• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KLEVKAŠÁTKY, NOSÍTKA(ergonomická)
    TABBY
    TABBY --- ---
    FRENNET: Nejsou doporucovane. Stejne jako Pentelka, treba. (Mam satek z metraze a satek tkany, rozdil v tom je obrovsky.)

    Jinak teda satky na noseni deti jsou technicky taky metraz, ale tkane jinak, takze lehce pruzi a daji se v tom nosit deti o dost pohodlneji nez v platne...
    FRENNET
    FRENNET --- ---
    hele funguje jeste ceska znacka Medley?
    Nekde jsem cetla, ze to jsou/byly satky z metraze, je to tak?
    SIG
    SIG --- ---
    TABBY: kamoska pred nedavnem zkousela repre...( od moishy? nejsem si jista kecala bych, ale udajne jedno z tech lepsich oproti treba yaro ktere je prezdivano zavesem ve vlaku cd) a prej hrozny ze se po chvilce venku vracela domu pro jinej satek protoze si v tom pripadala jak v pytli na odpadky...
    jeee cernou amitolu jsem mela, skvelej kousek!!
    KAREN
    KAREN --- ---
    AOTEAROA: modro-modry srdicka, heart affair nefele. ruzovej je jen ten batuzek a ten satek nam slusi vsem trem ;)
    AOTEAROA
    AOTEAROA --- ---
    KAREN: kterou Moishu máš? Já bych to i koupila, ale neberou mě moc ty jejich vzory, respektive růžová barva... Mám Zephyra s merinem na podzim a zimu a je moc fajn, měkký a lehký.
    TABBY
    TABBY --- ---
    Jste ochotna mi nektera pujcit satek s repreve?
    Na revans muzu nabidnout Indio se lnem, Sanami s bambusem nebo Fidellu s merinem. Nebo bavlnene satky, namatkou Girasol Amitola Blacka Double Weft v sestce. Je to nosny satek, vhodny i pro velka batolata.
    KAREN
    KAREN --- ---
    GLOBALISTA:
    AOTEAROA: co se tyce rychlyho/okamzityho zanoseni a bezudrzbovosti, taky doporucuju jako primes repreve - mam ted ani ne mesic moishu a velka spokojenost :)
    AOTEAROA
    AOTEAROA --- ---
    GLOBALISTA: To beru ;-)

    Kdyžtak kdybych mohla poradit kdybys chtěla aspoň trochu víc investovat, i když asi chtít nebudeš, tak hlasuju za příměs jménem repreve. Je to materiál z recyklovaných pet lahví, takže ekologický, a kupodivu šátky s ním vůbec nepůsobí uměle. Naopak jsou lehoučké, velmi příjemné do ruky, a repreve se prý hodně dobře čistí, je tak trochu špíně odolné, páč je to přecejen umělina. Pořád vyhlížím nějaký šátek který si s tím koupím. Za dobrou cenu se dá koupit česká značka Moisha která ho poslední dobou dost používá, a nejznámější značka která hodně jede repreve je Tekhni. Ale to je tak 5500 a víc. Měla jsem na týden půjčený šátek Tekhni Delta Wrapmania, a byl prostě boží. Musím nějaký sehnat :-) je ale často těžký, aby se mi líbilo složení a zároveň i vzor, a aby byl šátek vůbec dostupný, myšleno finančně nebo vůbec někde v nabídce.
    GLOBALISTA
    GLOBALISTA --- ---
    AOTEAROA: Nekomplikuj mi to! Já psala, že vás začínám chápat, ne že chci být jako vy :D :D :D

    Velmi těžce se rozhoduji, proto jsem celý proces co nejvíce zjednodušila. Chci něco, aby na tom nebyly vidět fleky a abych se o to nemusela moc starat (jsem schopná max. to jednou do začátku přežehlit, o nějakém ručním praní nemůže být ani řeč), z toho mi vychází ta bavlna. A pak už jsem jen čekala na takový ten och moment, kdy mi něco vyloženě padne do oka.

    Takhle si chci vybrat jeden (dva ;)) šátek a pak už se jimi a nošením samotným nijak zvlášť nezabývat. Naopak budu střídat i kočárek a nosítko (Beco), ať už pro tohle nové miminko nebo starší dvouletou. Jelikož kočár i nosítko mám už od prvního děcka (tohle je třetí), to, že zůstanu u jednoho šátku, mi přijde docela reálné. A pokud nebudu mít srovnání, nebude touha, že? Navíc nerada nakupuju a ač mám dost věcí, co bych potřebovala prodat, odhodlávám se k tomu už čtyři roky :D Takže si vážně myslím, že střídání šátků u mě nehrozí.

    Teď mám půjčený již zmiňovaný Amazonas v gramáži 180, je super, s minimem předchozích zkušeností (tzn. dvakrát navázaný plyšák) jsem navázala čtyřdenního novorozence. Ale ten šátek je bílý a já jsem známé prase a vůbec. Ale počítám, že nezpevněné mimino odnosím v tom.

    Je mi jasné, že vyšší ceny mají své opodstatnění, ale než kupovat šátek za pět, radši mímo vrazím do toho Beca a ušetřím peníze i starosti s rozhodováním (v tom jsem vážně marná..)

    Samozřejmě dokud nemám nakoupeno, budu za tipy a postřehy ráda, taky uvítám kritiku mnou předvybraných šátků. Ve fb skupince Nosíme děti jsem od minulého týdne.
    AOTEAROA
    AOTEAROA --- ---
    GLOBALISTA: je to blbý, když pak zkusíš pár různých šátků, a zjistíš že to není vůbec o tom, jak vypadají, nebo jen trochu, ale okusíš zanošené šátky s různými příměsemi! přiznám že jsem do toho dost spadla :D ale třeba nový šátek se lnem bych asi nechtěla, mě to zanášení nebaví, jsem líná a taky nevážu šátek tolikrát aby se to opotřebovalo...
    i proto bych asi hodně doporučila kupovat použité šátky, hlavně na čerstvá miminka. u těch levnějších se to hooodně pozná, jsou fakt strašné rozdíly a už prostě chápu proč šátek stojí 3000 až 8000 dost běžně, často samozřejmě i víc. a ono když to srovnám s konfekčními oděvy nebo tím že to má nahradit kočárek... ty ceny nejsuo vůbec mimo.

    jsem teď tedy docela aktivní v jedné šátkové fb skupině a dají se sehnat poklady použité zanošené plus spousta zkušeností s nimi.

    doporučuju aspoň se podívat a udělat si trochu přehled v největší šátkové diskuzi, za co se to pak prodává, najdete tam i spoooustu věcí co na šátkomanii ani išátcích nenajdete :)

    prodejní alba:
    https://www.facebook.com/groups/754049974716562/photos/?filter=albums
    https://www.facebook.com/groups/519840121418990/photos/?filter=albums
    MULTICAT
    MULTICAT --- ---
    GLOBALISTA: hm, tak ty lisky naprosto chapu ;)
    GLOBALISTA
    GLOBALISTA --- ---
    Začínám vás s těmi šátky chápat. Poslední večery trávím jejich prohlížením na webu. Původně jsem chtěla něco max. do 2000, v té kategorii se mi asi nejvíc líbí http://www.isatky.cz/cs/bavlna/970-yaro-basket-black.html#/delka-46_m , ale lišky http://www.isatky.cz/...lnene/5789--natibaby-foxes-marrom-100-bavlna.html?search_query=fox&results=3 , ty lišky mi nedají spát. A budu mít narozeniny a Ignác svátek... a když prodám Caboo, možná bych si mohla koupit oba? Ach jo, přesně tohle jsem nechtěla...
    KOTENCE
    KOTENCE --- ---
    SIHAJA: Na zadech v DH s uzlem nad brichem nebo na tibetana. Dlouho jsem nosila i na brise. Na zadech az do porodu a pak po porodu obe, ale starsi uz malo.
    KAI
    KAI --- ---
    nechcete nekdo merino tilko vel. 38 na noseni? nestihla jsem ho vratit a nebudu si jej nechavat

    Dámské tílko z luxusní kombinace materiálů. Nechte se hýčkat materiále
    http://www.minimol.cz/Damske-tilko-vlna-hedvabi-vinove-d142.htm
    KLEVKA
    KLEVKA --- ---
    Pokud máte někdo chuť, posdílím s vámi jednu pozvánku na příjemnou akci v Praze.
    Podpůrná NEJEN poporodní skupinka v doprovodu kytary
    Zdravím vás milé ženy,
    po červnové krásné skupině vás srdečně zvu na prázdninové setkání. Pokud zrovna nevýletujete jako my, můžeme se společně ponořit více do hloubky našich témat a dát jim prostor pro sdílení v bezpečném prostoru, který společně vytvoříme.
    Opět o kousek rozšíříme svůj repertoár říkanek a sebe a děti naladíme melodií písniček v doprovodu kytary, na kterou již plná síly a z vesela zahraje Monika.
    Moc se na vás těšíme a sejdeme se opět na zahrádce kavárny a herny Jasmínka na Zahradním městě. Od 10:00 dopoledne, zhruba do 11:30-12:00, kdo chce může pak zůstat i déle...Bude-li chuť, můžeme využít i malý, cachtací bazének pro děti.
    Příspěvek pro nás bude 50 kč.
    Svou účast prosím potvrďte minimálně den předem na čísle 739 829 419, nebo na mejlové adrese evapotempova@gmail.com.
    Děkuji za pozornost, konec hlášení (+:

    PETUL_KA
    PETUL_KA --- ---
    Těhotenská a nosící Alpine Pro, o které tu nedávno byla řeč, tady za 1 599,- (20% sleva platí do dnes, ale už to prodloužili ze včera, takže kdoví).
    GLOBALISTA
    GLOBALISTA --- ---
    SIHAJA: Asi do čtvrtého měsíce jsem nosila ze školky tříletého v Becu na zádech, pak začal docela chodit. Ale ještě v devátém měsíci jsem v něm párkrát vzala dvouletou na nákup, samotnou mě překvapilo, že je mi to mnohem pohodlnější než golfky. Bederák jsem měla pod břichem.
    PETPET
    PETPET --- ---
    TABBY: holky mi na srazu doporucily dat bederak pod prsa. Jeste jsem to teda nezkousela, ale pry je to i o dost pohodlnejsi tak nejak celkove.
    Bederak pres bricho bych si nedavala...
    JANISKA
    JANISKA --- ---
    TABBY: Měla jsem ho přes břicho, nijak mi tam nevadil.
    TABBY
    TABBY --- ---
    JANISKA: NOseni na zadech v satku chapu. Ale jak jsi nalozila s bederakem a brichem?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam