• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KLEVKAŠÁTKY, NOSÍTKA(ergonomická)
    S_V_E_T_Y_L_K_O
    S_V_E_T_Y_L_K_O --- ---
    ELGEMA: přesně tuto bych si ráda pořídila, můžeš mi prosím pak až ti dorazí poreferovat jak ti sedí prosím?

    Já ted zřejmě koupím i nosící bundu, našla jsem jednu, která mi sedí a je nádherná, ale pekelně drahá :/ Dá se nosit za normálního stavu, jako těhotenská, vepředu i vzadu zn. ideál
    GLOBALISTA
    GLOBALISTA --- ---
    TRISSIE: Stejný věk, stejná hmotnost, taky jsem chtěla Zaru, než jsem tu chtěla filtrovat. Nedávno se mi jeden šátek moc líbil na fcb, ale 4,5k mi přijdou vážně dost... Takže tenhle týden jsou slevy, říkáte?
    ELGEMA
    ELGEMA --- ---
    VERCA_ZABA: já mám u nosících bund navíc dost vellký problém s tím, že jsou nejen drahé, ale i z většiny ohyzdné. Takže jsem zvolila kapsu: https://www.satkomanie.cz/...ateplovaci-kapsy/2395-diva-milano-vlnena-zateplovaci-kapsa-camello.html
    Je z vlny, takže se pod tím nepotím jako prase v softshellu (někomu nevadí, já jsem na ty uměliny choulostivá...) a mohu ji vzít k jakékoliv bundě/kabátu, které mám.

    Plus na přechodné období dám dítě do šátku/nosítka, přes něj překryju zavinovací svetr a razím. Na nožičky zase nějaké vlněné ponožky/ botky a na hlavu čapka.

    Radši dítě oblékám méně než více. Což sice mojí mámu dovádí k šílenství, ale dítě je díky studenému odchovu poměrně odolné.
    KLEVKA
    KLEVKA --- ---
    TRISSIE: Divu jsem testovala a neprijde mi teda vubec jako satek na batole...je to spis tensi, satek...Na batole, aby neprovesoval , bych se sla koukat jinam...S gramazi urcite nad 300...
    KOTENCE
    KOTENCE --- ---
    SUFFOCATE:
    VERCA_ZABA: Ja s tou kapsou nosila dva roky a zima nam nebyla. Uplny miminko slo zapnout i bez kapsy pod nektery obleceni. Pripada mi to hodne prakticky, i kdyz nosici bunda/kabat je zase nekde jinde, hlavne vzhledove.
    Kabat na noseni jsem si koupila az v tehotenstvi, abych mohla mit batole na zadech a vepredu bricho. Vyuzila jsem ho do roka a kus (unorovyho ditete) a pak prodala. Kupovala jsem z druhy ruky za 3,5K a prodala za 2,5K, takze ve vysledku fajn cena za to teplo a pohodli.

    Kdybych se mohla vratit v case a koupit jen jednu vec, tak koupim softshellovou bundu.
    TABBY
    TABBY --- ---
    AOTEAROA: Nějaký labyrinty od Vatanai? Vesměs parádně odlišené strany ...
    AOTEAROA
    AOTEAROA --- ---
    TRISSIE: osobně když nějaký šátek chci, jdu se na něj zeptat do nosící skupiny na fb nebo do skupiny kolem značky výrobce, pokud existuje. ale mám i šátky, na které se nebylo kde zeptat a jsou super :)
    myslím, že ti nezbývá než to zkusit :) šátky jsou to hezké.

    já vybírám sedmičku pro manžela a tam je to zapeklitější, že on potřebuje dobře barevně odlišené strany, ale já nemám ráda pruhované a příliš duhové šátky. ta nabídka sedmiček je navíc dost chudá, ale to chápu.
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    AOTEAROA: kombinace velikost 7 + modrá barva a aby se mi líbil :-)

    co se týká vhodnosti pro batole, tak přímo na šátkománii ho uvádějí jako zástupce "batolecích šátků" ( https://www.satkomanie.cz/cs/content/14-jak-vybrat-prvni-satek ) a i u zahraničních recenzí ho testovali na batolatech... (třeba http://slingsally.com/index.php/2015/11/23/diva-milano-diva-essenza-lago-review/ )
    AOTEAROA
    AOTEAROA --- ---
    TRISSIE: proč sis vybrala zrovna tyto šátky? že nemají jiné sedmičky, nebo se ti líbí vzhledově?
    osobní zkušenost s nimi nemám, ale mají poměrně nízkou gramáž, takže budou docela tenké a brzy by ti to nemuselo být pohodlné - nosnost nebude nic extra. pokud chceš nosit déle než půl roku, hledala bych teď už šátek, u kterého vyloženě napíšou, že je vhodný na batolata. kdybych zůstala u čisté bavlny (což z praktických důvodů pro tebe bude asi lepší, páč nemáš se 4 dětmi čas prát šátek ručně ve vaně a podobně), hledala bych vyšší gramáž - kolem 300 g. zkrátka silnější šátek. nic nezkazíš ani příměsí repreve, což je sice recyklovaný plast, ale je bezúdržbový - dobře se čistí, nechytá tolik špínu, rychle schne. ale stejně jako každá příměs se to projeví na ceně šátku.
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    máte někdo zkušenost se šátky Diva Milano Essenza?

    zvažuju využít těch slev a pořídit nový šátek - mám Didymos ve velikosti 6 a kříž s kapsou vážu tak nadoraz, že z toho nemám úplně dobrý pocit (holt fakt nejsem drobek, no).
    Malá má 3 měsíce/5kg, chci něco, co vydrží na celé šátkovací období (ve výběru byl i Ellevill Zara, ale to jsem si tady vyhledala, že na větší děti moc pohodlné není).

    asi největší favorit je tenhle:
    Diva Milano Essenza Oceano - ŠátkoMánie.cz
    https://www.satkomanie.cz/cs/satky-diva-milano-bavlna/6696-diva-milano-essenza-oceano.html
    nebo https://www.satkomanie.cz/cs/satky-diva-milano-bavlna/7004-diva-milano-essenza-fantasia.html
    MAAJAA
    MAAJAA --- ---
    VERCA_ZABA: v tom případě bys nemohla přecházet ze zimy do tepla bez vyndání dítěte z nosítka, jelikož ty by ses upekla =)
    MAAJAA
    MAAJAA --- ---
    SUFFOCATE: mě vždycky šlo tu bundu "přizapnout"(3-5cm) dole - pod dcerou a tím mi ta bunda neplandala a nefoukalo do ni
    VERCA_ZABA
    VERCA_ZABA --- ---
    SUFFOCATE: ja teda pochopila, že na zapnutou bundu dam nositki a na tu kapsu
    JANISKA
    JANISKA --- ---
    SUFFOCATE: Možná jen nebyly poslední dva roky v Praze nějaký děsný zimy, ale tenhle problém jsem popravdě nikdy nepocítila, byť jsem se "profouknutí" taky bála.
    VERCA_ZABA
    VERCA_ZABA --- ---
    AOTEAROA: chápu:) ja taky nejsem kvetinka, ale i přes to ma muj muz o 30 cm a 30 kg vic jak ja. takze u nas pujde jedine to, ze já můžu přes Tulu nosit jeho bundu a budu ji mit jak kabat, jenom rukavy ohrnout:)
    AOTEAROA
    AOTEAROA --- ---
    Mám tuto bundu. Je dost velká, chybí mi akorát náplety na rukávech, ty by byly v zimě fajn.
    Softshellový kabátek pro nošení dětí - černý vzor - Adelay
    http://www.adelay.cz/cerny-softshellovy-kabatek.html
    AOTEAROA
    AOTEAROA --- ---
    VERCA_ZABA: Mám černou softshell bundu s decentním vzorem, nosí ji i chlap. Ale já nejsem žádná tenká křehká květinka. Mám bundu Adelay. Kabáty se mi teď líbí víc, třeba ten od Loktushe, ten jsem předtím neviděla, ale chyběly mi u nich většinou kapsy na zip.
    SUFFOCATE
    SUFFOCATE --- ---
    TABBY: no představuji si to tak, že budu mít zepředu tu kapsu a přes sebe ještě bundu (rozepnutou). A dovnitř mi bude tou rozepnutou bundou foukat..
    SHUKI
    SHUKI --- ---
    VERCA_ZABA:

    je mu vetsi, proto dole tak visi, ale mne se nechce sit za rok novou, jeste kdyz sem sehnala takovej krasnej softshell :-)
    navod zde:
    Ochranná kapsa na nošení dětí | Mimibazar.cz
    https://www.mimibazar.cz/navod.php?strana=2&id=10788&order=1
    a fakt to bylo jednoduchy - sama mam za sebou skoro jen teplacky pro mlade :-)
    TABBY
    TABBY --- ---
    SUFFOCATE: Proč by ti mělo foukat na záda? Nechápu ...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam