• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KLEVKAŠÁTKY, NOSÍTKA(ergonomická)
    GLOBALISTA
    GLOBALISTA --- ---
    SIG: Zase na pidimimino mám ten smetanový amazonas. Pidimimino je do kdy? 3 měsíce? Možná bych ten amazonas mohla odkoupit a obarvit, je skutečně velmi příjemný, případně koupit něco levného zanošeného jen pro ten začátek... No, už jsem požádala o přijetí do té fb skupiny specializované na prodeje.
    SIG
    SIG --- ---
    GLOBALISTA: lisky se tvari ze budou silnejsi. jsi-li zacatecnik sla bych na pidimimino do toho bavlneneho yara. mela jsem ted jedno a i s gramazi kolem 200 jsem v nem pohodlne nosila devetvkilo, bylo to teboucky jak papir a krasne se s nim pracovalo. co vim od kamaradky taky mela nati do zacatku a jako niiiic mooooc... takze za me ciste osobni nazor do zacatku nizkogramazovy bavlneny yaro a lisky muzes koupit kdykoliv potom kdyz to "dostanes do pazoury"
    SIG
    SIG --- ---
    GLOBALISTA: yaro rozhodne brat. ale do repreve bych osobne na leto nesla, radej prirodninu.
    lisky... pokud jdes ciste po vzhledu tak proc ne. taky jsem tu zachytila neco o lnu? proctu si to a doplnim ;)
    GLOBALISTA
    GLOBALISTA --- ---
    SIG: Takze yaro nebrat? Ani s repreve? Pamatuji si, že ho tu Klevka kdysi chválila, ale to už jsou tak dva roky... Tekhni už jsou na mě moc drahé a z Mosha (tuším) mě žádný nenadchl... Ještě zkusím tu skupinu na prodej šátků, ale teda štvete mě, už nad tím trávím několikátý večer, radši už bych měla něco objednané, byť třeba ne tak pečlivě vybrané.
    A co ty lišky? (http://www.isatky.cz/...lnene/5789--natibaby-foxes-marrom-100-bavlna.html?search_query=fox&results=3) Předpokládám, že cena je i za ten úžasný vzor, ale zase předpokládám, že bude kvalitnější než to bavlněné yaro, které stojí polovinu... Nebo se mýlím? Lišky jsou zatím top.
    Mám se na to samé ptát i v té fb skupině?
    FRENNET
    FRENNET --- ---
    TABBY: no ja jsem nasla, ze nejsou doporucovana k noseni a nemuzu najit poradne ani jejich webovky. Takze asi skoncila?
    TABBY
    TABBY --- ---
    FRENNET: Nejsou doporucovane. Stejne jako Pentelka, treba. (Mam satek z metraze a satek tkany, rozdil v tom je obrovsky.)

    Jinak teda satky na noseni deti jsou technicky taky metraz, ale tkane jinak, takze lehce pruzi a daji se v tom nosit deti o dost pohodlneji nez v platne...
    FRENNET
    FRENNET --- ---
    hele funguje jeste ceska znacka Medley?
    Nekde jsem cetla, ze to jsou/byly satky z metraze, je to tak?
    SIG
    SIG --- ---
    TABBY: kamoska pred nedavnem zkousela repre...( od moishy? nejsem si jista kecala bych, ale udajne jedno z tech lepsich oproti treba yaro ktere je prezdivano zavesem ve vlaku cd) a prej hrozny ze se po chvilce venku vracela domu pro jinej satek protoze si v tom pripadala jak v pytli na odpadky...
    jeee cernou amitolu jsem mela, skvelej kousek!!
    KAREN
    KAREN --- ---
    AOTEAROA: modro-modry srdicka, heart affair nefele. ruzovej je jen ten batuzek a ten satek nam slusi vsem trem ;)
    AOTEAROA
    AOTEAROA --- ---
    KAREN: kterou Moishu máš? Já bych to i koupila, ale neberou mě moc ty jejich vzory, respektive růžová barva... Mám Zephyra s merinem na podzim a zimu a je moc fajn, měkký a lehký.
    TABBY
    TABBY --- ---
    Jste ochotna mi nektera pujcit satek s repreve?
    Na revans muzu nabidnout Indio se lnem, Sanami s bambusem nebo Fidellu s merinem. Nebo bavlnene satky, namatkou Girasol Amitola Blacka Double Weft v sestce. Je to nosny satek, vhodny i pro velka batolata.
    KAREN
    KAREN --- ---
    GLOBALISTA:
    AOTEAROA: co se tyce rychlyho/okamzityho zanoseni a bezudrzbovosti, taky doporucuju jako primes repreve - mam ted ani ne mesic moishu a velka spokojenost :)
    AOTEAROA
    AOTEAROA --- ---
    GLOBALISTA: To beru ;-)

    Kdyžtak kdybych mohla poradit kdybys chtěla aspoň trochu víc investovat, i když asi chtít nebudeš, tak hlasuju za příměs jménem repreve. Je to materiál z recyklovaných pet lahví, takže ekologický, a kupodivu šátky s ním vůbec nepůsobí uměle. Naopak jsou lehoučké, velmi příjemné do ruky, a repreve se prý hodně dobře čistí, je tak trochu špíně odolné, páč je to přecejen umělina. Pořád vyhlížím nějaký šátek který si s tím koupím. Za dobrou cenu se dá koupit česká značka Moisha která ho poslední dobou dost používá, a nejznámější značka která hodně jede repreve je Tekhni. Ale to je tak 5500 a víc. Měla jsem na týden půjčený šátek Tekhni Delta Wrapmania, a byl prostě boží. Musím nějaký sehnat :-) je ale často těžký, aby se mi líbilo složení a zároveň i vzor, a aby byl šátek vůbec dostupný, myšleno finančně nebo vůbec někde v nabídce.
    GLOBALISTA
    GLOBALISTA --- ---
    AOTEAROA: Nekomplikuj mi to! Já psala, že vás začínám chápat, ne že chci být jako vy :D :D :D

    Velmi těžce se rozhoduji, proto jsem celý proces co nejvíce zjednodušila. Chci něco, aby na tom nebyly vidět fleky a abych se o to nemusela moc starat (jsem schopná max. to jednou do začátku přežehlit, o nějakém ručním praní nemůže být ani řeč), z toho mi vychází ta bavlna. A pak už jsem jen čekala na takový ten och moment, kdy mi něco vyloženě padne do oka.

    Takhle si chci vybrat jeden (dva ;)) šátek a pak už se jimi a nošením samotným nijak zvlášť nezabývat. Naopak budu střídat i kočárek a nosítko (Beco), ať už pro tohle nové miminko nebo starší dvouletou. Jelikož kočár i nosítko mám už od prvního děcka (tohle je třetí), to, že zůstanu u jednoho šátku, mi přijde docela reálné. A pokud nebudu mít srovnání, nebude touha, že? Navíc nerada nakupuju a ač mám dost věcí, co bych potřebovala prodat, odhodlávám se k tomu už čtyři roky :D Takže si vážně myslím, že střídání šátků u mě nehrozí.

    Teď mám půjčený již zmiňovaný Amazonas v gramáži 180, je super, s minimem předchozích zkušeností (tzn. dvakrát navázaný plyšák) jsem navázala čtyřdenního novorozence. Ale ten šátek je bílý a já jsem známé prase a vůbec. Ale počítám, že nezpevněné mimino odnosím v tom.

    Je mi jasné, že vyšší ceny mají své opodstatnění, ale než kupovat šátek za pět, radši mímo vrazím do toho Beca a ušetřím peníze i starosti s rozhodováním (v tom jsem vážně marná..)

    Samozřejmě dokud nemám nakoupeno, budu za tipy a postřehy ráda, taky uvítám kritiku mnou předvybraných šátků. Ve fb skupince Nosíme děti jsem od minulého týdne.
    AOTEAROA
    AOTEAROA --- ---
    GLOBALISTA: je to blbý, když pak zkusíš pár různých šátků, a zjistíš že to není vůbec o tom, jak vypadají, nebo jen trochu, ale okusíš zanošené šátky s různými příměsemi! přiznám že jsem do toho dost spadla :D ale třeba nový šátek se lnem bych asi nechtěla, mě to zanášení nebaví, jsem líná a taky nevážu šátek tolikrát aby se to opotřebovalo...
    i proto bych asi hodně doporučila kupovat použité šátky, hlavně na čerstvá miminka. u těch levnějších se to hooodně pozná, jsou fakt strašné rozdíly a už prostě chápu proč šátek stojí 3000 až 8000 dost běžně, často samozřejmě i víc. a ono když to srovnám s konfekčními oděvy nebo tím že to má nahradit kočárek... ty ceny nejsuo vůbec mimo.

    jsem teď tedy docela aktivní v jedné šátkové fb skupině a dají se sehnat poklady použité zanošené plus spousta zkušeností s nimi.

    doporučuju aspoň se podívat a udělat si trochu přehled v největší šátkové diskuzi, za co se to pak prodává, najdete tam i spoooustu věcí co na šátkomanii ani išátcích nenajdete :)

    prodejní alba:
    https://www.facebook.com/groups/754049974716562/photos/?filter=albums
    https://www.facebook.com/groups/519840121418990/photos/?filter=albums
    MULTICAT
    MULTICAT --- ---
    GLOBALISTA: hm, tak ty lisky naprosto chapu ;)
    GLOBALISTA
    GLOBALISTA --- ---
    Začínám vás s těmi šátky chápat. Poslední večery trávím jejich prohlížením na webu. Původně jsem chtěla něco max. do 2000, v té kategorii se mi asi nejvíc líbí http://www.isatky.cz/cs/bavlna/970-yaro-basket-black.html#/delka-46_m , ale lišky http://www.isatky.cz/...lnene/5789--natibaby-foxes-marrom-100-bavlna.html?search_query=fox&results=3 , ty lišky mi nedají spát. A budu mít narozeniny a Ignác svátek... a když prodám Caboo, možná bych si mohla koupit oba? Ach jo, přesně tohle jsem nechtěla...
    KOTENCE
    KOTENCE --- ---
    SIHAJA: Na zadech v DH s uzlem nad brichem nebo na tibetana. Dlouho jsem nosila i na brise. Na zadech az do porodu a pak po porodu obe, ale starsi uz malo.
    KAI
    KAI --- ---
    nechcete nekdo merino tilko vel. 38 na noseni? nestihla jsem ho vratit a nebudu si jej nechavat

    Dámské tílko z luxusní kombinace materiálů. Nechte se hýčkat materiále
    http://www.minimol.cz/Damske-tilko-vlna-hedvabi-vinove-d142.htm
    KLEVKA
    KLEVKA --- ---
    Pokud máte někdo chuť, posdílím s vámi jednu pozvánku na příjemnou akci v Praze.
    Podpůrná NEJEN poporodní skupinka v doprovodu kytary
    Zdravím vás milé ženy,
    po červnové krásné skupině vás srdečně zvu na prázdninové setkání. Pokud zrovna nevýletujete jako my, můžeme se společně ponořit více do hloubky našich témat a dát jim prostor pro sdílení v bezpečném prostoru, který společně vytvoříme.
    Opět o kousek rozšíříme svůj repertoár říkanek a sebe a děti naladíme melodií písniček v doprovodu kytary, na kterou již plná síly a z vesela zahraje Monika.
    Moc se na vás těšíme a sejdeme se opět na zahrádce kavárny a herny Jasmínka na Zahradním městě. Od 10:00 dopoledne, zhruba do 11:30-12:00, kdo chce může pak zůstat i déle...Bude-li chuť, můžeme využít i malý, cachtací bazének pro děti.
    Příspěvek pro nás bude 50 kč.
    Svou účast prosím potvrďte minimálně den předem na čísle 739 829 419, nebo na mejlové adrese evapotempova@gmail.com.
    Děkuji za pozornost, konec hlášení (+:

    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam