas. Ne hned, ale casem jiste. Bude nespokojena, protoze bude chtit udelat neco co ji nepujde, pujde blbe atd...a pak uz musis sama uzna jestli ji "nechas lopatu nebo koupus bagr".
    KLEVKA
    KLEVKA --- ---
    VERONIKAEMA: Posilam jeden clanek k tomu cviceni, http://marketastrnadova.cz/jak-vojtit-i-kdyz-u-toho-porad-place/
    a k tomu noseni, vetsina doktoru, pokud nejsou trochu osviceni a nevzdelavaji se dal, noseni nedoporuuje pouze z toho duvodu, ze o nem opravdu nic nevi..!!! Nebo ziji v tom, ze noseni jsou visitka, coz opravdu dobre neni...Spravnym nosenim prave stimulujes motoricky vyvoj...Nicmene ve trech mesicich je miminko podle me porad malicky prtousek a ze mu zrovna nejde perfektne tohle? jiste mu jde neco jineho...Pises ze hlavu drzi, tak to je podle me v pohode, asi potrebuje vic casu na trenink. Ja bych tyhle tabulky u pediatru fakt nekam zahodila. Kazdy mame svuj cas a kdyby dite nebylo s vyvojem nejak extremne v poradku, myslim, ze bys to urcite poznala sama..
    TABBY
    TABBY --- ---
    VERONIKAEMA: VERONIKAEMA: To, co popisuješ, dělalo moje dítě taky a pediatra to neřešila. Nosila jsem, samozřejmě, a dítě je v normě ...
    FRENNET
    FRENNET --- ---
    Ne morskou vilu, ale Fidellu sirens.
    FRENNET
    FRENNET --- ---
    Prosim Vas, v brnenske Brane jsou akcni satky uz rozchytane. S hedvabim meli uz jenom ten duhovej s dirkou na lemu v jeho prostredni casti. Tim padem jsem ani nekoukala dal po delce a cene.

    VERONIKAEMA: tak a mam duvod k pavum poridit morskou vilu!!!! Toho druheho satku - burgundy pavi od didymosu se zbavovat nebudu, porad je krasny!
    SIG
    SIG --- ---
    SIG: ten= ted
    SIG
    SIG --- ---
    ten jsem vytahla z police "svatebni" yaro la vita mint... tenkej jak papir, gramaz pisou snad dokonce pod 200, 100% bavlna.. a taky pecka. 9 kg, 2hodiny+ uplne s prehledem...navit ta barva je tak fresh, ze mu chybi jen platek citronu. neskutecne me bavi
    TABBY
    TABBY --- ---
    KLEVKA: Mam ty mimineci a skvostně se dotahují. Nosím v nich 10 kg a porad se to da...
    KLEVKA
    KLEVKA --- ---
    TABBY: ted se fakt rozjeli a ztracim prehled (+: prave ze tyhle velrybky docela maj...a mam v nich chaos jestly byly dobre na novosky nebo na batolaky, ale mam pocit, ze byly prave i nejake hrubsi na vetsi deti...
    TABBY
    TABBY --- ---
    KLEVKA: Kolik jich je vlastne typu? igloolik ma docela povest...
    KLEVKA
    KLEVKA --- ---
    HABRENKA: jo, dik za info...
    HABRENKA
    HABRENKA --- ---
    KLEVKA: klasickej zakar, asi jako ta duha, tzn kolem 250g/m tipuju... ani tenky ani tlusty :-(, proste takovej "uni", na batole bych to nedala
    KLEVKA
    KLEVKA --- ---
    HABRENKA: tady ten vatanai, to je tenky, nebo ten na tezsi deti? ja v nich mam chaos....
    HABRENKA
    HABRENKA --- ---
    hodila jsem do trziste tri satky a manducu, cena je pripadne k jednani, kdyby nahodou, dalsi fotky rada dodam v pripade zajmu...
    KLEVKA
    KLEVKA --- ---
    AOTEAROA: Miminko se prave lepe vyviji je-li noseno. Pohybem na tvem tele mimi zapojuje v mozku vnitrni funkce, spracovava pohyb...Mam kolem sebe velkou spoustu nosicich zen a nedavno jsme se na jednom kurzu shodly, ze nosene deti se motoricky vyvyji mnohem rychleji, je to prave tou neustalou stimulaci. Na fb si zkus vyhledat stranku z bricha na bricho...Tam poustuji casto skvele clanky....
    Jinak kdyz bylo moje dite mimi, tak jsme klidne pronosily cele dny a bylo to uzasne, uzivej si miminko a ze ho muzes nosit a starosti hod za hlavu...(+:
    TABBY
    TABBY --- ---
    SIMCIIQ: Kdyztak dneska (to uz nestihnes) nebo zitra vecer akce od Kurzovny: https://www.facebook.com/Kurzovna/
    SIMCIIQ
    SIMCIIQ --- ---
    Neni tu nekdo z prahy, kdo by se se mnou sesel a ukazal mi vazani na zivo? Myslim, ze to nedelam spravne.
    KAI
    KAI --- ---
    KAI: uschne ;)
    KAI
    KAI --- ---
    VERONIKAEMA: já se tomu taky vždycky pošklebovala, až jsem narazila na stokrát omýlaný problém - potřebuju šátek přeprat. Nojo, ale do čeho navážu než úschově, aha?! ;)
    AOTEAROA
    AOTEAROA --- ---
    Co si myslíte o celodenním nošení v šátku, máte někdo načteno? Nosím obvykle jen jednu, max dvě epizody denně, pokaždé hodinu až tři, ale občas někde čtu že někdo nosí celý den. Zajímalo by mě, jestli a jak dlouho je to pro vývoj miminka dobré. Vidím třeba že v šátku dítě mnohem víc spí než mimo něj. A je jasné že tyhle věci se s postupným věkem v řádu týdnů mění. Ráda si nechám doporučit, kde si o tom něco přečíst.
    LENZIE
    LENZIE --- ---
    Dneska jsme byli na výletě a mrňous strávil nejvíc času v nosítku u táty. Spokojeně koukal, broukal si i spinkal. Ani u mě se mu tak nelíbilo.
    Jen muž si teď stěžuje, že ho bolí lýtka :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam