• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • Přišli jste skrz odkaz na příspěvek, který již neexistuje.

  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KLEVKAŠÁTKY, NOSÍTKA(ergonomická)
    AOTEAROA
    AOTEAROA --- ---
    ELLANOR: Nejsem ultra zkušená, ale kolíbka mi nepřijde vůbec dobrý nápad a myslím že se fakt moc nedoporučuje, a když ano, tak spíš pro mikro miminka, 2m už je docela velké dítko které by nemělo s vertikálním úvazem mít problém. Raději bych volila vertikální a dobře zajistila hlavičku.

    Kondiční procházky začínám dělat, protože mám záda naprd a paradoxně se s šátkem cítím lépe a zároveň myslím že na kondici to bude taky super :-)
    ELLANOR
    ELLANOR --- ---
    Dobry den, chtela bych se zeptat na zkusenost, jestli kolibka spotrebuje vic nebo min satku nez uvaz ve svisle poloze.
    S prvnim ditetem mi byla kojeneckou poradkyni doporucena poloha na kolibku, tak jsem prekvaena, ze se ted doporucuje spis na svislo. Je pravda, ze tam ma mala hlavu na bok, ale proste ju jednou zavazu doprava podruhe doleva.. Mala ma ted 2 mesice, ale je to obrik (vel 68), starsi dcera byla tak velka v pul roce. Jenze cvicime vojtovku na blokly krk, tak chci se satkem opatrne. Uz je to teda lepsi, s rehabilitacni doktorkou jsme zkonstatovaly vyrazne zlepseni, pekne konickuje a vydrzi ji to dlouho.

    Jeste bych se chtela zeptat, jestli nekdo zkousel kondicni prochazky se satkem. Presneji receno nordic walking? :))..
    AOTEAROA
    AOTEAROA --- ---
    Našla jsem zajímavý článek o nošení dětí a diastáze břišních svalů, tak se podělím.
    Mj. se tam píše, že s ohledem na břicho a bedra jsou lepší jiné úvazy než ksk. Tak já jdu trénovat ;-)
    Diastáza a nosenie detí v ergonomickej pomôcke | mama ma nosí s láskou
    https://mamamanosislaskou.wordpress.com/2017/05/17/diastaza-a-nosenie-deti/
    S_V_E_T_Y_L_K_O
    S_V_E_T_Y_L_K_O --- ---
    TABBY: no z toho mi právě už skoro vyrostl.
    TABBY
    TABBY --- ---
    S_V_E_T_Y_L_K_O: Babyvak ;)
    S_V_E_T_Y_L_K_O
    S_V_E_T_Y_L_K_O --- ---
    TABBY: jojo to jsem myslela :D to musím probrat s manželem to je potřeba vrtat do zdi. Já právě myslela, zda je něco na tělo takového.
    TABBY
    TABBY --- ---
    TABBY: Pouzivala jsem to na prostredni dite, ktere nesmirne spatne spalo. V kombinaci s vysavacem. (A kdyz se vysavac uvaril, nastoupilo CD s bilym sumem nastavene na smycku, ovsem za tu vterinu, nez placka zase nastartovala, se dite spolehlive vzbudilo. Fakt psycho. Potom jsme sumeli lampickou Chicco ;)
    TABBY
    TABBY --- ---
    S_V_E_T_Y_L_K_O
    S_V_E_T_Y_L_K_O --- ---
    MISERY: co přesně myslíš? to na zavěšení ze stropu třeba taková ta houpačka?
    MISERY
    MISERY --- ---
    S_V_E_T_Y_L_K_O: A co hacka?
    S_V_E_T_Y_L_K_O
    S_V_E_T_Y_L_K_O --- ---
    TABBY: obojí mám, ale právě jsme chtěla něco na způsob toho babyvaku, aby s tím nebyla moc práce, něco rychlého, kde kouká do nebe nebo na mě. Uspávám venku. Z šátku by šla kolébka udělat, ale to vypadá trošku složitě. Budu to zkoušet.

    AOTEAROA: máme rituály a tak je ted budu muset trošku pozměnit. Mám to podobně. V noci "první dvě spaní" spí v hnízdě, pak už vedle mě v posteli u prsa, také to střídáme strany.
    Derivace jsem si nevšimla, četla jsem deprivace :D to je dobrý :D
    AOTEAROA
    AOTEAROA --- ---
    AOTEAROA: Derivaci teda fakt nemám, ale ani deprivaci, kterou jsem chtěla napsat :-D
    AOTEAROA
    AOTEAROA --- ---
    S_V_E_T_Y_L_K_O: Asi rada k ničemu, ale mě téměř vždy usíná u kojení, díky tomu že používám polštář tak po kojení na mě může spát vlastně jak dlouho chce, takže po nějaké době přenesu do hnízda a je to. Většinou spí dál.
    Akorát teda to se týká jen prvního večerního spánku :-D zbytek noci tráví na prsu se mnou v posteli a několikrát za noc měníme strany. Díky tomu ale nemám spánkovou derivaci.
    Ve dne mi už skoro nespí, tak to ani nezkouším. Šátek je často jistota, ale to bych se musela hýbat, a navíc ho z něj pak nejde skoro nikdy spícího vyndat...
    TABBY
    TABBY --- ---
    S_V_E_T_Y_L_K_O: Tak možnosti jsou v zásadě dve - nositko, nebo šátek. :)
    S_V_E_T_Y_L_K_O
    S_V_E_T_Y_L_K_O --- ---
    ahoj holky potřebuji poradit od narození mé mininko večer usíná v baby-vaku ale už mu začíná být malý. Prosím o radu co místo něj? Protože on jinak neusne je zvyklý u mě ale já ho v ruce tak dlouho neunesu...
    Doufám že existuje něco co to nahradí.
    PISISKVOR
    PISISKVOR --- ---
    VERONIKAEMA: z osobni zkusenosti bych rekla ze hodne zalezi na tom, nakolik duverujes tomu fyzioterapeutovi. protoze pokud je to kvalitni fyzio, tak vojtovku naordinuje v momente, kdy je to opravdu nezbytne nutny, pokud je to treba hranicni, tak necha byt s tim, ze si vas pozve na kontrolu. moje dite pri vojtovce hodne rvalo a fyzio nam rekla, ze pokud to proziva takto extremne, tak to nema smysl, protoze to neprospiva nikomu (podotykam, ze decko ma velmi drobny odchylky ve vyvoji, nic extremniho). noseni teda vubec neresila, tak on malokdo asi nosi 24/7, nebo...?:) co treba zkusit jinyho fyzio, pro overeni?
    zkus se na to divat i tak, ze cim driv jsi prisla, tim jednoduseji a lepe se daji pripadne vady korigovat. stejne jako ze ty jsi matka a ty o tom rozhodujes, takze pokud se ti to nezda vhodny, tak od toho upust a zustan jen u sledovani stavu (dobrej fyzio ti podrobne rekne, co sledovat, a kdy treba event. prijit).
    jinak ohledne toho paseni vseobecne, dulezity je hlavne dite na to brisko pokladat, dobrej zpusob je treba pokazde pri prebalovani na minutu dve, proste odhadem na chvilku (protoze u prebalovani je jisty, ze na to clovek nezapomene a jak uz ma to dite jednou polozeny, tak to jde skoro samo).
    at uz se u toho paseni projevuje jakkoliv, dulezity je, aby mimino bylo v pohode s polohou na brichu, protoze z teto polohy se dal odviji psychomotor. vyvoj a jit opacnym smerem decku neprospiva, ba naopak. jestli se u toho jen nejak kymaci ale jinak je s tou polohou ok, tak se uricte neboj, casem se vycvici, uvidis:)
    ja napr. znam rodinu kde to resi tak, ze decko pry polohu na brichu nema rado, tak ho na bricho vubec nedavaji, no a v 9 mesicich to dite umi pouze lezet na zadech, nic jinyho, neumi se ani otocit, oni ho uz nejakou dobu pasivne posazuji mezi polstare a vsem to prijde ok, vcetne pediatra (a nosi taky, akorat v Tule). tak tohle je treba priklad jak ne. jinak myslim, ze noseni na to vliv nema, spis jde o to umoznit decku dostatek casu behem dne aby se mohlo hybat i samo.
    jinak pristup pediatra bych asi hodnotila kladne, u naseho decka totiz byl v jistym casovym useku relevantni duvod cvicit, ale pediatr to prehlidl a nebyt me iniciativy, tak se to neresilo vubec. mne prijde ze nekteri pediatri hroti veci moc, a nekteri na to uplne hazej bobek, ale ja treba radsi trosku zaplasim nez neco uplne projet no.
    FRENNET
    FRENNET --- ---
    VERONIKAEMA: no hele, na rehabkach jste urcite nebyly naposled. Nachystej si dopredu otazky a pak ji bombarduj. Ja to takhle delala a pak si fotila cviky co jsem mela s malou cvicit.
    Jinak jak pise KLEVKA:, dr a rehabci vidi bud visitko, nebo spatne navazane dite. Proto jsou vice mene proti tomu. Zenska co jsem k ni chodila na rehabky neni moc nadsenec barefoot. V zime mala nechtela chodit v nicem jinem, nez v barefoot botech od LL. Ty, kdyz videla a osahala si, tak se ji libili. Tak opravdu diskutuj a ukazuj.
    Dalsi vec je, ze pokud by mala mela opravdu problem, tak to poznas. Ne hned, ale casem jiste. Bude nespokojena, protoze bude chtit udelat neco co ji nepujde, pujde blbe atd...a pak uz musis sama uzna jestli ji "nechas lopatu nebo koupus bagr".
    AOTEAROA
    AOTEAROA --- ---
    Moje 2,5m miminko koníky rozhodně nepase a na bříšku je dost nerado. Nechávám to na něm a někdy časem si ho nechám od někoho prohlédnout. Uklidnila mě kamarádka, jejíž jedna dcera pásla koně snad od narození a druhá až v pěti měsících.
    Jinak malej cvičí pěkně, teď začal dělat takový ty zběsilý pohyby, rozhodně posiluje břicho :-D a hlavu si začínal držet dost brzo a teď vydrží v šátku dost dlouho koukat. Možná budu spíš víc nosit, než pasivně pokládat ;-)
    KLEVKA
    KLEVKA --- ---
    VERONIKAEMA: Posilam jeden clanek k tomu cviceni, http://marketastrnadova.cz/jak-vojtit-i-kdyz-u-toho-porad-place/
    a k tomu noseni, vetsina doktoru, pokud nejsou trochu osviceni a nevzdelavaji se dal, noseni nedoporuuje pouze z toho duvodu, ze o nem opravdu nic nevi..!!! Nebo ziji v tom, ze noseni jsou visitka, coz opravdu dobre neni...Spravnym nosenim prave stimulujes motoricky vyvoj...Nicmene ve trech mesicich je miminko podle me porad malicky prtousek a ze mu zrovna nejde perfektne tohle? jiste mu jde neco jineho...Pises ze hlavu drzi, tak to je podle me v pohode, asi potrebuje vic casu na trenink. Ja bych tyhle tabulky u pediatru fakt nekam zahodila. Kazdy mame svuj cas a kdyby dite nebylo s vyvojem nejak extremne v poradku, myslim, ze bys to urcite poznala sama..
    TABBY
    TABBY --- ---
    VERONIKAEMA: VERONIKAEMA: To, co popisuješ, dělalo moje dítě taky a pediatra to neřešila. Nosila jsem, samozřejmě, a dítě je v normě ...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam