• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KLEVKAŠÁTKY, NOSÍTKA(ergonomická)
    SIG
    SIG --- ---
    holky rozdil Buret vs. Tusah prosiim

    (mam ted na navsteve Vatanai Iris (B) a je skvelej. Moc se mi libi Firenze (T) a neumim si to moc predstavit tak jesi jako ma cenu se do toho nejak bezhlave vrhat)
    KLEVKA
    KLEVKA --- ---
    PETPET: Supr , bunda od AW...ten kabat od kakadu vubec nejak nesel najit vid? ja ho chtela taky, ale nez jsem stihla tak zavreli v Praze branu a skoncila jsem s Loktushe (+:
    PETPET
    PETPET --- ---
    AOTEAROA: taky mam pocit, ze me zada boli i z toho, jak je tenky. A jinak teda ja si nikdy nekoupila drazsi satek naz prave toho yarouse za 2.500,- myslim. Ja bych se o ty drahe bala - neumim se o ne starat. A taky jsem se nechtela bat pouzit satek v lete treba jako deku na sezeni v parku a tak...
    Navic jsem si ted koupila AW nosici bundu za 3.500,- takze jsem se trochu vycerpala.
    Uz jsme se domluvily s id Tabby na docasne vymene :)
    AOTEAROA
    AOTEAROA --- ---
    PETPET: Tenký šátky nemám ráda... Je to vidět na mužově Fidelle, se tak jako motá a blbě se to rozkládá do plochy trochu.

    No ten co se ti líbí je právě ten na prodej no, nosný a příjemný, kratší šestka, dala bych ho za 4200 i s posláním. Ale chápu, že to není levné.
    PETPET
    PETPET --- ---
    AOTEAROA: ani ne prave (radsi to moc nesleduju). Hodne se mi libi treba ten tvuj na prvni fotce druhy z leva, ale nemam ted moc penize... Spis resim, ze mi moc nevyhovuje eleville zara coffee - je uz dost pouzivanej (odnosil min.5 deti) a taky tak ne uplne prijemne tenkej. Ale na nauceni se vazat je super - dobre drzi a nemusi se dotahovat.
    AOTEAROA
    AOTEAROA --- ---
    PETPET: Potřebuješ nějaký konkrétní? :-) jsem zvědavá.
    TABBY
    TABBY --- ---
    PETPET: Délka?
    PETPET
    PETPET --- ---
    Ach jo... Asi potrebuju novej satek. Nechcete nekdo koupit yarouse s vlnou? Idealni na vetsi deti (my meli od synovych cca 8 kg) a na zimu perfektni :)
    AOTEAROA
    AOTEAROA --- ---
    KLEVKA: taky jsem si řikala... ony ne všechny ty Omnifery jsou dokonalé, ale je to prostě vyšší třída no. luxusní materiály - v tom směru že jsou přírodní a zároveň vysoce funkční. měla jsem od nich třeba křídla s merinem, stejné složení jako ten můj Zephyr, a bylo to o dost méně pružné a měkké, víc se mi líbí ten můj. ale možná by křídla ve výsledku unesla víc, kdo ví. každopádně těm jejich designům někdy člověk musí přijít na chuť. ale dávno vím, že to je nejvíc o složení a ne o vzhledu. o vzhledu je třeba Luluna, která stála kolem 2500 i s poštou, ale i tak je to kvalitní bavlna. bohužel v Polsku mají asi nějaké problémy se tkacími stroji, páč už několik jejich značek prodává hlavně šátky 2. jakosti kvůli chybám ve vazbě, což je i tento případ (ale sleva byla jen nějakých 10 eur a vady jsou kosmetické a nikdo je nenajde když neví co hledat).
    KLEVKA
    KLEVKA --- ---
    AOTEAROA: vau, diky moc za recenze a okenko do tveho nadherneho kominku...
    ja si rikala co furt vsichni maj s tou omniferou, jak to tak pises...asi chapu..A ta moisha je nadherna...I ten polsky satek-aaach..!
    KAREN
    KAREN --- ---
    BARBORKA: tak jeste mrkni na nositka Andala ;)
    BARBORKA
    BARBORKA --- ---
    KAREN: uz koukam na Monilu a musim rict, ze to vypada dobre :) díky
    BARBORKA
    BARBORKA --- ---
    KAREN: o tom jsem nikdy ani neslyšela :) svuj předchozí šátek a nosítko jsem vždycky dostala, takze jsem si předtim nedělala moc průzkum...
    AOTEAROA
    AOTEAROA --- ---
    TABBY: na první fotce zleva:

    Fidella Rock n Rolla Silver
    Materiál: 100 % organická BIO bavlna
    Gramáž: cca 210 g/m2
    Vybírala jsem šátek pro manžela a nemohla nic najít, měla to být sedmička a aby unesla batole. Nakonec jsme skončili u téhle Fidelly, mě teda nevyhovuje, jednak je strašně tenká (a dost hladká), druhak je hodně široká (což jsem na batole chtěla, ale jaký smysl to má u tenkého šátku?) a zatřetí se mi moc nelíbí :D ale manžel je baskytarista a každý den mi jde s nadšeným úsměvem říct, že ten JEHO šátek je boží a moc mu vyhovuje. Tak uvidíme, až bude mít dítě 12 kilo :D Navíc je to sice sedmička, ale má hodně zkosené cípy, takže ve výsledku není zas tak dlouhá.

    Kokadi Arielle Saphir
    Materiál: 60 % BIO bavlna, 40% bambus
    Gramáž: cca 300 g/m2
    Silnější velmi hladký šátek, skvěle se dotahuje, je nosný, v létě v něm není megavedro, celoročně skvěle saje pot díky bambusu. Má hodně zkosené cípy, takže je to spíš kratší šestka.

    Tekhni Delta Wrapmania
    55% bavlny a 45% repreve
    Gramáž: 290 g/m2
    Jeden z nejlepších šátků, co se týče všech vlastností dohromady. Bezúdržbový - nemusí se žehlit, stačí složit, díky repreve nechytá tak snadno špínu (repreve je recyklovaný plast), po vyprání velmi rychle schne, nepůsobí uměle na dotyk. Jedna strana je krásně barevná a druhá je bílá (no prostě žakár), což je super pro učící se lidi, kteří potřebují opticky rozeznat strany, navíc to krásně vypadá při úvazech s přetočením - třeba klokan. Tekhni jsou dražší, dováží se totiž z USA, ale podle mě jsou to opravdu velice univerzální šátky. Tenhle model byl utkán speciálně pro český eshop Šátkománie (odtud název Wrapmania).
    Když jsem vybírala svůj první dražší šátek, tenhle jsem děsně chtěla kvůli barvám, ale nedal se sehnat (a snadno se dycky prodá), pak ho měla kámoška a po chvíli ho prodávala a já si ho na den zkusila, což mě přesvědčilo že ho musím mít, a o pár měsíců později jsem ho konečně sehnala a nemohla ho nekoupit. Je to ale pětka a moc ho nepoužívám, na kříž s kapsou už mi nevyjde ani na kroužky, a na zádech pořád moc nenosíme (na to jsem ho kupovala).

    Moisha Zephyr Laguna
    Materiál: 41 % Egyptian combed cotton, 39 % Merino vlna superwash, 20 % Giza cotton
    Gramáž: před vypráním 305 g/m2
    Díky nadýchané triweave vazbě a merino vlně je tenhle šátek extra měkkoučký, je jako pírko. Nejen proto, že jsem ho dostala (sama si vybrala) k narozkám, ale i pro tu jeho nadýchanost, nosnost, ho asi nikdy neprodám. Božský podzimní a zimní šátek, merino hřeje i když je vlhké. Nedá se moc sehnat, bývá hodně oblíben. Moisha dělá delší šátky, tak snad mi ta šestka vydrží na ksk ještě dlouho.

    Luluna Geo Fly Black Polychrome
    100% česaná bavlna
    270 gsm
    Někdo v nosící diskuzi upozornil na losování o koupi těchto šátků a já byla odvařená z promofotek. Polskou Lulunu jsem do té doby neznala. Byla to kromě Delty první "duhovka" co mě zaujala, jelikož jejich fotky s klokanem jsou prostě super. Česaná bavlna je na pohmat nečekaně příjemná oproti bavlně, co jsem měla předtím (třeba drsnému Yaroušovi Basket), po nějakých dvou třech navázáních navíc příjemně změkne, podobně jako když máte na sobě druhý den vyprané džíny. Miluju tu jeho barevnost a vzor orla nebo co to je, zároveň je takový "technický" a to já ráda. Při ksk mám vlastně 4 možnosti, co bude mít dítko na zádech za barvu, skoro vždycky dávám tu červenou, ale je tam i zelená nebo světle pastelově růžová z rubové strany. Je zajímavý, jak je z každý strany jinak barevný, přitom je to vlastně dost tenký šátek.

    Omnifera Inception 017
    58% Egyptská bavlna, 42% japonské hedvábí
    355g/m2 pre-wash
    Tlustá deka na velké děti s mou srdeční barvou. Tohle unese dospěláka a nebude to na ramenou tahat :))) Líbil se mi už když vyšel, ale ceny Omni šátků mi přišly jako šílenost. O pár měsíců později a o několik kilogramů dítěte více.... ho mám šťastně doma. Zase v pětce, což měla být fajn délka na nošení v batohu, ale zjistila jsem že batoh je debilní a budu nosit spíš double hammock (DH), až se ho naučim, a na to mi ta pětka nestačí. Zatím ho moc nepoužívám, je to takový slavnostní kousek, který bych nerada zamazala, jednak je tam hodně bílé, druhak se to pere ručně ve vaně. Jestli budu mít vždycky prachy na jídlo, tak tenhle šátek nikdy neprodám, i kdybych z něj měla udělat přehoz na gauč. Mimochodem hedvábí "voní" jako dlouho nevyměněný sáček ve vysavači :)))
    Když do něj dám dítě třeba na uspávání, tak nejen že odpustí milion chyb při vázání a nemusí se nějak extra dotahovat, drží na jednom uzlu, ale navíc mám pocit že dítě váží polovinu co jindy.

    a příští týden mi dorazí:
    Omnifera Kubista Naturalista
    Contains: cotton 70%, japanese silk 30%
    Thickness: 276 g/m2
    https://slingofest.com/images/extra/455/068.jpeg
    Když je mentolka tak tlustá a krátká, tak tohle bude ten ideální šátek na DH a navíc bude v létě příjemnější pro svou vzdušnost, ale pořád velmi nosný díky hedvábí, které je extra pevné.







    KAREN
    KAREN --- ---
    BARBORKA: a o rostoucím nosítku ze šátku jsi neuvažovala? mělo by fungovat po celý nosicí období a co jsem tak zkoušela, jsou hodně příjemný...

    ... nechám si teda ušít Monilu a nemůžu se dočkat 0:)
    SIG
    SIG --- ---
    tu parku mam. vel 44. uz jsem tu nekde psala ze na muj vkus zoufale kratky rukavy. ale jsem vopice a mam rada rukavy az na prsty. nicmene. da se ruzne postahovat/porozsirovat. ze jsem ji uzila skvele i v puvodnich 105kg. ted premejslim ze ji pustim (75 kg) ale jak rikam da se to postahovat tak ze je dost vyraznej pas/"suknicka" tak jako vaham. kdybyste po ni nektera touzila dejte vedet ;)
    muzu zejtra udelat nejaky fotky
    JANISKA
    JANISKA --- ---
    AOTEAROA: Všechno ne, chce to číst komentáře/recenze pod oblečením - tam vždycky uživatelé a uživatelky píšou, jestli sedí tabulková velikost, nebo jakým směrem a o kolik je posunutá. Můj trenčkot na nošení z bonprixu teda odpovídá těm tabulkám, kdybych si vzala menší, nenarvu se do něj.
    AOTEAROA
    AOTEAROA --- ---
    VERCA_ZABA: VŠECHNO oblečení z bonprixu je obvykle o jednu co dvě velikosti větší. Takže když se rozhoduješ mezi dvěma, volíš rozhodně tu menší.
    VERCA_ZABA
    VERCA_ZABA --- ---
    VERCA_ZABA: aha, tak v mojí velikosti už to stejně nemaj:)
    VERCA_ZABA
    VERCA_ZABA --- ---
    TRISSIE: jj, je i těhotenská. sice jsem nosící oblečení kupovat nechtěla, ale ta parka se mi líbí i jako na normální nošení a třeba ji pak ještě někdy využiju i na třetí způsob:)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam