• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KLEVKAŠÁTKY, NOSÍTKA(ergonomická)

    Diskuze se týká kontaktního rodičovství, ovšem šátky a nosítka jsou velké téma hodné svého vlastního klubu. Společně si poradíme jak na to zdravě a hravě a taky se ujistíme že v tom nejsme sami. Budu ráda za nosící fotky, podporující příspěvky, tipy kde sehnat kvalitní šátky a nosítka ale i doplňky k nošení. (bundy, mikiny, příruční tašky, slintáčky na popruhy, návleky na nohy, kukličky no co vás vše kolem a kolem napadne) Další věc, za kterou budu moc ráda, jsou recenze a názory na různé šátky a nosítka aby se mohl zorientovat opravdu každý kdo má chuť nosit.... Ergonomickému nošení zdrar...!
    rozbalit záhlaví
    PETPET
    PETPET --- ---
    AOTEAROA: a jak myslis, ze je nosny? Premyslim nad nim... Musela bych prodat vlnenyho yarouse... Chjo. Zas na novoska je vlna tlusta. Ale bambus na zimu? Tolik otazek.. :)
    AOTEAROA
    AOTEAROA --- ---
    PETPET:
    Kokadi Arielle Saphir
    Kokadi Arielle Saphir 40% bambus - iSatky.cz
    http://www.isatky.cz/cs/standardni-rada/4908-kokadi-arielle-saphir-40-bambus.html

    PETPET
    PETPET --- ---
    AOTEAROA: mne se nejvic libi ten uplne dole. To je co za znacku?
    SIG
    SIG --- ---
    AOTEAROA: ctyrku nechci, az te trosku omrzi pomazlim tvuj ;) novinky se nepucujou, to je jas! :D
    AOTEAROA
    AOTEAROA --- ---
    SIG: jedna holčina mi ho předtím půjčovala ve čtyřce, hodlá ho prodat a zatím je na zápůjčce u další osoby, tak se můžu zeptat jestli nechce půjčit dále :) půjčovala jsem jí za to svoje šátky. ten můj můžeš pomazlit, když si uděláš výlet do našeho městečka :)) já ho nikam nepošlu, je to teď můj poklad :))
    SIG
    SIG --- ---
    AOTEAROA: ooooo toho japonce bych cjtela pomazlit
    AOTEAROA
    AOTEAROA --- ---
    DISONANCE: ono je to i tím, jak jsem se postupně zamilovávala do různých šátků, materiálů, každý má jiný vzhled, vazbu, gramáž, vlastnosti... a když jsem si pořídila další šátek, nedokázala jsem se těch ostatních vzdáct, navíc se to hodí, ty dva horní jsou kratší a nosnější, ty spodní jsem vybírala když bylo ještě miminko malé, pak najednou člověk zjistí, že to jak každý řeší nosnost šátku má svůj důvod, protože ty tenčí a "obyčejnější" šátky postupně začnou řezat do ramen a tak. všechny tyhle moje šátky jsou spíš střední kategorie co se týče tloušťky, ten horní je vyloženě deka (jak já říkám - přehoz přes postel). no a ty rozdílné vlastnosti?

    bambus - saje 4x více vlhkosti než bavlna, je velmi příjemný na omak, až skoro lesklý, údajně dokáže být antibakteriální, což se projevuje tím že ho stačí dobře vyvětrat a je z něj pak téměř minimálně cítit pot, oproti čisté bavlně, a poslední věc je že jakoby "chladí" - mám z bambusu i legíny a svetřík a není v tom prostě takový hic, jak by člověk od té látky čekal. když se vyžehlí, je ještě hladší a příjemnější, člověk má chuť se s ním mazlit.

    merino - přírodní funkční materiál, v šátcích se používá hlavně proto, že dobře odvádí vlhkost, a když už se zapotí, tak i přes svou vlhkost dokáže hřát. já ho kupovala jako šátek na podzim a zimu, akorát mi tehdy nedošlo jak už bude moje dítě v zimě těžké, takže jsem zvědavá na nosnost. každopádně ve vícevrstvém úvazu to bude pohoda, ten šátek je neskutečně příjemný a nadýchaný a navíc se nemusí žehlit, stačí uhladit.

    repreve - umělé vlákno vyrobené z PET lahví, vynalezli to v Americe a mají na to patent. je lehké, špíně odolné, snadno se pere (spousta šátků se musí prát dost opatrně) a může dokonce do sušičky (tu nemám), ale není to potřeba, protože strašně rychle uschne. takže takový hodně univerzální šátek, nemusí se vůbec žehlit a nevadí mu špinavější prostředí.

    hedvábí - pevné, nosné, přírodní, odvádí vlhkost, větrá a je lehké. a jelikož tenhle šátek ho obsahuje hodněa navác je dost tlustý, je to ideální šátek na těžké děti. jeho vzhled mě dostal hned (mám pro tu barvu fakt slabost), a když mi došlo, že potřebuju nosný šátek na batole, tak mi došlo že nebudu jen tajně snít, ale musím ho mít ;))


    je i spousta dalších příměsí a každá má svou výhodu, já to obvykle shrnu že jakákoliv příměs šátek ibvykle vylepší, ale některé tím udělají složitější péči o ten šátek. používá se hodně i len a konopí, ale s těmi nemám zkušenost. obvykle díky tomu dobře větrají a unesou hodně i přes tenkost šátku.
    DISONANCE
    DISONANCE --- ---
    AOTEAROA: Omlouvam se za neznaly dotaz, ale k cemu jsou dobre 4 druhy materialu? Kazdy na jine rocni obdobi?
    AOTEAROA
    AOTEAROA --- ---
    AOTEAROA: a kdyby někdo nechápal na co čtyři šátky, kromě toho že každý vypadá jinak...

    každý má jinou příměs - odspodu: bambus, merino vlna, repreve, japonské hedvábí.
    AOTEAROA
    AOTEAROA --- ---
    takjo, můj poslední nákup... aspoň na nějakou tu chvíli :D prachy docházejí, úspory na mateřskou utracený na potřeby pro dítě (takový nezbytnosti jako drahej kočár a drahý šátky, samozřejmě) a teď přicházejí na řadu účty za vodu, elektřinu, plyn, a rodičovský příspěvek pobíraný dlouho, takže mrzký...

    ale tímto vám představuji svůj finální komínek :D chybí tam ještě jeden bavlňák, kterým má teď půjčený KAI, ten jsem sem ještě snad ani neukazovala, to musím napravit.

    FRENNET
    FRENNET --- ---
    SIG: tak vis jak, nekteri lide nemaji na veci svuj nazor, nebo se ho mit boji, protoze si ho nedokazou obhajit. A timto svym postupem si ji dokonale konsternovala, nebot jsi ji donutila premyslet a vytvorit si svuj.
    No abych tu furt jen blbe nekecala, tak v nedeli ci pondeli Vam sem dam obrazek meho noveho pokladu, na ktery se tedim uz dva a pul mesice!!!!
    AOTEAROA
    AOTEAROA --- ---
    BODY_SUIT: Na druhou stranu je fakt, co tu někdo psal, že když dáš poptávku a 5 lidí ti na ni nabídne něco co vůbec nechceš, docela tě potěší že ty slepce pošle do háje někdo jiný :-D
    MULTICAT
    MULTICAT --- ---
    SIG: ja bych na tohle nemela... nektery vlastnosti me na lidech fakt serou :)
    SIG
    SIG --- ---
    BODY_SUIT: no pozor uz se hadam s tou nasi firerkou proto ze jsem nechtela vypustit nazor na satek nez si ho zkusi tak prej jestli s ni mam nejakej problem ze ji muzu rovnou ignorovat a ona udela to same blaa blaaa ty vole to je takovej slepicinec bozeee
    proste kdyz se me ooo velka adminka zepta musim podat recenzi at si nemuze delat vlastni obrazek a basta
    SIG
    SIG --- ---
    AOTEAROA: jo je nas tam asi dvacet a klape to paradne :)
    jako pres nd uz ani inzeraty nedavam. uz jen na prodejni skupinu a i tam je to vobcas o nerva...sCHanim ruzovou ctyrku- to nemam ale.mam tu modrou sedmicku kdyby jste mela zajem.... :D
    KLEVKA
    KLEVKA --- ---
    MYRTHIE1: je to je bezva fotka, krasne detatko..!
    MYRTHIE1
    MYRTHIE1 --- ---
    Děkujeme Klevce za půjčení hluchátek :)
    KYO
    KYO --- ---
    Kdyz cekate na Tulu Toddler, ale vase dite se proste chce nosit na zadech :)))))

    AOTEAROA
    AOTEAROA --- ---
    SIG: no tak to je pecka, to máte super skupinu! jo rakovina mozku, tos popsala dobře :D nechtěla bych tam teda ale dělat admina... každopádně jsem tam trochu něco dala a dobře se přes to prodává, jak je tam víc lidí. aspoň to co není úplně drahý a speciální.
    SIG
    SIG --- ---
    AOTEAROA: dik :) hele to je vsechno v ramci regioskupiny. holky se do toho oprely a vyjednavaj testovani primo u firem a klape jim to. ted se mi sesly tri najednou(!) takze chvilema na svestku ale super :)
    na nd taky nechodim to je na rakovinu mozku
    SIG
    SIG --- ---
    KLEVKA: fakt.a jako dost prekvapilo. ted jsme byli fotit, zkusim to vecer nejak sepsat a hodim vam sem odkaz na blogisek at to taky neldo cte :D
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam